Χριστός Ανέστη! Ο Εσπερινός της Αγάπης – Πάσχα 2023 στην Κω

5
8147


Χριστός Ανέστη!
«Αὕτη ἡμέρα ἣν ἐποίησεν ὁ Κύριος ἀγαλλιασώμεθα καὶ εὐφρανθῶμεν ἐν αὐτῇ»
Με θρησκευτική ευλάβεια, το πρωί της λαμπροφόρου αναστάσιμης Κυριακής , έγινε ο Εσπερινός της Αγάπης και η περιφορά της Αναστάσεως.
Ξεκινώντας οπό τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού με την συνοδεία της Φιλαρμονικής, έγινε η λιτάνευση της εικόνας της Ανάστασης, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου μας κ.κ. Ναθαναήλ.
Με την συνοδεία αρκετού κόσμου έφθασε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου πόλεως Κω, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Κω υπό την καθοδήγηση του μαέστρου Θανάση Πουλιου και στη συνέχεια , η έναρξη τού Εσπερινού στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Κω στον οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
Εν συνεχεία άπαντες μετέβησαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Παρασκευής πόλεως Κω, όπου πραγματοποιηθηκε η συνέχεια με την ανάγνωση των Ευαγγελίων σε ξένες γλώσσες και η Απόλυση του Εσπερινού χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγκύρας κ.κ. Ιερεμίου. Ακολούθησαν τα Βυζαντινά τροπάρια της αναστάσεως και μετά το ‘Χριστός Ανέστη,’ οι δυο Αρχιερείς μοίρασαν στο ευλαβές εκκλησίασμα, τα παραδοσιακά κόκκινα αυγά.
Η ημέρα της Λαμπρής ξεχωρίζει, γιατί έχει το λάμψη από το Άγιο Φως και την ελπίδα της Αναστάσεως.
Χριστός Ανέστη
Χρόνια Πολλά…

πηγή: KOS TV

 

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγάπη. Εύχομαι καλήν απολογιαν σε αυτούς που διασπείρουν φόβο γιατί ως γνωστόν ο φόβος είναι το αντίθετο της αγάπης. Η αγάπη όλα τα υπομένει και βγαίνει πάντα νικητής. Χριστός Ανέστη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ