Αποποιήθηκε της εκλογής του ο Γιώργος Κυρίτσης επικεφαλής της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Κω!!

40
21545
Εξέπνευσε προχθές η προθεσμία που τάσσει ο νόμος για την υποβολή δηλώσεων αποποίησης εκλογής αιρετού και πέραν της αίτησης του επικεφαλής της παράταξης της αντιπολίτευσης του Δήμου Σύμης και υποψήφιου δημάρχου κ. Αλέξανδρου Σπανουδάκη αποποιήθηκε την εκλογή του και δεν θα ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος και ο κ. Γιώργος Κυρίτσης πρώην δήμαρχος Κω επικεφαλής της μειοψηφίας με την παράταξη «Δύναμη Αλλαγής».
Η κίνηση του αυτή έγινε χθες γνωστή σε επίπεδο Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ενώ μάλιστα στο χειμερινό Κινηματοθέατρο «ΟΡΦΕΑΣ» που βρίσκεται στην πλατεία Ελευθερίας πόλεως Κω, στις 17 Δεκεμβρίου 2023, ημέρα Κυριακή και ώρα 11 π.μ., σε δημόσια συνεδρίαση, πρόκειται να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρο 37 του Ν. 4804/2021 ορκωμοσία.
Θυμίζουμε ότι οι εκλεγέντες αιρετοί έχουν το δικαίωμα αποποίησης της εκλογής τους, το οποίο δύναται να ασκείται από την ημέρα ανακήρυξής τους από το αρμόδιο Πολυμελές Πρωτοδικείο έως και είκοσι τουλάχιστον μέρες πριν από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, δηλ. μέχρι και την 11η Δεκεμβρίου 2023.
Η αποποίηση της εκλογής τους λαμβάνει χώρα, μέσω γραπτής τους δήλωσης προς τον οικείο γραμματέα της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και καθίσταται αυτοδίκαια αποδεκτή.
Εάν δεν δηλώσουν αποποίηση της εκλογής τους μέχρι την ημερομηνία αυτή, τότε θεωρείται ότι την έχουν αποδεχθεί.
Σημειώνεται ότι ήδη έχει εκδικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου η ένσταση κατά του κύρους της με αριθμό 71/2023 απόφασης του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω (διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας) με την οποία επικυρώθηκαν τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2023 στο Δήμο Κω και ανακηρύχθηκαν οι επιτυχόντες και επιλαχόντες σύμβουλοι του δημοτικού συμβουλίου, που υπέβαλε ο κ. Γεώργιος Κυρίτσης.
Σύμφωνα με την με αριθμό 71/2023 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Κω της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» πέτυχε την απόλυτη πλειοψηφία και ως δήμαρχος εκλέχθηκε ο κ. Θεοδόσιος Νικηταράς, καθώς πλειοψήφησε με ποσοστό άνω του 43% συν 1 ψήφο του συνόλου των έγκυρων ψηφοδελτίων.
Ειδικότερα ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» έλαβε ποσοστό 59.90%, ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» ποσοστό 35.27% και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ποσοστό 4.84% επί των 16.276 έγκυρων ψηφοδελτίων.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Κω ο συνδυασμός «ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ» καταλαμβάνει τα 3/5 των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου, δηλαδή 17 έδρες, ο συνδυασμός «ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ» καταλαμβάνει 11 έδρες, και ο συνδυασμός «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» καταλαμβάνει 1 έδρα.
Ο κ. Κυρίτσης εβάλε κατά του κύρους των δημοτικών εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2023 στην Δημοτική Κοινότητα Καρδάμαινας.
 Δαμιανός Αθανασίου

Πηγή:www.dimokratiki.gr

40 ΣΧΟΛΙΑ

    • ΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΜΙΡΑΝΤΑ ΚΑΙ ΟΠΩΣ @@@ΤΑ ΤΗΝ ΛΕΝΕ.ΓΡΑΦΕ ΠΑΛΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ.ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ. ΠΟΣΟ ..ΑΚΑ ΣΕ ΠΙΑΣΑΜΕ!!!!!!!! Κ@ΠΡΙΤΗ.

      • Καμαρώστε με τι είδος ανθρώπου συμφωνήται εσείς που ψηφίσατε Νικηταρά.Ενα λαμπρό μέλλον για το νησί μας έρχεται .Απομονόστε αυτά τα άτομα ,υπάρχουν στη παράταξη σας και αξιόλογα άτομα.Δεν χρειάζεστε αυτά τα απόβλητα.

    • Τί κρίμα να μην έχω κατσίκα να την βάλω να κλαίει.. όμως κλαίει η Μιραφλορες, η παντως επιστητού Μιράντα, οπότε είναι το ίδιο και το αυτό. Δεν πήραμε την καρέκλα,η δόξα έληξε άδοξα, …@ενους είχε και όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους, οπότε τί τον λέμε τώρα? κοψιμιο ή αποστάτη? ότι και να τον πεις χάνεις τα λόγια σου.

      • ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΨΙΜΙΟΤΡΙΟΦΛΩΡΟΣ!
        Και θα απολαυσετε ολοι οσοι τον στηριζετε για το τι μπορει να κανει!!!
        Ζει και βασιλευει το τιποτα!!

  1. εσυ δεν ελεγες κοψιμιο τον νικηταρα που ειχε παραιτηθει για προσωπικους λογους? τωρα κοψατε 3 και επεται συνεχεια.

    • Η ΠΡΟΒΛΕΨΗ κοιμάται και ονειρεύεται.
      Θα κλαίμε που θα χάσουμε τον Χασούρα.
      Έκαψε όλη την παράταξη, όπως ο κασεΛαΛάκης τον ΣΥΡΙΖΑ.
      ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ.

    • Τί σε λίγο?? κλαίμε ήδη!! από χαρά ρε «προβλεψιμε» , έφυγε επιτέλους ο ανάδρομος Ερμής απ’τις ζωές μας. Σε ένα μόνο έχεις δίκιο.. ότι θα μας μείνει αξέχαστος. Όπως κάθε (παρά)- φυσική καταστροφή. Σάρωσε ο Αρμαγεδδών προς γνώση και συμμόρφωση ανόητων.Μα, η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και ξανά προς τη δόξα τραβά!!

      • Απο αναδρομο Ερμη γνωριζεις βλεπω…μπας και πιστευεις και στο φλυτζανι;;;
        Πηγαινεις να στο πουν;;
        Να ψηφιζεις ικανους δεν το εχεις παντως!!!
        Δες λοιπον στο φλυτζανι…. την δοξα σας που ερχεται!!

      • Χθες μπηκε ο Αναδρομος Ερμης για την ιστορια. Οπότε οι αποφάσεις πολλές φορές παίρνονται πίσω.

  2. Τετελεσται ο δημαρχος υβριστης, ειρωνας, ξεπουλητης, εκδικητικος, κακος.
    Η κως αλλαξε οριστικα σελιδα!!

  3. ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΝΑΣ ΜΑΣ ΓΡΑΦΕΙΣ. ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ!!

  4. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΔΑΥΊΔ !!!!!!!
    ΟΣΟ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΡΑΜΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ:Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΕΓΙΝΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ 3 ΜΗΝΕΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΆΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΩΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΥΤΟΥ ΕΚΟΨΕ……
    Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΟ 2019 ΠΑΡΈΜΕΙΝΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΕΔΩΣΕ 2023 ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ .
    ΕΧΑΣΕ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2 ΦΟΡΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΤΙ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΣΧΟΛΙΆΖΕΤΑΙ ΩΣ ΚΛΑΣΙΚΗ ΚΟΤΣΟΜΠΟΛΗΔΕΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ «»
    ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΔΑΥΙΔ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΤΕ!!!

    • Ρε που μας λες και αγράμματους, το ίδιο είναι να βγεις δήμαρχος λόγω αποχώρησης του ΔΗΜΑΡΧΟΥ και το ίδιο είναι να βγαίνεις από τον λαό δύο φορές πάντα με 55+ κάθε φορά.
      και παράλληλα να θάβει τον άλλο δίς εις θάνατον?
      Α ρε Ψαλιδιωτη, ούτε εσείς οι ίδιοι δεν τα πιστεύετε αυτά που λέτε.
      ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ σας.

    • Σας ε…. τα ΄΄΄΄! Αυτό κάνανε. όχι σε μας,σε όλους εσάς που τους εμπιστευτηκατε.Για να ξέρουμε και τι λέμε.

  5. Ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα. Χάθηκε το παραδάκι και κόφτουν όπου βρούν οι πεινασμένοι της απΑλλαγής

  6. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,επέκταση μαρίνας,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.Μασες ατελειωτες ΕΛΛΑΔΑ.

  7. Υπάρχουν άνθρωποι σαν αυτούς που φεύγουν στο δημοτικό συμβούλιο ;Κάποιοι χαίρονται που φεύγουν ,γιατί άραγε;

    • «Γιατί άραγε?»αναρωτιέται η Μιραφλορες!!σε τί ψάχνεις απάντηση? γιατί χαιρόμαστε που φεύγουν ή γιατί φεύγουν? μήπως θα έπρεπε να σε απασχολεί περισσότερο ότι φεύγουν ατιμαζοντας για ακόμα μια φορά όσους τους τίμησαν εμπιστευόμενοι την «φωνή»τους σε αυτούς? σε όσους τους πίστεψαν άδολα και χωρίς να προσμένουν ίδιον όφελος? ή μήπως είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο για σένα? πόσο μακριά νυχτωμενη είσαι τελικά.

  8. ΑΤΟΜΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΕΠΕΣΕ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΑΛΛΑΓΗΣ. ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΙΤΟΥΝΤΑΙ, ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΚΚΑΛΑΚΗ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ . Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΛΥΣΕ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ.
    Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ, ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ, ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΝΗΓΗΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΡΙΣΙΕΣ. Η ΚΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ!!

  9. Έχασε η Πόλη σίδερο και η Βενετιά βελόνι.. το κρίμα ήταν όταν διαφέντευε επί των κεφαλών μας αναισχυντα, προκλητικά, υποτιμητικά και απρεπα. Το «αποτύπωμα»ξεθώριασε διότι όλα τα «ψεύτικα»κάποια στιγμή δεν αντέχουν ούτε τα ίδια την μάσκα που φόρεσαν για να ξεγελάσουν. «Όλα στο φώς»λέγατε.. μα το «σκοτάδι»δεν γεννά ποτέ το φώς.Παραμενει σκοτάδι. Τέτοια λοιπόν θα είναι τα γράμματα.. σκοτεινά μαύρα και αραχνα, είτε κεφαλαία είτε μικρά.

  10. Όταν φύγεις θα αναγνωρίσουν την αξία σου. Εν τω μεταξύ η Κως θα γυρίσει 40 χρόνια πίσω.

  11. Δέστε τα παραπάνω σχόλια των γραφιάδων Του ΔΗΜΑΡΧΙΣΚΟΥ σας για να εμπεδώσετε ποιοι θα σας εκπροσωπούν!
    Για ΛΥΠΗΣΗ…
    Η ανικανότητα,η σαχλαμάρα,ο τυχοδιωκτισμός,το ψέμα το ΦΑΣΙΖΟΝ που έχει συγκεντρωθεί στην σημερινή Δημοτική Αρχή δεν έχει προηγούμενο…
    Μην πείτε πάλι για το 59,9 ποσοστό των ψηφοφόρων σας.
    Το νησί της Κω έχει εγγεγραμμένους πολίτες 37.000 και όχι μόνο 9.700 που σας ψήφισαν.
    Αυτό βάλτε το στο μυαλό σας αν φυσικά υπάρχει…
    Δυστυχώς Για 5 χρόνια θα έχουμε την ΔΗμοτικη αρχή του ΚΑΡΝΑΒΑΛΟΥ!!!

    • Για τα καρναβάλια ήταν και είσαστε και αυτό απεδείχθη επί του πρακτεου. Τώρα ότι και να λέτε, από όσους ψήφισαν τό 60 τις εκατό σας συνέθλιψε.Παιξτε τώρα την μακριά γαιδουρα διότι το κρυφτουλι δεν σας βγήκε και καλά σαράντα. Επιτέλους η Κως στο φώς

  12. Η Δυναμη Αλλαγης ειναι ενωμενη!
    Το « ολα στο φως»ειναι προφητικο!
    Ολα στο φως θα σας τα βγαζουν να μαθαινει ο κοσμος … ποιους διαλεξε να τον εκπροσωπουν και τι τρωνε εις βαρος μας!!
    ΟΛΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ ΦΩΣ!!!

    • Και ύστερα ξύπνησες! Ενωθείτε λοιπόν οι διαλυμένοι να γίνετε πολλές. Σαν τις καλιακουδες να κράζετε για την μεγάλη ενωτική σας αποστασία.

  13. χαχαχα
    παντως ανησυχω αν θα φαει η μιραντα ..απο την καταθλιψη

  14. ΕΦΥΓΕ .ΜΑΣΑΔΕΙΑΣΕΣ ΤΗΝ Γ ΩΝΙΑ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ Η ΚΩΣ….ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΧΑΧΑΧΑ

  15. Ευαχαριστούμε τους Δημάρχους Καίσαρλη και Φάκκο
    Για τα έργα τους το Λατομείο Τα ΚΑΥΣΙΜΑ, την ΜΑΡΙΝΑ. τα ΣΤΑΔΙΑ. το παλιό ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, το ΙΚΑ. το κλειστό ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ. το ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ, τους ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ, τα ΣΧΟΛΕΙΑ. το ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ και την ΕΚΚΛΗΣΙΑ. την ΚΑΖΕΡΜΑ, τα ΚΡΗΤΙΚΑ, τα ΛΑΪΚΑ, τον ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ. την ΕΦΟΡΙΑ, την ΑΛΕΞΑΝΤΕΡ, τους ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ, τις ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ ΠΟΛΗΣ τον ΒΙΟΤΟΠΟ, τους ΔΡΟΜΟΥΣ μέχρι τον Δίκαιο, τους ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΟΥΣ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΝ χαβρα και καμιά εκατοστή ακόμα που γράφει στο βιβλίο του ο Καίσαρλης

  16. Εγώ δεν ψήφισα ούτε τον έναν,ούτε τον άλλον.
    Η παράταξη του Κυρίτση αφού δέχθηκε αυτή την πανωλεθρία , μονόδρομος είναι πλέον η διάλυση γιατί δεν υπάρχουν περιθώρια ούτε επιστροφής με την ίδια ομάδα ούτε καν συνεργασία με τους ήδη υπάρχοντες για αντιπολίτευση .
    Με τον τρόπο αυτό ρίχνουν όλο το βάρος στην ήδη υπάρχουσα αρχή να μην έχει το παραμικρό περιθώριο λάθους γιατί δεν υπάρχει αντιπολίτευση και αντίλογος .
    Από την άλλη η ήδη υπάρχουσα αρχή βρίσκεται σε μια μεγάλη διαμάχη μεταξύ των υποψηφίων εκλεγμένων και μη.
    Στην Κέφαλο όπως πολύ έντονα ακούγεται,το χωριό είναι ήδη πολύ δυσαρεστημένο με την εκλογή του νέου προέδρου . Ενός προέδρου που είναι πιόνι γενικά όλων και κυρίως τ,,,,που πρέπει επειγόντως να απομακρυνθεί από την κοινότητα ….
    Ας πάμε και στον Κύριο Σάκη,τον δικό μας πρόεδρο… Που πριν καλά καλά ξεκινήσει η θητεία του,ξεκίνησε να ασχολείται με την λάσπη και τα εργαλεία χτισίματος βγάζοντας φωτογραφίες …
    Ήδη η παράταξη έχει χωριστεί σε στρατόπεδα απ ότι ακούγετε .
    Μπορεί κάποιος να μας πει που πάμε έτσι ;

  17. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΗ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΣΑΡΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝ ΟΠΩΣ Κ ΟΙ ΕΚΚΟΛΑΠΤΟΜΕΝΟΙ ΔΙΑΔΟΧΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΘΕΟΔΟΣΗΔΕΣ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ Κ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΣΑΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ