Τέλος το πιστοποιητικό εμβολιασμού και οι μάσκες σε εσωτερικούς χώρους από 1η Μαϊου έως 31 Αυγούστου (ο ιός πάει διακοπές… Και επανέρχεται δριμύτερος το Σεπτέμβριο)

19
4603

Αίρεται από την 1η Μαϊου η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. Η άρση θα ισχύσει έως τις 31 Αυγούστου και θα επανεξεταστεί, ενώ η πρόσβαση στην εργασία για τους ανεμβολίαστους θα γίνεται με ένα rapid test την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Οι ανακοινώσεις του κ. Πλεύρη, αναφορικά με τον οδικό χάρτη αποκλιμάκωσης των μέτρων έναντι της πανδημίας COVID-19, έχουν ως εξής:

“Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία και τις εισηγήσεις των ειδικών, προβαίνουμε στην ανακοίνωση του οδικού χάρτη αποκλιμάκωσης των μέτρων κατά της πανδημίας Covid – 19.

Από 1η Μαΐου έως 31/8 αίρεται η χρήση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και νόσησης για την πρόσβαση σε όλους τους χώρους κλειστούς και ανοιχτούς. Αυτό σημαίνει ότι και εκεί που υπήρχε υποχρέωση διενέργειας τεστ, δεν θα χρειάζεται να διενεργείται. Το μέτρο θα επανεξεταστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα εξεταστεί και η άρση επίδειξης του ευρωπαϊκού πιστοποιητικού για την είσοδο στη χώρα, οπότε και θα υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.

Έως τις 31 Μαΐου παραμένει η υποχρεωτικότητα χρήσης μάσκας για τους εσωτερικούς χώρους. Από 1η Ιουνίου θα αρθεί η υποχρεωτικότητα με εξαιρέσεις που θα διευκρινιστούν στις επόμενες ΚΥΑ.

Από 1η Μαΐου 2022 καταργούνται τα τακτικά self-test στα σχολεία και η επιστροφή από τις διακοπές του Πάσχα θα γίνει χωρίς την διενέργεια self – test. Θα υπάρξουν διευκρινίσεις στο πρωτόκολλο που θα αφορά την επαφή με κρούσματα.

Από 1η Μαΐου ορίζεται ένα rapid test την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολιάστων συμπολιτών μας στους χώρους εργασίας, ενώ από 1η Μαΐου ως 31/8 επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων στο 100% και αίρεται κάθε μετρικός περιορισμός.

Από 15/4 αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών και ήδη έχει υπογραφεί η Υπουργική Απόφαση προς τούτο.

Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας. Το Πάσχα θα γιορταστεί με τα υπάρχοντα μέτρα και θα υπάρχει σύσταση χρήσης μάσκας, όπου υπάρχει συγχρωτισμός σε εξωτερικούς χώρους.

Μετά από δύο χρόνια θα λάβουν χώρα όλες οι θρησκευτικές εκδηλώσεις και θα γιορτάσουμε το ορθόδοξο Πάσχα κανονικά, τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση”.

19 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όλα για τον Τουρίστα.
    Έχει ξεπεράσει και τα ..προσχήματα ο Θίασος.
    Το ότι κατά τον Αύγουστο όλοι θα θεωρούμαστε ανεμβολίαστοι θυμίζει λίγο την Σαγκάη που μετά την Λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων ..ξανα-γέμισε με ιό.
    Μας έβαλε να φαγωθούμε μεταξύ μας,να μισούμε οι μεν τους δε και τώρα όλα ελεύθερα για χάρη της ..TUI.

    • Μεγάλο μυαλό.Φίλε επειδή ζεις στο κόσμο σου και καταπίνεις ότι σου λέει ο κάθε βοσκός σου άκου.Οι τουριστες που αναφέρεσαι ήδη στις χώρες τους έχουν τα μέτρα που θα εφαρμόσουμε εμείς από 1Μαιου.Ούτε ο ιός ούτε τα μέτρα είναι Ελληνικά η του Μητσοτακη και του Τσίπρα.Αλολουθουμε πάντα τα μέτρα που προτεινουν οι άνθρωποι που είναι υπευθηνοι γιαυτο σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο.Κανένας δεν σε εμποδίσει εσένα αν θες να συνεχίσεις να εφαρμοζεις τα μέτρα.Άντε βρες καμία δουλειά ψάχνουμε εργαζομενους στα ξενοδοχεία να δουλέψουν και άσε τα σχόλια για το Χειμώνα .Τότε θα μας πισεις να σε ψηφίσουμε.Τώρα δουλεύουμε.

      • Μια χαρά τους τα λες και μπράβο σου Μιράντα που έχεις την υπομονή να απαντάς στην κάθε κακία και κάθε παραλογισμό που σου φτύνουν. Έχεις πολλούς υποστηρικτές απλά βαριούνται να γράφουν. Όσοι βρίζουν Μητσοτάκη να πάνε Σαγκάη. Ας ρίξουν μια ματιά. Θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε σε λίγο. Συνέχισε Μιράντα να μιλάς.

  2. Η χειρότερη κυβέρνηση!!! Μητσοτακης όλο λάθη στις εκτιμήσεις και αποφάσεις του!!! Τι να πείς;;; Σηκώνουν ολοι τα χέρια ψηλά.. τελικά κυβερνάνε τα συμφέροντα και μόνο για πάρτη τους με την προπαγάνδα των ΜΜΕ και εξευτελισμού!! Πίσω εχει η αχλάδα την ουρά. Που θα πάει;;; Θα έρθει η στιγμή που θα γίνουν εκλογές… και θα δει την αποτυχία!!!!

  3. Ποιητης φαμφαρας. Ασπρα κορακια μαυρα κορακια….ειστε για δεσιμο ολοι οι κυριοι του κυνο-βουλιου

  4. Εννοητε και άργησαν να τα καταργήσουν.Σε άλλες χώρες έγινε πιο γρήγορα.Έτσι και αλλιώς όσοι έκαναν εμβόλιο το έκαναν οι υπόλοιποι είναι έξυπνοι περνούν την ευθύνη και μαγκιά τους ,θα ζήσουν περισσότερο.Έτσι δεν είναι;

  5. στο χερι μας ειναι… πολυ απλά θα συνεχισουμε να κανουμε το χειμωνα οτι και το καλοκαιρι και αστους μετα να δουμε τι θα γινει! Το βασικο ειναι να ειναι όλος ο κοσμος ενωμενος! Κανείς δεν μπορει να δικαιολογησει την αυξηση των αναιτιων θανατων …. τα ποσοστα των πλήρως εμβολιασμένων που νοσούν ή πεθαίνουν σταθερά ψηλά… χαλια η κατασταση!

  6. Ναι αλλά τα πειραματικά εμβόλια συνεχίζουν να τα ξεπουλανε . Το ότι έφυγαν τριπλοεμβολιασμενοι και οι περισσότεροι έπαθαν πολλά καρδιολογικά κλπ προβλήματα τι έχουν να πουν;;

  7. Would it hurt tourism to have to wear a mask in a supermarket and outside where busy..no not at all because those of us who wish to stay covid free will be continuing to take precautions we feel happy about doing..I for one will continue to wear my mask…there will be asymptomatic people around without masks and they are super spreaders….so after the tourists leave we will have plenty of cases and where will the infectious ones go…out and about of course! And if they get really sick do we have a hospital that has enough room for them and enough staff to look after them NO WE DO NOT..we don’t have the resources to deal well with accidents at the best of times..not enough ambulances or no icu facility for the really sick who have the trauma of a helicopter ride after a road journey from kos…how many do not survive that if we had a decent hospital with enough staff of different specialities would still be here.They do a fantastic job at the hospital considering everything they lack.

    • …γιατί και ο Θανάσης Βέγγος ο φαρμακοποιός; Μιλάμε φτιάχνει κάτι φάρμακα, τα πίνεις και φεύγεις σαν μοτοσυκλέτα. 😂😂😂

  8. Θα κολλήσω από Booster εμβολιασμών τουρίστα, θα κάνω το τεστ και εάν είμαι θετική θα κλείσω το μαγαζί μου για 1 εβδομάδα. Κάνετε ένα σκαν το εγκέφαλο σας, μήπως κάτι δεν πάει καλά εκεί πάνω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ