Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Κω: Ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση παραχώρησης της έκτασης στην παραλία του ΝΟΚ

11
12144

Με την εισήγηση του Δημάρχου ξεκίνησε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Κω για την έκταση του Ναυτικού Ομίλου, το απόγευμα της Τρίτης 30 Μαΐου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Η έκταση αυτή ανήκει στη ζώνη 1 με συντελεστή δόμησης 2%. Για να προκύψει δέσμευση , θα έπρεπε να κάνει κάποιος εκεί ξενοδοχειακή μονάδα και μάλιστα συγκεκριμένου μεγέθους 14.000 τ.μ δόμησης.
Αν τα πράγματα δε σταματούσαν τότε το 2018, θα είχε διαπραχθεί εκεί ένα έγκλημα… Έτσι περιήλθε η έκταση στα χέρια της ΕΤΑΔ.
Το 2019 που ανέλαβε αυτή η δημοτική αρχή αποφάσισε όλοι μαζί να δώσουν έναν ανένδοτο αγώνα. Ο δήμος Κω επιθυμεί να κρατήσει την συγκεκριμένη έκταση επ ωφελεία των Κώων δημοτών.
Η ΕΤΑΔ κατάλαβε ότι έχει να κάνει με μία ισχυρή Κωακή κοινωνία που θα παλέψει για το Ναυτικό Ομιλο.
Πριν λίγες μέρες έφτασε στα χέρια μας η πρόταση της ΕΤΑΔ για να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, τροποποιημένη από αυτήν που έστειλε το τεχνικό επιμελητήριο και θέλω να τους ευχαριστήσω για τη σκληρή δουλειά που έκαναν κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Είναι μία μελέτη που δίνει την ευκαιρία σε όλους τους Κώους να απολαμβάνουν ανεμπόδιστα το Ναυτικό Όμιλο.
Από το 2002 δεν έχει υπάρξει έσοδο για το Δήμο Κω. Η πρόταση της ΕΤΑΔ αναφέρει πως η χρήση συμφωνεί να είναι η ίδια με του ΤΕΕ ή με τη δυνατότητα υπομίσθωσης για 25 έτη.
Στη συνέχεια η Πρόεδρος του ΔΣ ανέγνωσε την επιστολή των τεσσάρων πρώην δημάρχων Κώστα Καϊσερλή, Μιλτιάδη Φάκκου, Βασίλη Χατζηγιακουμή και Ντίνου Παπανικολάου, του Φίλιππου Παπανικολάου, μέλους της Επιτροπής Διαβούλευσης και του Ιατρικού Συλλόγου.
ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ
Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης: Είναι ένα σημαντικό βήμα η ενοικίαση. ΅Εύχομαι στο μέλλον να γίνει και η παραχώρηση. Καλώς κινείστε προς την κατεύθυνση αυτή.
Δικηγορικός Σύλλογος (Νικόλαος Χατζηβασίλης): Συμφωνούμε με το Σεβασμιώτατο. Θεωρούμε πως ο Δήμος πρέπει να προχωρήσει.
ΤΕΕ (Γιώργος Χρυσουλάκης): Θεωρούμε ότι η πρόταση αυτή είναι μία μεγάλη επιτυχία. Το κολυμβητήριο συζητήθηκε αλλά κρίθηκε απορριπτέο.
Ηλίας Χρυσόπουλος: Το ζήτημα είναι καθαρά πολιτικό. Θα έπρεπε πρωτίστως να σκεφτούμε αν αξίζει να δώσουμε τόσα χρήματα για να φτιάξουμε ένα κέντρο αθλητικού τουρισμού, να προσελκύσουμε παιδιά, να δημιουργήσουμε ένα χώρο επισκέψιμο από ντόπιους και επισκέπτες; Δεν το αξίζει αυτό ο Κώος; Καθαρά πολιτική είναι η απόφαση και της ΕΤΑΔ. Το θέμα της αγοράς είναι όνειρο μακρινό. Ας προχωρήσουμε σε αυτή τη λύση, η οποία είναι η μοναδική, εκμεταλλευόμενη την πολιτική απόφαση της ΕΤΑΔ. Έχουμε σταθεί στο πλευρό σας και θα σταθούμε κι άλλο.
ΕΒΕΔ (Δημήτρης Σαράντης): Συγχαρητήρια για την απόφαση που πήρατε. Συμφωνούμε για όλο αυτό, για τα 30 χρόνια μισθώματος.
Ένωση Ξενοδόχων Κω (Ντίνα Σβύνου): Συνειδητοποιήσαμε ότι σε μία νύχτα αυτή η έκταση πήγε να φύγει… Είχαμε την ανησυχία μήπως αυτό ξανά συμβεί. Είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, αρκεί να γίνεται σωστά. Δεν τίθεται κανένα θέμα για την έκβαση αυτής της απόφασης. Δίνω συγχαρητήρια σε όλους και ιδιαίτερα σε αυτήν τη δημοτική αρχή για την απόφαση που στήριξε.
Εμπορικός Σύλλογος ( Βρακίδης): Συμφωνούμε με τους προλαλήσαντες. Είναι αναγκαία και καλή λύση, η οποία δεν αποκλείει την παραχώρηση στο μέλλον και θα εξασφαλίσει στη μη πώληση του οικοπέδου.
Κίνηση Πολιτών (Βαγγέλης Τζόγιας): Συμφωνούμε και υπέρ ψηφίουμε.
Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Κω (Πηνελόπη Τσουκαλά): Συμφωνούμε μιας και εξασφαλίζεται η ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στην παραλία και μιας και εξασφαλίζεται ο δημόσιος χαρακτήρας.
ΣΕΜΕΚ (Στάθης Πίτσης): Συμφωνούμε και εμείς
Σύλλογος Εστίασης Κω(Δρόσος): Ας ελπίσουμε να χρησιμοποιηθεί πράσινη ενέργεια. Αξίζει να πληρώσουμε ξανά τα χώματα των προγόνων μας.
Γιώργος Σεγραίδος: Θα έκανα πιο σύγχρονες εγκαταστάσεις beach volley για μεγάλα τουρνουά
Σύνδεσμος Παλαιών Πολεμιστών (Ματθαίος Καζαμίας): Συμφωνούμε με το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη και σας συγχαίρουμε
Λύκειο Ελληνίδων Κω (Μαίρη Φάκκου): Σας συγχαίρουμε και συμφωνούμε, αφού είναι προς όφελος των πολιτών
Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Αντώνης Τρουμούλης): Αποδεικνύεται πως ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Κω (Ειρήνη Παναγιωτοπούλου): Μας βρίσκεται σύμφωνους και εμάς και είμαστε ικανοποιημένοι για την ελεύθερη πρόσβαση των Κώων συδημοτών μας
Δήμαρχος : Σας κοιτούσα καθόλη τη διάρκεια της διαβούλευσης. Απόψε δώσατε ένα μήνυμα ενότητας, διεκδίκησης και επιτυχίας και σας ευχαριστώ πολύ.

Ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση παραχώρησης της έκτασης στην παραλία του Ναυτικού Ομίλου στο Δήμο Κω.

Πηγή: https://www.kostv.gr

11 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΟΛΟΗ ΤΛ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ.ΠΡΟΧΩΡΑΤΕ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΠΡΩΗΝ Φ…ΜΟΥΤΡΑ.

  2. Δημαρχε πολλα μπραβο για τη μεγαλη σου επιτυχια. Δεν ειναι τυχαια η ομοψυχια ολων της επιτροπης διαβουλευσης. Να εισαι καλα, και να παλευεις παντα, με γνωμονα το συμφερον του νησιου, και την ενοτητα της κοινωνιας!!!

    • σιγά μην ήταν τυχαία η ομοφωνία, σχεδιασμένη ήταν. γι αυτό αλώστε σε αυτήν μετέχουν διορισμένοι παραγοντίστικοι , για να λένε ναι και να τρολάρουν όσους ομολογούν το κάθε φιάσκο.

  3. Είναι σαν να παίζεις Μονόπολη με αντίπαλο έναν που έχει άπειρα λεφτά. Και τα λεφτά θα σου πάρει και τα ακίνητα. Το επόμενο ποιο θα είναι; Η ταξιαρχία με 50 χιλιάδες το χρόνο; Εμείς με το συναίσθημα και αυτοί θα μετράνε το χρήμα του Κωακού λαού. Αυτοί όμως έχουν όνομα. Τα πράγματα θα αγριέψουν και θα έχουμε και σύγκρουση συμφερόντων αφού δεν υπάρχει ρυθμιστικός έλεγχος πουθενά. R bnb εναντίον ξενοδόχων, διαδικτυακά ενοικιαζόμενα πατίνια εναντίον επαγγελματιών ενοικίασης οχημάτων κ.α. Δεν ψήφισα ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό το 50% Ν.Δ χωρίς παθολόγο στο νοσοκομείο δεν χωνεύεται με τίποτα. Και κάτι τελευταίο. Δεν νομίζω ότι έχει αξία να είμαστε ενωμένοι και σύμφωνοι με την πρόταση της ΕΤΑΔ (να πληρώνουμε ενοίκιο στη γη μας) αλλά να είμαστε ενωμένοι και ενάντια στην πρόταση της ΕΤΑΔ…. Ποιος όμως θα σηκώσει το γάντι;;;;

    • προσυπογράφω . το γάντι φοβάμαι ότι το ρίξανε στην αποχέτευση των funds ώστε να πρέπει να ψάξεις τα απόβλητα της παραοικονομίας, για να μην πω και του παραδκαστικου .

  4. Σε συνθηκες χρεοκοπιας, οπου ολα τα φιλετα ανηκουν στους δανειστες, ειναι επιτυχια μεγαλη, να δοσει η ΕΤΑΔ με ενοικιο τα 70 στρεμματα.
    Λεμε μπραβο στον δημαρχο για αυτη την επιτυχια!!
    Ο αγωνας ομως συνεχιζεται για την απελευθερωση της χωρας απο τα δεσμα των δανειστων.

  5. Δηλαδή θα έλεγαν να μην το πέρνει ο Δήμος;Ασχετα με το πολλούς άσχετους γιαυτο το θέμα ,θα έλεγε κάποιος όχι δεν θελουμε;Το θέμα είναι θα το πληρώσουμε ,ΟΛΟΙ,τουλάχιστον να το εκμεταλευτουμε και να οφελήθουμε,ΟΛΟΙ,όχι να το δώσει κάποιος δήμαρχος σε κάποιον δικό του να το εκμεταλλευτεί.

  6. Όσοι δεν εχουν δουλεψει ποτε στην ζωη τους ψηφίζουν υπέρ να πληρώνουμε οι υπόλοιποι τοσα λεφτα τον χρονο….ντροπή..

  7. Μπράβο στο να πληρώνω την γη που είναι δικιά μας με 100.000 χιλιάδες ευρώ δεν το λες και επιτυχία!!! Καταφέραμε ένα κομμάτι του Δήμου να το πληρώνει ο Δήμος!!!Απίστευτο και όμως Κως

  8. Δημαρχε, προχωρας σωστα. Μεγαλη τυχη, η παρουσια σου στο τιμονι του δημου. Δεν θα ξεχασω, το ξεπουλημα της ΑΒΙΚΩ απο τον πρωην. Αφησε να ξεπουληθει με πολυ μικρο τιμημα, χωρις να ενδιαφερθει για τον δημο, και ο αγοραστης το πουλησε σε εξαπλασια τιμη. Περνανε οσοι δουλεψαν εκει και θλιβονται οταν βλεπουν να κτιζεται ακομα ενα ξενοδοχειο.

  9. 100.000 ΧΙΛ ΕΥΡΩ ΓΙΣΤΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ…..ΓΗΠΕΔΟ ΤΕΝΙΣ
    ΜΗ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ
    ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ……….
    ΘΑΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΣΔΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ