Διανοίξεις περιμετρικών οδών σχεδίου πόλεως Κω Ανάσα στην πόλη

39
30300

Διανοίξεις περιμετρικών οδών σχεδίου πόλεως Κω

Ανάσα στην πόλη

 

Την σύνταξη φακέλου, ανέθεσε ο Δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς, για τη δημοπράτηση όλων των μελετών που αφορούν στην κατασκευή της περιμετρικής οδού, στην δυτική και ανατολική πλευρά του σχεδίου πόλης, σε ένα από τα μεγαλύτερα έργα πνοής για την Κω των επόμενων δεκαετιών.

Η ολοκλήρωση μεταγραφής της επέκτασης του σχεδίου πόλης στο Κτηματολόγιο, θέτει σε προτεραιότητα την αδιάνοικτη περιμετρική οδό, συνολικού μήκους 2,3 χλμ. που βρίσκεται σε εκκρεμότητα πολλά χρόνια.

Πρόκειται για σειρά έργων, η ολοκλήρωση των οποίων θα δώσει ανάσα στην πόλη της Κω.

Θα διευκολύνει την περιμετρική διέλευση βαρέων οχημάτων και την κίνηση πεζών, ποδηλάτων και οχημάτων, στο μικρό και μεγάλο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενισχύοντας τον τουριστικό χαρακτήρα της Κω.

Με τον σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη προβλέπεται η ολοκλήρωση της περιμετρικής οδού, συνολικού μήκους 2,3 χλμ..

Τα αδιάνοικτα τμήματα είναι:

–           Τμήμα της περιμετρικής οδού επέκτασης σχεδίου πόλεως Κω μήκους 1300 μ. περίπου από το Ο.Τ. 304 έως το O.T.269 (δυτική πλευρά από προέκταση Αργυροκάστρου έως το ύψος του Πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής) και

–           Τμήμα της περιμετρικής οδού επέκτασης σχεδίου πόλεων Κω μήκους 1000 μ. περίπου από το Κ.Χ.530 έως το Ο.Τ.493 (ανατολική πλευρά, από Μαρίνα έως οικισμό Αγ. Νεκταρίου).

Για αυτό το λόγο θα συνταχθούν οι παρακάτω μελέτες:

  • Τοπογραφική Μελέτη με σκοπό την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης.
  • Μελέτη Οδικών Έργων (Οδοί και Κόμβοι),
  • Μελέτη Σήμανσης – Ασφάλισης των Οδικών Έργων,
  • Υδραυλική Μελέτη για την Οριοθέτηση των παρακείμενων ρεμάτων καθώς και την αποχέτευση – αποστράγγιση των οδικών έργων,
  • Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τη λήψη των απαιτούμενων αδειοδοτήσεων,
  • Μελέτη Τεχνικών Έργων για την προστασία και τη διάβαση των παρακείμενων ρεμάτων,
  • Γεωτεχνική Μελέτη για τον προσδιορισμό της φέρουσας ικανότητας του εδάφους και την διαστασιολόγηση των οδοστρωμάτων κ.ά

 

Σημείωση: επισυνάπτεται χάρτης, όπου επισημαίνονται τα τμήματα προς κατασκευή, με κίτρινο χρώμα.

Γραφείο Τύπου

 

 

 

39 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ρε τι σκευτητε ο δήμαρχος της ελιάς 50 μέρες πρην πάει σπίτι του.Τώρα θα ξεκινήσει τα έργα.Μπράβο Νικηταρά,έγινες ο δήμαρχος,ανέκδοτο.

    • Μόνο για ΜΠΑΛΏΜΑΤΑ, ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ και ΕΛΙΕΣ είστε ικανοί Κοψιμιοί...

      Το ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ δημοπρατεί τον περιφερειακό από την Μαρίνα και ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ…
      ΒΡΕεεεεέ ΟΥΣΤ ΑΧΡΗΣΤΟΙ που δεν είστε ικανοί ούτε μπαλώματα να κάνετε…

    • Εδώ σας έταξε λεφτά ο Μητσοτάκης και πουλήσατε την Ελλάδα ψηφίζοντας τον για να πάρετε βασικό μισθό 950 το 2027 και σας πειράζει που ανακοίνωσε αυτό ο Δήμαρχος τις Κω ; 25 χρόνια στην κω έναν δήμαρχο που να νοιάζεται για όλο το νησί δεν έχω δει . Όλοι την πόλη κοιτάνε και με το που περνάς τα φανάρια στο πλατάνι μπαίνεις σε άλλο κόσμο .

  2. Βασικα ανάσα θα πάρει η πόλη και το νησί μετά από δυο μήνες που θα πάτε σπίτια σας.Η χειρότερη και πιο άσχετη δημοτική αρχή που πέρασε από τον τόπο.Ακόμα και δικοί του άνθρωποι ιδιωτικά το παραδέχονται.Πέρασαν 4 χρόνια και δεν έκαναν τίποτα,εκτός από φωτογραφίες του δημάρχου και ορισμένων συμβούλων.

  3. Απο το λιμανι οι νταλίκες που θα πηγαίνουν ;
    Το σπουδαιότερο έργο η μεταφορά του λιμανιού εκτός πόληςΣτα πετρέλαια κ ο σχεδιασμός νέας πόλης με πρότυπο τα ιταλικά σχεδια με μεγάλο φαρδύ δρόμο με τεσσερις Λωρίδες προς την περιφερεια του κέντρου ….

    • Τα πετρέλαια (ή αλλοιώς, βενζίνες). Άντε, να την καταστρέψουμε κι αυτή!

  4. Σωστά πρέπει να γίνουν αυτοί οι δρόμοι αλλά εάν δεν συνδυαστεί με νέο επιβατηγό λιμάνι είναι περίπου δώρο άδωρο, καθώς πάλι από το κεντρο(δηλαδή Κοραή και Μακρυγιάννη) θα περνούν όλα τα βαρέα οχήματα, φορτηγά κτλ από και προς λιμάνι. Καινούριο λιμάνι στο Ψαλίδι για τα μεγάλα πλοια(ας μείνει το παρόν λιμάνι για καταμαράν κτλ)

  5. Παιδιά, ξύπνησε! Ο ανικανος κοψιμιος, ξυπνησε και δημοπρατει μελετες. Αυτο θα πει «προοδευτικη» δημαρχια!!! Καΐσερλη, Καματερε, αειμνηστε να τον χαιρεστε, τον αητο σας. Σα δε ντρεπεται και κυκλοφορει ακομα στην πολη! Μαυρο, φουμο και πισσα με πουπουλα. Πλησιαζουν οι εκλογες.

  6. Ρε συ, κατι ξεχασες. Δεν δημοπατησες την μελετη-κατασκευη δημοτικου ελαιοτριβειου με τοσεσ ελιες που φυτεψες!

  7. Τα χωριά και ειδικά το Ζηπαρι θα τα δείτε; τα χάλια μας τα μαύρα έχουμε στο Ζηπάρι. Φτιάξατε πεζοδρόμια σε δρόμο χωρίς σπίτια και όλο το χωριό αν περνάει οχημα χώνωμάστε μέσα στα χόρτα για να περάσει, από σκουπίδια και οικοσιτα η αδέσποτα ζώα πια άστα. Καληνύχτα. Θα τα πούμε τον Οκτώβρη από κοντά

  8. Οι περιφερειακοί κατασκευάζονται με σκοπό την παράκαμψη πόλεων, για την μείωση της κίνησης εντός των πόλεων!
    Πώς πιστεύετε ότι έστω ένας θα θελήσει να οδηγήσει περιμετρικά της πόλης σε έναν περιφερειακό που θα ξεκινάει στην Πειραιώς θα πηγαίνει μέχρι πέρα από το Κακό Πριναρι και θα βγάζει στην Μαρίνα και μέχρι εκεί να έχει καμία 100αριά διασταυρώσεις? Το να παρακάμπτει την πόλη είναι ένα, το άλλο σημαντικό είναι να είναι λειτουργικός, ελκυστικός, ασφαλής και πιο γρήγορος χρονικά από τη διέλευση μέσω της πόλης!
    Αφήστε λοιπόν αυτές τις ανοησίες! Ζούμε στο 2023 και αυτά -με τους ρυθμούς που έχουν γίνει τα έργα μέχρι τώρα- δεν θα τα δούμε ούτε μέχρι το 2040! Τουλάχιστον φτιάξτε ένα σωστό σχέδιο!

    • Αγαπητέ μου, η Κως έχει χάσει το παιχνίδι εδώ και δεκαετίες. Πράγματα που έπρεπε να γίνουν το ’70 ή έστω το ’80, δεν έγιναν και αυτό θα το πληρώνουμε για πάντα. Τα υπόλοιπα που θα γίνουν είναι, ας μου επιτραπεί η έκφραση, γλυψίματα. Αλλά τη στιγμή που έχει ήδη καταστραφεί το νησί, κάτι είναι και αυτά.

      • Απλώς πρέπει να βρεθούν άνθρωποι που να έχουν θέληση για δουλειά, όραμα για το μέλλον και να μην έχουν κολλημένο το μυαλό τους σε τακτικές και πολιτικές εκείνων των δεκαετιών!
        Απαλλοτριώσεις πρέπει να γίνουν για να περάσει ένας δρόμος, άνετος σε τεχνικά χαρακτηριστικά, κλειστός με λίγες διασταυρώσεις και με δίκτυο παράδρομων όπου χρειάζεται και το επιτρέπουν οι συνθήκες και έν ανάγκη με 2 – 3 γέφυρες για να εξυπηρετούνται και τοπικές μετακινήσεις! Η τεχνογνωσία υπάρχει στη χώρα μας εδώ και δεκαετίες! Και παρόμοια έργα έχουν γίνει και γίνονται τα τελευταία χρόνια σε πολλές πόλεις στην χώρα μας!
        Αλλά ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να ξεκινήσει ένα τέτοιο έργο με τον κίνδυνο να το καρπωθεί κάποιος άλλος μόνο και μόνο επειδή θα πάρει πάνω από 4 χρόνια για να εκτελεστεί?

  9. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να αγαπήσουμε αυτόν τον τόπο διότι δεν έχει νόημα να τσακωνόμαστε και να κατακρίνουμε.
    Ολοι μας μπορούμε να βάλουμε καθημερινά το «λιθαράκι » μας για να γίνει η Κως μέρος πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω βαριάς ιστορικής κληρονομιάς…

  10. καλα εσεις κοψιμιοι κ του πολιτιμου στο ντελιβερι βρηκατε να ξεσπασετε και μιλησατε τοσο ασχημα στο παιδακι παραιτηθειτε

  11. ΧΑΜΟΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΨΙΜΙΟΥ ΕΤΣΙ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΙΟΝ ΠΟΤΑΠΟ ΤΡΟΠΟ ΣΕ ΕΝΑ ΝΤΕΛΙΒΕΡΙ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

  12. ΡΕ ΝΙΚΗΤΑΡΑ ΑΠΟΡΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ 2 ΨΕΥΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΤΑΞΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ (ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΚ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΖΑ ΡΟΜΑΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) ΚΑΙ ΤΑ 2 ΕΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΤΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ ΕΧΟΥΝ. ΕΙΝΑΙ ΑΟΜΑΤΟΙ Η ΚΟΥΦΟΙ Η ΑΜΝΗΣΙΑ ΕΧΟΥΝ ?????????4 ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑ 4 ΠΗΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΩΟΙ ΠΙΣΩ ΑΛΛΑ 4 Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΡΧΕΣΕ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

  13. Οι δημοτικό σύμβουλοι της δημοτικής αρχής προσβάλλουν και λένε συκοφαντίες για εργαζόμενους εν ώρα εργασίας. Τα νεα μαθευτηκαν και είναι κρίμα η αλαζονεία. Μόνο για αυτό που κάνετε όσοι είμαστε στις διανομές είμαστε πλέον απέναντι σας.

    • Την ίδια τύχη θα έχουν και οι δύο αυτοί ποδηλατόδρομοι! Θα μείνουν για πάντα υποσχέσεις!

  14. Αφου λυθηκε το προβλημα της ασφαλους κυκλοφοριας των οχηματων στην εισοδο της πολης με την δημιουργια ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΛΩΡΙΔΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ χωρις λωριδα εκτακτης αναγκης θα προχωρησει η Δημοτικη Αρχη σε περαιτερω μελετες ταλαιπωριας των δημοτων. ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ αδειαζει τους καδους στην εισοδο της πολης πως ακριβως γινεται η ασφαλης κυκλοφορια των οχηματων? Για ποσο διαστημα θα συνεχισετε να υποστηριζετε την λανθασμενη αποφαση σας για την ασφυξια που προκαλεσατε στην εισοδο της πολης?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ