Ποιά προβλήματα; Μας έχουν «παθητικοποιήσει» σε βαθμό που δεν πάει άλλο… «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»

37
8025

Ποιά προβλήματα; Μας έχουν «παθητικοποιήσει» σε βαθμό που δεν πάει άλλο… «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ»

Τελικά μόνο ο χρόνος αλλάζει, ούτε οι συνήθειες δηλαδή η νοοτροπία μας (που έγραφε με νόημα στο προηγούμενο πρωτοσέλιδο ο «Σ») και το βασικότερο, ούτε τα προβλήματα…

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα» … από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις των αγροτών (άλλη μια ντουφεκιά στον αέρα, αλλά από το τίποτα κάτι είναι κι αυτή) ….από τα θέματα του οδικού δικτύου και των επιβαρυμένων υποδομών του νησιού… και πολύ περισσότερο του νοσοκομείου και της υγείας.

Πριν ένα μήνα γράφαμε άλλαξε ο χρόνος, τώρα πλησιάσει η σεζόν, τον επόμενο (καλώς εχόντων των πραγμάτων) θα ανοίξει κι εμείς είμαστε στα ίδια.

Εκδηλώσεις, φωτογραφήσεις καθημερινά (προσώπων όχι έργων, μην ξεχνιόμαστε), συναντήσεις, εξαγγελίες κατά καιρούς και αποτέλεσμα μηδενικό έως ελάχιστο.

Έβγαλε τις προάλλες φωτογραφία την κίτρινη πινακίδα «προσοχή έργα» στο δρόμο ο αγαπητός και ενεργός συμπολίτης μας στρατηγός κ. Κίτσης και «κάναμε όλοι το σταυρό μας»,  για το ότι πράγματι «ενεργοποιήθηκαν» όπως σχολίαζε χαρακτηριστικά.

Και όμως στο ότι προχωράμε όπως προχωράμε μέχρι να γίνει κάτι συνταρακτικό που θα μας ταρακουνήσει,  οφείλεται μέχρι τώρα «στην καλή μας τύχη» (που κι αυτή είναι το καλλιτεχνικό όνομα… άνωθεν) και μόνο.

Φταίει που δεν «ξεσηκωνόμαστε» όπως δηλώνει η φίλη Κική; (Πάντως  πανελλαδικά και πανευρωπαϊκά κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες: Και θα αποτελέσει οδοδείκτη η όποια έκβαση. Κλείνουν δρόμους και τελωνεία. Ετοιμάζουν “απόβαση” στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους, όπου θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο την ερχόμενη εβδομάδα, αν και όπως τους λένε από την κυβέρνηση «λεφτόδεντρα δεν υπάρχουν» για να δοθούν 50-100 ή 200 ψωροεκατομμύρια ευρώ στους αγρότες  αλλά καθ ομολογία του πρωθυπουργού βρέθηκαν πέρυσι 6 δις για εισαγωγή φυσικού αερίου ενώ πριν δίναμε 1 δις τον χρόνο στους αμερικανούς και τους καταριανούς κόντρα στον Πούτιν. Όπως και το… πρωτότυπο «με κλειστούς δρόμους δεν κάνουμε διάλογο». Αμέ. Μετά ακολουθεί το έργο που παίζεται και μετά από κάθε εθνικές ή τοπικές εκλογές «Μην είδατε τον Παναή»…)

Σίγουρα. Μας έχουν «παθητικοποιήσει» (ως κοινωνίες και ως πολίτες) σε βαθμό που δεν πάει άλλο (μέχρι και διά νόμου), σε λίγο θα ψάχνουμε «ενεργητικούς» με το μακαρόνι…

Όμως και οι «ντουφεκιές στον αέρα» που είναι όλες οι σημερινές κινητοποιήσεις – διαμαρτυρίες (τα είδαμε και με όλα τα προηγούμενα «Παγκωακά συλλαλητήρια» αποδείχτηκαν τελικά μια τρύπα στο νερό.

Πρώτα πρώτα γιατί δεν είχαν ποτέ, ούτε συνέχεια, ούτε συνέπεια (κλιμάκωση, συντονισμό, ομοψυχία). Είμαστε ή κατάφεραν να να μας έχουν κάνει όλους, δίψυχους.

Και έτσι και γιουβέτσι. «Και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ*» (τώρα που τους αναφέραμε: 1) είμαστε μάρτυρες διαμαρτυριών κατοίκων στο Πυλί σε μια σύγκρουση μεταναστών στον κεντρικό δρόμο, λέγοντας ότι φοβόμαστε και «δεν γράφουμε κάτι για αυτά…» Ενώ οι ίδιοι με τις επιλογές τους -όπως τους απαντήσαμε σε έντονο ύφος- ήταν όπως τα γράφουμε στον τίτλο… 2) ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι είχε συνάντηση με το νέο αστυνομικό διευθυντή θέτοντας και το θέμα του Πυλιού μαζί με το κυκλοφοριακό και τη στάθμευση… Ακριβώς, «σαν να μην πέρασε μια μέρα»).

Σε αυτό το πλαίσιο δυστυχώς κινούμαστε ως λαός και ως τοπική κοινωνία. Αν δεν αντιδράσουμε όπως οι αγρότες σε πανελλαδική αλλά και πανευρωπαϊκή κλίμακα τώρα στο «έξωθεν» και «άνωθεν» επιβαλλόμενο «παιχνίδι» κάποια στιγμή θα βρεθούμε όλοι ως «πρόβατα επί σφαγή» χωρίς να το καταλάβουμε.

Χαρακτηριστική η δήλωση στα κανάλια κινητοποιούμενου αγρότη, ο οποίος μάλιστα δεν έκρυψε ότι στις εκλογές συντάχθηκε με το 41%: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν δίνει καμία σημασία στους πολίτες της Ευρώπης. Πόσο δε μάλλον στους αγρότες της γηραιάς Ηπείρου. Η Ευρώπη στριμωγμένη στα σχοινιά από τις ΗΠΑ, δίνει σημασία μόνο στην ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, στους γκέι και τους παράνομους μετανάστες. Αυτή η Ευρώπη είναι καταδικασμένη στο τέλμα και τελικά στην διάλυση». Δηλαδή σκέτη τρέλα.

 

*Κατά το Καφαβικό:
«Είπεν ο Μυρτίας, Σύρος σπουδαστής στην Αλεξάνδρεια, …εν μέρει εθνικός κι εν μέρει χριστιανίζων:».

Με αυτή την φράση, που έχει καταδικαστεί στη συνείδηση του λαού και παραπέμπει σε άλλες εποχές, καταγγέλλουμε την καιροσκοπική / σπεκουλαδόρικη στάση αυτού που την εφαρμόζει, αν και στην πραγματικότητα αποφεύγουμε να πάρουμε κι εμείς σαφή θέση. Ωστόσο αυτός που την μεταχειρίζεται, με τον ανάλογο μάλιστα στόμφο, δημιουργεί την εντύπωση ότι έχει βαθιά γνώση και συγκεκριμένη άποψη επί του θέματος. Συνήθως δεν διευκρινίζουμε ποιος είναι ο «αστυφύλαξ» και ποιος ο «χωροφύλαξ», ώστε κατόπιν εορτής να πέφτουμε πάντα «μέσα»

 

 

37 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Γιάννη δεν γίνεται τίποτα ουσιαστικό. ίσως δεν έχουν χρήματα πια και κάνουν την στρουθοκάμηλο. ακόμη και η Ευρώπη που μας διέταξε να εμπλακούμε σε επίζημιους πολέμους πέραν των συνόρων μας και να χαλάσουμε παλιές φιλίες. Έχει πτωχεύσει απο σκάνδαλα διαφθορά υπεξαιρέσεις. ούτε οι Δήμοι έχουν λεφτά. η Γερμανία ως ιδρυτικό μέλος και σκέπτεται. για να αποχώρηση μαζί με την Ιταλία. ας διαλυθεί να απελευθερωθούμε από τις διαταγές τις ξενόφερτες μέσα στην ανηθικότητα

    • Η σημερινή παραβολή των ταλάντων:τόσο όσο…
      Χωρίς φιλότιμο και χωρίς ξεβόλεμα.Αυτοί είμαστε.Άξιοι της μοιρας μας.Θα το πω κι ας ακουστώ επαναστάτρια:Πόλις-κράτος, έχουμε τα εφόδια!

    • 2024 και οι φασιστες θέλουν να διαλυθεί η Ευρώπη.Τους έλειψαν οι πόλεμοι στη ήπειρο μας Βασικα.Πνιγεται κόσμος να έρθει εδώ να προκόψει και κάποιοι θέλουν τη Ελλάδα εκτός να κάνει τι;Απλά να έχουν ελπίδα να πάρουν εξουσία σε ένα διαλυμένο κράτος.Ελεος.Εμποδιζει κανένας να πάτε σε μοναστήρι μακριά από εμάς τους κακούς και κακές.Να πάτε κοντά στο Θεό να ησυχάσετε;

  2. μέχρι τώρα οι γιατροί μας είναι περιζήτητοι στο εξωτερικό,μια μεγάλη αλήθεια,καθώς όλα τα νοσοκομεία σε όλες τις πόλεις έχουν Έλληνες γιατρούς που την κοπάνησαν,αλλά τα Πανεπιστήμια που τους εκπαίδευσαν δεν είναι καλά για αυτό και η ίδρυση Ιδιωτικών,που θα επιφέρει μεγαλύτερες ανισότητες.
    πολλά ντουβάρια αρνούνται να

    • Έλα με το παραμύθι.Ολοι οι γιατροί από όλες τις χώρες είναι περιζήτητοι.Υπαρχει έλλειψη.

      • και στην πόλη που μένω και εγώ και άλλοι ακούς Ελληνικά ξανά,μετά τον πόλεμο,γιατί οι προτάσεις ειναι δελεαστικές λόγω καλών σπουδών.
        Αν θες εσύ πήγαινε σε Βουντού ή και ξόρκια με αυτούς που έμειναν στο ΕΣΥ,αλλά φαίνεσαι άνετη ,οπότε βλέπω Ιδιωτικές κλινικές και ομοιοπαθητική για την επιδιόρθωση της βλακείας.
        Η αλλοίωση της πραγματικότητας λόγω βλακείας,είναι χαρακτηριστικό μιζέριας.
        Που πήγαν οι γιατροί που έφυγαν απ τον Νοσοκομείο μας?
        Επίσης μιλάω για Ευρωπαικές χώρες και Δύση.
        Το ότι υπάρχει έλλειψη,από που το συμπεραίνεις?Δώσε στοιχεία.
        Ένας Έλληνας Φοιτητής Ιατρικής κοστίζει περίποθ 30.000 ευρώ στο κράτος,αλλά μόλις ορκιστεί φεύγει.
        Είσαι η γνωστή μ…κω η φασίστρια,το ξύλο απελέκητο.
        Εμείς δεν έχουν έλλειψη και τους διώχνουμε.
        ΟΥΓΚ

      • Γιατί δεν εισάγουμε πρόσφυγες απ το Πακιστάν ή το Τσιμπουκιστάν?

        Γιατί θα πληρωθούν χειρότερα και απ τις χώρες τους.
        Μην αλλάζεις υπογραφή, όλοι γνωρίζουν ποια είσαι ,αλλά και και τι είσαι.
        Γράψε ηλίθια σου πηγαίνει πιο πολύ.
        Πάντως και τα μηχανήματα που πάνε στους κάδους σκουπιδιών… περιζήτητα είναι.

  3. Όλα,τα πάντα μας επιβάλλονται για να πλήξουν τον μικρό δεν υπάρχει νομοσχέδιο

    που να ισορροπήσει τις ανισότητες.Όλα πλήττουν τις μικρομεσαίες κοινωνικές ομάδες..και σύνολα.

    • Γιατί ,αμφιβάλεις? Δες στα τοπικά δεδομένα τι γίνεται.Εγώ περιμένω ένα αρνητικό να κάνω Πανελλαδική καταγγελία

      https://www.newsit.gr/ellada/zefyri-pakistanos-kakopoiise-seksoualika-13xrono-aytistiko-agori-me-doloma-ena-patini/3977268/
      Ο κατώτατος 851 καθαρά ευρώ και ο εξάμηνος θα ανοίγει σαμπάνιες με τέτοια ακρίβεια και φορο-εισπράξεις.
      Ρε εκεί να αδειάσει η χώρα, να πάνε όλοι έξω,να γίνει μαύρη Ευρωπαϊκή χώρα.
      Ότι δεν έκαναν οι διάφοροι κατακτητές,Οθωμανοί,Σελτζούκοι Τούρκοι,Ενετοί,ΙΘταλοί,Γερμανοί ,θα το καταφέρει αυτή η Κυβέρνηση.
      Ρεμάλιαααααα.

  4. ΟΤΑΝ Η ΑΜΑΡΤΙΑ ΓΊΝΕΤΑΙ ΜΟΔΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ ΣΥΝΤΟΜΑ ΚΑΙ Η ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΤΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ (ΑΝΩ-ΘΡΩΣΚΩ) ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΤΟΜΟ ΣΥΝΤΟΜΑ ΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΒΙΟΥΝΤΕΣ ΚΑΙ ΒΙΩΝΟΝΤΕΣ ΠΡΙΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ ΤΗΣ ΔΑΙΜΟΝΙΚΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΓΙΑ….»ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ»!

  5. δοηθηκαν ΞΑΝΑ στα Μέσα Ενημέρωσης ένα ποσό κοντά στα 15 εκατ. ευρώ.(για γλυψιμο.προωθηση νεων εμβολιων.νεων ταυτοτητων …κτλ
    απορια….δεν θα μπορουσε να τα χρησιμοποιησει για καποια οικονομικη τονωση στις απορες οικογενειες.η ..στην υγεια..η σε καποιο καιριο τομεα..λεω εργω τωρα….ειπες προτασεις και σου κανω προταση…
    η δεν συμφωνεις..?

    • Πρόταση σου είναι δηλαδή να μην ύπαρξη ενημέρωση.Να την καταργήσουμε και να δώσουμε τα λεφτά σε άπορους.Δηλαδη σε ποιους;Ανέργους;Που δεν θέλουν νας δουλέψουν η δεν βρίσκουν δουλειά;Σε αυτούς που κάνουν 10 παιδιά;Πρόταση είπαμε.Τι όφελος έχει αυτό που λες;Στο κράτος στη κοινωνία;Εσένα σου περισσεύουν;Δώστα,μετά;Σοβαρέψου.

  6. Επειδή κάποιοι δεν καταλαβαίνουν.Οι γιατροί ,κάποιες ιδιοκτήτες είναι περιζήτητες στην Ευρώπη.Πχ αναισθησιολόγοι.Οχι Έλληνες από την Ουγκάντα και από οπουδήποτε πέρνουν.Οι αμοιβές είναι τεράστιες λόγο της έλλειψης.Ποιος θα πάει στο ΕΣΥ;Προκηρύξεις γίνονται η μια μετά την άλλη αλλά δεν έρχεται κανένας.Εδω Κωος γιατροί πάει κανένας στο νοσοκομείο;Τόσους έχουμε.Περιμενετε να έρθουν από αλλου;Μια χαρά βολεμένοι είναι γράφουν καμία συνταγογράφηση τα οικονομάνε και αν έχεις κάτι σε στέλνουν στο νοσοκομείο που δεν έχουμε και το βρίζουν οι ίδιοι.ΤΩΡΑ αν καποιος γιατρός έρθει κατά λάθος εδώ ,φροντίζουν οι συνδικαλιστές,γιατροί παλιοί και βοηθητικό προσωπικό να του κάνουν τι ζωή δύσκολη να φύγει.Να τα λέμε όπως είναι.Οποιος έχει κάποια ιδέα να αλλάξει αυτό να μας το πει.Εννοητε δημοκρατική ιδέα όχι να αιχμαλωτίσουμε να τους φέρουμε.

  7. Έχουν μπερδέψει τα μπούτια τους. Έτσι και ψηφιστεί ο γάμος μεταξύ ομοφύλων, όπως το ονομάζουν δεν θα μπορεί να παντρευτεί έλληνας με πακιστανό, ούτε ο Κασελλάκης με τον Τέιλορ γιατί δεν είναι ομόφυλοι αλλά αλλόφυλοι.

  8. Εδώ στα Τοπικά,Ρόδο και Κω,κόπτονται δήθεν για τις αγροτικές ανησυχίες,ΑΛΛΑ

    για πείτε κ.Καίσερλη,κ.Μυλωνά,πόσα απ τα All Inclussive καλλιεργούν οπωροκηπευτικά σε μπαχτσέδες που έχουν αντί να βοηθήσουν τις τοπικές κοινωνίες ν απορροφήσουν τον ιδρώτα του Αγρότη.
    Τομάτες, πιπεριές, θερμοκήπια, αγγούρια, ακόμα και αυγά άκουσα.. για να ξύσουν τον πάτο της ΑΠΛΗΣΤΕΙΑΣ.
    Πείτε τα, φωνάξτε, σήμερα είναι αυτοί ,αύριο δεν θα ναι καν Νησί, παρά μια αποικία.
    Γι αυτό σε βρίζω πατσαβούρα, γιατί είσαι μαλακισμένη, ανίδεη, αλλά και ανήθικη.
    Πόσα δεινά πρέπει να μας ρίξουν για να ξύσουμε τον πάτο της λογικής?
    Πήγε ποτέ ένας ελεγκτής να ρωτήσει γιατί έχουν τα 5άστερα έχουν θερμοκήπια?από που κι ως που?
    Αλλά πάντα τους φταίει ο κουλουράς,ο Καντινιέρης,το beach bar,ο Φουκαράς..
    Ξύπνα Θεοδόση..
    Δεν βγαίνει τίποτα με στήσιμο στα τέσσερα..
    Είναι δυνατόν να μιλάνε στον Δήμο για αγροτική συμπαράσταση και τα πεντάστερα να έχουν ολόκληρα κτήματα ,να τα αρδεύουν τσάμπα και να κάνουν αυτόν τον ανήθικο ανταγωνισμό.ΝΑΙ, είναι η χειρότερη Κυβέρνηση …ever.

  9. Καπου κουβεντιάζαμε για "ισότητα όλων των πολιτών απέναντι στο Σύνταγμα"

    φαίνεται όμως πως καποιοι ειναι πιο ίσοι απο άλλους….
    Προστέθηκαν λοιπόν μερικές κραυγαλέες εξαιρέσεις στον ΓΟΚ με τροπολογίες…

    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_30/03/2012_477389
    Ψηφίστηκε ο ΓΟΚ με σημαντικές αλλαγές
    Του Γιωργου Λιαλιου
    Ψηφίστηκε αργά χθες το βράδυ από τη Βουλή ο νέος οικοδομικός κανονισμός, παρά τις αντιδράσεις που συνάντησε από επιστημονικούς φορείς. Την ψήφιση του νόμου συνόδευσαν πέντε προεκλογικού χαρακτήρα τροπολογίες, μεταξύ των οποίων η παροχή έκπτωσης 80% στη νομιμοποίηση αυθαιρέτων από μουσουλμάνους της Θράκης. Και αρκετές αλλαγές της τελευταίας στιγμής, ανάμεσα στις οποίες η δυνατότητα νομιμοποίησης αυθαιρέτων σε προστατευόμενη ζώνη της Λαυρεωτικής.
    Που είναι οι σημαιοστολισμένοι?Θα μας πάρουν οι Τούρκοι, οι αμόρφωτοι ,ακόμα??Πήραν την Θράκη εδώ και καιρό, τα κούτσουρα.

  10. Οι γνωστοί φίλοι νομικοί ίσως γνωρίζουν:(που έχουν βαριές ευθύνες)

    Ποιός ήταν αυτός ο φούστης ρωμαίος που είπε ότι «όσο περισσότερους νόμους έχει μια χώρα τόσο πιο διεφθαρμένη είναι…»
    O Τάκιτος…
    ///ρδέλο Ελληνική δικαιοσύνη.

  11. Το πιο επώνυμο και ακριβό άρωμα για την γιορτή των ερωτευμένων είναι το άρωμα

    οπίσθιου εξαερισμού της..πατσαβούρας.

  12. Αχχχχ Ευρώπη,εσύ μας μάρανες...'Γερμανίδες' τουρίστριες που διψάνε για σπέρμα....

    https://www.youtube.com/watch?v=xoVgiVOkdSE

    Πόσο μπροστά ο άνθρωπος…δεν μπορώ ,δεν μπορώ να την βρω με κομπιούτερ και με κουμπάκια.
    Αχχ Ευρώπη.
    Ένας Μπέος γενήκαμε όλοι.

  13. Όταν όλη η Κυβέρνηση είναι ένα..λάθος.
    https://www.youtube.com/watch?v=uDIZpr5WGlA&t=67s
    Βάλτε μέσα σ ένα βαγόνι όλους αυτούς που αναφέρει,αλλά ξέχασε …την μπεμπέκα Βούλτεψη.
    Σ ένα βίντεο η σύγχρονη Ελληνική σκηνή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ