Μπροβάλετε Μπροβάλετε: Χρήστος Κυπραίος – Άλλη μια καταγραφή με έναν εξαιρετικό άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό του νησιού μας!

1
897
Χρήστος Κυπραίος
Άλλη μια συνέντευξη, άλλη μια καταγραφή με έναν εξαιρετικό άνθρωπο με μεγάλη προσφορά στον λαϊκό πολιτισμό του νησιού μας!
Από τα τέλη της 10ετίας του ’50, μικρό παιδί του πήραν οι γονείς του(αφού έβλεπαν το πάθος του) ένα βιολάκι, όπως μας είπε συγκινημένος, ξεκίνησε μόνος του, με λίγη βοήθεια κάποιων οργανοπαιχτών της εποχής, Βασίλη Πατέ, Δήμο Έψιμο, Νίκο Μαύρο(Παχάκι) και έμαθε να παίζει.
Από το 1962-63 περίπου που έπαιξε, χωρίς μηχανήματα τα πρώτα χρόνια, στον πρώτο γάμο στο χωριό του το Πυλί, και για πάνω από 50 χρόνια γλέντησε και διασκέδασε πάρα πολύ κόσμο, παίζοντας με σχεδόν όλους τους παλιούς λαουτιέρηδες της Κω.
Αναπολώντας νοσταλγικά τις βραδιές σε γλέντια που έπαιζε η Χρήστος, θυμόμαστε έναν εξαιρετικό μερακλή, πάντα με το χαμόγελο, σε επαφή με τους γλεντηστές να μας ξεσηκώνει ασταμάτητα με το δοξάρι του .
Να είσαι πάντα καλά Χρήστο Κυπραίο!
Σε ευχαριστούμε πολύ για όλα!
Μπροβάλετε Μπροβάλετε
Γιάννης Μαστόρος – Κυριάκος Παππούλης

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. που αναδεικνύεται πρόσωπα της παράδοσής μας, τα οποία δεν τα γνωρίζουμε όλοι ή μάλλον οι περισσότεροι! Για να γνωρίζουμε την παράδοση του τόπου μας, φτάνει πια με αυτή την ξενομανία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ