Ανασχηματισμός: Έρχονται μεγάλες αλλαγές στην κυβέρνηση – Θέμα λίγων ωρών – Ποια ονόματα ακούγονται

5
6490

Αντίστροφη μέτρηση για τις αλλαγές που θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βράδυ της Κυριακής στην Περαιώς, λίγο μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών, και σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, στην προσπάθειά του να απαντήσει στο χθεσινό μήνυμα των ψηφοφόρων. Ο πρωθυπουργός συνομιλεί με συνεργάτες και υπουργούς ενόψει των αποφάσεων για τις κυβερνητικές αλλαγές.

Όπως μετέδωσε η Χριστίνα Κοραή στο MEGA, ο ανασχηματισμός είναι θέμα λίγων ωρών, με την αντίστροφη μέτρηση να ξεκινάει από το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξετάζει το ενδεχόμενο μεγάλων αλλαγών στην κυβέρνηση.

«Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο, είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές», ανέφερε σήμερα σε δήλωσή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων.

Για αυτό και ακυρώθηκε το προγραμματισμένο ταξίδι του στην Ιορδανία και με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη που θα παραχωρήσει αύριο, Τρίτη, στο κεντρικό δελτίο του Αλφα.

Εάν ο ανασχηματισμός έχει πραγματοποιηθεί ως το απόγευμα της Τρίτης, τότε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του θα αναλύσει τις επιλογές του και τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το Neewsbomb.gr, όσον αφορά στα σενάρια και την ονοματολογία των νέων και των απερχόμενων υπουργών, η έμφαση θα δοθεί στα υπουργεία που σχετίζονται με το θέμα της ακρίβειας, που παραμένει με διαφορά το μεγαλύτερο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, ενώ πιθανότατα θα «τιμωρηθούν» και όσοι ευθύνονται για τη διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.

Αμετακίνητοι πάντως μπορούν να θεωρηθούν οι υπουργοί που παίρνουν καλό βαθμό στα καθήκοντά τους, όπως είναι οι Κυριάκος Πιερρακάκης, Νίκος Δένδιας Σοφία Ζαχαράκη και Αδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλαγές αναμένονται σε τρία με τέσσερα κομβικά υπουργεία που σχετίζονται με την καθημερινότητα των πολιτών, τις επενδύσεις και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Κάποια από τα ονόματα που «παίζουν» αυτή τη στιγμή για την ανάληψη κάποιου υπουργικού θώκου, είναι αυτά των Τάκη Θεοδωρικάκου και Θάνου Πλεύρη.

Εξελίξεις αναμένονται ακόμα και τις επόμενες ώρες.

Ραντεβού Μητσοτάκη στο Μαξίμου με υπουργούς

Εισηγήσεις για τις αλλαγές καταγράφει ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Αναβλήθηκε το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ιορδανία  – Τηλεδιάσκεψη με τους  ηγέτες του ΕΛΚ στις 19.30

mitsotakis-maksimou-xr

Κλίμα ανασχηματισμού επικρατεί τις τελευταίες ώρες στην κυβέρνηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να έχει απανωτά ραντεβού στο Μαξίμου με κορυφαίους υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη συναντηθεί με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον Ακη Σκέρτσο, τον Κωστή Χατζηδάκη και τον Μάκη Βορίδη, ενώ λίγο μετά τις 6 το απόγευμα έφτασε στο Μαξίμου ο Αδωνις Γεωργιάδης.

adwnis-maksimou

Τηλεδιάσκεψη του ΕΛΚ

Η αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και η οργάνωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των διαδικασιών για την ανάδειξη ηγεσίας στην Κομισιόν θα βρεθεί στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης κορυφής που έχει προγραμματισθεί για τις επτάμισι σήμερα το απόγευμα, με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ΕΛΚ, παρά την άνοδο της ακροδεξιάς, κατάφερε να ενισχύσει τον αριθμό των ευρωβουλευτών του κατά δέκα. Επί τάπητος αναμένεται να τεθεί η στρατηγική που θα πρέπει να ακολουθηθεί ώστε να επανεκλεγεί στην προεδρία της Κομισιόν η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κλείσιμο

Αύριο στις 10 το πρωί ο κ.Μητσοτάκης θα δεχθεί στο γραφείο του τους εκλεγέντες ευρωβουλευτές με τη ΝΔ, ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων τους. Η κυβέρνηση πάντως, αποτιμά με ψυχραιμία το εκλογικό αποτέλεσμα, παρότι η Νέα Δημοκρατία βρέθηκε κάτω από τον πήχη του 33%, που είχε θέσει ως εκλογικό στόχο. Το ταξίδι του πρωθυπουργού στην Ιορδανία ακυρώθηκε, και στο πρόγραμμά του εντάχθηκε συνέντευξη στον Alpha το βράδυ της Τρίτης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, εμφανίστηκε ψύχραιμος στον σημερινό «πρωινό καφέ» στο Μέγαρο Μαξίμου, για την πρώτη επίσημη συζήτηση για τα αποτελέσματα αλλά και τα βήματα που πρέπει να γίνουν. Ωστόσο έγινε σαφές πως πρέπει να αναλυθεί σοβαρά γιατί περίπου 1 εκατ. πολίτες δεν ψήφισαν ΝΔ φέτος εν σχέσει με τις περυσινές εθνικές εκλογές.

Πριν από λίγο πάντως, να συγκληθεί εκτάκτως η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ για την αποτίμηση του «δυσμενούς», όπως το χαρακτηρίζει, αποτέλεσμα ζήτησε ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς.

Την ίδια ώρα, προκειμένου η συζήτηση κυρίως στην αντιπολίτευση να μην ενταθεί, αναφορικά με τις επιδόσεις της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται αύριο, Τρίτη, να δώσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA, προκειμένου να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να δώσει απαντήσεις για τα εκλογικά συμπεράσματα.

Συγκεκριμένα, κατά πληροφορίες, στην πρώτη εκτίμηση φαίνεται πως οι αιτίες της υποχώρησης του κυβερνώντος κόμματος είναι πολυπαραγοντικές. Αυτό σημαίνει πως βάσει του αποτελέσματος, άλλοι πολίτες ήθελαν να στείλουν μήνυμα δυσαρέσκειας για την αποτελεσματικότητα και τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, άλλοι ενοχλούνται από αυτό που εκλαμβάνεται ως «αλαζονεία» και ήθελαν εκ του ασφαλούς να διαμαρτυρηθούν, ενώ άλλοι να δείξουν ότι ενοχλούνται από τις επιλογές σε «ταυτοτικά» ζητήματα του ευρύτερου χώρου της κεντροδεξιάς παράταξης.

Σημαντικό ρόλο στην επίλυση, όσο αυτό είναι εφικτό, της εξίσωσης θα παίξει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος, ο οποίος είναι γνωστός για τις αναλύσεις του επί των δημοσκοπήσεων και των εκλογικών αποτελεσμάτων, οπότε αναμένεται σήμερα ή αύριο να παρουσιάσει μία πρώτη σημαντική ανάγνωση με ποιοτικά και ποσοτικά στοιχεία.

Όπως εκτιμούν στο κυβερνητικό στρατόπεδο και είναι σε θέση να γνωρίζει το protothema.gr, οι μετακινήσεις πολιτών στα κόμματα δεξιότερα της Νέας Δημοκρατίας υφίσταται, χωρίς σε απόλυτους αριθμούς τα κόμματα αυτά να «εκτοξεύονται». Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως επί της ουσίας, παρά το γεγονός πως η ΝΔ έχασε ένα εκατομμύριο ψήφους σε σχέση με τις περσινές εθνικές εκλογές, η άνοδος των κομμάτων της ακροδεξιάς ήταν μόλις 54.000 σταυροί.

Ένα ακόμη συμπέρασμα για το κυβερνών κόμμα είναι πως υπάρχει μεγάλη «τρύπα» στον λεγόμενο «μεσαίο χώρο». Η αίσθηση πάντως είναι ότι οι πολίτες δεν μετακινήθηκαν ουσιαστικά από τη ΝΔ, αλλά τοποθετήθηκαν περισσότερο στην αποχή.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δεν θες λαθρομετανάστες να σφάζουν στο όνομα του Ισλάμ;
    Αηδιάζεις με τα σουργελα που χορεύουν στα pride με φτερά;
    Θες ασφάλεια και ευημερία με τιμωρίες στους παραβάτες κι όχι χάδια;
    Ε, είσαι ακροδεξιός ισλαμοφοβικος φασίστας!!

  2. Εχουμε καταντήσει να θεωρούμε «ακροδεξιά πολιτική» την εφαρμογή των νόμων σε θέματα λαθρομετανάστευσης και εγκληματικότητας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ