Χριστός Ανέστη! Ο Εσπερινός της Αγάπης – Με τις δέουσες τιμές συνοδεία πολύ κόσμου η λιτάνευση της εικόνας της Αναστάσεως στην Κω & η ανάγνωση του Ευαγγελίου σε ξένες γλώσσες

4
9930


Χριστός Ανέστη!
«Αὕτη ἡμέρα ἣν ἐποίησεν ὁ Κύριος ἀγαλλιασώμεθα καὶ εὐφρανθῶμεν ἐν αὐτῇ»

Με θρησκευτική ευλάβεια, το πρωί της λαμπροφόρου αναστάσιμης Κυριακής , έγινε ο Εσπερινός της Αγάπης και η λιτάνευση της Εικόνας Αναστάσεως με τις δέουσες τιμές στην πόλη της Κω.

Ξεκινώντας οπό τον Ιερό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο του Ευαγγελισμού όπου σύμφωνα με το εκκλησιαστικό τυπικό γίνεται το ντύσιμο του Δεσπότη στο μέσο του ναού.

Έπειτα, συνοδεία αρκετού κόσμου η Πομπή με τον Μητροπολίτη και τον Ιερό κλήρο φτάνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως και στη συνέχεια , η έναρξη τού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.

Εν συνεχεία γίνεται η λιτάνευση της Εικόνας της Αναστάσεως Κω, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Κω υπό την διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Γκαναβούρα φτάνοντας  στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω.

Εκεί γίνεται η ανάγνωση των Ευαγγελίων σε ξένες γλώσσες (και μελοποιημένο στην ομηρική διεύθυνση από τον χορό των Ιεροψαλτών υπό τον Πρωτοψάλτη-καθηγητή Γιώργο Σακέλλη) και η Απόλυση του Εσπερινού συγχοροστατούντος και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ.κ. Ιερεμία.

Οι δύο Αρχιερείς έστειλαν αναστάσιμα μηνύματα.

Ακολούθησαν τα Βυζαντινά τροπάρια της αναστάσεως και μετά το ‘Χριστός Ανέστη,’ οι δυο Αρχιερείς μοίρασαν στο ευλαβές εκκλησίασμα, τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά.
Η ημέρα της Λαμπρής ξεχωρίζει, γιατί έχει το λάμψη από το Άγιο Φως και την ελπίδα της Αναστάσεως.
Χριστός Ανέστη!
Χρόνια Πολλά…

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για Δεύτερη Χρονιά στο προαύλιο του Αγίου Παύλου ήταν μαζεμένοι νεαροί

    που μιλούσαν όλοι Αλβανικά για να μην καταλαβαίνει ο Επιστάτης, έφερναν τσάντες με βεγγαλικά,κάποιοι τους πετούσαν απ το Μπαλκόνι .Δεν άκουγες πίσω απ το Ιερό Ελληνικά και το περιπολικό με αναμμένα τα Alarm διακοσμούσαν την… Τελετή.
    Πρωτοφανή ενσωμάτωση..στην Ελληνική Κοινωνία.

  2. Xριστός Ανέστη,αλλά η καμπάνες στις 12:00 μου θυμίζουν το κουδούνι για σχόλασμα.

    Οι Ύμνοι,τα Ευαγγέλια τα Ιερά,οι πληροφορίες,η δοξολογία μαζί με την κατάνυξη διαρκούν ακόμα 1 1/2 ώρες,αλλά οι κοιλιόδουλοι ,τεράστιοι Χριστιανο-Αντι ταλιμπάν ,οι άσπιλοι,αμόλυντοι,αγνοί και προπαντώς συμπάσχοντες στο Θείο Δράμα,τρέχουν με το Άγιο Φως παραμάσκαλα για την μαγειρίτσα.
    Ιδέα δεν έχουν από εκκλησίασμα,από Λαμπρή,απ την αλληλουχία των γεγονότων,φρου φρου και αρώματα μαζί με κωλοκατσικοσπλινάντερα που χρησιμοποιούν για εξαγνισμό.
    Η υποκρισία,η πλάνη,ο Φαρισσαισμός,οι Τελώνες με τους Πόντιους Πιλάτους.
    Προσοχή του χρόνου στην περι-φορά του Οβελία !!!
    Άντε αύριο έχουμε και τα αλόγατα.
    Τι είπε ο Πρωτοπρεσβύτερος στο αυτί του Κασελάκι?
    Πάντως όλοι οι υποκριτές ..Παράδεισο κλειστό.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ