Η τρομακτική στιγμή που μπαταρία ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου εκρήγνυται: Γλίτωσαν την τελευταία στιγμή (vid)

0
3913
Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και επαναφορτιζόμενο εξοπλισμό, είναι γνωστές για τη δυνατότητά τους να υπερθερμανθούν και να πάρουν φωτιά, εάν παρουσιάζουν ελαττώματα ή κακό χειρισμό.

Ανατριχιαστικά πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας κατέγραψαν μια τρομακτική στιγμή στο Darlinghurst, της Αυστραλίας, όπου δύο νεαροί βρέθηκαν προ εκπλήξεως και παραλίγο να τραυματιστούν σοβαρά. Η αιτία του ανησυχητικού αυτού περιστατικού ήταν μια έκρηξη μπαταρίας ιόντων λιθίου που σημειώθηκε μέσα σε έναν ξενώνα.

Το βίντεο αποκαλύπτει μια σκηνή με ανυποψίαστους νεαρούς σε περιβάλλον ξενώνα. Όλα φαίνονται συνηθισμένα μέχρι την καταστροφική στιγμή που η μπαταρία ιόντων λιθίου εκρήγνυται. Η ένταση της πύρινης σφαίρας είναι εντυπωσιακή και κατακλύζει την περιοχή μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου, που χρησιμοποιούνται συνήθως σε διάφορες ηλεκτρονικές συσκευές και επαναφορτιζόμενο εξοπλισμό, είναι γνωστές για τη δυνατότητά τους να υπερθερμανθούν και να πάρουν φωτιά, εάν παρουσιάζουν ελαττώματα ή κακό χειρισμό. Όταν αυτές οι μπαταρίες δυσλειτουργούν, μπορούν να απελευθερώσουν μια γρήγορη έκρηξη θερμότητας και φλόγες, οδηγώντας σε καταστροφικές συνέπειες, όπως φάνηκε σε αυτό το ανησυχητικό περιστατικό.

Η Πυροσβεστική διερευνά επιμελώς τις συνθήκες γύρω από αυτό το περιστατικό με την πυρκαγιά.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ