Προσοχή! Άλλαξε η σήμανση στους κυκλικούς κόμβους Αντιμάχειας και Αερολιμένα Κω | Προτεραιότητα έχουν οι κινούμενοι επί των κόμβων

26
16169

Σας ενημερώνουμε ότι άλλαξε η σήμανση στους κυκλικούς κόμβους Αντιμάχειας και Αερολιμένα Κω με τοποθέτηση κατακόρυφης σήμανσης Ρ-2 (STOP) σε όλες τις συμβάλλουσες οδούς. Εφεξής οι εισερχόμενοι στους κυκλικούς κόμβους οφείλουν να σταματούν προ της εισόδου τους σε αυτούς.  Προτεραιότητα πορείας έχουν οι κινούμενοι επί των κυκλικών κόμβων.

Επίσης, συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης/ασφαλτόστρωσης στο δευτερεύον Επαρχιακό οδικό δίκτυο, ειδικότερα στην περιοχή Κονιαριό.

 

Τέλος ξεκίνησε η τοποθέτηση ιστών ηλεκτροφωτισμού στο οδικό τμήμα από Αερολιμένα προς Κέφαλο.

 

Γραφείο Τύπου

 

26 ΣΧΟΛΙΑ

      • Και εσείς είστε οι έξυπνοι!
        Ποιος ο λόγος να με υποχρεώσεις να ακινητοποιήσω το όχημα μου σε ένα σημείο που έχω πάρα πολύ καλή ορατότητα;;;;
        Αυτό ομαλοποιεί την κυκλοφορία;;;
        Μόνο τα στενάκια της Αντιμαχειας υπάρχει κάποια λογική να έχουν στοπ

    • Έσυ πιστεύεις ότι είσαι πολιτισμένος??? Ένα βόδι είσαι Να τρως περσοτερο σανό.

  1. ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΕΠΑΡΧΕΊΟ.
    ΡΩΤΗΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΝΈΝΑ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΌΤΙ ΤΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΛΑ

  2. ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΣΤΟΠ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΗΜΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΔΗΓΟΙ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΟ 543 ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΒΑΛΑΤΕ ΣΤΟΠ ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΔΟΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ.

  3. Σε όλη την Ευρώπη προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται εντός του κύκλου!
    Το στοπ όμως είναι τραγικό λάθος!

  4. Βασικά ότι και να αλλάξει ή αν δεν αλλάξει , η μισή Ελλάδα θα γκρινιάζει!!! Γκρίνια γκρίνια γκρίνια….

    • Είναι λόγω της σύχγυσης στο μυαλό του σύγχρονου ρωμιού, έτσι όπως τον έχουν γαλουχήσει να ζητά το τέλειο κι’ όμως ο ίδιος να είναι μέτριος έως κακός.

  5. Ίσως πρέπει να τονιστεί ότι προφανώς η συγκεκριμένη σηματοδότηση βγήκε από μηχανικούς συγκοινωνιολόγους της Περιφέρειας. Υποθέτω ότι αυτοί ξέρουν περισσότερα από μας. και νομίζω ότι η πιο διαδεδομένη μορφή σηματοδότησης κυκλικού κόμβου στην Ελλάδα έχει stop σε ολες τις εισόδους, ενώ στην Ευρώπη υπάρχει παραχώρηση προτεραιότητας(ανάποδο τρίγωνο). Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις είναι πως προτεραιότητα έχει αυτός που κινείται μέσα στον κύκλο.

  6. Το μόνο σίγουρο είναι πως όποιος είναι μέσα στον κύκλο έχει προτεραιότητα. Στην Ευρώπη θα βρείτε και το αναποδο τρίγωνο αλλά και STOP σε κύκλο. Δεν γνωρίζω όμως με ποιο κριτήριο βάζουν την κάθε ταμπέλα κάθε φορά.

  7. ΟΧΙ STOP!! YΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ (ΑΝΑΠΟΔΟ ΤΡΙΓΩΝΟ) ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΑ ΣΗΜΑΤΑ…….

  8. Την προηγούμενη σήμανση γιατί την άλλαξαν μέσα σε έναν χρόνο;;;

    Μήπως κάνουν ότι τους κατέβει, λέω εγώ…
    Ήταν πάντως παγκόσμια πρωτοτυπία στον κύκλο να έχει προτεραιότητα ο κεντρικός δρόμος ρου νησιού.

  9. Δεν περνάει από το σημείο;;;
    Έπρεπε να τους έχει τραβήξει το αυτί και για την σήμανση των κόμβων που είχαν μετά την τελευταία παρέμβαση του επαρχείο πέρυσι.
    Εδώ στην ανηφόρα στις πόρτες έχουν σήμανση Κ3 που σημαίνει επικίνδυνη κατωφέρεια!!
    Και φυσικά στην κατηφόρα έχουν το ανάποδο!!
    Κ δεν το έχει δει κανείς έναν χρόνο!!!

  10. Ο ΚΟΚ το λέει καθαρά αυτός που εισέρχεται εις τον κύκλο έχει προτεραιότητα τώρα εδώ για να μην κακοκαρδισετε τους αλκοτουριστες σας αλλάζετε τα πάντα ότι να ναι.ειστε για γελια

    • Ναι, ετσι λέει ο Κώδικας. Αλλά επίσης λέει εκτός κι αν ισχύει διαφορετική σήμανση. Και οι πιο σημαντικοί λόγοι που πλέον και στην Ελλάδα εφαρμόζεται η συγκεκριμένη σήμανση (στους κύκλους της Αντιμάχειας η σήμανση είναι ακόμα ημιτελής) είναι: 1) η ασφάλεια, γιατί με αυτόν τον τρόπο όλοι κόβουν ταχύτητα φτάνοντας στον κύκλο, μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ατυχήματος 2) κάνει τον κύκλο πιο λειτουργικό γιατί έτσι δεν μπορεί να μπλοκάρει ο κύκλος ανάμεσα σε 2 ή περισσότερες εξόδους εάν πολλά οχήματα σταματήσουν κτλ

  11. Θα πει κανεις , οτι ειναι βλακεια να αλλαζεις τοσο σημαντικα πραγματα χωρις να ενημερωνεις αρκετες μερες πριν ; Την προηγουμενη φορα εκαναν την αλλαγη ποτε ; Ποσο κρατησε ; ποσες μερες πριν ειχαν ενημερωσει ; Ποσο ηλιθιοι ; ΛΕΤΕ ΛΕΤΕ ΛΕΤΕ … Στην Ευρωπη αυτο , στα Τρικαλα το αλλο … Τι σκ…. εχετε στο κεφαλι μεσα ολοι εσεις που γραφετε εδω ; Ποια γκρινια ; Ποια μιζερια ; Τι σκ… , το λογικο λεμε , κανε την αλλαγη τον Νοεμβριο ( που θα εχει 70% λιγοτερη κινηση ) , αφου εχεις ενημερωσει 5-6 μερες πριν ωστε να το μαθει και ο τελευταιος . Και μην μου πει κανενας οτι στον δρομο συνεχως παρακολουθει ολα τα σηματα στο 100% γιατι θα κανω αυριο μονοδρομο τον δρομο του σπιτιου του , να δω ποσο μαγκας ειναι . ΥΓ 1000% φορες καλυτερα η παραχωρηση προτεραιοτητας

  12. Σωστό το μέτρο αλλά πολύ κακός ο χρόνος της εφαρμογής του. Θα έπρεπε να γίνει χειμώνα ώστε οι ντόπιοι να αλλάξουν τη συνήθεια τους με μικρότερες πιθανότητες ατυχήματος. Ας ελπίσουμε ότι θα γίνει η μετάβαση ομαλά

  13. Κάντε ΜΊΑ ΦΟΡΆ μια σωστή δουλειά!!! Δεν υπάρχει λόγος να μπει STOP σε τόσο ανοιχτό κύκλο με τόσο καλή ορατότητα! Υποχρεωτική παραχώρηση προτεραιότητας (Ρ 1) μαζί με την μπλε πινακίδα που δείχνει ότι εισέρχεται κάποιος σε κύκλο με την ανάλογη διαγράμμιση ΚΑΙ στην άσφαλτο όπως ισχύει στον ΚΟΚ!
    Και ελπίζω να μην ξεχάσατε να αφαιρέσετε και τις πινακίδες προτεραιότητας λίγο πριν τους κύκλους στον επαρχιακό!

  14. Γιατί βάζουν στοπ όταν είχαν τοποθετηθεί ειδικά σήματα για το ποιος έχει προτεραιότητα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ