Υπομονή μέχρι την αρχή του χρόνου να δούμε «που βαδίζουμε» | Οι μεμονωμένες φωνές και διαμαρτυρίες είναι «μια τρύπα στο νερό»

17
5181

Υπομονή μέχρι την αρχή του χρόνου να δούμε «που βαδίζουμε» | Οι μεμονωμένες φωνές και διαμαρτυρίες συνιστούν «μια τρύπα στο νερό»

Δύο συγκεντρώσεις με αντίστοιχες πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Κω και το νοσοκομείο, για την υγεία τις τελευταίες ημέρες.

Η πρώτη, του εργατικού κέντρου, συμπεριέλαβε ως αίτημα και το παλαιστινιακό με αφορμή τον πόλεμο στο Ισραήλ.

Η δεύτερη, των ενεργών πολιτών, επικέντρωσε εκτός από τα της υγείας και στο επίσης διογκούμενο πρόβλημα των αυξημένων ροών και του ασφυκτικά γεμάτου ΚΥΤ Κω.

Και στις δύο διαμαρτυρίες συμμετείχαν ενδεικτικά και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, δείχνοντας αφενός ότι συμμερίζονται τις διαμαρτυρίες τους και αφετέρου ότι η επίλυση των εν λόγω προβλημάτων δεν εξαρτάται από αυτούς.

Οι τίτλοι, οι σχολιασμοί και η γενική αίσθηση ήταν ότι η μικρή σχετικά συμμετοχή δείχνει την αδιαφορία (;) ή την απογοήτευση του κόσμου, καθώς τέτοιου είδους συγκεντρώσεις, πορείες και διαμαρτυρίες γίνονται για πολλοστή φορά, χωρίς ωστόσο κανένα χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Υποσχέσεις και διαβεβαιώσεις ένα σωρό (ιδίως την προεκλογική περίοδο) από τους κυβερνητικούς) που αποδείχτηκαν όμως χωρίς αντίκρισμα (καθαρή κοροϊδία, άλλωστε «τον έχουν δεμένο τον γάιδαρό τους»).

Άρα, και μεγάλη συμμετοχή να είχαν οι συγκεντρώσεις αυτές-όπως είχε πχ το προηγούμενο παγκωακό συλλαλητήριο για την υγεία υπό την αιγίδα μάλιστα σύσσωμων των τοπικών αρχών, το αποτέλεσμα και πάλι θα ήταν «μια τρύπα στο νερό».

Ωραία, θα αντιτείνει κάποιος «και τι κάνουμε, δένουμε τα χέρια;». Όχι, σε καμία περίπτωση αλλά οι συνεχείς διαμαρτυρίες για τη διαμαρτυρία χωρίς μελετημένα και συντονισμένα βήματα με συγκεκριμένη στόχευση και κλιμάκωση το μόνο που πετυχαίνουν είναι ο εκφυλισμός και η αναξιοπιστία των κινητοποιήσεων (όπως η γνωστή διήγηση με το τσοπανόπουλο που φώναζε ολοένα «λύκος στα πρόβατα», «λύκος στα πρόβατα» και όταν πραγματικά ήρθε ο λύκος στο κοπάδι, δεν το πήρε δυστυχώς κανείς στα σοβαρά).

Μην ξεχνάμε επίσης ότι οι τοπικές αρχές (δήμος και περιφέρεια-επαρχείο) βρίσκονται μέχρι το τέλος του έτους για περίπου 50 μέρες ακόμα σε μεταβατική φάση.

Ο μεν δήμος με τον δήμαρχο να περιμένει την πολυπόθητη άνετη πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο, ώστε να μην πηγαίνει με «τριπλοπεταλιά» και τριπλο-καθυστέρηση στην λήψη των αποφάσεων, το δε  επαρχείο-περιφέρεια με τη νέα έπαρχο να δείξει αν θα ευθυγραμμιστεί με τον δήμο τουλάχιστον στα παραπάνω θέματα που «πονάνε» περισσότερο το νησί (υγεία, μεταναστευτικό, κατάσταση δρόμων – κυκλοφοριακό, σχολεία κλπ) ή θα έχουμε μήπως παράλληλες, ασύμπτωτες ή κάπου και συγκρουσιακές πορείες.

Παράλληλα, αν ο δήμαρχος προχωρήσει -όπως δήλωσε στο προεκλογικό ντιμπέιτ όσο και στη μετεκλογική του δήλωση- σε περισσότερο αυστηρή άσκηση ελέγχου και διοίκησης στους συνεργάτες του («τράβηγμα αυτιών») δεν αποκλείεται να πάμε σε νέο κύκλο εσωστρέφειας και ομφαλοσκόπησης (κάποιοι λένε ότι ξεκίνησαν ήδη να εμφανίζονται οι πρώτες «ενοχλήσεις» και τάσεις αυτονόμησης) .

Άρα, ορόσημο η αρχή του χρόνου με την επίσημη ανάληψη καθηκόντων της νέας πενταετίας, τον ορισμό Αντιδημάρχων, Αντιπεριφερειαρχών και υπευθύνων τομέων για να δούμε μετά: ισορροπίες, τυχόν δυσαρέσκειες και πρώτες κινήσεις, ώστε να πάρει σειρά κάποια στιγμή και η επίλυση προβλημάτων.

Μέχρι τότε ας ελπίσουμε να μην έχουμε πολλές… αεροδιακομιδές σε ότι αφορά την υγεία. Και πολλές αφίξεις (η απορρόφηση αυτών που ξέμειναν από την παράνομη εργασία στον τουρισμό όπως ισχυρίστηκε ο πολύς κ. Καιρίδης κάνοντας πυρ και μανία ξενοδόχους και αρχές) στη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα,  μήπως και αποσυμφορηθεί κάπως το ΚΥΤ στο Πυλί.

Δηλαδή, σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε να λέμε «ο Θεός να βάλει το χέρι του» (αλλά, πόσο να μας αντέξει πια κι αυτός…)

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

17 ΣΧΟΛΙΑ

 1. Η ΜΙΚΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΕΧΘΕΙΑ Κ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΨΕΥΤΟΣΥΝΔΙΚΑ-ΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΑΝ ΠΙΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΝΑΝΕ ΖΩΗ Κ ΚΟΤΑ ΟΙ ΙΔΙΟΙ(ΟΦΙΤΣΙΑ-ΦΡΑΓΚΑΚΙΑ-ΒΟΥΛΕΥΤΙΛΙΚΙΑ).Ο ΛΑΟΣ ΞΥΠΝΗΣΕ Κ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΠΙΑ ΟΤΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΚΕ Κ Ο ΣΥΡΙΖΑ.ΓΙΑΤΙ?ΜΑ ΓΙΑΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΟΤΑΝ ΠΕΡΝΑ ΚΑΛΑ ΕΧΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΡΩΕΙ Κ ΠΙΝΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΔΗΛ ΤΟΤΕ ΤΟ ΚΚΕ Κ Ο ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΣ ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΧΑΖΟΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΄ΔΗΛ ΑΝΕΤΗ ΖΩΗ Κ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ

 2. Κάτι ιστορικό που διαβάζω τώρα.Για τις συνθήκες μετά τον πόλεμο και τους φίλους μας τους Ρώσους.Μεταξη άλλων και του ΚΚΕ που πάντα είναι κατά της Ελλάδας….Μεταξύ άλλων,Από την πλευρά του, το Κ.Κ.Ε. υποστήριζε αρχικά την προσάρτηση της Βορείου Ηπείρου και την ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων. Αργότερα όμως άλλαξε γνώμη, διακηρύσσοντας ότι επιθυμεί τη διατήρηση των υφισταμένων συνόρων. Αντίθετο επίσης ήταν το Κ.Κ.Ε. και ως προς τη διεκδίκηση βουλγαρικών εδαφών. Έθεσε όμως θέμα διεκδίκησης της Ανατολικής Θράκης και ζήτημα ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα. Τα άλλα πολιτικά κόμματα θεωρούσαν ότι το Κ.Κ.Ε. με αυτό τον τρόπο προσπαθούσε να δημιουργήσει προβλήματα στις σχέσεις της χώρας μας με τη Βρετανία και την Τουρκία.

 3. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

  Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!…ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

 4. https://youtu.be/iNAM8eC7gFo?si=wQrS6VDXlyS2J3r7

  … Ετοιμαστειτε τιυ χρονου.. Στα ξεμοδιχεια να ψαχνετε δουλεια με 800,.. Οι λαθρο συμφερουν,, στους 3 ο ενας δωρο,, και πλγρωμουμε μονο τους.. 2.. Με 10 €μερα… Η την εβδομαδα…!!!!
  Ετσι θα λυσει το δημογραφικο και εργασιακο προβλημα…ο ΚΟΥΛΗΣ .. Συγχρονως θα αυξησει την μεταναστευση των κωων στο εξωτερικο. Η τον συμβιβασμο με 600 ευρω τον μηνα και για τιυς ελληνες. Οι εργοδοτες…
  ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ…. ο νεοδημο-βλακο δημοκρατης… Εχει καμια αποψη….???
  -υποσημειωση… Μην ξεχασεις να αναφερεις παλι την χρυση αυγη, τον βελοπουλο την νικη η το κκε… ΝΟΥΜΕΡΟ…

  • Αντί να γράφεις βλακείες να κερδίσεις τι;Έλα κάνε αίτηση στο ξενοδοχείο με 1200.Αν ενδιαφέρεσαι για δουλειά.

    • Πολλά απλά δεν περνάνε τα ονόματα εδώ.Εσυ θα μας πεις σε πιο δουλεύεις και περνεις 800 γελοίε;Ψεύτη φασιστακο;

   • Σε Οίκο ανοχής και αντοχής πατσαβούρα,να κάτι σαν και το παρακάτω

    https://www.imerisia.gr/politiki/83704_marinakis-den-katargoyntai-oi-prosfores-11-sta-soyper-market
    Ερωτηθείς σχετικώς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε κατηγορηματικά ότι η κυβέρνηση προτίθεται να αυξήσει τα ηλικιακά όρια συνταξιοδότησης, αλλά και ότι προτίθεται να καταργήσει τις προσφορές 1+1 στα ράφια των σούπερ μάρκετ διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι οι έλεγχοι στην αγορά θα συνεχιστούν.

    Αληθεύει ότι η Λίστα Πέτσα,βγ’ηκε από την πέτσα γιαουρτιού του Λιδλ?

 5. Τυρο-ομόλογα και πρωκτο-ομόλογα.
  Η πιο λειτουργική Δημοτική Αρχή πανελληνίως είναι της Κω,αντικατάσταση όλων των φοινίκων με ελιές!!
  Αλλάζει και όνομα η Λεωφόρος των Φοινίκων σε Λεωφόρο τω ν γατών και Ελαιώνων.

 6. Κλίμα της χώρας με 10 μήνες καύσωνες, τιμή κουκουτσιού ελαιόδεντρου στα Χρηματιστήρια ισότιμο με ασήμι, τα καντήλια των Εκκλησιών θ ανάβουν με Ηλιακά πάνελ ,οι Πολυεθνικές θα λειτουργούν μόνο με πρόσφυγες και έγχρωμους,.

  ενώ πρόστιμα απ το Υπουργείο Ανάπτυξης στις πολυεθνικές STOP και DUREX με μαλακή μεμβράνη για ευκολότερη διείσδυση.
  Η Ελλάδα θα έχει αποκτήσει 33 επενδυτικές βαθμίδες,όσες και τα συσσίτια ανά πόλη ,ενώ η ενσωμάτωση των προσφύγων θα έχει αυξήσει τον γενικό πληθυσμό,τα χωριά και οι Ορεινές κωμοπόλεις θα σφίζουν από ζωή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ