Αρχική Ειδήσεις Υγεία - Διατροφή Τα 4 μυστικά & οι πέντε αλλαγές που θα σας χαρίσουν επιπλέον...

Τα 4 μυστικά & οι πέντε αλλαγές που θα σας χαρίσουν επιπλέον χρόνια

0
543
 

Η τρέλα για μακροζωία βρίσκεται σε άνοδο στον κόσμο σήμερα που οι άνθρωποι το αναζητούν… οπουδήποτε μπορεί να αποκτηθεί.

Από τη θεραπεία των βλαστικών κυττάρων μέχρι τα τρόφιμα που τρώμε στο είδος της άσκησης που πρέπει να ακολουθήσουμε, οι επιλογές είναι ευρείες. Αλλά η πραγματική αλήθεια είναι πολύ απλούστερη και οι αρχαίοι πολιτισμοί φαίνεται να έχουν καταλάβει αυτό χωρίς να προσπαθούν.

Τα 4 μυστικά που δεν σου λένε για να επιμηκύνεις την ζωή σου

1. Να τρως το μισό

Τι σημαίνει να φάει το μισό; Υπάρχει μια δίαιτα που ονομάζεται «Φάτε το μισό» και είναι ειδικά σχεδιασμένη για όσους θέλουν να φάνε μόνο το μισό από αυτό που σερβίρεται στο πιάτο τους.

Αυτό εξυπηρετεί το σκοπό του περιορισμού της πρόσληψης θερμίδων σας, μια απλή προσέγγιση για την απώλεια βάρους.

Ωστόσο, δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες διατροφικές ανάγκες.

Εάν η δουλειά σας απαιτεί να φάτε περισσότερο, τότε θα πρέπει να φάτε το είδος του φαγητού που παρέχει την ανάγκη σας.

Απλά να θυμάστε να τρώτε βιολογικά και υγιεινά τρόφιμα. Αποφύγετε τους περιττούς πόθους που δεν σας εξυπηρετούν.

2. Να περπατάς την διπλή απόσταση…

Το περπάτημα είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις που υπάρχουν.

Εκτός από το να είναι ελεύθερο και εύκολο να το κάνετε, σας δίνει την ευκαιρία να γνωρίζετε το περιβάλλον σας.

Επιπλέον, σας προσφέρει πολλά οφέλη, όπως απώλεια βάρους, μειωμένη αρτηριακή πίεση, μειωμένο κίνδυνο χρόνιων παθήσεων, βελτιωμένη διάθεση και αυξημένη δημιουργικότητα μεταξύ άλλων.

3. Να γελάς τριπλά

«Το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο».

Το αίσθημα του γέλιου είναι ένα από τα καλύτερα συναίσθημα που υπάρχει.

Το γέλιο με άλλους βαθύνει τη σύνδεσή σας διατηρώντας ταυτόχρονα στην ατμόσφαιρα φως.

Η επιστήμη λέει ότι το γέλιο μειώνει τα επίπεδα ορμονών του στρες, λειτουργεί τα κοιλιακά σας, βελτιώνει την καρδιακή υγεία, ενεργοποιεί τα Τ κύτταρα (εξειδικευμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος), ενεργοποιεί την απελευθέρωση ενδορφινών και τελικά προκαλεί μια γενική αίσθηση ευεξίας.

Οι ασθενείς με καρκίνο συμβουλεύονται ακόμη να παρακολουθήσουν ταινίες κωμωδίας επειδή το γέλιο έχει βρεθεί για να ανακουφίσει τον πόνο.

4. Αγάπη δίχως μέτρο…

Η αγάπη είναι ό, τι υπάρχει. Κάθε μορφή πίστης, θρησκείας ή πνευματικότητας, ανεξάρτητα από τις διάφορες πρακτικές τους, όλα δείχνουν το ένα και το αυτό τέλος: Αγάπη.

Η άνευ όρων ή άπειρη αγάπη ανοίγει την καρδιά σας για να συνδεθεί με άλλους και να την δουν όπως είναι.

Αλλά πρώτα, πρέπει να καλλιεργήσετε αυτή την αγάπη άνευ όρων μέσα σας επειδή δεν μπορείτε να δώσετε σε άλλους ό, τι δεν έχετε.

Η αγάπη χωρίς μέτρο σημαίνει αγάπη χωρίς όρια. Αλλά βέβαια, αυτό συνεπάγεται δυνατή αγάπη, η οποία δεν ανέχεται τις παραβιάσεις αλλά διορθώνει τι χρειάζεται να διορθωθεί.

Αυτά τα μυστικά είναι απλά να ακολουθούν αλλά πρέπει να γίνονται κάθε μέρα για να τελειοποιηθούν.

Αν το κάνετε αυτό, καθημερινά θα προσθέτετε πολλά χρόνια στη ζωή σας.

Οι πέντε αλλαγές στον τρόπο ζωής σας που θα σας χαρίσουν δέκα επιπλέον χρόνια

Κατά καιρούς δημοσιοποιούνται διάφορες μελέτες που υπόσχονται μακροζωία με την υιοθέτηση συνηθειών που οι περισσότεροι βρίσκουν δύσκολο να εφαρμόσουν. Ωστόσο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, οι άνθρωποι που τηρούν πέντε απλές υγιεινές συνήθειες, μπορούν να ελπίζουν ότι θα προσθέσουν τουλάχιστον δέκα ακόμη χρόνια στο προσδόκιμο της ζωής τους.

Οι πέντε αυτές συνήθειες που μπορούν να χαρίσουν μια έξτρα δεκαετία ζωής ή και παραπάνω, είναι η υγιεινή διατροφή, η τακτική σωματική άσκηση, το κανονικό βάρος, η κατανάλωση αλκοόλ με μέτρο και το κόψιμο του τσιγάρου.

Οι ερευνητές της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ, με επικεφαλής τον δρα Φρανκ Χου, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «Circulation», μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 79.000 γυναίκες και 44.400 άνδρες σε βάθος περίπου 30ετίας.

Διαπιστώθηκε ότι όσοι άνθρωποι ήσαν οι πιο πιστοί στην τήρηση των πέντε υγιεινών συνηθειών, είχαν κατά μέσο όρο 82% μικρότερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρδιαγγειακά αίτια και 65% μικρότερο κίνδυνο να πεθάνουν από καρκίνο, σε σχέση με εκείνους που δεν τηρούσαν τις πέντε συνήθειες. Γενικότερα, οι πρώτοι είχαν 74% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

ΑΠΕ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ