Ντίνος Παπανικολάου, πρώην δήμαρχος Ηρακλειδών: «Είναι κοινό μυστικό ότι δεν πάμε σωστά»

20
12404

Ντίνος Παπανικολάου, πρώην δήμαρχος Ηρακλειδών:

«Είναι κοινό μυστικό ότι δεν πάμε σωστά»

«Αυτό ακριβώς μας κάνει να ενεργοποιήσουμε όσο περισσότερες δυνάμεις του νησιού έτσι ώστε μέσα από αυτή την προσπάθεια να βγει κάτι σωστό για την συνέχεια»

 

 

 

«Έχουν περάσει 20 χρόνια που έφυγα από τα κοινά του τόπου μου και θεωρώ ότι έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο, με δράσεις και αποφάσεις που ακόμα είναι ορατές και προσοδοφόρες. Το να φτάσουμε σήμερα να βάζω το πρόσωπό μου, την υστεροφημία μου στην κρίση του λαού μας κάτι με αναγκάζει να το κάνω»

 

«Σαν όμιλος δεν έχουμε αυτή την στιγμή κάτι να προτείνουμε για τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, των επόμενων δημοτικών εκλογών. Θα θέλαμε όμως, κι αυτό είναι κέρδος για όλους, να προβληματίσουμε όλους που θα συμμετάσχουν για το ποιο θεσμό πάνε να υπηρετήσουν και ποιο τόπο, και τότε να είστε σίγουρη ότι κάτι πετύχαμε»

 

«Εμείς υπηρετήσαμε τον τόπο μας και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας καρπούται σήμερα η κοινωνία μας. Δεν είναι τυχαία η ανάπτυξη του νησιού μας, δεν έγιναν όλα αυτά μόνα τους, κάποιοι άνθρωποι πολέμησαν για να είναι σήμερα το νησί μας ένας ευρωπαϊκός τόπος»

 

«Σ’ αυτή τη φάση δεν προτείνουμε έργα κλπ. Θέλουμε να αναδείξουμε αυτοδιοικητικές παρεμβάσεις και δράσεις αναπτυξιακές, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών»

 

«Η συνταγή του «αντί» και του «εγώ» μόνο κακά φέρνει, γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέξουν όλοι οι συμμετέχοντες τις κινήσεις τους και τις εξαγγελίες τους. Εκ πείρας να σας πω ότι εγώ προσωπικά ποτέ δεν ήμουνα της λογικής αυτής γι’ αυτό και η κοινωνία μας συμμετείχε και μεγαλούργησε»

 

 

Το δικό του «στίγμα» για τη συμμετοχή του στη λεγόμενη «πρωτοβουλία των τεσσάρων πρώην δημάρχων» Κω και τη δημιουργία του «Ομίλου για την δημοκρατία και την αυτοδιοίκηση», δίνει μέσω της συνέντευξης που παραχώρησε στον «Σ» ο πρώην δήμαρχος Ηρακλειδών Ντίνος Παπανικολάου.

«Συμμετέχω με τους παλιούς συναδέλφους μου (με τους οποίους έχουμε δώσει πολλούς αγώνες για την αυτοδιοίκηση και για τον τόπο μας, και μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι κατακτήσαμε πάρα πολλά πράγματα και ο αγώνας μας ήταν κοινός) σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε τους αυτοδιοικητικούς ανθρώπους του νησιού, τη νεολαία αλλά και την κοινωνία ολόκληρη» δηλώνει ο κ. Παπανικολάου, συμπληρώνοντας πως «πιστεύω ότι είναι χρέος μας να το κάνουμε αυτό, γιατί υπηρετήσαμε πολλά χρόνια ένα θεσμό για όφελος του τόπου μας, αποκτήσαμε εμπειρίες που μας δίδαξε η κοινωνία η ίδια, οι καιροί, και οι ανάγκες, τις οποίες πρέπει να μεταφέρουμε σε νέους ανθρώπους, και στην κοινωνία μας».

«Εμείς υπηρετήσαμε τον τόπο μας και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας καρπούται σήμερα η κοινωνία μας. Δεν είναι τυχαία η ανάπτυξη του νησιού μας, δεν έγιναν όλα αυτά μόνα τους, κάποιοι άνθρωποι πολέμησαν για να είναι σήμερα το νησί μας ένας ευρωπαϊκός τόπος» τονίζει.

Εκφράζει την άποψη ότι, , οι αρχές που οφείλουν να χαρακτηρίζουν μια πολιτική ομάδα η οποία θα διεκδικήσει το δήμο είναι, πίστη στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και στη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει μια κοινωνία ενωμένη.

Τέλος, με την απλότητα και την καθαρότητα του λόγου που τον διακρίνει, δίνει το δικό του «μήνυμα» προς όλους: «Έφυγα από μόνος μου από την Τ.Α. στα 48 μου χρόνια γιατί ήθελα να δώσω χώρο σε νέους ανθρώπους και γιατί πίστευα ό,τι είχα να δώσω στον τόπο μου το έδωσα. Αυτό τα λέει όλα. Συνέχισα τη δουλειά μου, δεν επένδυσα σε κανένα πολιτικό μέλλον. Όποιος λοιπόν νομίζει από τις νέες γενιές ότι έχει να δώσει στον τόπο μας ας μείνει, εάν όχι αποχωρεί όμορφα και ωραία. Η ζωή είναι ωραία και χωρίς την πολιτική».

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

 

Ερ: Κύριε Παπανικολάου, εντελώς «προφητικά», σας είχα ζητήσει συνέντευξη πριν από περίπου ενάμιση χρόνο. Είχατε εκφράσει τις απόψεις σας και την αγωνία σας για το πού πάει το νησί. Σήμερα ή μάλλον εδώ και λίγο καιρό, συμμετέχετε με τους συναδέλφους σας σε μια «κίνηση», η οποία αρχικά προξένησε κάποιες αντιδράσεις, αλλά όσο περνάει ο καιρός, έχω την αίσθηση πως βρίσκει πρόσφορο έδαφος. Κατ’ αρχάς πείτε μου, τι σας έκανε να πάρετε την απόφαση να συμμετάσχετε;

Ν.Π.: Κυρία Αυγούλη χρόνια πολλά σε όλους για τις ημέρες αυτές.

Θέλω να σας ευχαριστήσω που μας δίνετε η ευκαιρία για άλλη μία φορά να εκφράσουμε την αγάπη μας για τον τόπο αυτό αλλά και την αυτοδιοίκηση.

Συμμετέχω με τους παλιούς συναδέλφους μου (με τους οποίους έχουμε δώσει πολλούς αγώνες για την αυτοδιοίκηση και για τον τόπο μας, και μπορώ να υπερηφανεύομαι ότι κατακτήσαμε πάρα πολλά πράγματα και ο αγώνας μας ήταν κοινός) σε μια προσπάθεια να ενεργοποιήσουμε τους αυτοδιοικητικούς ανθρώπους του νησιού, τη νεολαία αλλά και την κοινωνία ολόκληρη.

Πιστεύω ότι είναι χρέος μας να το κάνουμε αυτό, γιατί υπηρετήσαμε πολλά χρόνια ένα θεσμό για όφελος του τόπου μας, αποκτήσαμε εμπειρίες που μας δίδαξε η κοινωνία η ίδια, οι καιροί, και οι ανάγκες, τις οποίες πρέπει να μεταφέρουμε σε νέους ανθρώπους, και στην κοινωνία μας.

Εμείς υπηρετήσαμε τον τόπο μας και τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας καρπούται σήμερα η κοινωνία μας. Δεν είναι τυχαία η ανάπτυξη του νησιού μας, δεν έγιναν όλα αυτά μόνα τους, κάποιοι άνθρωποι πολέμησαν για να είναι σήμερα το νησί μας ένας ευρωπαϊκός τόπος.

Ερ: Ποια η δική σας αίσθηση για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας στην πρωτοβουλία σας;

Ν.Π.: Η δική μου αίσθηση για την ανταπόκριση της προσπάθειά μας είναι θετική. Και μόνο ότι θα καθίσουμε τόσοι άνθρωποι να προβληματιστούμε για το μέλλον μας ελπίζω να τύχει μιας καλής αποδοχής απ’ όλους.

Ερ: Είναι κοινό μυστικό, το οποίο ενισχύει την δική σας παρέμβαση ότι, δεν πάμε καλά ή για να ακριβολογήσω, πάμε στα τυφλά. Άναρχη ανάπτυξη, εάν αυτό που ζούμε λέγεται «ανάπτυξη», καμία ανάδειξη των πλουτοπαραγωγικών μας πηγών, προκάτ αντικαθιστούν όλο και περισσότερο τα σχολεία μας, συνεχίζεται το πρόβλημα με το νερό (επάρκεια, ποιότητα, ορθολογική διαχείριση), κ.ά. Ποιο ή ποια από αυτά θα μπορούσαν να είχαν διευθετηθεί και γιατί αυτό δεν έγινε;

Ν.Π.: Είναι κοινό μυστικό όπως λέτε, ότι δεν πάμε σωστά και αυτό ακριβώς μας κάνει να ενεργοποιήσουμε όσο περισσότερες δυνάμεις του νησιού έτσι ώστε μέσα από αυτή την προσπάθεια να βγει κάτι σωστό για την συνέχεια. Εμείς σ’ αυτή τη φάση δεν προτείνουμε έργα κλπ. Θέλουμε να αναδείξουμε αυτοδιοικητικές παρεμβάσεις και δράσεις αναπτυξιακές, αλλά και της καθημερινότητας των πολιτών.

Ερ: Ποιο πιστεύετε ότι είναι το διακύβευμα των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών;

Ν.Π.: Εμείς σαν όμιλος δεν έχουμε αυτή την στιγμή κάτι να προτείνουμε για τα πρόσωπα και τις παρατάξεις, των επόμενων δημοτικών εκλογών. Θα θέλαμε όμως κι αυτό είναι κέρδος για όλους, να προβληματίσουμε όλους που θα συμμετάσχουν για το ποιο θεσμό πάνε να υπηρετήσουν και ποιο τόπο, και τότε να είστε σίγουρη ότι κάτι πετύχαμε.

Ερ: Στις εκλογικές αναμετρήσεις των προηγούμενων ετών, αυτό που κυριάρχησε ήταν το «αντί». Για παράδειγμα, για να μην βγει η Αυγούλη ψηφίστε Παπανικολάου και τούμπλαλιν. Προσφέρει στον τόπο μας αυτή η τακτική;

Ν.Π.: Κυρία Αυγούλη, η συνταγή του «αντί» και του «εγώ» μόνο κακά φέρνει, γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέξουν όλοι οι συμμετέχοντες τις κινήσεις τους και τις εξαγγελίες τους. Εκ πείρας να σας πω ότι εγώ προσωπικά ποτέ δεν ήμουνα της λογικής αυτής γι’ αυτό και η κοινωνία μας συμμετείχε και μεγαλούργησε.

Ερ: Πιστεύετε ότι, υπάρχει πολιτικός χώρος για τη δημιουργία μιας νέας δημοτική παράταξης

Ν.Π.: Θεωρώ πως τίποτα δεν είναι εύκολο αλλά και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Το εύκολο δεν είναι γιατί υπάρχει μια διαμορφωμένη κατάσταση, από κόμματα, παράγοντες, αντιπαλότητες, συμφέροντα, αλλά και το ακατόρθωτο όταν υπάρχει ελπίδα του καλύτερου και του νέου πολλά μπορεί να γίνουν.

Ερ: Κατά την άποψή σας, ποιες αρχές οφείλουν να χαρακτηρίζουν μια πολιτική ομάδα η οποία θα διεκδικήσει το δήμο;

Ν.Π.: Πίστη στον θεσμό της αυτοδιοίκησης και στη δυναμική που μπορεί να αναπτύξει μια κοινωνία ενωμένη.

Ερ: Σε συνέχεια του παραπάνω ερωτήματος. Στη συνέντευξη είχατε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι, εσείς και η γενιά σας υπηρετήσατε τον τόπο μας και όχι το πολιτικό σας υπόβαθρο. Μπορείτε να μου το εξηγήσετε περισσότερο σε σχέση βέβαια με τις γενιές πολιτικών που ακολούθησαν τη δική σας;

Ν.Π.: Κυρία Αυγούλη εγώ έφυγα από μόνος μου από την Τ.Α. στα 48 μου χρόνια γιατί ήθελα να δώσω χώρο σε νέους ανθρώπους και γιατί πίστευα ό,τι είχα να δώσω στον τόπο μου το έδωσα. Αυτό τα λέει όλα. Συνέχισα τη δουλειά μου, δεν επένδυσα σε κανένα πολιτικό μέλλον. Όποιος λοιπόν νομίζει από τις νέες γενιές ότι έχει να δώσει στον τόπο μας ας μείνει εάν όχι αποχωρεί όμορφα και ωραία. Η ζωή είναι ωραία και χωρίς την πολιτική.

Ερ:  Ποια είναι τα επόμενα βήματα του «Ομίλου»;

Ν.Π.: Θεωρώ ότι είμαστε ώριμοι άνθρωποι και γνώστες του θεσμού που υπηρετήσαμε γι’ αυτό λέω ότι όποια βήματα και να ακολουθήσουν θα είναι συλλογικά και σίγουρα θα είναι προς όφελος της Τ.Α. στον τόπο μας.

Ερ: Κύριε Παπανικολάου, ο επίλογος δικός σας.

Ν.Π.: Κυρία Αυγούλη, έχουν περάσει 20 χρόνια που έφυγα από τα κοινά του τόπου μου και θεωρώ ότι έπραξα το καθήκον μου στο ακέραιο, με δράσεις και αποφάσεις που ακόμα είναι ορατές και προσοδοφόρες. Το να φτάσουμε σήμερα να βάζω το πρόσωπό μου, την υστεροφημία μου στην κρίση του λαού μας κάτι με αναγκάζει να το κάνω. Θέλω λοιπόν αυτό το κάτι να υπενθυμίσω σε πολλούς ότι προέρχεται από την θέση μου και την προσφορά μου στην ΕΚΟΤΑ, ΔΕΗ, ΑΝΕΜ, ΑΤΕΚΑ, ΒΙΜΕΛ, ΛΑΤΟΜΕΙΟ, ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ, ΣΥΜΜ. ΠΕΡΙΟΧΗΣ, ΧΥΤΑ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ, ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ, ΣΧΟΛΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ και πολλά άλλα που μπορώ να συζητάμε μέρες και παράλληλα να πω σε πολλούς που βλέπουν κακόβουλα την προσπάθεια αλλά κρίνουν και αρνητικά το έργο μας τόσων χρόνων για ότι έχουν να προτείνουν να το κάνουν δημόσια, χωρίς την ανωνυμία που τους προσφέρουν κάποιοι αλλά και χωρίς να ανατρέξουν στο παρελθόν και την ιστορία της Κω, να προβληματιστούν στο γιατί το νησάκι μας τελευταία έρχεται πρώτο σε ποιότητα ζωής στην Ελλάδα, 4ος τουριστικός προορισμός στην χώρα, πρώτο σε αύξηση πληθυσμού, αύξηση βιοτικού επιπέδου, κατά κεφαλήν εισόδημα κλπ. Και να πάρουν πρωτοβουλίες για να κρατήσουν όλα αυτά αναπτύσσοντας και δημιουργώντας νέα, γιατί όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, για όλα αυτά κάποιοι έδωσαν πολλά από τη ζωή τους και των οικογενειών τους.

Με την αγάπη των ημερών της αναστάσεως εύχομαι να είμαστε καλά, να προσπαθήσει ο καθένας μας χωριστά αλλά και όλοι μαζί για ότι καλύτερο στον τόπο μας.

 

Πηγή: Εφημερίδα ΣΤΑΘΜΟΣ

20 ΣΧΟΛΙΑ

    • Το φαγητό είναι πολύ πιο νόστιμο την άλλη μέρα……Ντίνο έκανες πρωτεύουσα την Αντιμάχεια και βοήθησες πολλούς …..μόνο εσύ μπορείς να βοηθήσεις τον τόπο…..

  1. Αλήθεια γιατί άλλαξατε το σχέδιο στο Μαστιχάρι;; αντί να το φτάσετε μέχρι την κεντρική διασταύρωση στο βενζινάδικο το στρεψατε προς στη μεριά των μεγαλοξενοδοχων; Καταστρέφοντας έτσι τα οικόπεδα των κατοίκων στο Μαστιχάρι;

    • ΈΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΣΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ..
      ΕΝΟΕΙΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΓΙΝΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΛΑΘΟΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΣΩΣΤΑ..ΑΛΛΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΣ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΠΡΟ ΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΛΑ..
      ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΣΤΩ ΤΑ ΜΙΣΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΣΕ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΝΑ ΜΙΛΑΜΕ

  2. Ντίνο για πάντα μαζί σου αλλά αυτό που έχεις κανει στην Αντιμαχεια μας την τελευταία δεκαετία δεν θα στο συγχωρήσει ο κόσμος..Δεν έπρεπε ποτέ να αποτραβηχτεις τόσο πολύ από τα κοινά του χωριού είχες φτιάξει ένα στολίδι και το άφησες και ριμαξε έστω και αν δεν ήσουν Δήμαρχος όταν έγινε ενιαίος ο Δήμος έπρεπε να είχες κατέβει με κάποια παράταξη για το τοπικό του χωριόυ ώστε ότι έφτιαξες με κόπο τόσα χρόνια να μην το βλέπεις,βλέπουμε τωρα να ριμαζει

  3. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.

    οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ κλπ. ΜΟΝΟ Η ΚΑΡΕΚΛΑ ΚΑΙ Η ΤΣΕΠΗ.
    Μασες ατελειωτες 1.463.337,36€ ΓΙΑ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΝΟΠΟΤΙ ! 745.000 ΓΙΑ ΣΤΑΔΙΟ ΦΙΛΙΝΟΥ ! 635.000 για τον κομβο! ΕΛΛΑΔΑ. δημαρχοι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ειναι ΜΟΝΟ για να γλύφουν το μελι.μονο υποσχεσεις ψεμματα και θααααααααααα….Αρπαγες ΜΑΣΕΣ εργολαβοι δημαρχοι.αναπλασεις πλατειες κομβοι για να γεμιζουν οι τσεπες.με 10.000 γινοταν κυκλικος κομβος.ΠΕΙΝΑΣΜΕΝΟΙ!!!……..….ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ….ΜΑΣΕΣ…

  4. Στην εποχη σας τα λεφτα σας τα δινανε με τη σεσουλα. Παιρνατε προσωπικο οσο θελατε, διοριζατε κοσμο στο αεροδρομιο, στη ΔΕΗ στα πετρελαια, στο λατομειο, στην ΑΝΕΜ στους δημους. Και μου γινατε ολοι πολιτικοι παραγοντες. ΠΑΣΟΚ ΩΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ!!
    Και μετα ηρθε η χρεοκοπια της χωρας.
    Πρωτη στη ρεμουλα η τοτε αυτοδιοικηση.
    Και αρχισαν οι περικοπες των κονδυλιων, οι απαγορευσεις διορισμων, οι ελεγχοι. Παρολα αυτα περασαν 34 χρονια και δεν μεταγαραφηκε το σχεδιο πολης. Αντι να κανετε ομιλους, βγειτε να πειτε, οτι η αυτοδιοικηση χρειαζεται στηριξη οικονομικη απο την πολιτεια, χρειαζεται προσωπικο. Ξεχασες οτι μονο ο δημος της κω ειχε 700 ατομα προσωπικο? Ειχε 80 ατομα στο πρασινο και τωρα εχει 8. Εχει μηχανηματα και δε μπορει να παρει χειριστες, σημερα γινεται ηρωικη προσπαθεια, για να λειτουργησει ο δημος. Αυτα τα γνωριζετε και τα αποσιωπειτε. Ευτυχως εχουμε ενα καλο δημαρχο, τον ΘΕΟΔΟΣΗ ΝΙΚΗΤΑΡΑ, καλο ανθρωπο, που δουλευει ασταματητα, σεβεται τον κοσμο, σταματησε τη διχονοια, τις βρισιες, την εκδικητικοτητα, ενωσε την κοινωνια, και το νησι προχωρα μπροστα!!

    • ΜΑΘΑΜΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΣΑΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΕΙΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΜΙΛΗΣΩ ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΙΝΟ ΕΙΧΕ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΤΕΚΑ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΛΟ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΜΑΞΕ ΟΛΑ..ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΒΙΜΕΛ ΗΡΘΕ Ο ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΡΙΜΑΞΕ ΟΛΑ..ΕΦΤΙΑΞΕ ΤΗΝ ΑΝΕΜ..ΚΑΙ ΠΟΣΣΑ ΑΛΛΑ..ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ ΜΑΣΤΙΧΑΡΙ ΕΛΑΜΠΑΝ ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΈΤΡΩΓΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΝ ΈΧΕΙΣ ΤΟ ΜΕΛΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΧΕΡΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΚΑΝΕ (ΕΑΝ ΑΥΤΟ ΕΝΟΕΙΣ)ΑΥΤΟ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΩΝ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΤΠΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΙΑ..
      ΟΣΟΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΦΤΑΣΑΝ..

  5. Μιλάς με τον Καϊσερλή να σώσετε το νησί;Αυτός μέχρι πρόσφατα ήταν δήμαρχος και ο λαός τον έστειλε αντιπολητευση.Μας έβρισε και έφυγε.Τώρα τι ακριβώς θέλει και θέλετε;Το ότι βγαίνατε εσείς χάρη στο ρουσφέτια με τους διορισμούς που κανατε ξέρετε δεν υπάρχει πια.Έτσι έμαθα.Κανω λάθος;

  6. Πολλά έργα χρήσιμα πχ νερό στην ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ για βραβεία σχέδιο πόλεως Μαστιρι και πολλά αλλα

    • Αν νομίζεις ότι το νερό ήταν ένα εύκολο ζήτημα να λυθεί στην Αντιμάχεια γιατί δεν το έφτιαχναν τότε οι επόμενοι η νομίζεις ότι δεν θέλουν όλοι τους που πέρασαν να το φτιάξουν και να ακούν την κατσαδα του κόσμου και να χάνουν ψήφους..

      • Μήπως ξέρεις τι έκανε για το νερό; Γιατί εγώ ξέρω πολύ καλά μέχρι και αλλαγή δειγμάτων επομένως μη μιλάς και για να ξέρεις καλά κάτι ακόμα τα έβγαλαν μπροστά από δείγματα που ήταν ακατάλληλα και για ζώα από το 543 και όχι μόνο.α και κάτι άλλο το νερό από τα πορια γιατί τους σταμάτησε ξέρεις η θες να μάθεις;

        • Λοιπόν κύριε Αντιμαχειτη επειδή έχω περάσει τι μισή μου ζωή στη ΔΕΥΑΚ να σου πω λοιπόν σου αρέσει δεν σου αρέσει και γενικά σε όλους αναφέρομαι θέλετε δεν θέλετε πρέπει να το χωνέψετε ότι το νερό της Αντιμαχειας δεν πρόκειται να φτιαχτεί ποτε..Μακάρι να ήταν αυτό το μόνο πρόβλημα στο χωριό μας..Σιγά το τόσο τραγικό ζήτημα

  7. Διό πραγματικά μπορείτε να καταλάβετε και μπράβο στον πρώην δήμαρχο ο ένας είναι χούντα και κακός και ο άλλος πολύ λίγος δεν έχει πυγμή να κλείσει μια λακκούβα κάνουν κουμάντο η δικηγόροι και ο καματερος με τα στελέχη του ντοπη και εσχος καλύτερα να ψηφίσουμε το ΚΚΕ αν δεν έρθει άλλη παράταξη.

  8. Όπως ακριβώς σας ανέδειξε ο γέροντας μέντορας σας, εσένα και τους άλλους δύο δημάρχους των χωριών, ήρθε ο καιρός να ξεπληρώσετε το γραμμάτιο.Να στηρίξετε τον διάδοχο του που προς στιγμήν δεν τον ανακοινώνει.Εσεις όπως και εμείς ξέρετε ότι δεν είναι άλλος από ΄΄΄΄΄΄΄΄τον εκλεκτό.Αυτα για να μην μας περνάτε για πρόβατα.Εγω επιμένω σε αυτό που λέω.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ