Ο πόλεμος στην Ουκρανία, η εύθραυστη οικονομία και ο τουρισμός «μετατρέπουν την πανδημία σε απλή γρίπη»

119
6079

Με το βλέμμα στην Ουκρανία… «Η οικονομία και ο τουρισμός μετατρέπουν την πανδημία σε απλή γρίπη»

Λίγο πριν την άνοιξη του ’22. Σημαδιακού έτους, «Μικρασιατικού ελληνισμού», όπως χαρακτηρίζεται, με την συμπλήρωση 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

Τα τύμπανα του πολέμου χτύπησαν τελικά από πάνω… Ρωσία-Ουκρανία και το ΝΑΤΟ σε ρόλο… ενδιαμέσου (πούντο; λένε χαρακτηριστικά τα σχετικά σχόλια…)

«Αν ο πόλεμος πιαστεί από κάτω, λίγα θα πάθετε · αν πιαστεί από πάνω, θα καταστραφείτε». Δεν χρειάζεται να μας το (υπεν)θυμίσει η σχετική ρήση-προφητεία του Πατροκοσμά του Αιτωλού. Το λένε ήδη οι διεθνείς αναλυτές.

«Τον ηττημένο σε κάθε πόλεμο τον ξέρουμε…» Η ενεργειακή εξάρτηση της Ευρώπης από τη Ρωσία (περίπου στο 45% των αναγκών της από το φυσικό αέριο), δείχνει το τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Ήδη η ψυχρολουσία φάνηκε από την πρώτη ημέρα με την σημαντική αύξηση στην ηλεκτρική ενέργεια η οποία διαμορφώνεται στο ελληνικό Χρηματιστήριο στα 235,5 ευρώ ανά μεγαβατώρα και είναι αυξημένη κατά 34% σε σχέση με τη σημερινή τιμή (Άλμα 46% στις τιμές του φυσικού αερίου, άνοδος 34% στο ρεύμα – Στα ύψη το πετρέλαιο, καταρρέει η Wall Street ).

Κι όλα αυτά, ενώ παρατηρούμε ότι από τον περασμένο Μάιο η ευρωπαϊκή οικονομία πλήττεται από τις αυξήσεις στις τιμές του φυσικού αερίου αναμένοντας το πότε ο Πούτιν θα ανοίξει ή θα κλείσει τη στρόφιγγα.

Από την αρχή αυτής της πανδημίας κάποιοι είχαν (με βάση τις επαναλήψεις και τα προηγούμενα της ιστορίας) «προβλέψει» ότι ήταν σχεδόν προδιαγεγραμμένο και θα ακολουθούσε πολύ γρήγορα η «πανδημία της οικονομίας» και αναπόφευκτα οι πολεμικές συγκρούσεις (με απευκταίο, αλλά όσο πλησιάζουμε στην κορύφωση της κρίσης στην Ουκρανία, όχι και τόσο απίθανο, σενάριο ενός «τρίτου παγκόσμιου πολέμου»).

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο και ειδικά για την πολύπαθη ελληνική οικονομία η προοπτική μιας καλής τουριστικής χρονιάς που θα ξεπεράσει στην καλύτερη περίπτωση τα μεγέθη του 2019 φαντάζει, κυριολεκτικά, ως σανίδα σωτηρίας.

Επομένως ήταν φυσικό επόμενο να γίνει αυτό που γράφουν τώρα οι οικονομικοί αναλυτές:

«Η οικονομία και ο τουρισμός μετατρέπουν αναγκαστικά την πανδημία σε απλή γρίπη».

Και το ερώτημα που φάνηκε και από τις αντιδράσεις της κοινής γνώμης είναι: «τόσο απλά;» (Ίσως, αν σκεφτεί κανείς πόσο απλά μπορεί να μετέτρεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ή να ξανα-μετατρέψουν από το φθινόπωρο -όπως προανήγγειλε ο Υπ. Υγείας κ. Πλεύρης- την «απλή ή έστω… επικίνδυνη γρίπη» σε νέα πανδημία ή ‘αναζωπύρωση της πανδημίας’ με την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων και απαγορεύσεων).

Αν ρωτούσανε πριν από ενάμιση-δύο μήνες σε κάποιο πρωινάδικο ας πούμε (όπου συχνάζουν οι περισσότεροι) κάποιον από τους λεγόμενους «ειδικούς» ή τους αρμόδιους υπουργούς: «με 20.000 καθημερινά νέες μολύνσεις κορονοϊού και 80-100 θανάτους ημερησίως σκοπεύετε να προχωρήσετε σε άρση των περιοριστικών μέτρων με επιστροφή σε αυτή την ιδιότυπη κανονικότητα;» σίγουρα θα έβαζαν τα γέλια και θα έλεγαν στον ερωτώντα περίπου «τρελός είσαι…;

Βλέπετε τότε η ατζέντα ήταν η κατα-τρομοκράτηση της κοινής γνώμης με τους ίδιους (ή και λιγότερους από σήμερα) θανάτους, οι «υποχρεωτικότητες», τα «πρόστιμα» στους άνω των 60 (ακόμα δεν φαίνονται ηλεκτρονικά…) η «πίεση του συστήματος υγείας», τα «πιστοποιητικά», οι θεωρούμενοι ως «ανεμβολίαστοι» με τη λήξη του εξαμήνου ή τριμήνου στη συνέχεια, και όλα τα υπόλοιπα ωραία που σήμερα πάνε… ανοιξιάτικο και καλοκαιρινό περίπατο.

Με το βλέμμα, ωστόσο, στραμμένο στις κρίσιμες διεθνείς εξελίξεις και στο «πάνω» μέτωπο της Ουκρανίας, δυστυχώς δεν μπορεί κανείς ούτε να υπομειδιάσει με όλα τα παραπάνω.

Εδώ που τα λέμε μακάρι να  παρέμενε ίδια η ατζέντα και το αμέσως επόμενο διάστημα (ακόμα και αν χρειαστεί να αυξηθούν τα κρούσματα ή οι νοσηλευόμενοι) ως φυσική συνέπεια της άρσης όλων των περιορισμών με κάθε είδους εκδηλώσεις-διασκεδάσεις κλπ (για εμβολιασμένους και από εμβολιασμένους, εννοείται), παρά να περάσουμε σε καθημερινές σκηνές τρόμου και φρίκης στα σκοτεινά και εντελώς αχαρτογράφητα νερά ενός τέτοιου απευκταίου γενικευμένου πολέμου που μπορεί να επεκταθεί επικίνδυνα κατά τον ίδιο τρόπο και στη γειτονιά μας, δεδομένου ότι «ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…»

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

119 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φίλε Γιάννη είναι η τελευταία φορά που σχολιάζω επώνυμα. Είναι άδικο να γράφουμε αλλά και άλλα να ερμηνεύουν οι ανώνυμοι σχολιαστές. Ούτε φαν δηλ υποστηρικτής της Αμερικής η της Ρωσίας είμαι ούτε των πολιτικών και της πολιτικής . Άλλωστε τους πολιτικούς τους εκλεγεί ο λαός και υφίσταται τις συνέπειες. Πόσο μάλλον λυπάμαι για κάθε πολεμική η εχθρική σύρραξη είτε είναι εμφύλια είτε όχι. Προσευχόμαστε να επικρατήσει η ειρήνη και να μην πληγωθεί κανείς και να ζήσουν όλοι αδελφικά. Ελπίζω να έγραψα σωστά ελληνικά και να μην παρερμηνεύουν ξεκάθαρες απόψεις και κρυστάλλινες θέσεις σε μια χώρα δημοκρατίας. ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    • Κι επειδή σας παρερμηνεύουν και δεν καταλαβαίνουν κάποιοι εσείς θα σταματήσετε να λέτε τη γνώμη σας; Όχι. Έτσι κάπως ξεκινάει το κίνημα του φασισμού. Μιλήστε κι εκφραστείτε όπως εσείς θέλετε. Τι στο καλό, έχουμε η δεν έχουμε δημοκρατία; Τώρα αν οι άλλοι κουβαλάνε δικά τους προβλήματα και τους λες Καλημερα κι ακούνε μια βρισιά αντ αυτού ας το κοιτάξουνε αλλιώς . Όλοι δικαιούμαστε να λέμε τη γνώμη μας. Όμορφα ευγενικά με σεβασμό. Και σας μιλάει ένας άνθρωπος που έχει διαφωνήσει στο παρελθόν με σας και το έχω αποτυπώσει και γραπτώς. Με σεβασμό όμως όχι με βρισιές. Συνεχίστε παρακαλώ να εκφράζετε τις απόψεις σας. Άλλωστε ο δικός σας ο λόγος είναι πάντα ευγενικά γραμμένος.

    • Κάποιοι έχουν IQ μαιμους η είναι ψυχικα ασθενείς κατηγορίας 5. Δεν τους απαντάμε ούτε ασχολούμαστε μαζί τους.
      Καλή συνέχεια να εχουν…..
      Όλοι οι υπόλοιποι συνεχίζουμε να κάνουμε τα σχόλια που θελουμε, ελπίζω και εσεις

  2. Δυστυχώς Γιαννη μεγαλη ητημενη ειναι η Ευρωπη που δεχθηκε εισβολη και εχασε ευρωπαικο εδαφος και ειναι ανικανη να αντιδρασει συντεταγμενα. Ηταν προμηνυμα ολο αυτο και για μας εδω για το τι προκειται να γινει σε περιπτωση τουρκικης εισβολης σε ελληνικο νησί. Ο Θεός να μας φυλάει

  3. Μιας και οι οικονομολόγοι-οικονομοτεχνικοί στα μέρη μας έχουν σιγήσει,

    καλό θα ήταν κ.Κιάρη να βγάλετε κάποιον απ την υπόλοιπη Επικράτεια ,που δεν μασάει τα λόγια του ,που δεν έχει σχέσεις με την Εξουσία και να αναλύσει στο φόρουμ με στοιχεία ,ποιες είναι οι πραγματικές εξελίξεις για την χώρα μας στην ενέργεια,στην καθημερινότητα,στην άρση των πλειστηριασμών,στο ποσό του ακατάσχετου,στις αυξήσεις και τι επιπτώσεις θα έχουν στην ζωή του Νησιώτη,τις επιπτώσεις των κυρώσεων,στα προγράμματα που υπάρχουν για ρυθμίσεις και τι διακινδυνεύει ο πολίτης με το πέρας της 28ης Φεβρουαρίου,με τις επκείμενες δημεύσεις τραπεζικών λογαριασμών κ.λ.π.
    Με τα θυμιατιστήρια και τις κομματικές παραισθήσεις πάμε για φούντο σαν Κοινωνία.
    Ήδη η ανακοίνωση για την παράταση της λιγνιτοπαραγωγής μέχρο το 2028 ,πιο ρόμπα μια Κυβέρνηση δεν μπορεί να γίνει.
    Το πολιτικό ψέμα,πρέπει να αντιμετωπιστεί.

    • Καλα κρασια.Σου λειπει ο Τσιπρας εσένα.Να βαρέσει τα τύμπανα.Έλεος με τέτοια μυαλά το ότι είμαστε ελεύθεροι είναι θαύμα.Βρήκε ο άλλος λόγο να κάνει αντιπολητευση.

      • Εσένα σου λείπουν τα μυαλά.Βλέπεις Τσίπρα και στο ξύπνιο σου.Είσαι απ τις περιτπωσεις που θίγει η κ.Ξανθίπη

        Άλλα αντ άλλων λες,συμμετέχεις σε διάλογο μόνο για να βγάλεις τ απωθημένα σου.Για ποια αντιπολίτευση μιλάς?Εγώ μιλώ για την πραγματικότητα και την επηρροή της στον κόσμο.Αλήθεια ποιες ήταν οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τα θέματα που θίγω,θυμάσαι?Με τέτοια μυαλά που κουβαλάς θα περίμενα να θυμάσαι τις προεκλογικές εξαγγελίες.

        • Δεν λες ποιον θέλεις για κυβέρνηση.Ντρέπεσαι.Ξέρεις το τέλος τον δικτατόρων τι τέλος έχουν έτσι;

  4. Σε κάτι ώρες προελαύνουν τα Ρωσικά στρατεύματα καταλαμβάνοντας το 45%,αεροδρόμιο,πυρηνικό αντιδραστήρα.

    Η πολεμική σύγκρουση γίνεται ανάμεσα σε δύο χώρες, τη Ρωσία και την Ουκρανία, των οποίων οι λαοί ζούσαν για δεκαετίες αδελφωμένοι και προόδευαν ειρηνικά στις συνθήκες του σοσιαλισμού.

    ΤΟ 56 Ουγγαρία

    ΤΟ 68 Τσεχοσλοβακία

    ΤΟ 79-80 Αβγανιστάν.
    Το νατο πηρε στον λαιμο τους ουκρανους και τον βλακα τον stand up comedian που ακομα λεει οτι θα νικησουν .
    Οπως ομως ειναι γνωστο θα ειναι πολεμος λιγων ωρων και εχουν ηδη χασει.
    τουλαχιστον να τα παρατησει η ουκρανικη κυβερνηση για να μη
    σκοτωθει κι αλλος κοσμος τελειως αδικα, και για να εξαλειφθει η πιθανοτητα παγκοσμιας συρραξης.
    Στο κατω-κατω τι Ζελενσκι τι Πουτιν. Ποσο διαφερουν τα δυο καθεστωτα δλδ?
    Μαυροδεξιοί Κοκκινοαριστεροί.

    • Ο «κωμικός» Πρόεδρος της Ουκρανίας που κάποιοι καναπεδάτοι ιδεολόγοι στην Ελλάδα εύκολα ειρωνεύονται, εκτός από δημοκρατικά εκλεγμένος, πρωτοστατεί στο δράμα που περνάει η χώρα του βρισκόμενος στην πρώτη γραμμή του πολέμου κάνοντας ότι μπορεί για να υπερασπιστεί τους πολίτες του
      πληροφοριακά έχει σπουδάσει δικηγορος και είναι Εβραιος

  5. Μένοντας σε Μουσουλμανκή γειτονιά,συγχωρεμέ
    νος γείτοντας μας (Σαντής), μας έλεγε απ τον Μάιο του 1974 .Τότε τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ έλεγαν για Η.Π.Α.ότι ο Κίσιγκερ θα μπουν στην μέση,το Αεροπλανοφόρο κατεβαίνει Μεσόγειο,ακόμα και την 19η Ιουλίου που ξεκίνησε η αποβατική δύναμη,ραδιόφονο Κύπρου και της Ελλάδας,τα χουντοφασισταριά έλαγαν ότι είναι άσκηση των Τούρκων.Την 20 Ιουλίου στις 5 η ώρα ξεκίνησε ο βομβαρδισμός,με προγεφύρωμα στην Κερύνια,έπεφταν εκατοντάδες οι αλεξιπτωτιστές,αλλά η Ε.Ρ.Α. με σειρά πολεμικών ανακοινωθέντων έλεγαν στον λαό ότι τους πετάξαμε στην Θάλασσα,ότι καταρίψαμε 5 αεροσκάφη,ότι προελαύνουμε,δημιουργώντας μια ψεύτικη πραγματικότητα και σύγχυση,καθώς οι κάτοικοι έφευγαν με ότι έβρισκαν εγκαταλείποντας τα σπίτια τους,από Κληρίδη,Σαμψών,Παπαδόπουλο,Χριστόφια,Βασιλείου,Κυπριανού,Μακάριο,Ετσεβίτ,Ντεμιρέλ,Ξένες ιστορικές εκδόσεις,αλλά το κυριότερο έχω καταγεγραμμένες σε ταινία ανοικτού τύπου όλες τις εχθροπραξίες σε πρώτο χρόνο,που είναι στην διάθεση του κ.Κιάρη όταν ηρεμήσουμε.
    Αυτά……

  6. τότε είναι τρομακτικό το γεγονός πως ένα κράτος με 40εκ πληθυσμό και ισχυρές ένοπλες δυνάμεις καταρρέει μέσα σε μερικές ώρες, σε έναν πόλεμο που περίμενε και προετοιμαζόταν για αυτόν.
    Ξανθίπη κάποιοι μπαίνουν για ξεφόρτωμα στο φόρουμ.
    Ενώ δεν καταλαβαίνουν τι γράφει ο άλλος,αρχίζουν να τον μέμφονται.
    Τι περιμένεις από αγράμματους και φασίστες παντός χρώματος.
    Αναγνώστης

    • Που τις είδες τις ένοπλες δυνάμεις;Εδώ τους πήραν την Κριμαία το 14 και αυτοί συνέχισαν να ζουν κανονικά χωρίς ενίσχυση περιμένοντας να πάνε να πολεμήσουν από…..το Λουξεμβούργο.

    • Δεν έχουν ισχυρές ένοπλες δυνάμεις. Έχουν μάζες ελαφρού πεζικού μόνο, υστερούν δραματικά σε όλα τα υπολοιπα

  7. οτι τα περι εισβολης στην Ουκρανια ειναι προπαγανδα της Δυσης για μια απλη στρατιωτικη ασκηση που κανουν, κι οτι δεν τιθεται κανενα θεμα εισβολης στην ουκρανικη επικρατεια.
    ΑΠ ΤΗΝ αλλη σαν μια σιδερενια γροθια το ΝΑΤΟ θα υπερασπιστει καθε ιντσα των εδαφων του , με τον τουρκοφιλο γραμματεα του, που ειναι σαν να του εχουν βαλει σκουποξυλο απο πισω πρωτο στα συνορα.

    Μου φαινεται θ αρχισω να πιστευω τους επιδημιολογους,λιγοτερο ψευτες μου φανονται.

  8. Κάντε καμία φιλειρηνική πορεία στη Ευρώπη και αφήστε τους δικτάτορες να εξοπλίζονται.

  9. Μονάχη το δρόμο πήρες εξαναρθες μονάχη. Δεν είναι εύκολες οι θύρες αν η χρεια τες κουρταλει. Για την Ουκρανία που έμεινε μόνη και ζήτησε βοήθεια. Δεν είναι εύκολα ανοιχτές οι πόρτες αν τις κτυπαει η ανάγκη.

  10. Ένας δολοφόνος δικτάτορας εισβάλει σε μια ανεξάρτητη χώρα και σκοτώνει κόσμο.Εδώ κάποιοι κάνουν αντιπολητευση και σκευτοντε αν μειωθούν οι κρατήσεις.Με τέτοια μυαλά οι δικτάτορες τρίβουν τα χέρια τους.Εδώ ο Κύπριος πρόεδρος δεν ήθελε εχθές πολλά μέτρα για τη Ρωσία,επειδή Ρώσοι έχουν επενδύσεις εκεί.Την ίδια στιγμή έβγαινε εχθές ο Εωσσος υπουργός και μίλαγε για τι δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.Καλα κρασια

  11. Ακόμα σήμερα ξαναρωταω τους ειδικούς εδώ.Ποιος είναι ο λόγος που ο Πουτιν μπήκε και σκοτώνει κόσμο;Ακόμα σε τι φταίει σε αυτό η Δύση;

  12. Είναι αλήθεια ότι το ΚΚΕ θα κάνει το απόγευμα πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία;Πάτε καλά εκεί στην Ελλάδα;Πως ανέχεστε αυτά τα ζώα;Καλα έσω θα μου πεις περιμένετε να έρθουν τα κομάντο από το Λουξεμβούργο να φυλάξουν το Καστελοριζο και εσείς να τους βλέπετε από την τηλεόραση και να τους κρίνετε.Βουρτρομπεμπεδες Ελληναράδες.

  13. Κάθε 10€ αύξηση στην τιμή χονδρικής της μεγαβατώρας σημαίνει συν 600.000.000€ ετησίως στους λογαριασμούς.
    Δύο πράγματα είναι σίγουρα. Αυτά τα χρήματα θα πληρωθούν από εμένα και εσένα, και κατά ένα πολύ πολύ, πολύ, μεγάλο ποσοστό θα πάνε στη Ρωσία.

      • Δεν καταλαβαίνεις Ελληνικά,συμμετέχεις μόνο για να ξεβράσεις την ψυχική σου κατάσταση.Βλάκα με απολυτήριο δημοτικού.Βάλε στο Google translate τα σχόλια,ή ζήτα την βοήθεια κάποιου για μεταγλώτιση.Εσύ και δυο τρεις φασίστες διώχνεται άλλους σχολιαστές.Όχι μόνο είσαι αγράμματος και βράζεις από οργή,φασίστας ορφανό του Ηλία,αλλά και δεν σκαμπάζεις..Κούτσουρο απελέκητο…….

      • Βασιζόμαστε στην δική σου παραγωγή 'αερίου' για να μειωθούν οι τιμές.

        Το αέριο που παράγει ο πισινός σου και αφορολόγητο είναι και σε υγροποιημένη μορφή ..μ έναν αγωγό θα τροφοδοτείς την οικονομία .Κασιδιάρης Med αγωγός ,κατευθείαν απ τις φυλακές δομοκού βρωμάει ναζίλα βέβαια,αλλά για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

        • για την αισχρότητά σας και το επίπεδό σας και στους δύο. Δεν σας φταίμε οι υπόλοιποι.

  14. 98 μαχητικά μάλιστα κάποια τελευταίας γενιάς,34 επιθετικά ελικόπτερα

    2590 τεθωρακισμένα ,αντιαρματικά από Βρετανία,συστοιχίες πυραύλων και πλήθως οχημάτων οπλισμένων,μεταφοράς κ.λ.π. τα μισά να είχαν χρησιμοποιήσει δεν θα έκαναν περίπατο οι Ρώσοι.
    Όλο το προηγούμενο διάστημα έλεγαν ότι θα νικήσουν ,θα το πληρώσουν ακριβά οι επιτιθέμενοι…

  15. https://www.ptisidiastima.com/%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%8E%CF%84%CE%BF%CE%B9-%CF%81%CF%8E%CF%83%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%B9%CF%87%CE%BC%CE%AC%CE%BB%CF%89%CF%84%CE%BF%CE%B9/

    Το μόνο που έχουμε να παρατηρήσουμε, και να πούμε είναι το κλασικό, “νέα παιδιά”. Και το πόσα νέα παιδιά θα χαθούν σήμερα, γιατί έτυχε να γεννηθούν σε μια αναθεωρητική χώρα, ή δίπλα σε μια τέτοια.

    και ένα σχόλια…»’το κρίμα είναι στα παιδιά που δεν πήγαν σήμερα στο σχολείο και κατέβηκαν στα καταφύγια και ελπίζουν μη αστοχήσει ο “έξυπνος” πυραύλος και τα κάψει όλα όπως στο Ιράκ…»»

  16. Ο Χριστιανός Ορθόδοξος Πούτιν ,εξολοθρεύει ομόθρησκους του .Άραγε ο επικεφαλής της Ορθόδοξης εκκλησίας της Ρωσίας ,έχει ευλογήσει τα όπλα του να σκοτώνουν Καλα;

    • Αυτό ακριβώς. Δεν έχουν Θεό μέσα τους. Να πεις για τη Συρια το Ιράκ το Αφγανιστάν τις τόσες άλλες χώρες που είναι ταγμένες σε αλλά πλαίσια θρησκείας; Και πάλι, δε μπορεί να γίνει αποδεκτός κανένας πόλεμος. Όμως η Ρωσία; Που ο αρχηγός της σουλατσάρει συχνά πυκνά στο Άγιο Όρος κι εκκλησιάζεται στους Ορθόδοξους ναούς της Μόσχας;;;;; Τι να πω, τι να πω. Τίποτε δεν καταλάβαμε 2,5 χρόνια τώρα με την πανδημία. Ντρέπομαι για τους ανθρώπους που ζητάνε αίμα .. κι είμαστε το
      ίδιο είδος … Τι μας αξίζει;

  17. Σε όλο τον κόσμο έχουν ξεσηκωθεί εναντίων του δικτάτορα Πούτιν ,ο μόνος που τον στηρίζει είναι ο Βελοπουλος και το κόμμα του που έχει χρηματοδότη τον Σαββιδη και το ΚΚΕ που έκανε πορεία ,έλεος στην Αμερικανική πρεσβεία και προτείνει να βγούμε από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ να λύσουμε το πρόβλημα.Αλήθεια τι έχουν γίνει οι χώρες εκτός ΝΑΤΟ ;Αυτό θέλει για την Ελλάδα.Υπάρχουν βέβαια και οι γιαλετσή αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ που λένε για ιστορίες και παραμύθια.Α θέλουν και εκλογές.

  18. Πάρα πολλά ρωσικά άρματα αντί ρωσικές έχουν φασιστικες σημαίες μιας σκοταδιστικης εποχής όπου εκατομμύρια ανθρώπων εξοντώθηκαν με φοβερούς τρόπους
    Πρέπει να αντισταθούμε στο νεοφασισμο πρέπει να αντισταθούμε στη Ρωσία του Πούτιν

    https://pbs.twimg.com/media/FMbd00LWYAMOIM7.jpg

  19. απόψε που θα πάω στα Bar δεν θα πάρω Ρώσικη Βότκα να γλεντήσω ..

    ..για να τιμωρήσω τον κομμουνισμό,απόψε θα πιω μόνο Scotch,έτσι θα συμβάλω στο μποικοτάζ της Δύσης.

      • Το να φαίνεσαι ηλίθιος στα μάτια ενός βλάκα, είναι μια ηδονή υψηλής αισθητικής.

        Nα σε χαίρεται η βλακεία σου.Ποιος είσαι που πρέπει να λογοκρίνεις τα σχόλια,ακόμα και αν είναι ειρωνικά,χωρίς ο εγκέφαλός σου να μπορεί να το διακρίνει.Άντε να πάρεις την συνταγή σου ξόανο.Ασχολήσου με την βλακεία σου και άσε τους άλλους.Σ έχουμε βαρεθεί να γράφεις τα ίδια λες και είσαι ο κρτής των πάντων.Βλαμμένο.

      • Άιντε παρε τα φάρμακα σου ψυχασθενή,που όλους τους αποκαλείς ζώα,ψυχάκια ,ψυχασθενή..μακάρι να είχες ένα κύτταρο ζωντανό στον εγκέφαλό σου ΒΛΑΚΑ.Μπαίνεις κάθε μέρα χωρίς ένα επιχείρημα,μόνο για να βρίσεις,βλακέντιε,΄λαλαμοκρούστη.

  20. ..στα 344 € ο τόνος εκτινάχθηκαν τα μαλακα στάρια στις αγορές Ευρώπης μετά την εισβολή του Russia στο Ukraine…..

    ..εναλλακτικές ψάχνουν οι ελληνικές βιομηχανίες αλεύρων..

    ..εισαγωγές μαλακού σίτου από Ρωσία στο 65% το 2021 ….

    …sos..στοκαρετε αλευρι

  21. Οι Ουκρανοί στέλνουν πρόσφυγες γυναικόπαιδα με διαβατήρια το οποίο είναι εξαιρετικά υποπτο,
    οι σωστοί πρόσφυγες ειναι αντρες 20-30 ετων χωρίς διαβατήριο και με 3 κινητά ο καθενας

  22. .. εκατομμύρια ανθρώπων εξοντώθηκαν με φοβερούς τρόπους
    Πρέπει να αντισταθούμε στο νεοφασισμο…

    Σε μια φάση νόμιζα ότι έλεγες για την Αμερική με τα εγκλήματα πολέμου της σημερινής εποχής σε Συρία, Αφγανιστάν, Σομαλία, Βοσνία, Γιουγκοσλαβια, Ιράκ, Λίβανο (από το 1989 ως σήμερα)
    Αν βάλουμε και τον πόλεμο του Βιετνάμ ξεκινάνε από το 1965..αν πάμε πιο πίσω από τις 2 ατομικές βόμβες ρημαζωντας ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ αμάχους, έναν αιώνα.. Πολέμου..!!

    Αν πάμε και στην Ελλάδα,, να θυμηθούμε ποιοι ήμασταν πριν εγκατασταθεί το Νατο, ΠΟΙΟΙ πολιτικοί μας έβαλαν στο Νάτο.. Ποιοι άφησαν να παρθεί η Κύπρος.. Ποιοι ελέγχουν το αιγαιο….και ποιοι μας μας διέλυσαν την Ελλάδα (οι υπογραφές Παπανδρέου για μη εξορυση κοιτασμάτων συμφωνήθηκε με το Νατο.. Πριν 70χρονια..
    ΠΡΟΣΚΥΝΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ…. Έχετε φάει τόση προπαγάνδα,

  23. καταρχήν λυπάμαι τους αμάχους, η και τους εθελοντές στρατιώτες .. Σε έναν πόλεμο, που είναι απλά αφορμή για την παγκόσμια αλλαγή στο χρηματοπιδτωτικο σύστημα!! ,.. Ώστε να επέλθει η παγκόσμιο ποίηση, (κατάρρευση τραπεζικού συστήματος, όλα είναι ένα ως αφορμή για να επέλθει η επισιτιστικη κρίση, αύξηση του ρεύματος, κατάρρευση παγκόσμιας οικονομίας, χρηματιστοπιστωτικων ιδρυμάτων , αύξηση τροφίμων,με τις κυρώσεις ! Με τις διεθνείς κυρώσεις η Ρωσσια μεν προς τα 20 και κράτη της ΕΕ, ανάμεσα και εμάς, η ΑΜΕΡΙΚΗ κυρώσεις προς Ρωσσια..(δηθεν…) ομως θα επηρεάσουν όλο ΤΟΠΑΓΚΟΣΜΙΟ συστημα, αφορμή να βάλουν κυρώσεις στο swift, ψάξτε το. των στην ουσία γίνονται όλα για την κατάρρευση οικονομικού τραπεζικού συστήματος, εξαφάνιση πλούτου, αύξηση τροφίμων… Που θα επηρεάσουν όλη την Ευρώπη.,.. Ο ΠΟΥΤΙΝ.. Συνεργάζεται με τους αμερικανους μάλλον..

  24. Όμως πρέπει κάποια στιγμή να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο
    Νομίζωντας ότι έχουμε δημοκρατία Επειδή μπορούμε και κυκλοφορούμε και να μιλάμε ελευεθρα ακομα… Δεν σημαίνει κάτι )
    . Νομίζωντας ότι έχουμε ευημερία μεε τα 700 ευρ μισθό (μείον φόρους, ΔΕΗ, 500%πανω, ρεύμα, ενφια, ΦΠΑ,αυξηση τροφίμων ..) ο μισθός είναι 300 ευρώ! ..
    Νομίζωντας ότι έχουνε ειρηνη, επειδή απλα δεν πέφτουν ρουκέτες (στην πραγματικότητα έχουμε πόλεμο. Διότι στον πόλεμο δεν πεινούσαν τόσο Η φτώχεια ,η εξαθλίωση, όταν άνθρωποι ενετη 2022 ψάχνουν τα σκουπίδια η… κλέβουν σουπερμάρκετ είναι μεγαλύτερη από τον πόλεμο,
    Αν χρωστάς 100 ευρώ, λόγω φόρων σου παίρνουν το σπίτι ( που με κόπο 50 χρόνων έφτιαξες
    ΔΕΊΤΕ την Πραγματικότητα .αν ζούμε σε ειρήνη, η δημοκρατία….οσο για τον ΠΟΥΤΙΝ… Και την Αμερική… Λίγο μυαλό χρειάζεται να δείτε ότι είναι ένα θέατρο.. Κρίμας απλά τους θυσιάζοντες νεκρούς.. Που είναι η μόνη πικρή αλήθεια.. Στο παιχνίδι που παίζουν

  25. Αν η Ρωσσια πριν 100 χρόνια,, δεν νικούσε τον ΧΊΤΛΕΡ… Που θα μπορούσε να φθάσει ο Χίτλερ… Φανταστείτε τον βρώμικο ρόλο της Αμερικής από το 1914,, όταν φυγαδευσε… Τον Χίτλερ.. Και πήρε στην χώρα της τους επιστήμονες του Χίτλερ και… Συνέχισε το έργο του ΧΊΤΛΕΡ… για την κατάληψη, όλου του κόσμου.. Με σκοπό την Παγκοσμιοποιηση, έλευση παγκόσμιας δικτατορίας ( καμία διαφορά, ίδιο με το Γ ΡΆΙΧ που ονειρευόταν ο Χίτλερ, .. Έντεχνα και μεθοδικά….. Δεν είναι τυχαίο ότι οι μεγαλύτερες οικονομίες και από εκεί που βγαίνουν οι αποφάσεις είναι η Αμερική και η ΓΕΡΜΑΝΊΑ .. Ο νοών νοειτω

    • Έχεις τρικυμία στο μυαλό.Φαντάσου να είχαμε χάσει στη Σαλαμίνα σήμερα τι υα έκαναν οι Πέρσες.

  26. Θα την επαιρνε σε 1 ώρα . .
    Μήπως το παρατραβάει για κάποιους λόγους.. Συνεχίζωντας τον πόλεμο..
    Δεν συμμετέχει καμία συμμαχική δύναμη από τα κράτη μέλη του Νάτο!!! … Και όμως… Βρίσκει αντίσταση, από ποιους.. Από τους ουκρανούς….φτιάχνοντας οι πολίτες βόμβες μολότοφ…..

  27. Εκτός αν θες να αλλάξεις την ιστορία ..της φιλανθρωπης Αμερικής
    Εκτός των άλλων…δεν γνωρίζεις τίποτα.. Από ότι βλέπω.. Πάρα είσαι σαν μπούφος… Παρακολουθώντας… Τα ΜΜΕ..
    Μαρεσει ο συσχετισμός των αρχαίων χρόνων.. Πέρσες με την Σαλαμίνα..Μέχρι εκεί ήταν ο πόλεμος της Ελλάδος.. … Μετά ήρθαν οι 300 προδότες… Εκτος αν ΝΟΜΙΖΕΙΣ σήμερα ότι είσαι σε ελληνικό έδαφος και όχι σε Αμερικάνικη επαρχία του ΝΑΤΟ…

    • Κανείς δεν σε εμποδίζει να πας να πολεμήσεις για τον Πούτιν.Ενώ ναι είμαι υπερήφανος μαζί με τη Δύση.Τους κακούς Αμερικανούς .Δεν νομίζω να πέρασες πιο ασχημα από τους λαούς που υποδουλωθήκαν στη Σοβιετική Ένωση.Ελπίζω απλά να είσαι ανόητος και να μην πιστεύεις αυτά που λες.

  28. Ενημερώνεται από το αντεννα!!(ίσως σε αλλαγή και από το μεγκα..

    • Εσυ από τον ριζοσπάστη ενημερώνεσαι η σε ενημερώνει ο Βαφόπουλος ανάμεσα στις κρέμες για την καράφλα;

  29. Μερικές αλήθειες…της ιστορίας, δεν έχω τέτοιες απαιτήσεις!! Εξάλλου ούτε το μέλλον αντιλαμβάνεται.. Ένας πανηλιθιος
    Ισως όμως είναι μερικοί, με περισσότερο iq..

  30. Οι περσες κατεκαψαν την Αθήνα.. Το μόνο που έμεινε ο Παρθενώνας.το 480 πχ.!!
    Ένα πράγμα θα σου πω… ΟΙ 300 νικήθηκαν από εναν προδότη… μήπως σου λέει κάτι.? !!
    Αυτό που άφησαν οι περσες από την ολοκληρωτική καταστροφή της Αθήνας και της Ακρόπολης το 480 πχ…. Το αποτέλειωσε το έργο πολιτισμού της Μεδωνης…με τσιμέντωμα των αρχαίων της Ακρόπολης ( υπέστη διεθνής κατακραυγή

    • Λυπάμαι αλλά οφείλω να σου πω ότι και εσύ δεν πας πίσω. Ο Παρθενώνας χτίστηκε το 445 π. Χ. περίπου οπότε όταν έκαψαν την Αθήνα οι Πέρσες δεν υπήρχε ακόμα. Οι οποίοι Πέρσες κατεστρεψαν τον προγενέστερο ναό που υπήρχε επάνω στην Ακρόπολη…

      • Φίλε μου μην απαντάς σε φασιστες.Αυτοί ότι τους λένε μεταφέρουν.Ούτε φαντάζομαι θα ξέρει ότι οι σύμβουλοι των Περσων στην εκστρατεία τους στην Ελλάδα ήταν Σπαρτιάτες.

  31. Φασιστες παλαιοημερογητες.Η δημοκρατία στο τέλος πάντα κερδίζει.Μια ζωή θα είστε στη μιζέρια σας προσκυνώντας κάποιον .

  32. Δεν μας ενδιαφέρει η οικονομία.Αρκαι να απαλαγουμε από τους Ορθόδοξους φασιστες σαν τον Πούτιν όπως είχαμε απαλαγει και από τους Σέρβους δολοφόνους του Μιλοσεβιτς.Μετά θα την ξαναβρούμε την οικονομία μας.

  33. Προς λυπάμαι.. Πολύ... Μιλάμε ακόμα ελληνικά. Και μιλάμε για την Ακρόπολη..

    .. Αν υπήρχε Παρθενώνας.. Δεν θα υπήρχε τώρα… Αλλά γιαυτο έχουν φροντίσει.. ΟΙ σημερινοί του υπουργείου πολιτισμού… Καταστρεφοντας ότι αρχαίο έχει απόμεινει..(με τις… Τυχαίες πυρκαγιές κάθε χρόνο, πόσοι αρχαίοι ναοί κάηκαν!!
    Με την κάλυψη.. Του τάφου της Αμφίπολη.. (ίσως σε μερικούς δεν συμφέρει η ιστορία)
    Και συνεχίζουν με
    το τσιμέντωμα της Ακρόπολης..

    • Εσένα σε ελευθέρωσε ο Κολοκοτρονης;Αυτό πιστεύεις;Αυτοί οι κακοί που δεν θέλουν την ιστορία σου έδωσαν λόγο στην …ιστορία.Επιτέλους με τους ανόητους.

  34. Προς ανώνυμος 19:00...συμφωνω ότι σύμβουλοι των Περσών είχαν προδότες Έλληνες

    Όπως και τώρα οι προδότες της Ελλάδας είναι Έλληνες.. Και μάλιστα 300
    Άραγε ποιος Έλληνας πολιτικός πούλησε την Μακεδονία, ΠΟΙΟΣ Έλληνας πούλησε το Αιγαιο στους Τούρκους, ΠΟΙΟΣ Έλληνας πούλησε την κυπρο..

    • Τους προδότες δοσιλογους τους έβαλε ο Μητσοτάκης στη φυλακή.Τίποτα άλλο να μην κάνει από αυτό και μόνο θα τον ψηφίζω όσο κατεβαίνει.

      • Ο ηγέτης που θα ψηφίζεις όσο κατεβαίνει δεν δίνει τσακιστή δεκάρα για τους 200-250.000 ομογενείς.

        Εξηγουμε, εαν τυχόν τα εδάφη του Ντονμπας περάσουν σε Ρωσικά χέρια, η ομογένεια εκεί θα φροντίσει ο Πούτιν να περάσει μαύρη ζωή. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό. Επιφυλάσσομαι για τους βομβαρδισμούς στο σήμερα ποσό “τυχαίοι” μπορεί να είναι.
        Εν αντίθεση με άλλες χώρες που δεν έχουν τέτοια νούμερα με ομογένεια εκεί, ποιο φρόνιμο θα ήταν να αφήσει το χορό στα άφθονα υπόλοιπα κράτη και να κρατήσει μια ποιο μετριοπαθές στάση. Δεν χρειάζεται να είσαι ο πρώτος, όταν έχεις πραγματικά πολλα να χάσεις. Τουλάχιστον 200-250.000 ομογενείς σε εκεινα τα εδάφη, οφείλεις να τους προστατεψεις, και τωρα αλλά κυρίος και αύριο.
        Η χειρότερη διακυβέρνηση που είχε η Πατρίδα.

  35. Ελπίζω να ενημερώθηκε από τα κανάλια προπαγάνδας δυστυχώς πόσοι Ουκρανοί σκοτώθηκαν..(μονο Ουκρανοί, όχι ρωσσοι.!!!).. Μα κανείς ρωσσος άνθρωπος να μην σκοτώθηκε…!!!
    Νομίζω έχεις πληροφορηθεί ότι η Ελλάδα θα στείλει όπλα, στρατιωτικό υλικό κοινώς … Για να σκοτώσει Ρώσους..(αυτοί δεν είναι άνθρωποι , οι Ουκρανοί είναι .
    Η Μόσχα θα επιστρέψει στην Ελλάδα.. Την κίνηση αυτη..
    Ας αναρωτηθεί ο κάθε.. Ανώνυμος

    • είναι φοβερο το ότι το αντιδυτικό μένος και η Ρωσολαγνεία πολύ μεγάλων τμημάτων της Αριστεράς τους κάνει να στηρίζουν ολοένα και πιο φανατικά τον χασάπη που χρηματοδοτεί και υποθάλπει 20 χρόνια τώρα την παγκόσμια ακροδεξιά…

  36. Υποστηρικτής του Μητσοτάκη του προδότη του Αμερικανόφιλου Πρέπει να ξεκαθαρίσεις την θέση σου..

  37. Βρε ανόητε.. Όλα γίνονται… Για την οικονομία.. Χ€δτηκαν αν είσαι ορθόδοξος, Τούρκος,… Και δεν πρόκειται να την βρεις ποτέ την οικονομία..δεν ξέρεις που σου παν τα 4…ολα γίνονται για την παγκόσμιο ποίηση..και οι κυρώσεις (οικονομικές, πολιτικές) είναι έτοιμες για την Ελλάδα.. Συγνώμη που σε ξύπνησα.. Ξανακοιμησου

  38. Η Ακρόπολη φέρει ακόμη ίχνη καταστροφής από το 480 π. Χ. και τους Πέρσες!
    Το 480 π.Χ. οι Πέρσες Πυρπόλησαν την Αθήνα, ανέβηκαν στην Ακρόπολη, κατέστρεψαν κι έκαψαν ναούς κι αναθήματα.
    Ηταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στην ιστορία του μνημείου της Ακρόπολης. Διόμισυ χιλιάδες χρόνια μετά παρουσιάζονται τα ίχνη της
    Ηταν μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές που υπέστη η Ακρόπολη των Αθηνών στην ιστορία της.

    https://www.google.com/amp/s/www.thetoc.gr/politismos/article/i-akropoli-ferei-akomiixni-katastrofis-apo-to-480-p-x-kai-tous-perses/%3famp=true

  39. Προς ανώνυμος... ΈΧΩ ενημερωθεί για την ιστορία από το ελληνικό σχολείο που πήγαινα για την ελληνική ιστορία!

    Όπως και όλοι Έλληνες!
    Ίσως εσύ Δεν πήγες και το καταλαβαίνω..από το επίπεδο σου.. κάνεις μπαμ από το χιλιόμετρο πόσο μπαγλαμας είσαι .γισυτο σου μαθαίνω λίγη ιστορία..που δεν ήξερες ποτέ . Φίλε ο Ανντεννα, δεν θα σου πει την ιστορία..

  40. Προς Ντροπή....σ ένα άρθρο που ασχολείται με ανθρώπινες απώλειες,λόγω εχθροπραξιών..

    όλοι φοβούνται για πυρηνκό πόλεμο και…εσύ βρίσκεις αισχρό το..κλάσιμο?Μήπως να μπεις σε κάποιο Εκκλησιαστικό σάιτ ?Γιατί βγάζεις τα σώψυχα σου σ άλλους σχολιαστές?Έχεις το προνόμιο του αλάθητου,του παντογνώστη?γιατί δεν παρακάμπτεις το σχόλιο να πας παρακάτω,αφού σ ενοχλεί μια απάντηση?Έτσι κ αλλιώς ούτε καν έχεις επιχειρήματα …

  41. Έχουμε μια υπερδύναμη με δικτάτορα να επιτίθεται σε μια γειτονική χώρα με δημοκρατία και εκλεγμένο πρόεδρο και φταίει η ….Αμερική.Άντε κουβέντιασε τώρα.

  42. Έπεσαν οι μάσκες.Ο κουνιστός κατσιδιαρης έκανε λικε σε ανακαίνιση της Ρωσικής πρεσβείας που προσβάλει την πρόεδρο μας τον πρωθυπουργό την εκλεγμένη κυβέρνηση.Από κοντά και ο Καμμενος που ήταν και υπουργός άμυνας της χώρας.Ο θεός μας βοήθησε.Με τους πατριώτες.

  43. Ο ΣΥΡΙΖΑ ο μέρα και ο νύχτας(Βελόπουλος).Έχουν αντηρισεις.Τελικά αυτά τα κόμματα ποιος τα χρηματοδότησε;Ο Σαββιδης ας πούμε;Ο βουλευτής ορθόδοξος κολλητός του Πούτιν;Θα μου πεις λεπτομέρειες…..οι Αμερικανοί φταίνε.

    • ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΣΕ ΚΑΣΟΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ ΦΤΑΝΩ ΣΕ ΛΙΓΟ ΣΥΝΟΡΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑΣ. ΘΑ ΜΠΩ ΣΑΝ ΧΕΛΙ ΑΠΤΟΥΣ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥΣ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΑΝΙΣΩ ΤΟΝΕ ΖΕΛΕΣΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΚΕΔΕΣ ΤΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΑΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΠΟΥΤΙΝ

      • εχω μια ρωσικη σαλατα.... ειμαι σε αναμονη εξελιξεων αν θα την φαω ή οχι..

        Mόλις μου πεις τα νέα,θ αποφασίσω.

  44. Οι λαοί της ανατολικής Ευρώπης θυμούνται το σοβιετικό φασισμό
    Έχουν νιώσει στο πετσί τους τον τρόμο, την πείνα, την καταναγκαστική εργασία και τα Γκουλάγκ
    Η αντίσταση στο νεοσοβιετικο φασισμό του ολιγαρχικού καπιταλισμού που εφαρμόζει ο Πούτιν ήταν αναμενωμενη

  45. Μοιράζει καλάσνικοφ,αποφυλακίζει ποινικούς,προτρέπει να φτιάχνουν μολότοφ...

    Μετά τα 20.000 Καλάσνικοφ που μοίρασε αδιάκριτα, ο Ζελένσκι ελευθερώνει τους ποινικούς από τις φυλακές. Προβλέπω ότι θα τους δούμε σύντομα στα μέρη μας, μαζί με τις αποσκευές τους…

    • Μην ορκιζεσαι. Εισαι σιγουρος οτι τα καλασνικοφ εφτασαν στα χερια των Ουκρανων?

      Για κανε λιγο υπομονη. Υπαρχουν πολλες εκπληξεις.

  46. Από τους νεοναζί της Ουκρανίας? Μήπως επειδή τόσο αγγραματος και ηιλθιος δεν γνωρίζεις ποιοι είναι οι πραγματικοί ναζι της σύγχρονης εποχής.. Μήπως άραγε η Γερμανία, μήπως άραγε οι ναζί που μας κυβερνάνε.. Μαζί με τον Αμερικανόφιλο Μητσοτάκη.. Που στέλνει όπλα να πολεμήσει την Ρωσσια. .. Ποιος ο Μητσοτάκης.. Που με ένα πύραυλο ο ΠΟΥΤΙΝ αν θελει σαν αντίποινα καθαρίζει την Ελλάδα και τις άλλες 27 ώρες της ευρωπαϊκής ένωσης… ΤΗΝ ΙΔΑ ΣΤΙΓΜΉ.. όπως είπε.. Χωρίς να προφτασετε να ανοιγοκλεισειτε τα μάτια σας.. Εκτος αυτού ο πόλεμος δεν είναι για να πάρει την ουκρανια. ..Χ€στηκε για την Ουκρανία! Ο πόλεμος θα συνεχιστεί… Με εικόνες νεκρών, ουκρανων, (μονο)-Η Αμερική επιβάλει στον Μητσοτάκη να στείλει στρατιωτική βοήθεια (σαν πιόνι της Αμερικής ο Μητσοτάκης) . Ώστε να έλθουν σαν αφορμή τα αντίποινα από τη ρωσσια στα 27 κράτη της ευρωπαϊκή ένωση (και Ελλάδα,)… ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΗΠΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΓΚΌΣΜΙΟ ΠΟΙΗΣΗΣ σχεδο για υποδούλωση των λαών …(φτωχό ποίηση, γκρέμισμα τραπεζικού συστήματος, αύξηση αγαθών, βενζίνης, ψωμί, τροφίμων, φυσικ αερίου, ..)… ΕΣΎ ΚΟΙΜΗΣΟΥ..

    • Τελικά μετά την επιδημία φταίει και για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο Μητσοτάκης ;Να σε δει γιατρός.Ξέρεις δεν είμαστε όλοι ανθρωπάκια να κατουριόμαστε όταν μιλάει ένας δικτάτορας.Ξέρεις το τέλος όλων .Μπορεί μερικές φορές να αργεί αλλά η δημοκρατία κερδίζει ας πληρώνει τίμημα.

      • Η Ελλάδα είναι ο φτωχός συγγενής των πολιτισμένων και προσπαθεί να γλυτώσει τα χειρότερα.

        Όταν είσαι σε επιτήρηση τόσα χρόνια πρέπει να πηγαίνεις με τους ..επιτηρητές και να το παίζεις καλό παιδί. Αρέσει δεν αρέσει, αυτός είναι ο μόνος τρόπος να έχουμε μία σχετική στήριξη.

        Η σημερινή εποχή είναι η χειρότερη για ουδετερότητες, ειδικά για κράτη σαν την Ελλάδα. Φτώχεια και εγωισμός είναι καταστροφικός συνδυασμός. Υπακοή και έχει ο …Θεός

  47. Ανώνυμος.... Στο ερώτημα αν η Ουκρανία επιτέθηκε στην ρωσσια.

    Βρε ανόητε,, γιατι ανόητο θα σε λέω.. Και τα δύο από Α ξεκινάνε…θα σου φέρω ένα παράδειγμα. Στον πόλεμο Ιμίων.. Επιτέθηκαμε εμείς στην Τουρκία.. Η Η Τουρκία σε έμας και με πόσους νεκρούς?? Δεύτερο ερώτημα.. Ποιος μεσολάβησε για να λήξει ο πόλεμος και οι με 3 νεκρούς?
    Στην ουσία έχουμε ένα πόλεμο ΗΠΑ – ΡΩΣΣΙΑΣ…..ΟΙ Αμερικανοί θέλουν την Ουκρανία,..σαν χώρα τιυ Νάτο.. Κσι στην τελικά θα γίνει γκρίζα ζώνη (ουδέτερο έδαφος) όπως έγινε και στα Ίμια..ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΊ ΠΟΤΈ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΎΟΝΤΑΙ.. ΟΜΩΣ ΒΆΖΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ…

    • Αμόρφωτε τη δεκαετία του 60 σκοτώθηκαν περισσότεροι για τα Ιμια.Μισγ ιστορία σας μαθαίνουν πάντα.

  48. τονπολεμο ουκρανιας-Ρωσσιας τον ξεκίνησε η Αμερική.!!! Με το να θελει να αυξήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να γθβει χώρα τιυ Νάτο.. μαλλον η Αμερική θέλει την Ουκρανία..!!! Και όχι η Ουκρανία να γίνει μέλος του Νάτο.. (η Ουκρανία ηθεκε την ησυχία της.. Ούτε νεκρούς, ούτε καταστροφές) . Όλα ξεκίνησαν με τις βλέψεις της Αμερικής να γίνει κυρίαρχη σε τα κράτη του κοσμου… Και επεκτάθηκε στην Ουκρανία. (δεν ξεκίνησε από την Ρωσσια) Η Ρωσσια πολεμάει έμμεσα την Αμερική..Το ΝΑΤΟ.και όχι την. Ουκρανία … Στην ουσία Η Ρωσσια αμύνεται….!! Δυστυχως στην Ελλάδα, μπορείς να μου πεις, τι έγινε στην κρίση των Ιμίων… Ποιος στην ουσία ξεκινούσε τον πόλεμο…?????η ΤΟΥΡΚΊΑ!!! . ΚΑΙ η κατάληξη, θα είναι πίστη αντιγραφή… των ιμιων (Με το δάκτυλο των Αμερικανών…όπως και στην Ελλάδα).. Η ΟΥΚΡΑΝΊΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΡΊΖΑ ΖΏΝΗ, (ΟΥΔΈΤΕΡΗ)… Και η Ουκρανία θα πει… Ευχαριστούμε τουςΑμερικανούς!!!.. ΑΥΤΆ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΑΤΕ

  49. Απορώ γιατι δεν μας δείχνουν τα (αμερικανικά κανάλια αντενν, μεγκα, σκαι κτλ) τους θανάτους των Ρωσσων…
    Δεύτερο ερώτημα.. Που βρήκε η Ελλάδα τα καλασνικοφ.. Η απάντηση :τα όπλα αυτά κατασχέθηκαν το 2013 από πλοίο που κατευθυνόταν στην Λιβύη, ενω επλεεε σε ελληνικά μέρη. 20.000 τυφέκια Καλάσνικοφ. !! Σε ποια εταιρεία ανήκε το πλοιο! Η ιδιοκτήτρια εταιρία του πλοίου μάλιστα, ήταν η Ukrinmash Co. Η οποία είναι Ουκρανική.!!!!

  50. Θα τα δείξει η τηλεόραση..?
    Η μόνο τους ουκρανούς…. ΟΙ Ρωσσοι δεν σκοτώνονται,,ρε παιδί μου… Στα κανάλια ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΆΚΗ μόνο για νεκρούς ουκρανούς μιλάνε, τελικά οι Ρωσσοι είναι ΑΘΑΝΑΤΟΙ!!!

    • Τελικά τι περνεις ;Οι Ουκρανοί μπήκαν στη Ρωσία;Όταν έδενα μπουν στο σπίτι σου σβήσε το φως και γυρνά από την άλλη .Τέτοια είστε όλοι οι φασιστες νερόβραστοι κουνιστός φοβητσιάρηδες.Φοβάσαι μην κόψουν την χρηματοδότηση στο κόμμα σου προδότη;Οι Ρώσοι μπορεί να είναι αθάνατοι αλλά οι δικτάτορες σαν τον Πούτιν προσωρινοί.

    • Είσαι ο ορισμός του ηλίθιου..πολιτική όταν έχουμε νεκρούς δεν γίνεται

      Πως να δείξει η τηλεόραση τους Ρώσους νεκρούς?υπάρχουν σκηνές με θύματα ,αφού όλα λογοκρίνονται?Για δείξε μας σκηνές από Ρωσική τηλεόραση…μήπως οι επιτιθέμενοι είναι οι Ουκραανοί??

  51. Μία χώρα χαρακτηρίζεται ναζιστική επειδή είχε στο παρελθόν ένα Τάγμα Ναζιστών με 2.500 μέλη.
    -> Σε 45 εκατομμύρια πληθυσμού, 2.500 μέλη.
    -> Το ακροδεξιό Κόμμα στις εκλογές πήρε 2,15%.

    Αλλά ο Πούτιν λέει ότι η Ουκρανία είναι ναζιστική,
    ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ.

    Ρωσική πλύση εγκεφάλου

    • Αν σκευτεις ότι στην Ελλάδα το ναζιστικό κόμμα είχε πάρει περισσότερο.Το βασικό είναι ότι ο δημοκράτης Πούτιν τους λέει ναζιστες.Αυτό σκέψου μόνο.

  52. Το λάθος της Αμερικής είναι που δεν αποτελείωσε τότε τη Ρωσία .Άφησε μερικά αυγά και ξανά γεννήθηκαν φίδια.Ποτέ Σεν είναι αργά.Ο πολιτισμένος δημοκρατικός κόσμος υα τα εξοντώσει σύντομα.

  53. Ο Κατσιδιαρης κατουρήθηκε πάνω του στη φυλακή έμαθα από το φόβο του μην στηλει ο Πούτιν κανένα πύραυλο,ο άντρακλας.Ο Βελόπουλος ξεσκεπάστηκε στη Βουλή ο Ελληναρας.Θα χάσει τον χορηγό του κόμματος του φίλο του Πούτιν ,τον Σαββιδη.Οι κουμουνιστες κάτι είπαν για το 1929 ότι έγινε τότε όποτε τώρα οι Ρώσοι έκαναν αυτό κλπ.Καλα ο Βαρουφακης ήταν άλλου όλα τα ξέρει έπιασε τον Σόιμπλε πάλι κλπ.Ο ΣΥΡΙΖΑ ναι μεν αλλά οι ευρωβουλευτές του ψήφισαν παρόν στις κυρώσεις για τη Ρωσία.Τέλος το ΠΑΣΟΚ στη σωστή μεριά αλλά φοβάται μα το πει μην πουν ότι είναι μαζί με τη ΝΔ.Ευτυχως για άλλη μια φορά ο θεός μας φύλαξε και έχουμε πρωθυπουργό τον Μητσοτακη.Σκευτητε την εικόνα που θα είχαμε με ΣΥΡΙΖΑ.Πρωθυπουργό Αλέξη υπουργό άμυνας τον Καμμένο υπουργό εξωτερικών τον Κοτσιά και υφυπουργό εξωτερικών τον Τέρενς.

  54. Είναι η Πρώτη φορά μετά το 2001 που η Πρωθυπουργός της Σουηδίας κάνει διάγγελμα

    προς τον λαό του.Ενεργοποιήθηκε η χάρτα πολιτικής προστασίας του Έθνους που θεσπήστηκε το 1930 και περιέχει οδηγίες προστασίας από βομαρδισμό μέχρι έλλειψη τροφοδοσίας.Οι κάτοικοι όλων των πόλεων έχουν αρχίσει να βγάζουν μετρητά απ τα ΑΤΜ,ενώ δεν κυκλοφορεί ρευστό εδώ και τρία χρόνια.

    • Περίεργο στο Μαλμοε είμαι και δεν πήρα χαμπάρι .Τίποτα από όσα λες.Το Σάββατο κλείσαμε και διακοπές για Ρόδο.Τι είναι αυτά που λες ρε βλάκα;Κανείς εντύπωση γράφοντας βλακείες;

      • Τι μεγάλος ...άκας που είσαι ρε απίθανε ψεύτη.Εγώ που είμαι νομίζεις ?Γιατί δεν παίζεις το .........

        https://www.expressen.se/kronikorer/viktor-barth-kron/en-svensk-statsministers-svaraste-beslut-pa-artionden/

        Αν θες να στο μεταφράσω βλάκα,να το κάνω.ΒΛΑΚΑ.Αλήθεια γιατί λες τόσο μεγάλες….ακίες?Πιστεύεις ότι απευθύνεσαι σε βλάκες?Αν θες να δώσω και λεπτομέρειες άλλες μπορώ,βλάκα,έ βλάκα.

      • Δεν θα άνοιξες τηλεόραση τότε,ή θα κομάσαι ολόρθιος ή θα σε έχει φάει η ...........

        VIKTOR BARTH-KRON
        En svensk statsministers svåraste beslut på årtionden

        Απ την Expressen.se breaking news.
        Η βλακεία είναι ανίκητη τελικά.

      • Περίεργη είναι η στάση σου,τα ψέματα και η σιγουριά της βλακείας σου.

        Αν ανοίξεις μια ηλεκτρονική εφημερίδα θα σου βγάλει τα μάτια….Τηλεοπτικό διάγγελμα στα Κρατικά Svt 2 και 4 στις 8 ώρα Σουηδίας,ας κρίνουν οι συμπολίτες το ποιος λέει ψέμματα.

  55. Βρε άνθρωποι γιατί τσακώνεστε; Ο,τι κι αν παρουσιαστεί τρωγόμαστε. Με την πανδημία φαγωθήκαμε. Δεν καταλάβαμε τίποτε; Από τη μια μέρα στην άλλη,μια χώρα βρίσκεται σε πόλεμο. Αληθινό πόλεμο. Κι εμείς; Παααααλι φαγωμάρα; Εγώ λυπάμαι και τρελαίνομαι ταυτόχρονα που παιδιά αμούστακα πολεμάνε κι από τις 2 πλευρές. Οι μεν Ρώσοι για να εκτονωσουν τα καπριτσια του αρχηγού τους, οι δε Ουκρανοί για να υπερασπιστούν την πατρίδα τους. Κι ο άλλος κρυμμένος στα Ουράλια Ορη… Εμ δε θα εμφανιστεί κάποια στιγμή; Θυμάμαι κάποιον δικτάτορα τι τέλος είχε μετά από αντίστοιχα σχέδια δράσης. Προσεύχομαι για το λαό της Ουκρανίας. Γέροι γυναίκες παιδιά..που μέχρι χθες πήγαιναν σχολείο όπως τα δικά μας. Έλεος στους ανθρώπους έλεος.

  56. Μεγαλος ντορος για την εισβολη και καλα γινεται. Οταν ομως κτυπουσαν οι αμερικανοι, το βιετναμ το αφγανισταν το ιρακ την χιλη ολοι οι πολιτισμενοι δυτικοι εκαναν μοκο.
    Δυστυχως η ιστορια διδασκει οτι οι πολεμοι γινονταν και γινονται για οικονομικα συμφεροντα των ισχυρων!!! Αυτοι που την πατανε ειναι οι φτωχοι πολιτες!!
    Γιατι οι πλουσιοι, παντα στα μετοπισθεν, βρισκουν τροπους, να την βγαζουν καθαρη!!

    • Τι λες ρε βλάκα που απλά μεταφέρεις βλακείες;Ποιος έκανε μόκο σε ποιο πόλεμο;Πάντα η Δύση ήταν δημοκρατική και κόντρα στους πολέμους.Σταματήστε πια τις βλακείες.

      • Ανωνυμε μαλλον εσυ εισαι βλακας, και ανιστορητος. Τα μεγαλυτερα εγκληματα γινονται απο τους ισχυρους πολιτισμενους δυτικους. Φυσικα και ειμαι αντιθετος στους πολεμους, απο οπου και αν προερχονται!!!

  57. Ο πολεμος ειτε απο τους ρωσους ειτε απι τους αμερικανους, ειναι παντα κακος.

    Ανεκαθεν οι πολεμοι γινονται απο τους ισχυρους εναντιον των αδυναμων.
    Γιαυτο πρεπει σαν πολιτες να αντιτασσομαστε σε καθε πολεμο οπου κιαν γινεται, οποιοι κιαν τον κανουν.!!! Γιατι οταν τσακωνονται οι ελεφαντες την πατανε τα βατραχια!!

  58. Βρίζεστε για πιο λόγο ακριβώς;Θέλετε να πητε τι;Ότι έχουμε πόλεμο η ότι δεν έχουμε;Ότι αφού μπήκε ο Ρωσος στην Ουκρανία πρέπει να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια και να περιμένουμε;Περνετε θέσεις από χιλιόμετρα μακριά χωρίς να έχετε ιδέα.Λέτε κατευθυνόμενα μέσα κάποια αλλά τα υπόλοιπα είναι μεταφορά της αλήθειας.Απλά να μεταφέρετε κάτι που μόνο εσείς ανακαλύψατε.Πάω στοίχημα είστε οι ίδιοι με τις ενημερώσεις για τα εμβόλια που μας μεταφέρατε ότι ήθελε ο κάθε γραφικός αλλά η επίσημες αρχές ήθελαν το κακό.Δεν υπάρχει σωτηρια.

    • Δεν πας να πάρεις την δόση σου.κοίταξε το άρθρο τι θέμα έχει

      Για τις πιθανές επιπτώσεις του Ουκρανικού πολέμου στην ζωή μας,στην τοπική οικονομία..τι σημαίνει γράφουμε από μακριά;όταν λέει κάποιος ότι μια χώρα που οι υπήκοοι της είναι απ τους καλύτερους πελάτες του νησιού,έχουν πρόβλημα ,τότε είναι εντός θέματος..μου φαίνεται ότι κάποιοι πριν ποστάρουν παίρνουν σιρόπι για το… βήχα.

  59. Μην κοροϊδέψεις καμία συμφορά. Γιατί η τύχη είναι κοινή και το μέλλον άγνωστο.
    ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ