«Βόμβα» Ζελένσκι: «Ο Μακρόν μου ζήτησε να παραδώσω ουκρανικά εδάφη στη Ρωσία»

0
981

Ο Ουκρανός πρόεδρος παραχώρησε συνέντευξη στο ιταλικό δίκτυο RAI1, όπου αποκάλυψε πως ο Εμανουέλ Μακρόν του ζήτησε να παραχωρήσει εδάφη της Ουκρανίας στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να λήξει ο πόλεμος!

Σε μια αποκάλυψη που θα συζητηθεί προχώρησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένκσκι, καθώς τόνισε πως του έγινε νύξη από τον Εμανουέλ Μακρόν να παραδώσει εδάφη της χώρας του στον Βλαντιμίρ Πούτιν ώστε να τελειώσει ο πόλεμος!

«Μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο δεν είναι σωστό. Δεν είμαστε έτοιμοι να σώσουμε κάτι ή κάποιον και να χάσουμε εδάφη για αυτό. Πρόκειται περί χαμένου χρόνου», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Δεν πρέπει να αναζητούμε μια διέξοδο για τη Ρωσία και ο Μακρόν το κάνει εις μάτην», δήλωσε ο Ζελένσκι προσθέτοντας «ξέρω ότι ήθελε να έχει αποτελέσματα στη διαμεσολάβηση μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, αλλά δεν τα είχε. Μέχρις ότου η ίδια η Ρωσία θελήσει και καταλάβει ότι έχει ανάγκη (το τέλος του πολέμου) δεν θα αναζητήσει καμιά διέξοδο», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.

«Σήμερα, ο διάλογος (με τη Μόσχα) πρέπει να είναι πραγματιστικός», σχολίασε ο Ζελένσκι.

Ο Ζελένσκι ωστόσο επανέλαβε ακόμη μια φορά την επιθυμία του να συναντηθεί με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, «αλλά μόνο με αυτόν, χωρίς κανένα μεσολαβητή, με μια προσέγγιση διαλόγου, όχι απευθύνοντας τελεσίγραφα», διευκρίνισε.

Έπειτα από αρκετές συνόδους διαπραγματεύσεων μεταξύ του Κιέβου και της Μόσχας τον Μάρτιο, οι συνομιλίες σταμάτησαν έκτοτε, καθώς οι θέσεις των δυο πλευρών απείχαν μακράν.

Διαψεύδει η Γαλλία, αλλά…

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν συζήτησε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν ποτέ και τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Ζελένσκι, Έλεγε πάντα ότι οι Ουκρανοί είναι αυτοί που αποφασίζουν τους όρους της διαπραγμάτευσής τους με τους Ρώσους», υπεραμύνθηκε από την πλευρά του σήμερα το Ελιζέ.

Όπως φαίνεται στην εν λόγω απάντηση, το Ελιζέ αναφέρει ότι «δεν διαπραγματεύτηκε με την Ρωσία πίσω από την πλάτη της Ουκρανίας», δεν διαψεύδει όμως ότι ο Μακρόν ζήτησε από τον Ζελένσκι να παραδώσει εδάφη.

Ο Μακρόν είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι, για να τεθεί τέλος στον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία ο ρωσικός στρατός, η ειρήνη θα πρέπει να οικοδομείται χωρίς να ταπεινώνεται η Ρωσία.

Τηλεφωνική επικοινωνία Οστιν και Σοϊγκού – Οι ΗΠΑ ζητούν άμεση εκεχειρία στην Ουκρανία

loid-soigkou-main

Είναι η πρώτη επαφή ανάμεσα στους δύο υπουργούς Αμυνας από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν είχε την Παρασκεύη τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού.

Ο Αμερικανός υπουργός ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία και τόνισε τη σημασία της διατήρησης των γραμμών επικοινωνίας, όπως ανακοίνωσε το Πεντάγωνο.

Ήταν η πρώτη φορά που ο Όστιν μίλησε με τον Σοϊγκού μετά τις 18 Φεβρουαρίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζον Κίρμπι. Οι επικοινωνίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας είναι ούτως ή άλλως σπάνιες από την έναρξη του πολέμου, πολύ περισσότερου ανάμεσα σε υψηλόβαθμούς αξιωματούχους.

Αυτή την εβδομάδα ο Αμερικανός υπουργός είχε τονίσει ότι η Ρωσία δεν έχει την πρόθεση να αντιπαρατεθεί στρατιωτικά με το ΝΑΤΟ.

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Θέλουμε να αποσαφηνίσουμε τη θέση της Τουρκίας για το ενταξιακό Φινλανδίας-Σουηδίας

Ο Μπάιντεν κάλεσε τους ηγέτες Σουηδίας και Φινλανδίας ενόψει υποψηφιότητας για το ΝΑΤΟ – Ο Τούρκος πρόεδρος «εκβίασε» την συμμαχία χαρακτηρίζοντας τις χώρες αυτές ως «ξενώνες τρομοκρατών»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ