ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Με λαμπρότητα & μεγαλοπρέπεια ο εσπερινός του Γενεσίου της Θεοτόκου στο Λαγούδι | Η συγκινητική αναφορά του π. Δημητρίου Μιχαλόπουλου στην Παναγία μας & στο προσωπικό του πρόβλημα που τον ανάγκασε να φύγει από την Κω

2
2140

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Γιάννης Κιάρης Χαρίκλεια Χριστοφή

Με μεγάλο αριθμό προσκυνητών από νωρίς το απόγευμα και για πρώτη φορά φέτος (λόγω της έκτακτης κατάστασης) χωρίς το παραδοσιακό πανηγύρι εψάλη απόψε με μεγαλοπρέπεια ο εσπερινός της Παναγίας (Γενεσίου της Θεοτόκου) στο Λαγούδι.

Τον εσπερινό τέλεσαν από κοινού οι Ιερείς: π. Δημήτριος Μιχαλόπουλος, συμπαραστατούμενος από τον  και τους Ιερείς π. Μιχαήλ Τσακίρη, π. Ιωάννη Σταυρόπουλο,  π. Κωνσταντίνο Κεχριμπάρη και τον π. Κυριάκο,  εφημέριο του Ιερού Ναού.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες: Μιχάλης Δανελλάκης, Γιώργος Μιαούδης, Μανώλης Σχουλλής και Δημήτρης Διακονικολής.

Στην ομιλία του ο π. Δημήτριος Μιχαλόπουλος (Συνταγματάρχης, στρατιωτικός ιερέας που υπηρέτησε επί χρόνια στο νησί μας) μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου με την προτροπή του οποίου παρέτεινε την παραμονή του στην Κω και για την εορτή της Παναγίας στο Λαγούδι.

Ο π. Δημήτριος αναφέρθηκε στον «ονειδισμό ατεκνίας» του Ιωακείμ και της Άννας και πως με την ευλογία του Θεού ήρθε στον κόσμο η Θεοτόκος.

Φανέρωσε στον Κύριο με εμπιστοσύνη το δρόμο και τις επιδιώξεις και τις ανάγκες της ζωής σου και έλπισε σ’ Αυτόν και Αυτός θα κάνει εκείνα που ζητάς και χρειάζεσαι. Μ’ αυτή την εμπιστοσύνη και ελπίδα, ο Ιωακείμ και η Άννα ικέτευαν προσευχόμενοι το Θεό να τους χαρίσει παιδί, να το έχουν γλυκεία παρηγοριά στα γεράματα της. Και την ελπίδα της ο Θεός έκανε πραγματικότητα. Της χάρισε την Παρθένο Μαριάμ, που ήταν ορισμένη να γεννήσει το Σωτήρα του κόσμου και να λάμψει σαν η πιο ευλογημένη μεταξύ των γυναικών. Ήταν εκείνη, από την οποία έμελλε να προέλθει Αυτός που θα συνέτριβε την κεφαλή του νοητού όφεως. Στην Παλαιά Διαθήκη δόθηκαν της προτυπώσεις της Υπεραγίας Θεοτόκου. Μία είναι και η βάτος στο Σινά, την οποία ενώ είχαν περιζώσει φλόγες φωτιάς, αυτή δεν καιγόταν. Ήταν απεικόνιση της Παρθένου, που θα γεννούσε το Σωτήρα Χριστό και συγχρόνως θα διατηρούσε την παρθενία της. Έτσι, η Άννα και ο Ιωακείμ, που ήταν από το γένος του Δαβίδ, με την κραταιά ελπίδα που είχαν στο Θεό απέκτησαν απ’ Αυτόν το επιθυμητό δώρο, που θα συντροφεύει τον κόσμο μέχρι συντέλειας αιώνων.

Τέλος ο π. Δημήτριος τόνισε ότι δεν ξεχνά ποτέ το νησί μας και τους ανθρώπους του αναφερόμενος σε ένα προσωπικό πρόβλημα υγείας (το οποίο ευτυχώς ξεπεράστηκε) που τον ανάγκασε να βρίσκεται στην Αθήνα.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας (Περιφερειακός σύμβουλος και Πρόεδρος της Φυτώριο ΑΕ) Σωτήρης Μαραγκός και ο Πρόεδρος Ασφενδιού Μιχάλης Γιωργαλλής.

Ο κ. Μαραγκός έδωσε τις ευχές του σε όλο τον κόσμο για την σημερινή εορτή της Παναγίας μας, ευχόμενος με τη χάρη της,  να ξεπεράσουμε γρήγορα τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε και το επόμενο καλοκαίρι να μας βρει όλους υγιείς προσωπικά και κατά το δυνατόν καλύτερα επαγγελματικά.

Το πρωί εψάλη ο Όρθρος και τελέστηκε πολυιερατική Θεία Λειτουργία με τους Πρωτοψάλτες Γιώργο Σακέλλη και Μιχάλη Ανδρέου (ΒΙΝΤΕΟ)

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ