Μ. Παρασκευή: Τελείως διαφορετικοί οι επιτάφιοι (λιτοί-επιτραπέζιοι) και το κλίμα της σημερινής μέρας στην Κω (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

3
1200

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Χαρίκλεια Χριστοφή

Τελείως διαφορετικοί οι επιτάφιοι (λιτοί-επιτραπέζιοι) και το κλίμα της σημερινής μέρας στην Κω εν μέσω κορονοϊού, Μεγάλη Παρασκευή 17 Απριλίου 2020.

Τα κοιμητήρια όλα για πρώτη φορά κλειστά Μ. Παρασκευή.

Το μεσημέρι χωρίς πιστούς παρά μόνο με τους ψάλτες και τους νεωκόρους των Ναών έγινε η τελετή αποκαθήλωσης και με κλειδωμένες τις πόρτες, λόγω των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό .

Να σημειωθεί πως το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής δεν θα γίνει η  καθιερωμένη περιφορά των επιταφίων  αλλά μόνο εντός του χώρου της εκκλησίας και χωρίς πιστούς.

Καλησπέρα σε όλους, καθισμένος στην βεράντα του σπιτιού μου ξαφνικά ακούγεται ο κτύπος της καμπάνας ένας κτύπος που μας έκανε όλους να δακρύζουμε σκεπτόμενοι το μαρτύριο του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού που σταυρώθηκε και πόνεσε για όλους εμάς!!!

Ένας κτύπος διαφορετικά ερχόμενος στα αυτιά μας και στην ψυχή μας, κάνοντάς μας όλους να αναρωτηθούμε άραγε ποτέ θα μπορέσουμε όλοι μαζί να βρεθούμε αγκαλιασμένοι δίπλα δίπλα ο ένας κοντά στον άλλον κάτω από το πονεμένο βλέμμα του κυρίου ημών Ιησού Χριστού ψάλλοντας τα αγαπημένα 12 Ευαγγέλια και στολίζοντας τον επιτάφιο ολονυχτίς περιμένοντας την περιφορά του Επιταφίου μικροί και μεγάλοι αγκαλιά ας ευχηθούμε ολόψυχα το φως της Αναστάσεως και τα πάθη του κυρίου να φέρουν χαρά και ευτυχία σέ όλους μας.

Ετσι σκέφτηκα αφού δεν θα μπορέσει κανείς μας να έχει αυτή την ευχαρίστηση να ασπαστεί τον εσταυρωμένο να αναρτήσω κάποιες φωτογραφίες από τον περσινό στολισμό του Επιταφίου της ενορίας μας Άγιος Νικόλαος και ας ταξιδέψουμε όλοι μαζί έστω και νοερά!!!!!! Χρόνια πολλά και καλό Πάσχα σε όλους μας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αντωνη, να ευχόμαστε να είναι όλος ο κόσμος καλά, να τον προστατεύσει ο Χριστός από τον κορονοϊο και όλες τις άλλες ασθένειες και θα κάνουμε πολλές περιφορές, πολλές Αναστάσεις και πολλά άλλα έθιμα της ορθοδοξίας! Και κυρίως μην ξεχνάμε την αγάπη που πρέπει να δείχνουμε στον διπλανό μας πάντοτε, όχι μόνο τούτες τις μέρες!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ