Η «Αναρχία» πρώτη τη τάξει στην πόλη | Επιστολή καταγγελία 44 πολιτών στο ιστορικό κέντρο Κω

64
14586

Η «Αναρχία» πρώτη τη τάξει στην πόλη

Κάτοικοι και επαγγελματίες του εμπορικού – ιστορικού κέντρου της πόλης καταγγέλλουν παραβάσεις του ωραρίου μουσικής και καταπάτηση κοινόχρηστων χώρων

«Μια πόλη σε αναρχία, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει – Δεν υπάρχουν κανόνες, δεν εφαρμόζονται οι νόμοι, δεν βγάζεις άκρη…»

 

 

Δημοσιεύουμε μια (από τις πολλές…) καταγγελία κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής του εμπορικού – ιστορικού κέντρου της πόλης μας, η οποία, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Σ», ήρθε ως αντίδραση σε μια χορήγηση άδειας αποτελώντας το «κερασάκι στην τούρτα».
Η άδεια αφορούσε παρατάσεις ωραρίου μουσικής  σε διάφορα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην εν λόγω περιοχή, αλλά και ευρύτερα.

Τη χορήγηση των εν λόγω αδειών εξέτασε η αρμόδια διεύθυνση του δήμου (Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών, 22/11/2023, Α.Π.: 29127) και απέστειλε το σχετικό αίτημα προς έγκριση σε αρμόδιο αντιδήμαρχο και δημοτική αστυνομία. Λίγες ημέρες αργότερα και συγκεκριμένα στις  29/11/2023, συνεδριάζει το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω (απόφαση 19, ΑΔΑ: 6ΦΑΜΩΛΕ-Ζ6Π) και αποφασίζει ομόφωνα (από τα 11 μέλη παραβρέθηκαν και αποφάσισαν μόνο τα 4, διότι οι απόντες ήταν δικαιολογημένοι, άρα, υπάρχει απαρτία…) τη χορήγησή τους, όπως τις είχε εισηγηθεί η ανωτέρω Δ/νση.

Αρκετούς μήνες αργότερα και πιο συγκεκριμένα, στις 12/3/2014 (Α.Π.! 5993), η Δ/νση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Τμήμα Παροχής Υπηρεσιών, εξαναγκασμένη πλέον από την αντίδραση κατοίκων και επαγγελματιών της περιοχής, αποστέλλει προς τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Κω εισήγηση για ανάκληση της ανωτέρω άδειας, επισημαίνοντας πως, «από τις επανειλημμένες καταγγελίες, έγγραφες και προφορικές, προκύπτει καταστρατήγηση των όρων χρήσης μουσικής από τα εν λόγω Κ.Υ.Ε.». Δηλαδή, παραδέχονται την καταστρατήγηση των όρων που όφειλαν να τηρούν οι ιδιοκτήτες των Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος , ενώ εμμέσως πλην σαφώς παραδέχονται επίσης πως, δίνουν άδειες αλλά δεν ελέγχουν την τήρησή τους και πρέπει οι πολίτες να τους το κάνουν γνωστό με καταγγελίες…

Να σημειώσουμε πως, η άδεια που δόθηκε από την αρμόδια Δ/νση του δήμου επιτρέπει την παράταση του ωραρίου λειτουργίας μουσικής, για μεν τη χειμερινή περίοδο (από 1ης Νοεμβρίου έως  31η Μαρτίου) μέχρι την 00:30 και για την θερινή περίοδο (από 1η Απριλίου έως 31η Οκτωβρίου) μέχρι τις 02:00π.μ. για τα καταστήματα σε κλειστούς χώρους και για τους υπαίθριους μέχρι την 01:00π.μ.

Το θέμα είναι ότι, μέχρι και σήμερα, οι άδειες δεν έχουν ανακληθεί, δηλαδή, δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Κω.

Όπως μας αναφέρθηκε, εκτός του ότι αυτή η αναρχία χαρακτηρίζει ολόκληρο το νησί, στην πλατεία Κονίτσης λειτουργούν τρία (3) Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος με τραπεζοκαθίσματα, σε δρόμους που οδηγούν στην πλατεία υπάρχουν άλλα τέσσερα (4), ενώ ετοιμάζονται να λειτουργήσουν – προς το παρόν… – άλλα δύο (2), που σημαίνει ότι, ουδείς δύναται να φανταστεί το τι θα συμβεί στο μέλλον, αφού το ενδιαφέρον για περισσότερα καταστήματα (και οι «πιέσεις»…) είναι μεγάλο.

Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι, οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής, επισημαίνουν ένα ακόμα τεράστιο ζήτημα, αυτό της δυσκολίας πρόσβασης στην πλατεία Κονίτσης, δηλαδή, την πρόσβαση σε κατοικίες και επιχειρήσεις οχημάτων της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, εξαιτίας τραπεζοκαθισμάτων, κύρια στις εισόδους της.

 

Η καταγγελία

 

«Προς

Την Δημοτική Αστυνομία Κω

Κάθε αρμόδια Υπηρεσία Δήμου

Την Εισαγγελία Κω

Την Αστυνομική Διοίκηση

Και κάθε Υπηρεσία, αρμόδιο φορέα, εμπλεκόμενο Υπάλληλο

(Κως, 19/02/2024, Α.Π. Εισερχ. 3731)

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ  – ΟΧΛΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΑΜΤΙΩΝ

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος

 

Όλοι εμείς, που υπογράφουμε παρακάτω, γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε κατοικούμε ή εργαζόμαστε στα οικοδομικά τετράγωνα που συγκροτούν την πλατεία Κονίτσης και περιβάλλονται από τις οδούς Ελευθερίου Βενιζέλου, Βασιλέως Παύλου, Ιπποκράτους, Λόρδου Βύρωνος, αποτελούμε μια αποφασισμένη ομάδα ενεργών πολιτών που αξιώνει την εφαρμογή των θεσμοθετημένων διατάξεων που αφορούν στη περιοχή μας.

Χαιρόμαστε να τη βλέπουμε να πάλλεται από ζωντάνια, να φιλοξενεί κοινωνικές εκδηλώσεις, να περιβάλλεται από όμορφα καταστήματα, ανεχόμενοι την αναγκαία όχληση και τις όποιες δυσκολίες επιφέρει αυτό στην καθημερινότητα μας.

Δυσανασχετούμε όμως όταν υποβαθμίζεται βάναυσα με ηχορύπανση, αυθαίρετες καταλήψεις κοινόχρηστων χώρων και αποκλεισμό των εισόδων της, ενώ τρέμουμε στην ιδέα  ότι, αν – ο μη γένοιτο – χρειασθούμε ασθενοφόρο ή πυροσβεστικό όχημα, αυτό δεν θα μπορέσει να περάσει γρήγορα και άμεσα εντός της πλατείας, καθώς η μία και μοναδική ανοιχτή είσοδος επί της οδού Περίδου, ( οι υπόλοιπες τέσσερις είναι κατειλημμένες), τις περισσότερες φορές , δυστυχώς, παραμένει αδιάβατη, με ενδεχομένως ολέθριες συνέπειες.

Η γειτονιά μας, περίκλειστη από ιταλικά ως επί το πλείστον κτίσματα – τα οποία απαιτούν μεγάλο κόστος συντήρησης και εξωραϊσμού τόσο από τους ιδιοκτήτες όσο και από τους μισθωτές των ισογείων καταστημάτων – αποτελεί την καρδιά του οικισμού και εμπορικού κέντρου της Κω, κατά τη διάρκεια όλου του έτους. Χαρακτηρισμένη ως περιοχή γενικής κατοικίας σύμφωνα με το Π.Δ. 23 – 8 – 87 ΦΕΚ 166δ/87 αλλά και την απόφαση του Νομάρχη Δωδεκανήσου ΧΟΠ/ΕΠΑ 101/3 – 8- 90 ΦΕΚ 456δ/90, υπόκειται σε επιπλέον περιορισμούς και κανόνες, που παραβιάζονται έχοντας ως αποτέλεσμα την διατάραξη της κοινής ησυχίας και ηρεμίας την ηχορύπανση, την ανεξέλεγκτη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων.

Αίτημά μας είναι η περιοχή μας, να παραμείνει ένας καλαίσθητος, ζωντανός προορισμός για ντόπιους και ξένους, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, άξια να την επισκεφθείς, να ζήσεις ή να δουλέψεις σε αυτή.

Προϋπόθεση, ωστόσο, γι αυτό είναι η πολιτεία να εφαρμόσει τις ισχύουσες διατάξεις που η ίδια έχει θεσμοθετήσει, προκειμένου οι κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής να υπακούσουν στους ίδιους κανόνες.

Τώρα, προτού ξεκινήσει η θερινή σεζόν και τα προβλήματα επιταθούν, προκειμένου ν’ αποφύγουμε εντάσεις και αντιδικίες, προς όφελος της περιοχής και της πόλης.

ΖΗΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ

Κάθε εμπλεκόμενος, ιδιώτης, επαγγελματίας, αρμόδια Υπηρεσία και Αρχή, να κάνει το αυτονόητο. Να τηρήσει τις ισχύουσες διατάξεις:

  • Την πλήρη και ίση προς όλους (εμπόρους και επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος) εφαρμογή της Κανονιστικής Απόφασης Νο 256/30-6-2015 έως 01-07-2015 του Δήμου Κω σε συνδυασμό με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ και την ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ
  • Την αυστηρή των ισχυουσών διατάξεων για τα τραπεζοκαθίσματα, ιδίως στις εισόδους της Πλατείας Κονίτσης, ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση και η κυκλοφορία των μεγάλων οχημάτων (ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ, ΕΚΑΒ) σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
  • Την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης της περιοχής.
  • Την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου σε όλους μας, στον καθένα μας».

(Ακλουθούν υπογραφές 44 κατοίκων, τα ονόματα των οποίων για ευνόητους λόγους, δεν αναφέρουμε).

 

 

Και το… λαβράκι!!!

Τι προβλέπει ΦΕΚ για την προστασία του ιστορικού κέντρου και τι συμβαίνει σήμερα…

 

Ψάχνοντας το θέμα, «ανακαλύψαμε» το ΦΕΚ, αριθμ. Φύλλου 456, τεύχος τέταρτο, 29 Αυγούστου 1990, το οποίο είναι σε ισχύ. Αφορά σε Πολεοδομικά Διατάγματα και ειδικότερα σε απόφαση με τίτλο «Καθορισμός χρήσης γης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1512/85 στο Ν. Δωδ/σου», εξειδικεύοντας στην «Έγκριση Πολεοδομικής Μελέτης Αναθεώρησης εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Κω, νήσου Κω, Ν. Δωδ/σου».
Το συγκεκριμένο ΦΕΚ αφορά το σύνολο της πόλης της Κω, εξειδικεύοντας όμως το τι θα ισχύει σε συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα.

Συγκεκριμένα:

«Παράγραφος 3.4.2.

Στα Ο.Τ. που περιλαμβάνονται: στην περιοχή ανάπλασης και στη ζώνη προστασίας  παραδοσιακών συνόλων, δηλαδή, στα Ο.Τ. 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 35α, 121, 122, 127, 128, 129, 131, 132, 133, 135, 141, 145, 146, 147, 148, απαγορεύονται οι χρήσεις καφενείων, μπαρ, καφετεριών, κέντρων διασκέδασης.

Παράγραφος 3.5

Στα Ο.Τ. που περιλαμβάνει η ζώνη προστασίας παραδοσιακών συνόλων, ισχύουν οι όροι δόμησης του τομέα ΙΑ με μεγ. επιτρεπόμενο ύψος 7,50μ. και μέγιστο αριθμό ορόφων 2 (ισόγειο και πρώτο όροφο).

Παράγραφος 4

Για την ανέγερση κάθε κτιρίου μέσα στη ζώνη προστασίας παραδοσιακών συνόλων, επιβάλλεται γνωμοδότηση της ΕΠΑΕ (Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου).

Ρόδος, 3 Αυγούστου 1990

Ο Νομάρχης

Γ. Χαραλαμπόπουλος».

Πηγή: Εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

64 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κάντε κάτι επιτέλους.Χορτα δεν κόβετε,τα κόβουμε μόνοι και δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.Καδους σκουπιδιών δεν δίνετε,αγοράζουμε μόνοι μας και τους σπάνε οι υπάλληλοι σας που δουλεύουν σαν να κάνουν αγγαρεία.Μαζευοντε βουνά σκουπίδια,πουθενά δεν φαίνεται φορτηγό του δήμου να τα πάρει.Περνουμε τηλέφωνο λέτε συνέχεια θα περάσει αύριο.Σαν να είναι κασέτα.Επιτελους κάντε κάτι.Τελειωσαν οι εκθέσεις και οι βόλτες.Βοηθηστε επιτέλους το νησί.

  2. Η απάνγηση δτα παράπονά σας εινσι: «72%». Αυτό το ποσοστό δώσατε σε έναν ανίκανο, ανύπαρκτο και εξωνυμμένο δήμαρχο. Σκαδμός λοιπόν.

    • ποσοστο 59.9% ψηφων χ 53,655% της συμμετοχης = 32,13% των ψηφοφορων απεχει πολυ απο το 72%… ισως να το σκεφτουν καλυτερα καποιοι..

    • δεν είναι ανύπαρκτος. Αμα θέλεις να πας απο το δημαρχείο να βγάλεις φωτογραφία μαζί του και να πιείτε ένα καφέ μπορείς.
      Οι ώρες φωτογράφισης ξεκινάνε απο τις 7.00 το πρωί μέχρι το μεσημέρι στις 4.00 και τους καλοκαιρινούς μήνες είναι και το απόγευμα εκεί απο τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ….πιο μετά δεν έχει καλό φωτισμό
      Αν κλείσεις για καφέ θα σου πρότεινα να πας απόγευμα που έχει ωραία θέα.
      Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο του δημάρχου και αν έχει τελειώσει το μανικιούρ θα σας απαντήσουν

  3. 2,3 εκατομμύρια ρωτάτε Νικηταρά καμπουρακη.Έχουν ήδη δώσει:300.000 ευρώ έδωσαν το 2020. 800.0000 ευρώτο 2021 με απευθείας ανάθεση (τους προσέβαλε το deal) 1,5 εκ. ευρώ θα διαθέσουν συνολικά για το 2023! 2,3 εκ. ευρω το 2024 !Φαντάσου το πάρτι που έχουν κατά νου να κάνουν τα επόμενα 5 χρόνια…2 εκατομμυριάκια επί 5 χρόνια για ρώτα τον Νικηταρα τον Καμπουράκη, ξέρουν πόσα κάνουν; ο διαγωνισμός 2,3 εκατομμύρια για την καθαριότητα ακυρώθηκε. εγιναν πρόσφυγες γιατί ο Δήμος Ρόδου με διαγωνισμό εκμισθωσε αποριμματοφορα με 25.000 ευρώ τον μήνα το όχημα και ο δήμος Κω με 60.000 ευρώ τον μήνα!!! ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ? https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0oevjAPjeMhDiB6ZmqSbR62FqeR6KjX5wmuq63Xi3Y7XSfmDrBAedVkkDgtDNHrUSl&id=100048993305177
    https://aegeanews.gr/news/ta-en-dimo/515082/anagnostis-kathariotita-megalos-asthenis-tou-dimou/

  4. δεν υπαρχει τιποτα στη τοπική πολιτικη σκηνη. Ενας δημαρχος που περα απο το να στηριζει τα μεγαλα συμφεροντα ξενοδοχεια,ταξι,εχει αφησει το νησι μονο του.
    Το χειροτερο ειναι πως δεν υπαρχει και αντιπολίτευση.

  5. ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΝΙΤΣΗΣ!! ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΣΤΑ ΧΟΡΤΑ ΠΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΔΕΚΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΡΙΣΜΕΡΝΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΞΕΧΙΛΥΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΚΑΔΟΥΣ ΣΤΙΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΣΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΦΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΛΕΓΟΝΤΑΣ!!!!!!!

  6. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ

  7. Ο νόμος είναι αναχρονιστικός αλλά όταν ταξιδεύετε στη Ρώμη, σας αρέσει που είναι γεμάτο με κάθε λογής καταστήματα εστίασης και διασκέδασης μέσα στην αρχαία πόλη της.

    Να σημειώσω ότι οι Τούρκοι επισκέπτες κατά τη διάρκεια του μπαϊραμιού έφυγαν όλοι σχεδόν δυσαρεστημένοι και δήλωναν δεν θα μας ξανά επισκεφτούν ούτε θα το πρότειναν σε φίλους και γνωστούς. Ο λόγος; Πόλη φάντασμα!
    Ούτε ζωή ούτε επιλογές.

    Η αλήθεια είναι ότι κάποια καταστήματα υπερβάλουν με την ένταση της μουσικής και με τα ωράρια.

    Όμως δεν είναι λύση να κλείσουν όλα τα καταστήματα γιατί απλά έχετε βγει στη σύνταξη και θέλετε την ησυχία σας.

    Δεν υπάρχει τουριστικό προϊόν χωρίς κατάστημα σε ιστορικό κέντρο.

    Κάποιοι είστε τόσο μικρόψυχοι που έχετε ξεχάσει τα νιάτα σας και ότι τα νέα παιδιά πρέπει να εργαστούν και να διασκεδάσου.

    Η επιστολή σαθρά απειλεί και επιδιώκει την μετατροπή της Κω σε ένα απέραντο γηροκομείο χωρίς κυλικείο…

    • το σχόλιο σου.
      Ουδεμία σχέση έχει η Ρώμη με την Κω.
      Σαββατο βράδυ αν βγεις (οχι τώρα που ήρθαν οι φοιτητές λόγω του Πάσχα ) η πλατεία είναι «νεκρή». Το μόνο μαγαζί που κάνει δουλειά ειναι αυτό απέναντι απο την δημοτική αγορα.
      Αν κάποιος έχει κλειστό χώρο ασ τον ηχομονώσει ώστε απο μια ώρα και μετά να μπαίνουν μέσα για να ακούσουν δυνατή μουσική.
      Οτι οι νόμοι δεν ανταποκρίνονται στο τώρα είναι μια άλλη συζήτηση.
      Εχεις κάποια πόλη στο μυαλό σου που μετά τη μια το βράδυ σε κέντρο όπου υπάρχουν κατοικίες τα μαγαζιά παίζουν μουσική στην διαπασών σε εξωτερικό χώρο;;; Ποίες ;;;
      Πρέπει να βρεθεί μια μέση λύση γιατί και οι μεν και οι δε έχουν δικαιώματα. Και η ελευθερία σου σταματά εκεί που ξεκινά η ελευθερία του άλλου.

    • ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΤΑ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ? ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ ΑΝΤΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ! ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕΒΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!! ΠΗΓΑΙΝΕ ΝΑ ΣΕ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΚΑΠΟΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΠΟΥ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΠΑΣΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΑΙ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΚΑΦΕΤΕΡΙΕΣ ΑΥΤΟΒΑΦΤΙΖΟΝΤΑΙ ΜΠΑΡΑΚΙΑ ΤΙΣ ΒΡΑΔΙΝΕΣ ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΓΡΑΨΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΣΟΥ!!!

      • νομίζω τις ίδιες απόψεις έχουμε περίπου… απλώς τις διατυπώνουμε διαφορετικά!
        Δεν συμφωνώ να ακούγονται οι μουσικές σε ώρες κοινής ησυχίας τόσο δυνατά. Και πιστεύω οτι δεν υπάρχουν πολλές ανεπτυγμένες πολεις που το έχουν αυτό που έχουμε εμείς εδω.
        Πρέπει όμως να βρεθεί μια μέση λύση. Ουτε να μην μπορούν να κοιμηθούν οι άνθρωποι που στην τελική δεν είναι όλοι μεγάλοι σε ηλικία αλλα και νέοι…αρα το ηλικιακό που έγραψε κάποιος είναι ασχετο αλλα ουτε να κλείσουν τα μαγαζιά εντελώς.

  8. ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕΒΟΜΕΝΕΣ ΟΜΩΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΝΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΚΛΕΦΤΙΚΑ

  9. Από όλα τα πεζοδρόμια λείπουν δέντρα και οι θέσεις τους είναι πλακοστρωμένες!
    Υπάρχει υπηρεσία πρασίνου ή να την αποκαλούμε στο εξής υπηρεσία αποψίλωσης;;;

  10. Δεν πρέπει να περιμένουμε από τους ανθρώπους νά σέβονται τον νόμο καί την τάξη ,αν δεν διδάξουμε πρώτα πώς να συμπεριφέρονται με σεβασμό αυτοί στους οποίους εμπιστευόμαστε την εφαρμογή του νόμου καί τής τάξης.

  11. ΝΗΚΗΤΑΡΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣ ΤΗ ΛΕΝΕ ΔΙΑΛΙΣΕΤΑ ΟΛΑ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΝΑ ΠΕΦΤΗ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΑ …………………

  12. Δεν μπορούν να ασχοληθούν με αυτά που ζητάτε. Ζητήστε κάτι άλλο αυτό δεν θα το κάνει γιατί θα χαλάσει χατίρια σε άλλους που είναι πιο πάνω απο εσάς.
    Διαβάσατε και το ΦΕΚ….παναθεμά σας…τι νομίζετε οτι θα πέσουν πρόστιμα απο την πολεοδομία;;; χα χα χα Για τσεκάρετε τίνος εντολές ακολουθούν. ΑΜΕΡΌΛΗΠΤΑ πάντα
    Ρουθούνι δεν θα ανοίξει προκειμένου να μην χαλάσουν οι συμμαχίες του 60%. Φίλοι και συγγενείς του είναι όλοι εκεί μέσα
    Τζάμπα χτυπιέστε

    • Γουστάρω!!! Πες τα !
      ναι σιγά μην περιμέναμε χαΐρι απο δαύτους…ο ένας πιο αχρ…..στος απο τον άλλον και όλοι μαζί τρώνε και γλεντάνε εις υγεία των κορόιδων – πολιτών

  13. στην καναρι δεν μπορείς να περάσεις δεν υπάρχουν πεζοδρόμια στην π///////// απέναντι έχει γίνει κατάληψη παράνομη με την πλάτες Νικηταρά αν ήταν ο Κυρίτσης η Κως θα ήταν τέλειος διαφορετική αυτή την αναρχία βγάλαμε.

  14. Πλατεία Κονίτσης ο ποδηλάτης έχει καταραστεί τα πάντα με της πλάτες Νικηταρά

  15. και οχι μονο η κονιτσης
    πλατεια διαγορα εχετε παει; απλα στηριζουμεντην ;
    τραπεζια παντου

  16. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΝΙΤΣΗΣ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ. ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΑΓΟΡΑ ΤΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΓΟΡΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΩΡΟΣ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ ΜΗΔΕΝ. ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΧΡΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ,ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΧΩΡΟΙ ΓΙΑ ΠΕΖΟΥΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΠΡΑΣΙΝΟ; Η ΕΛΙΑ ΣΤΗ ΚΟΝΙΤΣΗΣ ΞΕΡΕΝΕΤΑΙ Η ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΥΜΌΜΑΣΤΕ. 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΑΥΡΟ ΧΑΛΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. Η ΜΠΑΡΑ ΒΓΗΚΕ ΕΝΤΕΛΩΣ. ΤΑ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΑ ΑΝΕΝΕΡΓΑ. ΣΤΟ ΕΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΙ ΑΡΙΣΤΟΙ ΡΟΥ ΕΡΓΟΤΑΞΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΚΟΛΥΣΑΝ ΑΛΥΣΙΔΑ. ΦΟΒΕΡΟ; ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΦΩΤΙΑΜΟ ΛΑΚΚΟΥΒΕΣ.

  17. Σημασία έχει, τι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε από εδώ κ πέρα!Ποιοί προτιθέμεθα να εμπλακούμε για το κοινό κ όχι το ατομικό καλό, αφήνοντας πίσω το μικροσυμφέρον ή τους φόβους μας.Μια ομάδα πολιτών που διεκδικούν τα νόμιμα, μπορεί να είναι πανίσχυρη.

    • θα σε απογοητεύσει η απάντηση.
      Κανείς! Κανείς δεν είτε απο φόβο είτε απο προσωπικά συμφέροντα δεν θα κάνει κάτι.
      γιατί τότε θα γίνουμε σαν τον κακό Κυρίτση. Και εμεις θέλαμε τον ευγενικό Νικηταρά
      ΑΣ ΤΑ ΛΟΥΣΤΟΎΜΕ ΤΩΡΑ
      Ο Νικηταράς πρέπει να κάνει κάτι. Εκείνος είναι δημαρχος αυτός να βγάλει το φίδι απο την τρύπα. Γιατί τον ψηφίσαμε άλλωστε; ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ ΑΥΓΑ ΑΣ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ

  18. Μια δημοτικη αρχη στο κοσμο τους χωρις αρχη χωρις μεση χωρις τελος χωρις προγραμματισμο.
    παμε και οπου βγει.
    Κονιτσης χαος με τα αυτοκινητα,μα μονο η Κονιτσης ειναι; 25ης Μαρτιου εχει περασει ο ταξιδιωτης δημαρχος; Πλεον μιλαμε οχι για αδιαφορια αλλα για ανικανοτητα. Σε 6 μηνες διέλυσαν το νησι το οποιο οι ιδιοι διοικουσαν πριν. Ισως αυτοι που διοικουν εχουν την νοοτροπια του δημοσιου υπαλληλου που δεν ενδιαφέρεται για τιποτα.

  19. Μια σταλια νησι και ο τριώροφος τα εκανε μαντάρα στη διοίκηση του.
    ο Κοσμος φωναζει για την πλατεια Κονιτσης. Δεν μπορεί να διοικησει μια πλατεία,θα τρέξει ολοκληρο δημο; Μεχρι και η ελια ξεραθηκε,την ιπποκρατους την πετσοκοψαν. ο Δουδους ζητησε συγγνώμη. Μιλαμε για ανθρωπους ασχετους.

    • Εναι πολλα τα γραμματια που πρεπει να ξοφλησει ο Νικηταρας φιλε μου που τωρα του εχουν γυρισει μπουμεραν και δεν ξερει τι να πρωτομαζεψει!!!!!!!!!

  20. Που νομίζετε ότι ζείτε σε καμία προοδευτική χώρα με κανόνες και σεβασμό; Στην τριτοκοσμική ρωμιοσύνη ζείτε, το βασίλειο της ασυδοσίας και της αναρχίας της αφρικής. Με φαντασμένους κατοίκους που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η καλοπέραση, η κερδοσκοπία με κάθε μέσο και η πλήρης αδιαφορία για τον διπλανό. Συμπεριφορές που φαίνονται σε όλες τις διαστάσεις στην καθημερινότητα. Απλά κάντε μία βόλτα το τετράγωνο του σπιτιού σας όσοι αμφιβάλετε. Κατάληψη πεζοδρομίων από αμάξια, βρωμιά, σκουπίδια, γάτες σε ανοιχτούς κάδους, γυφτιά, κακογουστιά, κατάληψη δημόσιων χώρων από τραπεζοκαθίσματα και πέργκολες, εγκατάλειψη υποδομών, φασαρία από εξατμίσεις, αναρχία οδηγών, εργασίες χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, ανεξέλεγκτη καύση κλαδιών, κομπρεσέρ, χορτοκοπτικά, τρυπάνια όλο το μεσημέρι χωρίς σταματημό. Ένα απέραντο τρελοκομείο και ένα ατέλειωτο χάος.Αν θέλετε να ζήσετε αξιοπρεπώς στην καθημερινότητά σας, η μετανάστευση σε κάποιο ευρωπαϊκό κράτος είναι μονόδρομος.

  21. Απορίες για να εχουμε να.λεμε. Βγηκε ο Δουδους και ζητησε συγγνώμη, δεν εχει ατομα μας ειπε. Το σεβομαι,γιατι ομως αυρουςβτους λιγους αντι να ομορφυνουν το νησι τους εβαλε και το πετσοκοψαν; Ιπποκρατους,Καναρη,Γρηγοριου Ε,Βασιλεως Γεωργιου. Γιατι τοσα ημερομίσθια σε κλαδεματα; Οταν η πολη εχει μαυρο χαλι; Καθαριοτητα το ιδιο. Γιατι ο Καμπουρακης να καταναλωνει ενεργεια σε σημεια που δεν χρειάζεται και οχι στα εμπορικα σημεια του νησιου; εργοταξιο μια απο τα ιδια,ρουσφετια σε φιλους και συγγενεις αλλα η οδος φοινικων στο σκοταδι. δρομοι πλατειες,πεζροδρομοι,κοινοχρηστοι σε μαυρο χαλι,χειροτερα δεν τους εχουμε ξαναδει. επετεια,πλανοδιοι,παραμομηβσταθμευση,ολα στονναυτοματο. μαρίνα και εκει εγκατάλειψη τους μαρανε η πορτα. χωρια; εδω να δεις χαλια μαυρα. φυκια,παραλιες,φωτισμος δεν δουλευει τιποτα. μας ειπατε για το προσωπικο,δικαιολογιες. Δεν μας δειχνετε οτι προσπαθειτε,δείχνετε αδιαφορια. Πολιτισμος,για γελια. Τουρισμος,κρουαζιερα; αφηστε το καλυτερα.

  22. αυτά είναι μόνο; πάμε στο λιμάνι από το σημείο που φέτος τοποθετήθηκε το άγαλμα του Ιπποκράτη έως την την πλατεία δελφινιών. Τέντες, νάυλον, σιδεροκατασκεύες. Τι άσχημη εμφάνιση έχουν τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος; Ο δήμος τι κάνει; μετά θέλουμε και ποιοτικούς πελάτες, τρομάρα μας

    • Τις νεες λινατσες στη μαρινα τις ειδατε;
      Κυνηγας τους δημοτες γαι παρανομίες και τεντοπανα αλλα στη μαρινα πρεπει να μπηκε το μεγαλυτερο πανι

    • ήταν όλα συμφωνημένα. Χρόνια τώρα είχαν συμφωνήσει δήμαρχος και ο συλλογος την κατασταση αυτή.
      Πως νομίζετε οτι πήρε ψήφους. Εκανε βεβαια και καλή προπαγάνδα τοξικότητας…χτυπάω τον απέναντι για να φανώ εγώ καλύτερος. Αυτά κάνουν όσοι δεν έχουν να δείξουν κάτι.
      Οταν τον βλέπετε έξω όμως δεν του λέτε τίποτα….δημαρχε μου και δημαρχε μου είστε για αυτό μας κάνει και άλλα

    • ήταν όλα συμφωνημένα. Χρόνια τώρα είχαν συμφωνήσει δήμαρχος και ο συλλογος την κατασταση αυτή.
      Πως νομίζετε οτι πήρε ψήφους. Εκανε βεβαια και καλή προπαγάνδα τοξικότητας…χτυπάω τον απέναντι για να φανώ εγώ καλύτερος. Αυτά κάνουν όσοι δεν έχουν να δείξουν κάτι.
      Οταν τον βλέπετε έξω όμως δεν του λέτε τίποτα….

  23. Απορια.Έχετε ακόμα 5 χρόνια να κλαίτε με τον καλό άνθρωπο που βγάλατε δήμαρχο.Καλή δύναμη.

  24. Κακός χαμός και ανικανότητα του δημάρχου και των περισσότερων συμβούλων του να οργανώσουν και να συντονίσουν εργασίες. Περπατώντας σχεδόν καθημερινά στο λιμάνι βλέπω εδώ και μήνες μία διαρροή νερού από ένα φρεάτιο στην μεριά του κάστρου. Γιατί δεν έχει φτιαχτεί ακόμα; Ποιός είναι υπεύθυνος για αυτό; Υπάρχει κάποιος λόγος που η ΔΕΥΑΚ δεν το έχει επισκευάσει; Γιατί πρέπει να χάνονται καθημερινά δεκάδες ή μήπως εκατοντάδες κυβικά πόσιμου νερού ενώ υπάρχει λειψυδρία; Ποιός πληρώνει τον λογαριασμό νερού στο συγκεκριμένο σημείο; Μήπως φταίει η μαρίνα που εκμεταλλεύεται αυτό το κομμάτι του λιμανιού; Όποιος και να φταίει όμως γιατί κανένας από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες δεν έχει κάνει κάτι όλο τον χειμώνα; Δεν έχει βρεθεί ούτε ένας υπάλληλος που το έχει δεί και να ενημερώσει τον δήμαρχο; Ντροπή και ξεφτίλα !!!

  25. παραλληλη οδος ///////καταπατηση δρομου με τραπεζοκαθίσματα και πεζοδρομιου με της πλατες δημαρχου μονο το …… που δεν κανατε

  26. μολις ερθουν οι τουριστες και θα κονοματε ολοι θα βγαλετε τον σκασμο. βρε κοτες, εσεις δεν σκουπιζετε τα πεζοδρομια μπροστα στο μαγαζι σας, δεν κοβετε τα χορτα απο τους κομβους μπροστα στα μαγαζια σας.
    ολα τα περιμενετε απο τον πετσοκομμενο δημο.
    εσεις κοπροσκυλα, δεν κανετε τιποτα.
    μονο να γραφετε ξερετε παλιοτεμπεληδες..

  27. Ένας δήμαρχος απών … αναρχία παντού. Προσπαθεί απλά να καρπώνετε εύσημα για δουλειά που έκαναν άλλοι ιδιώτες. Ότι χειρότερο έχω ψηφίσει .Έχει καταντήσει όλη η παράταξη Νικηταρά θίασος. Μόνο περιφέρονται. Δουλειά 0.

  28. ΔΗΜΑΡΧΕ ΑΠΕΤΥΧΕΣ ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΕ ΚΑΦΕΤΕΡΕΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗ ΕΛΑ ΕΣΥ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΗΣ ΑΠΕΤΥΧΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΕΣΥ ΚΑΛΑ ΚΟΙΜΑΣΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ Α ΡΕ ΚΥΡΙΤΣΗ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ

  29. Τα πεζοδρόμια είναι αδιάβατα ! Γεμάτα τραπέζια και μόνιμες κατασκευές ! Κανένας δεν μπορεί να περάσει ! Το βράδυ κάποια μαγαζιά μετατρέπονται σε ανοιχτά μπουζουκαδικα !
    Αισχος και πάλι αισχος ! Ανίκανος δήμαρχος ! Το απόλυτο μηδέν ,

  30. Απο τοτε που βγήκε ο Νικηταρας μαζί με τα χόρτα στους δρόμους φυτρώνουν και τα κουτόχορτα που μας ταϊζει. Ο άνθρωπος είναι κινητή αποτυχία! Ούτε Δήμαρχος, ούτε ομάδα μπορεί να διοικήσει, ουτε τιποτα! Αποτέλεσμα παρακμή σε όλα! Οι υπάλληλοι φύγουν, η πόλη ρημάζει, το νησί το πήρε η κάτω βόλτα! Και όλα αυτά γιατί φάγατε το κουτοχορτο της «τοξικότητας» και κάνατε τα γούστα της περιφέρειας και των λοιπών Ροδιτών που κοιτάνε την πάρτη τους! Και καλά κάνουν αυτοί ! Εμείς τι κάνουμε? Εισπράττουμε Ειρωνείες, Κοροϊδίες, Βρώμα και Δυσωδία ! Ζωή είναι θα περάσει ! Κάντε υπομονή και κοιτάξτε τα μούτρα σας στον καθρέφτη αναζητώντας τους φταίχτες!

  31. Αδελφές και νοσοκόμες όλου του κόσμου ενωθείτε. Η Σαλώμη ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πήγε με τον Κασσελάκη αχαχουχα

  32. ντρέπομαι όπως έχουν καταντήσει την Κω παντού σκουπίδια χόρτα,άσε η ανόμοια κάθε μέρα ακούς και ένα νέο έγκλημα. Η δημοτική αρχή άφαντη,

  33. καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος…. κάνουν κατάχρηση κατάληψης χώρου…. συγκεκριμένο κατάστημα καταλαμβάνει χώρο γύρω από το δέντρο απλώνοντας τραπεζοκαθίσματα παράνομα…η πλατεία έχει γίνει ένα δωρεάν πάρκινγκ για τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια και διέλευση των τροχοφόρων σε όλα τα μήκη και πλάτη είναι ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα οι περαστικοί να κάνουν στην άκρη για να μην τους πατήσουν!

  34. οι πλατείες έχουν γίνει δημόσια δωρεάν πάρκινγκ για τους πελάτες των παρακείμενων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανεξέλεγκτη διέλευση τροχοφόρων με την ανοχή της δημοτικής αρχής και της αστυνομίας…και φυσικά ανεξέλεγκτη κατάληψη χώρου με τραπεζοκαθίσματα μέχρι και γύρω γύρω από τα δέντρα της πλατείας… απλά κατάθλιψη!

  35. ,Ο.Κ. Σύμφωνο απόλυτα.Ο δήμος είναι πάτος και αδύναμος.Αλλα.Εσεις επιχείρηματιες , ξενοδόχοι, σπιτονοικοκύρηςδες.Ποτε βγήκατε να καθαρίσετε τους χώρους έξω από τίς επιχειρήσεις σας,που σας αναλόγουν.Οχι μόνο κριτικές. Να κυταχτειται και εσείς στην καθρέπτη..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ