ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με ευλάβεια, κατάνυξη και πολλούς προσκυνητές ο Εσπερινός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στον Άγιο Νεκτάριο Κω

1
2019


ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με ευλάβεια και κατάνυξη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου  Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ εψάλη απόψε ο εσπερινός της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου της Θαυματουργής στο φερώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ιεράς Μονής Αγίου Νεκταρίου Κω.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωναν ο Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος (ο έτερος Αρχιμανδρίτης και Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως π. Ιωακείμ ήταν στο ψαλτήρι)  και οι Ιερείς: π. Περικλής Κιάρης και π. Κωνσταντίνος Κουκούλας, καθώς και η γερόντισσα της Ιεράς Μονής μ. Ευπραξία με τη συνοδεία της.

Ενώ τους ύμνους απέδωσε χορός ιεροψαλτών υπό τον πρωτοψάλτη Μιχάλη Ανδρέου (π. Ιωακείμ, Γιάννης Κουζούκας, Μιχάλης Ζώης, Σταμάτης Μανούσογλου, Αναστάσιος Πολυχρόνης και Γ. Κιάρης

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος αναφερόμενος στο θαυμαστό βίο της Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου με την ευχή προς τη γερόντισα και τη συνοδεία της να πάρουν τα χαρίσματά της. Έκανε μνεία επίσης στον μακαριστούς κτήτορες της ιεράς μονής, τον Αρχιερέα Ναθαναήλ τον Α’ και την μακαριστή Ηγουμένη Μαριάμ.

Το πρωί στον ίδιο χώρο θα ψαλεί ο Όρθρος και θα τελεστεί η Αρχιερατική Θεία λειτουργία της εορτής με Ιερά λιτανεία.

Βιογραφία

Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου
Οσία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου

Eιρηνικώς έζησας Eιρήνη πάλαι,
Kαι νυν κατοικείς ένθα ειρήνη βρύει.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ