Εορτή Τριών Ιεραρχών με κατάμεστο τον Μητροπολιτικό ναό από μαθητές και εκπαιδευτικούς | Η συγκινητική αναφορά του Σεβασμιωτάτου στην πρώτη του Δασκάλα κ. Μαρία Χατζηνικολάου-Τσακανιά

2
10490


30 Ιανουαρίου 2024 Εορτή της παιδείας -των Τριών Ιεραρχών Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου, Ιωάννου του Χρυσοστόμου (Αγίου Ιππολύτου Ιερομάρτυρος,Ανάμνησις ευρέσεως εν Τήνω της Ιεράς εικόνος της Ευαγγελιστρίας το 1823, Αγίας Χρυσής (Αύρας) Μάρτυρος  και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στην Θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό ΙΝ του Αγίου Νικολάου Κω, με συλλειτουργό τον π. Κωνσταντίνο Καματερό.

Έψαλλε ο Πρωτοψάλτης – καθηγητής και Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κω κ. Γιώργος Σακέλλης με βοηθό τον Χαράλαμπο Μπάλιο.

Ιδιαίτερα συγκινητικές οι στιγμές με τον ναό κατάμεστο από μαθητές τους οποίουτς συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί τους, αλλά και η αναφορά του Σεβασμιώτατου στα μαθητικά του χρόνια με την παρουσία της πρώτης του Δασκάλας κ. Μαρίας Χατζηνικολάου-Τσακανιά η οποία μίλησε επίσης με θερμά λόγια για τα παλιά χρόνια.

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο: Το αλάτι και το φως.Ο Νόμος

Το αλάτι και το φως

«Εσείς είστε το φως του κόσμου. Δε δύναται πόλη να κρυφτεί, όταν βρίσκεται πάνω σε όρος.
Ούτε ανάβουν λύχνο και τον θέτουν κάτω από το μόδι, αλλά πάνω στο λυχνοστάτη και έτσι λάμπει σε όλους όσοι είναι μέσα στην οικία.
Έτσι ας λάμψει το φως σας μπροστά στους ανθρώπους, για να δουν τα καλά σας έργα και να δοξάσουν τον Πατέρα σας που είναι στους ουρανούς».

Ο Νόμος

«Μη νομίσετε ότι ήρθα να καταλύσω το νόμο ή τους προφήτες. Δεν ήρθα να καταλύσω, αλλά να συμπληρώσω.
Γιατί αλήθεια σας λέω: Ωσότου παρέλθει ο ουρανός και η γη, ένα γιώτα ή μια κεραία δε θα παρέλθει από το νόμο, ωσότου όλα γίνουν.
Όποιος λοιπόν παραβεί μία από τις εντολές αυτές που είναι πάρα πολύ μικρές και διδάξει έτσι τους ανθρώπους, πάρα πολύ μικρός θα κληθεί στη βασιλεία των ουρανών. Όποιος όμως τις εφαρμόσει και τις διδάξει, αυτός μεγάλος θα κληθεί στη βασιλεία των ουρανών»

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Φαντάζομαι η δασκάλα σας τότε αν και δεν ήταν πολύ σπουδαγμένη σαν τις σημερινές σας μάθαινε γράμματα και όχι πως θα κάνετε κατάληψη στο σχολείο επειδή έτρεχε το καζανάκι,να Πάει αυτη για καφέ να σχολιάσει ,ότι η κυβέρνηση δεν της δίνει πολλά και δεν έχει τα μέσα να δουλέψει.

  2. ……………………
    ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΤΑ ΣΑΤΑΝΙΚΑ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΗ ΣΤΕΛΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ.
    ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΓΙΑΥΤΟ ΟΣΟ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΜΕΤΑΝΟΗΣΤΕ !!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ