Δήμος Κω: Ενότητα και χαμηλοί τόνοι, το μεγάλο ζητούμενο αυτών των ημερών, που η Ελλάδα φλέγεται!

13
5826

Ενότητα και χαμηλοί τόνοι,

το μεγάλο ζητούμενο αυτών των ημερών, που η Ελλάδα φλέγεται!

 

Οι φυσικές καταστροφές, όπως αυτές που αφορούν σε πυρκαγιές, δεν μπορεί να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και μικροπολιτικής αντιπαράθεσης.

Ιδιαίτερα σε αυτή την περίοδο, που τόσα συμβαίνουν γύρω μας.

Για να γνωρίζουν οι συμπατριώτες μας όμως ας αναφέρουμε τα γεγονότα.

Πριν μια εβδομάδα, συνεδρίασε το αρμόδιο Συντονιστικό Όργανο της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Κω. Το ίδιο συνέβη και χθες, Πέμπτη 27 Ιουλίου.

Σε αυτήν την συνεδρίαση, μάλιστα, συμμετείχαν και οι πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου μας.

Για αυτό το λόγο ενημερώθηκε, με επιστολή της Πολιτικής Προστασίας, και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ασφενδιού.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, παραβρέθηκαν σχεδόν όλοι όσοι συμμετέχουν θεσμικά.

Έγινε προγραμματισμός για το επόμενο διάστημα και μια εξαιρετικά χρήσιμη και εποικοδομητική συζήτηση.

Προφανώς και όλη η συζήτηση παρέμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας για ευνόητους λόγους, όπως μπορεί να γίνει κατανοητό.

Εκτός από τα συμπεράσματα, που δημοσιοποιήθηκαν επιγραμματικά μετά το πέρας αυτής, από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας.

Συμπερασματικά, είναι άδικο την ώρα που δίνεται πανελλαδικά μια τιτάνια μάχη για την κατάσβεση των πυρκαγιών, να εστιάζουμε σε αντιπαραθέσεις που δεν έχουν τίποτα θετικό να προσφέρουν στην ενότητα της κοινωνίας.

 

Γραφείο Τύπου

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Και ανικανοι στο φουλ και φασιστες στο φουλ. Θα πληρωθειτε αναλογα

    • ΜΠΟΥΡΔΕΣ, ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΚΑΙ ΕΥΧΟΛΌΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΈΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

      Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΛΆ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ ΝΑ ΠΆΡΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟ ΑΒΟΥΛΟ ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΕ@ΝΤΟΣΑΚΗ… ΘΑ ΚΑΟΎΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΠΟΝΤΊΚΙΑ ΣΤΗΝ ΖΙΑ….

      • Γιατί δεν πάει ένα από τα αυτοκίνητα της πυροσβεστικής ,να κάνει περιπολία κ την ημέρα κ την νύχτα στα επικίνδυνα σημεία όπως η τδουκαλαρια η Ζια η πλάκα ,τι να φύγει αν χρειαστεί από την βάση της ,τι κ αν είναι καθο οδόν .Έτσι θα φοβούνται κ οι εμπρηστες .Το μέχρι τώρα σύστημα της πυροσβεστικής απέτυχε ,βγαίνουν μόνο όταν αρπάξει φωτιά ,το θέμα είναι η πρόληψη ,γιατί ποτέ δεν ξέρεις αν θα πάρει ανεξέλεγκτη πορεία η φωτιά ,τότε είναι αργά κ καμία πυροσβεστική δεν μπορεί να την σβήσει .

  2. τι λες βρε φασιστομουτρο που θα πεις για τον θεοδοση κοιτα τα μουτρα σου στον καθρεφτη κ τον Οκτωμβριο θα πατωσετε σαν τον τσιπρα

    • Σιγά ρε μεγάλε χαλάρωσε λίγο εσύ τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισες γι αυτό πατωσες ηρέμησε λίγο γιατί άμα χάσετε σε βλέπω για πολύ κλάμα

  3. Ετσι εξηγείται η απραξία!Έλεγα κι εγώ τι φταίει;Οι χαμηλοί τόνοι.Ευτυχως που αναφέρεται και κάπου η λέξη προγραμματισμός, διαφορετικά θα ήταν μια συζήτηση με συμπεράσματα.

  4. πρόσεξε αρχαιολογικούς χώρους όπως το Ασκληπιείο που κάθε Αυγουστάκη πανσέληνο,αλλά και πολλά καλοκαιρινά βράδια κατακλύζεται από μαστουρόκαυλους… Μένουν άνθρωποι νύχτα στο δάσος,κυνηγούν ξημερώματα, αφού δεν υπάρχει τσίπα από κάποιους,ας ενισχύσεις με φύλακες αυτήν την κρίσιμη περίοδο.για το νησί.

  5. Ως Κώος και ως πολίτης αυτής της χώρας, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ σε αυτή την αντιπαραθεση μίσους, που βλέπω συχνά να αναπτύσσετε στις τοποθετήσεις σας!
    Ο Δήμος της Κω αναζητεί την ενότητα της κοινωνίας για να δημιουργήσει και μέσα από τον εθελοντισμό. προϋποθέσεις για περιορισμό του κινδύνου πυρκαγιάς στο πλέον ευαίσθητο σημείο της Κω ,τη Ζια!
    Η κοινωνική συνοχή , ο εθελοντισμός αποτελουν βασικό πυλώνα της επίτευξης των στόχων σε κάθε κοινωνία
    Η ενότητα της κοινωνίας, η κοινωνική συνοχή εξασφαλίζετε μεταξύ άλλων και από την εικόνα – άσκηση εξουσίας των πολιτικών αρχών ενός τόπου όπως των Δημάρχων, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να λειτουργούν με σεβασμό υπέρ της ενότητας της κοινωνίας.
    Το να λέτε ότι ο Θεοδόσης είναι #ΦΑΣΙΣΤΑΣ# την ώρα που επιζητεί με λόγια και έργα την ενότητα της κωακής κοινωνίας αυτό αποτελεί κατάφωρη αδικία
    Με εκτίμηση Νικήτας Νικηταράς (γυμναστης)
    Καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

  6. Δεν είναι Δήμαρχος που έστειλε ανθρώπους στα δικαστήρια, δεν εξυβρισε κανέναν, ούτε απείλησε ούτε μείωσε με λόγια ή έργα.
    Ο χαρακτήρας και η προσωπικότητα του δείχνει ότι είναι ευγενικός κ δημοκρατικός.
    Σε ότι αφορά την πρόσκληση που απηύθυνε προς τους Κωους για κοινωνική ενότητα και εθελοντισμό για την δσσοπροστασία
    ΠΑΡΑΚΑΛΏ τους μαθητές μου ,του Ιπποκράτειου Λυκείου Κω και τους φοιτητές μου να ανταποκριθούν στο μέτρο του δυνατού.
    Επίσης δηλώνω και την δική μου συμμετοχή, ή όποια χρονικά, ελπίζω, θα είναι μεγαλύτερη από το επόμενο έτος επειδή συνταξιοδοτήθηκα και θα βρίσκομαι περισσότερα χρόνο στο νησί μας, κοντά σας.
    Με εκτίμηση Νικήτας Νικηταράς (γυμναστης)
    Καθηγητής ΣΕΦΑΑ-ΕΚΠΑ

    Υ.Γ Μακάρι να μπορούσα να συζητήσω από κοντά ,πίνοντας ένα καφεδάκι, με αυτούς που κάθε φορά εκφράζονται ακραία, υποτιμητικά ,προσβλητικά !?!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ