Χαρδαλιάς: Εστίαση και κέντρα διασκέδασης μόνο με καθήμενους – Βαριές ποινές στους παραβάτες

24
3098

Νέα μέτρα: Οι έκτακτες ανακοινώσεις του Νίκου Χαρδαλιά μετά την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων.

Η ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στη χώρα, με την εξάπλωση της μετάλλαξης «Δ» να έχει συμβάλλει σε αυτή, έφερε έκτακτες ανακοινώσεις από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκο Χαρδαλιά.

«Η μετάλλαξη Δ είναι ζήτημα χρόνου να επικρατήσει. Αυτό σημαίνει ότι οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Είναι 100% πιο μεταδοτική από το αρχικό στέλεχος και 60% από το Βρετανικό στέλεχος», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθσε:

«Τα κρούσματα έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί. Τα κρούσματα εντοπίζονται σε πολύ νεαρές ηλικίες και σχετίζονται κυρίως με τη διασκέδαση. Κλαμπ, μπαρ και κέντρα διασκέδασης εμφανίζονται ως χώροι εξάπλωσης του ιού».

Όπως είπε, το τελευταίο 10ήμερο παρατηρείται πτώση του μέσου όρου ηλικίας των κρουσμάτων που αγγίζει τα 27 έτη, ενώ το 32% των κρουσμάτων αναφέρουν σαν πιθανή έκθεση τη συνάθροιση σε εξωτερικό χώρο. Στο Νότιο Τομέα Αθηνών, όπως ανέφερε, το 66% των κρουσμάτων είναι μεταξύ 15 – 27 ετών.

Όσο το 40% των ενήλικων παραμένει ανεμβολίαστο, η μετάλλαξη Δ απειλή την υγεία τους. Το 99% όσων έχουν πεθάνει το τελευταίο τρίμηνο, στις ηλικίες 65-80, είναι ανεμβολίαστοι σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο υφυπουργός.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το μήνυμα είναι τριπλό. «Εμβολιαστείτε άμεσα, οι νεότεροι προστατέψτε τους γονείς και τους ηλικιωμένους. Κάντε τακτικά τεστ πριν και μετά από κάθε κοινωνική δραστηριότητα. Υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι είναι δικαιούχοι των self-test, τέσσερα για τον μήνα Ιούλιο. Το 60% των κρουσμάτων εντοπίζονται από αυτά», σχολίασε.

Με βάση την αύξηση των κρουσμάτων και την επιδημιολογική εικόνα που διαμορφώνεται, ο κ. Χαρδαλιάς επεσήμανε ότι αποφασίστηκαν νέα μέτρα από την κυβέρνηση, τα οποία θα ισχύουν από την Πέμπτη, 8 Ιουλίου σε ό,τι αφορά τον τομέα της διασκέδασης. Αναλυτικά:

  • Όλοι οι χώροι εστίασης θα λειτουργούν αποκλειστικά με καθήμενους και με κανόνες χωρητικότητας που έχουν οριστεί από το υπουργείο Ανάπτυξης.
  • Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις, θα αντιμετωπίζουν ποινή αναστολής λειτουργίας επτά ημερών από την επόμενη ημέρα της παράβασης.
  • Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι 10.000 ευρώ και η αναστολή λειτουργίας 15ήμερη. Σε νέα παράβαση, θα γίνεται αφαίρεση της άδειας λειτουργίας

«Έκκληση και παράκληση στους νέους να εμβολιαστούν»

«Το έκτακτο αυτό μέτρο έχει σαν στόχο να περιορίσει τη μεταδοτικότητα του ιού στις νεότερες ηλικίες και να περάσουμε όλοι μαζί ένα πιο ασφαλές, αλλά κυρίως ένα ελεύθερο καλοκαίρι», σχολίασε ο κ. Χαρδαλιάς και πρόσθεσε:

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι νέοι μας θέλουν να ξεσκάσουν, θέλουν να διασκεδάσουν. Απευθύνομαι λοιπόν ακόμα μια φορά έκκληση, παράκληση, θερμή προτροπή, να εμβολιαστούν άμεσα. Όσο σεβαστή κι αν είναι η επιθυμία για ψυχαγωγία, εξίσου σημαντικός είναι ο άμεσος εμβολιασμός και η συχνή διενέργεια τεστ μέχρι την ολοκλήρωση του εμβολιασμού. Τίποτα δεν έχει τελειώσει».

Οι ανακοινώσεις του κ. Χαρδαλιά

‘Εκτακτη ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Nίκο Χαρδαλιά

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε μέτρα για τη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων. Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Η μετάλλαξη Δέλτα έχει αρχίσει να επικρατεί και οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν. Από την περασμένη Δευτέρα έχουμε καταγράψει αλματώδη αύξηση στα νέα κρούσματα, που σχεδόν έχουν τριπλασιαστεί.

Τα νέα κρούσματα εντοπίζονται κυρίως σε νεαρές ηλικίες και κυρίως σε δραστηριότητες διασκέδασης σε κλαμπ και μπαρ, που λειτουργούν ως εστίες υπερμετάδοσης.

Ο μέσος όρος των νέων κρουσμάτων είναι στα 27 έτη.

Το τελευταίο διάστημα καταγράφησαν εκατοντάδες κρούσματα από χώρους διασκέδασης. Στον Νότιο Τομέα Αττικής η θετικότητα αυξήθηκε σημαντικά. Η θετικότητα πήγε στο 6,1% και στο 8,4% στους δήμους Αλίμου και Γλυφάδας αντίστοιχα.

Η κυβέρνηση αποφάσισε:

Από την Πέμπτη όλοι οιχώροι εστίασης, μπαρ, κέντρα δοιασκέδασης, θα λειτουργούν μόνο με καθήμενους και με τους κανόνες χωρητικότητας που έχουν οριστεί.

Όσοι ελέγχονται και παραβιάζουν τα μέτρα, θα έχουν άμεσα προσωρινή αναστολή δραστηριότητας, από την πρώτη παράβαση και από την επόμενη ημέρα.

-Καταστήματα κάτω των 200 τμ, πρόστιμο 2.000 ευρώ και και άμεση σφράγιση, από την επόμενη ημέρα, για 7 ημέρες,

-Για τα καταστήματα άνω των 200 τμ, με την πρώτη παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ και 7 ημέρες αναστολή λειτουργίας.

-Σε περίπτωση υποτροπής (δεύτερη παράβαση), το πρόστιμο θα είναι ενιαίο, 5.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για  15 ημέρες.

-Στην τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια λειτουργίας.

Στην ΚΥΑ που θα εκδοθεί, θα περιλαμβάνεται και η δυνατότητα επιβολής κυρώσεων εκ των υστέρων, με βάση υλικό που θα προκύπτει παράβαση (σ.σ. social media, βίντεο και καταγγελίες)».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

24 ΣΧΟΛΙΑ

    • Να δουμε το φθινωπορο ποιοι θα ειναι οι τυχεροι. Παντως οχι οι ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ.

      • Ένας//////ακόμα με τυφλό φανατισμό ,που τον στραβώνει και δεν βλέπει ούτε και αυτό που διαβάζει..και βλάκας και μεγαλοπρεπής//////

        • Να σε δω σε λίγους μήνες. Πιστεύεται τους δημοσιογραφισκους και τον κάθε αργοσχολο πληκτρολογακια και όχι τη επιστήμη. Και αν βγαίνουν και μερικοί «γιατροί» και λένε τα δικά τους, παρακαλώ ελέγξτε αν είναι τα περισσότερα υπαρκτά πρόσωπα. Και προσοχή στον » ΧΙΩΤΗ».

      • θα εξαυλωθεί απ την βλακεία που κουβαλάς,τιτανοτεράστιος σακάτης μυελού..μια κατηγορία μόνος σου…Μπράβο στον Νώε που διέσωσε τέτοιον καμένο.

  1. Τους χαιρετισμούς σ όσους αντιστέκονται ..αν αρχίσουν οι ακυρώσεις ή

    μπούμε σε καραντίνα,θα πρέπει να κατανεμηθούν τα βάρη ανάλογα.ουτε το Σπούτνικ τα πάει καλά Ρωσία,κλάμα το Βελόπουλο.

  2. χάσατε τη μπάλα και μας κουνάτε το δάχτυλο ανίκανοι. Μόνο για να τα τρώτε είστε καλοί

  3. 4 εκατομμύρια εμβολιασμένοι
    7 εκατομμύρια ανεμβολίαστοι
    Χωρίς να υπολογίζονται οι πρόσφυγες και μετανάστες.
    Πάντως αυτοί που προωθούν τόσο καιρό το εμβόλιο από influencer και marketing έχουν μαύρα μεσάνυχτα. Όχι τίποτα γιατί και το προϊόν είναι καλό.Που να μην ήταν,Βουλγαρία θα ήμασταν στο 12% εμβολιασμό.Παντως τελευταία βλέπω μια ελαφρά στροφή των ΜΜΕ και social media προς τα 7 εκατομμύρια ανθρώπων γιατί βλέπουν τα ποσοστά να μην αλλάζουν.

  4. Καλό ταξίδι στους εμβολιασμενους…
    Δεν έχετε ιδέα τι κάνατε…
    Τόσο πίεση τόσο επιμονή…και που να ξέρετε…
    Από χειμώνα διπλη μάσκα..
    Και 6 δόση….μπεεε

  5. Ας προσέξουν λίγο οι ιδιοκτήτες των beach bars. Δεν τηρούν καθόλου όμως τα πρωτόκολλα. Βάζουν μέσα φουλ κόσμο σε τρομακτικό βαθμό και άντε μετά χάνετε τελείως η μπάλα … είπαμε πια να βγάλετε φράγκα αλλά βοηθήστε λίγο την κατάσταση … πανδημία έχουμε

  6. φοβάσαι να πας να πεις ποτό σε κάποια μαγαζιά … φιλιά , χαιρετούρες , συνωστισμός απίστευτος … ε να τα αποτελέσματα … λίγο ντροπή ορισμένοι , δεν τηρείται τίποτα

  7. Με κολλήσει τηνμετάλλαξη Δ,?! διότι από αυτούς προέρχεται.
    Καλό αυτό με την λίστα των μαγαζιών εστίασης,,..αμιγων και μεικτών για να ξέρω που υπάρχουν εμβολιασμένοι να μην πηγαίνω..! Επιτέλους ένα καλό του κράτους να βγάζει λίστα Μαγαζιών εμβολιασμενων η μη. Για να αποφύγουμε τους….. Εμβολιασμένους, και την μεταδοτικότητα του ιού.. που κυοφορουν

    • Θα μας λείψεις παρά πολύ να ξέρεις που θα αποχωριστούμε. Κι όχι τίποτε άλλο δε θα έχουμε μαντήλι να κλάψουμε.

  8. Και αφού μυαλό δε βάζουμε καλά μας κάνουν !!! Βγείτε το βράδυ να δείτε τι γίνετε στα μαγαζιά που στέλνουμε τα παιδιά μας. Απορώ τι κάνει η αστυνομία . Ευθύνη τεράστια βέβαια φέρουν και οι ιδιοκτήτες … ντροπή τους … αντί να βοηθήσουν με τον τρόπο τους επιβαρύνουν την κατάσταση … όλα για το χρήμα. Χ λοιπόν

  9. Βγαίνοντας για ένα ποτό πρόσφατα σε γνωστό νυχτερινό μαγαζί … σοκ και φόβος … αυτό δεν ήταν διασκέδαση … ο ένας πάνω στον άλλο, σερβιτόροι δίχως μάσκα, έπιαναν το ένα ποτήρι , άφηναν το άλλο 😪 … αλλά διαφημίζουν παντού ότι τηρούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και καλά … αλήθεια ποιος είναι υπεύθυνος για τους ελέγχους σε αυτά τα μαγαζιά ;;; Ποιος κλείνει μάτια και αυτιά όπου τον συμφέρει ; Ντροπή βέβαια και στους ιδιοκτήτες …

  10. Ποια διασκέδαση ; Πάπαλα, τέλος όλα. Όχι τουρισμός , όχι χρήμα . Πείνα , λόρδα από εδώ και πίσω . Και με 7 ευρώ τα ποτά ούτε οι πιτσιρικάδες δε θα βγαίνουν . Τα πορτοφόλια των γονέων στέρεψαν και ο φόβος για τα μαγαζιά που τα στέλνουμε και είναι σαν τις σαρδέλες τεράστιος … Τα καταφέρατε μια χαρά .

  11. Είναι αυτό που λέει η κυβέρνηση «ελευθερία» και «παίρνουμε τις ζωές μας πίσω». Όλο σχεδιασμένο εξαρχής και για μαζική οικονομική καταστροφή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ