ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ «Πάγωσε» το πανηγύρι της Παναγίας στο Λαγούδι με την είδηση του θανάτου της Άννας Καραμπεσίνη

19
6864
 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με εντυπωσιακά μεγάλο αριθμό προσκυνητών από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ (για άλλη μια χρονιά) πραγματοποιήθηκε απόψε το πατροπαράδοτο παραδοσιακό πανηγύρι της Παναγίας (Γέννηση της Θεοτόκου) στο Λαγούδι.

Τον εσπερινό χοροστάτησε φέτος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ και αρκετοί Ιερείς. Ο Σεβασμιώτατος άρτι αφιχθείς από το Φανάρι μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου μιλώντας για το θαυμαστό γεγονός της Γέννησης της Θεοτόκου που έφερε τη χαρά και το μεγαλύτερο δώρο του Θεού σε όλο τον κόσμο ανοίγοντας ξανά την πόρτα του Παραδείσου για τον άνθρωπο (βίντεο).

Ακολούθησε το καθιερωμένο παραδοσιακό πανηγύρι με πολλούς παλιούς και νέους μερακλήδες με την δυναμική παραδοσιακή ορχήστρα των: Δημήτρη Κεφαλιανού (βιολί),  Νίκου Μάμμη (λαούτο-τραγούδι) και  Στέφανου Κώστογλου (λύρα).

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων: ο Έπαρχος Γ. Χαλκιδιός, ο Δήμαρχος Γ. Κυρίτσης (έφτασε αμέσως μετά τον Εσπερινό και τη λιτανεία που έγινε στην Καρδάμαινα), η επικ. του Οράματος Ι. Ρούφα, ο Ανεξάρτητος Δημοτικός σύμβουλος Σωτήρης Μαραγκός (επειδή ήταν από νωρίς στον εσπερινό τον έβαλε ο Δεσπότης στην τιμητική θέση του Δημάρχου), ο Πρόεδρος της Μαρίνας Σεβ. Μαραγκός, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Πόπη Κιαπόκα και Σταμάτης Πης, ο πρ. Δήμαρχος Θ. Νικηταράς, οι Τοπικοί Σύμβουλοι: Άννα Βρόντου και Μιχάλης Γιωργαλλής και πάρα πολύς κόσμος μεταξύ των οποίων και αδελφικοί φίλοι του Σεβασμιωτάτου από την Κάρπαθο που τον είδαν με πολύ συγκίνηση έπειτα από αρκετό καιρό.

Η πλέον συγκινητική στιγμή ήταν όταν ο π. Κυριάκος ανακοίνωσε (προς το τέλος του πανηγυριού) από μικροφώνου την είδηση του θανάτου του αηδονιού της τοπικής μας παράδοσης Άννας Καραμπεσίνη, με τον κόσμο να «παγώνει», αφιερώνοντάς τη τη βραδιά…

Την επόμενη μέρα το πρωί η περιφορά της εικόνας

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ .ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΥΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΦΕΝΤΕΥΟΥΝ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ .ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ ΟΠΩΣ Η ΑΦΕΝΤΙΑ ΜΟΥ ,ΚΑΙ ΕΙΣΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ’ Η ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΗΣ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΒΑΨΕΣ .ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΡΟΛΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ΝΑ ΦΕΡΗ ΤΗΝ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ . ΓΙΑΝΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ .

    • ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΗΡΕΜΑ ΑΠΟ ΑΛΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ, ΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ. ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΗΡΕΜΙΣΟΥΜΕ.

  2. Αξίζουν συγχαρητήρια στην Μαρία Πιτση και σε όλη την Εκκλησιαστική επιτροπή της Παναγίας μας για όλη την οργάνωση του εορτασμού και του πανηγυριού της Εκκλησίας.Η Παναγία να τους χαρίζει πάντα υγεία και ευλογια.Θερμα συγχαρητήρια και στον Παπά Κυριάκο για την επιθυμία που εξέφρασε να αφιερωθεί το πανηγύρι στην μνήμη της Αννούλας μας.Χρονια πολλά σε όλους με υγεία.

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΕΙΠΑΝ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΤΕ ΚΙΑΠΟ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΛΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΗΤΑΝ ΑΣΗΜΕΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΑ

  4. Η Εκκλησία και αυτοί που την υπηρετούν δεν έχουν καμία σχέση με γαλόνια και μ…… που κάθονται και γράφουν μερικοί ή μερικές!Όποιος θέλει να υπηρετήσει μια Εκκλησία το κάνει με την καρδιά του και πολύ καλά κάνει!Τώρα αν μερικοί ή μερικές έχουν πρόβλημα ας πάνε καλύτερα σε κανέναν σε κανέναν ειδικό να τους το λύσει! Όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν την Εκκλησία καλο είναι να υπάρχει σεβασμός!

  5. ΜΟΥ ΑΡΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΗΚΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΕΒΓΑΛΕΣ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΣΟΥ ΕΑΥΤΟ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ

  6. Πρώτον δεν εκνευριστηκα απλά μ’αρέσει να λέω την αλήθεια και δεύτερον δεν με ξέρεις καν γι’αυτό μην μιλάς. Εγώ προσωπικά δεν ανήκω στην επιτροπή της Εκκλησίας αλλά η καταγωγή μου είναι από Λαγουδι και τιμή μου και καμάρι μου άλλωστε .

  7. ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ ΣΕ ΌΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΠΆ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΌΝΟΥ ΝΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΚΑΛΆ.

  8. Συγχαρητήρια στο Σταμάτη Κ. τον Λαγούδιανό , τον αφανή ήρωα του πανηγυριού.
    Προσφέρει πάντα χωρίς να δρέπει δάφνας …

  9. Χρονια πολλά με υγεία και χαρά και βοήθεια μας η Παναγία.Μπραβο στην επιτροπη και σε όλο τον κόσμο που βοήθησε για το πανηγύρι.Ιδιαιτερες ευχές στην κ.Φωτεινη Τσαγκάρη,στην κ.Μαρια Πιτση και στην κ.Χρυσα Κιννα ,να είναι πάντα καλά και να βοηθούν τόσο απλόχερα την Παναγία.

  10. ΣΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΕ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΠΗ ΕΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΝΤΡΟΠΗ.ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΗΝ ΠΤΟΕΙΣΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΗ Η ΠΑΝΑΓΙΑ .

  11. ΑΝΤΩΝΙΤΣΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΧΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΗΣ ΟΠΩΣ ΠΟΘΗΣ ΤΗΝΥΠΗΡΕΤΗΣΕΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΩ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΥΠΑΡΧΗ ΑΣΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΞΕΡΗ .

  12. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΛΕΓΑΝΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΠΟΥ ΔΕΧΟΣΟΥΝΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΩ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΞΕΡΗ .

  13. ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΖΗΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚΕΙ Η ΑΝΤΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΧΡΥΣΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑΣΕΤΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΗ ΘΕΛΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΟΥ ΟΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΩ ΞΕΡΗ ΠΟΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΠΑΗ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΛΥΠΑΜΕ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΣΠΙΤΙ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ .

  14. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΩΡΑ ΜΠΗΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΙΔΑ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΞΕΠΛΑΓΗ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΟΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΜΕ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΟΜΟΛΩΓΟΥΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣ ΝΑ ΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΓΟΥΔΙ Η ΧΑΡΗ ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΓΙΝΗ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΤΕ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΑΥΤΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΜΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΘΑ ΠΡΟΒΩ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑΣΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΛΟΙ ΟΤΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΞΕΡΗ ΤΗ ΕΧΩ ΚΑΝΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΑΣ ΕΚΕΙΝΗ ΞΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΚΡΙΝΗ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΗΣΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΑΣ .

  15. ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΛΑΓΟΥΔΙΟΥΚΑΙ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥΜΕ ΓΙΑΝΝΑΚΗ ΝΑ ΚΑΝΗΣ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΗΣ ΕΔΩ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΙΧΑΙΟ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΝΟΣ ΕΡΘΗ ΕΔΩ ΛΕΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΚΟΙΤΑΤΕ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΠΑΡΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΓΟΥΔΙΑΝΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΙΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΕΘΑΜΕΝΗ 15 ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΠΟ ΑΣΗΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙ ΧΕ ΦΑΗ Ο ΠΟΝΤΙΚΟΣ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΗΣ ,ΚΑΙ ΗΡΘΕ Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΤΟΣΑ ΠΡΟΣΒΛΗΤΗΚΑ ΛΟΓΙΑ . ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΗ.ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΩΛΩΝΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΤΑ ΦΩΝΑΞΩ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΗΣΑΣΤΕ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚ ΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ.ΔΕΝ ΛΕΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ .

  16. Ό,τι λόγια και να πούμε είναι λίγα φυσικά μετά από τα προβλήματα που αυτοδημιουργούνται. Αν νομίζετε κυρίες και κύριοι ότι η Παναγία βλέπει αυτά τα πράγματα τα οποία συμφέρουν μερικούς είστε λοιπόν γελασμένοι. Ουδείς χριστιανός, κι επαναλαμβάνω, χριστιανός (!!!) που θέλει να σέβεται τον εαυτού τίτλο του δεν ξεκινάει πολέμους και αηδίες. Ε, λοιπόν την αμαρτία την κάνετε εσείς βρίσκοντας αφορμή βεντέτας στο όνομα της ίδιας της Παναγίας. Αφήστε τα Θεία να κρίνουν το δίκαιο και το άδικο στον κόσμο αυτό, δεν ζητήσαμε κριτή. Ο κάθε άνθρωπος έχει βούληση και κρίση τα οποία καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιήσει, γι αυτό μας δόθηκαν απλόχερα. Θα μπορούσα να πέσω σε επίπεδα μερικών αρχίζοντας εξίσου την κρίση αλλά να, μιλώντας περί πίστης απλά θα προτείνω να ανατρέξετε στις 10 εντολές που ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ μερικά πράγματα. Όχι προτρέπουν. Όπως παραδειγματικώς προείπε και συμπίπτει επί της περιπτώσεως «Ου ψευδομαρτυρήσεις κατά τού πλησίον σου μαρτυρίαν ψευδή» και «Ουκ επιθυμήσεις…όσα τώ πλησίον σου εστί».
    Να είμαστε καλά και υγιείς και του χρόνου να γιορτάσουμε στο πλευρό της Παναγίας μας.

    • Υ.Γ. Κυρία μου, έως κι ένας άσχετος επί του θέματος θα καταλάβαινε ότι μιλάτε μόνη σας. Ελπίζω να τα βρείτε με τον εαυτό σας. Να είστε καλά!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ