Ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Κω για την 7ημερη βίζα που θα χορηγείται σε Τούρκους τουρίστες από 30/3 στην ζώνη Σένγκεν

5
6075

Ευρεία σύσκεψη για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν άμεσα στην ζώνη Σένγκεν, για την πιλοτική εφαρμογή της γρήγορης έκδοσης 7ημέρης visa για τους Τούρκους πολίτες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην αίθουσα του Δ.Σ. παρουσία των των 2 αρμοδίων Γ. Γραμματέων Δημόσιας Τάξης και λιμένων.
Η ειδικού χαρακτήρα σύσκεψη εργασίας, πραγματοποιήθηκε όπως προαναφέρθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, Μάνου Λογοθέτη και του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, στο πλαίσιο των επισκέψεών τους στα 5 νησιά, όπου θα εφαρμοστεί κατ’ αρχήν το μέτρο, προκειμένου να δουν από κοντά τους χώρους του λιμανιού, όπου θα γίνεται η επιτόπια θεώρηση, η οποία απαιτείται για την έκδοση της visa, έκδοση παράβολου και λήψη βιομετρικών στοιχείων – δακτυλοσκόπηση. Το μέτρο θα έχει ισχύ για 12 μήνες με δυνατότητα ανανέωσης και για το 2025.
Τους δυο Γενικούς Γραμματείς των κρίσιμων για την λειτουργία της ζώνης Υπουργείων, καλωσόρισε από το πρωί της Πέμπτης ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς, καθώς σήμερα το πρωί ξεναγήθηκαν στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του εσωτερικού λιμένα που φιλοξενεί την ζώνη Σένγκεν όπου και αναμένεται να εκκινήσει η εφαρμογή της 7ήμερης visa express στους Τούρκους πολίτες. Στην σύσκεψη συμμετείχαν πέραν των 2 Γενικών ο Δήμαρχος Κω, Προέδρος του Λιμενικού Ταμείου Παναγιώτης Αβρίθης, η Αντιδημάρχος Τουρισμού Ματίνα Βουκελάτου Xριστοδουλίδη, εκπρόσωποι των Τουριστικών Πρακτόρων Δωδεκανήσου, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μηνάς Χατζημιχαήλ και άλλοι εκπρόσωποι φορέων που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα με την ζώνη Σένγκεν και τον Τουρισμό. Ο κ. Λογοθέτης δήλωσε αισιόδοξος και στάθηκε στο γεγονός ότι η Κώς θα είναι έτοιμη βάσει προγραμματισμού να εφαρμόσει μαζί με την Ρόδο πρώτη το σύστημα της 7ημερης παροχής τουριστικής βίζας, ενώ από πλευράς Λιμενικού Ταμείου ο επικεφαλής κ. Αβρίθης σημείωσε ότι θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε μέσα στο επόμενο διάστημα να ξεκινήσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η εφαρμογή του προγράμματος.
Η Κως ήταν ο τρίτος σταθμός σειράς επισκέψεων που ξεκινούν στα νησιά οι δυο Γενικοί Γραμματείς για τη δρομολόγηση των ενεργειών που απαιτούνται ώστε να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό η εφαρμογή του προγράμματος καθώς στις 6 Απριλίου να θυμήσουμε ότι ξεκινά και η μεγάλη Μουσουλμανική γιορτή «σεκέρ μπαϊράμ» όπου αναμένεται κύμα Τούρκων επισκεπτών στα νησιά μας.

πηγή: https://www.kostv.gr

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στα κοτέτσια θα δίνονται οι Βίζες;
    Έργα λέγονται Έργα δεν βλέπουμε!!!!
    Πότε όταν πλακώσουν οι τουρίστες;

  2. ο δημοσ κω το δλτ για το λιμανι (μαστερ πλαν) που πηγε ?

  3. Φαντάζομαι ενημέρωσαν τους συμβούλους τι είναι η βίζα ,τι διαβατήριο,ποιες χώρες είναι στη Σέγκεν,ποιοι χρειάζονται το ένα ποιοι το άλλο κλπ.Μην ξαναέχουμε αντιδημάρχου τουρισμού να μην ξέρει που πρέπει και που όχι να χρεισιμοποιησει διαβατήριο.Ας ξεκινήσουμε από τα Βασικα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ