Άμεσο ξήλωμα της κεραίας, ζητούν οι κάτοικοι Zηπαρίου από Πολεοδομία και Δήμο Κω | Δήμαρχος Κω: Ο δήμος ήταν και είναι παρών, συζήτηση και διαβούλευση

7
4068

Με απόφαση του συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, ανακλήθηκε η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Ζηπάρι
Με απόφαση του συμβουλίου Αρχιτεκτονικής, ανακλήθηκε η εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στο Ζηπάρι. Άμεσο ξήλωμα της, ζητούν οι κάτοικοι από Πολεοδομία και Δήμο Κω. Η απόφαση αυτή δρομολογεί εξελίξεις, καθώς άμεση πρέπει να είναι η παρέμβαση της Πολεοδομίας του Δήμου Κω.
Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πολιτών κ.κ. Μπαλάσας, και Πασσανικολάκης , δηλώνουν ικανοποιημένοι με τη θετική εξέλιξη στο αίτημα τους, τονίζοντας πως πρόκειται για νίκη σύσσωμης της κοινωνίας του χωριού, ευχαριστώντας τα μέλη της Αρχιτεκτονικής Επιτροπής για τα άμεσα αντανακλαστικά τους.
Με επιστολή τους δε, ζητούν την επανεξέταση αδειοδότησης της δεύτερης κεραίας, που βρίσκεται στην κάτω πλευρά του Ζηπαρίου ώστε να ανακληθεί και να απομακρυνθεί και αυτή η εγκατάσταση καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δήμου, στο 1ο Νηπιαγωγείο, σε διδακτήρια και στο ανοικτό γήπεδο μπάσκετ.

Ο δήμος ήταν και είναι παρών στο αίτημα των κατοίκων Ζηπαρίου για απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στο θέμα των κεραιών στα Ζηπάρι, ο δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς επισήμανε πως η τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, απαιτεί συζήτηση και διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τους επιστημονικούς φορείς.
Αναφορικά με τις δύο κεραίες στο Ζηπάρι, ο δήμαρχος Θεοδόσης Νικηταράς επισήμανε πως ο Δήμος της Κω, έχει ως πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών , είναι παρών με το δικό του τρόπο, τη δική του αποτελεσματικότητα , διεκδικεί και στηρίζει τα αιτήματα των πολιτών.

Πηγή: https://www.kostv.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

7 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σε περίπτωση άρνησης χορήγησης πολεοδομικής έγκρισης ή ανάκλησης της έγκρισης ή άρνησης αποδοχής δικαιολογητικών ή άπρακτης παρέλευσης της προθεσμίας για την έκδοση πολεοδομικής έγκρισης σε όλες τις ανωτέρω περιπτώσεις αδειοδότησης, καθώς και για τις κατασκευές κεραιών που αδειοδοτούνται σύμφωνα με τον παρόντα νόμο, ο κύριος των εγκαταστάσεων κατασκευών κεραιών δικαιούται εντός τριάντα (30) ημερών αφότου έλαβε γνώση των ως άνω πράξεων να προσφύγει στον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο οποίος κρίνει οριστικά επί της ουσιαστικής και τυπικής νομιμότητας των πράξεων της αρμόδιας Πολεοδομικής Υπηρεσίας και εκδίδει ή απορρίπτει οριστικά την αιτούμενη έγκριση εντός εξήντα (60) ημερών από την κατάθεση πλήρους φακέλου επί της προσφυγής από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μέχρι να ολοκληρωθεί η προαναφερόμενη διαδικασία δεν εφαρμόζονται οι διατάξεις περί αυθαιρέτων του π.δ. 267/1998 (Α` 195) και του ν. 4178/2013 (Α` 174) και η κατασκευή δεν κατεδαφίζεται ούτε ανακαλείται η άδεια κατασκευής κεραίας της E.E.T.T.

  2. Πάντα η αμορφωσιά με την βλακεία και την κακία πήγαιναν μαζί. Η τεχνολογία των κεραιών έχει προχωρήσει πολύ από την εποχή που πρωτοεμφανίστηκαν αφού η εκπομπή τους σήμερα δεν ξεπερνά τα 25watt διπλάσια από όσο εκπέμπει ένα ραδιόφωνο, το σημαντικότερο είναι πως η με την αφαίρεση των κεραιών η εκπομπή των κινητών προκειμένου να πιάσει σήμα πολλαπλασιάζεται γενόμενη πολλαπλάσια επικίνδυνη. Αντί να ζητηθεί η γνώμη των ειδικών ασπάζονται τις γνώμες ενός Μαραγκού και ενός Προποτζή που καμιά σχέση δεν έχουν με το αντικείμενο. Αν όσα ισχυρίζονται είναι αληθινά τότε στην ταράτσα του ΟΤΕ είναι εγκατεστημένη η μεγαλύτερη και ισχυρότερη κεραία και μάλιστα κοντά στο Νοσοκομείο, Λύκειο, Δημοτικά κλπ, ε με αυτήν έπρεπε να είχαν αρρωστήσει όλοι οι κάτοικοι χρόνια τώρα γύρω από τον ΟΤΕ.

  3. Δεν ντρέπεστε μωρέ να φοβίζεται τον κόσμο λέγοντας ψέματα για την υγεία του, με τι μελέτες ισχυρίζεστε αυτά τα ψέματα που λέτε, έλεος, επιστροφή στο μεσαίωνα

  4. Πόσο επικίνδυνη είναι η κεραία κινητής τηλεφωνίας στη γειτονιά μου;
    Όλο και περισσότερο πληθαίνουν οι φωνές για απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας από τις γειτονιές μας.
    Τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν μη ιοντίζουσα ή διαφορετικά ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία. Πρόκειται για ταλαντώσεις ηλεκτρικών και μαγνητικών πεδίων που διαδίδονται στο χώρο υπό τη μορφή κύματος μεταφέροντας σχετικά μικρή ενέργεια και επομένως δεν προκαλούν ιοντισμό στην ύλη δηλαδή διάσπαση χημικών δεσμών και βιολογικές βλάβες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία προκαλεί στον οργανισμό θερμικές επιδράσεις οι οποίες συνίστανται στην ήπια αύξηση της θερμοκρασίας του ανθρωπίνου σώματος και μη θερμικές επιδράσεις οι οποίες έχουν αποτελέσει ιδιαίτερο ερευνητικό ενδιαφέρον καθώς σχετίζονται με αλλοιώσεις κυτταρικών λειτουργιών και τη δημιουργία μορφών καρκίνου, ανικανότητα τεκνοποίησης κ.α.
    ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ https://www.haniotika-nea.gr/poso-epikindini-ine-i-kerea-kinitis-tilefonias-sti-gitonia-mou/

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ