«Ομάδα που (υποτίθεται) ‘κερδίζει’ την αλλάζεις;» Κι όμως, το είδαμε κι αυτό…

56
3862

«Ομάδα που (υποτίθεται) ‘κερδίζει’ την αλλάζεις;» Κι όμως, το είδαμε κι αυτό…

Στην πολιτική, κυρίαρχο δόγμα ήταν ανέκαθεν  «ο θάνατος σου η ζωή μου», πράγμα που πάνε να το περάσουν με ωμότητα πλέον και στην κοινωνία με το νέο διχασμό που επιχειρούν, με τις εμμονές και τις σκοπιμότητες τους.

Κάπως έτσι, «θολώνει» ο νους και μέσω της επικοινωνίας (προπαγάνδας) προσπαθούν να περάσουν μηνύματα για το εντελώς αντίθετο από αυτό που είναι. Πήγε λοιπόν να περάσει το μήνυμα της «συναίνεσης» ο Πρωθυπουργός, επιχειρώντας να βάλει στην κυβέρνηση έναν πρώην ΣΥΡΙΖΑίο Υπουργό (ξεχνώντας μάλιστα ότι κατά την υπουργοποίησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ίδιος τον είχε παρομοιάσει στη βουλή με τον… χουντικό Σπαντιδάκη. Έλα όμως που τα πρακτικά και τα ντοκουμέντα μένουν…)

«Ομάδα που κερδίζει την αλλάζεις;» Κι όμως με το φιάσκο του ανασχηματισμού, το είδαμε κι αυτό να συμβαίνει:

-στον τομέα της υγείας εν μέσω πανδημίας (υποχρεωτικότητας-διχασμού και μη επίτευξης του στόχου των εμβολιασμών),

-της προστασίας του πολίτη (έκρηξη εγκληματικότητας),

-της πολιτικής προστασίας (λάθη στη διαχείριση των πυρκαγιών με την υπόσχεση για έμπρακτο «συγνώμη» του Πρωθυπουργού στη βουλή),  και

-του τουρισμού (εδώ, σηκώνουν τα χέρια ψηλά και οι ίδιοι οι άνθρωποι της κυβέρνησης)

Τι μήνυμα επιχείρησε λοιπόν να περάσει ο ανασχηματισμός;

Μάλλον ότι «η κυβέρνηση επέτυχε, οι υπουργοί… καρατομήθηκαν» (ή έπεσαν «θύματα» καραμπόλας).

Ο δεύτερος δημοφιλέστερος – σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- Υπουργός (μετά τον Δένδια) Β. Κικίλιας που είναι και γιατρός, κρίθηκε σκόπιμο από τον Πρωθυπουργό να αφήσει το Υπ. Υγείας σε αυτή την κρίσιμη φάση και να πάει στο… Τουρισμού.

Και στη θέση του, στο Υπ. Υγείας να τοποθετηθεί ο… Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω Αθ. Πλεύρης, εκ του ΛΑΟΣ προερχόμενος, ο οποίος πέρα από τις γνωστές ακροδεξιές θέσεις και απόψεις, είχε επιπλέον, τα ίδια αντιεμβολιστικά επιχειρήματα πριν από 11 χρόνια στο θέμα των εμβολιασμών τότε κατά του H1N1 (το διαδίκτυο και το Twitter έκανε ‘πάρτυ’ με τα σχετικά βίντεο από τις τοποθετήσεις του στη βουλή).

Άντε τώρα να πείσει για το… αντίθετο και ότι (με το πέρασμα από το ΛΑΟΣ στη ΝΔ και την Υπουργοποίησή του), «άλλαξαν οι συνθήκες και τα δεδομένα… και «εμβολιαστείτε για το καλό σας».

– Ο (πρώην ΠΑΣΟΚος) Χρυσοχοΐδης αποδείχτηκε τελικά ο αποδιοπομπαίος τράγος (που γράφαμε και σε προηγούμενο σημείωμά μας) προκειμένου να εξιλεωθεί κάπως η κυβέρνηση για το πρωτοφανές αρνητικό ρεκόρ των Πυρκαγιών στην Ελλάδα (περισσότερα από 1 εκατομμύριο στρέμματα κάηκαν μέσα σε δύο εβδομάδες).

-Ο Χαρδαλιάς λόγω και της πρόσφατης περιπέτειας με την υγεία του «έπεσε» στα πιο μαλακά, αντικαθιστώντας όμως τον έμπειρο και αεικίνητο Υφ. Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή που θωράκισε τον Έβρο και τα νησιά, ενόψει νέου μεταναστευτικού ( σε λίγο που θα ξεκινήσει το νέο κύμα θα δούμε την ορθότητα της επιλογής…)

– Ο καημένος ο Θεοχάρης που την γλύτωσε στα δύσκολα (θυμάστε το περσινό «μπάχαλο» με τη λίστα των χωρών και το «σχέδιο ανοίγματος του τουρισμού», που αντί γι αυτόν την πλήρωσε τελικά ο Κόνσολας) αντικαθίσταται σήμερα που ο τουρισμός κέρδισε το μεγάλο στοίχημα, εν μέσω πανδημίας, και δύσκολων ισορροπιών με το «brand Ελλάδα να είναι πιο δυνατό από ποτέ» όπως τόνισε χαρακτηριστικά παραδίδοντας στον Κικίλια (τώρα, ποια η σχέση του νέου Υπουργού με τον τουρισμό, πέρα ίσως από τα ταξίδια και την αγάπη του για… την Πάτμο, θα το δούμε δυστυχώς κι αυτό, στην πράξη, βλέπε «του Κασίδη το κεφάλι»).

Κι όλα αυτά ενώ η κατάσταση το φθινόπωρο και τον χειμώνα δεν προοιωνίζεται καθόλου ρόδινη για κανέναν -εμβολιασμένο ή ανεμβολίαστο- και ο διχασμός μεταξύ των δύο αυτών μεγάλων ομάδων του πληθυσμού θα ενταθεί και ενδεχομένως να αποτελέσει το μείζον πρόβλημα των επόμενων μηνών.

Τα μέτρα που ανακοινώνονται για ελέγχους στα καταστήματα (κυρίως καφετέριες, εστιατόρια και μπαρ) είναι ζήτημα αν μπορούν να εφαρμοστούν στην πράξη (τήρηση αποστάσεων, έλεγχος πιστοποιητικών, περιορισμός των ατόμων σε κλειστά κέντρα)

Ο φόβος του φόβου (και στις δύο ομάδες του πληθυσμού) είναι λογικό να περιορίζει τον τζίρο ακόμη και αν τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις παραμείνουν ανοιχτά. Πόσοι άραγε μετά από τόσες δυσκολίες θα αντέξουν και δεν θα διακόψουν τις δραστηριότητές τους ή θα αναγκαστούν να κλείσουν;

Για την ψυχολογική επιβάρυνση τόσο των ανεμβολίαστων εργαζόμενων όσο και των εμβολιασμένων στα γραφεία, στους χώρους εργασίας κλπ όπου ήδη βλέπουν ο ένας τον άλλο με… μισό μάτι, δεν το συζητάμε.

Στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδίως στις μεγάλες πόλεις που χρησιμοποιούν όλοι καθημερινά για να πάνε στις δουλειές τους -όπου, το ζήσαμε και πέρσι κανένας έλεγχος και κανένας φραγμός δεν υπάρχει-η κατάσταση αναμένεται να γίνει εκρηκτική.

Μπορεί να μη γίνει ξανά lockdown; Ποιος μπορεί να το εγγυηθεί… αν γεμίσουν οι Εντατικές;

Τι θα γίνει με τα σχολεία, με τα πιστοποιητικά, τα self ή τα rapid test; Τα παιδιά που οι γονείς είναι σκεπτικιστές και δεν επιθυμούν να κάνουν το εμβόλιο (κάπου 45-47% μέχρι στιγμής);

Τα ίδια προβλήματα ασφαλώς θα αντιμετωπίσουν και οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά μέχρι στιγμής αυτό που δείχνει να ενδιαφέρει την ΕΕ είναι όχι να στείλει κάποια οδηγία στα κράτη-μέλη της αλλά… η προώθηση του εμβολίου της Pfizer και τίποτε άλλο.

Δυστυχώς η μεγαλύτερη δοκιμασία την επόμενη περίοδο για τη χώρα και την κοινωνία μας -πέρα και πάνω από τον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του- είναι η διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής. Η αλληλοκατανόηση και ο αλληλοσεβασμός, των μεν και των δε.

Η ισορροπία σε μια τέτοια κρίσιμη κατάσταση είναι το ζητούμενο. Και χρειάζεται ψυχραιμία, και πολλές ψυχολογικές αντοχές για την διατήρησή της και την αποφυγή πάση θυσία του κοινωνικού διχασμού!

 

 

 

56 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Την ποιο ξεκάθαρη δήλωση την έκανε ο Άγιος Δωδώνης Χρυσόστομος. Όσοι μισθοδοτούνται από το δημόσιο άπαντες εμβόλιο. Το προχώρησε και παραπέρα λέγοντας ακόμη και οι παπάδες. Καμία εξαίρεση. Ας βρει μιμητές! Όχι ναι μεν αλλά και μπέρδεμα. Ας βγουν όλοι οι θεσμικοί παράγοντες από όποια θέση και αν κατέχουν να πουν την άποψη τους ναι ή όχι για εμβολιασμό. Καθαρές κουβέντες.

  2. ΕΡΤ πρώτο πρόγραμμα πριν από 10 λεπτά στις 12:34 ξημερώματα 4ης/9/21.

    Ο παραγωγός της εκπομπής παρουσίασε τις εντυπώσεις Βρετανικών συντηρητικών σελίδων για την υπουργοποίηση Πλεύρη..θυμήθηκαν τις δηλώσεις ότι πρέπει να πυροβολούνται οι μετανάστες στο ψαχνό και ότι έπρεπε να ανοίξει κάποια πτέρυγα του Άουσβιτς.Αυτο το άτομο υπουργοποίησε ο Μητσοτάκης, ενώ μόνο η κρατική ΕΡΤ μετέδωσε τα σχόλια ξένων Μέσων Ενημέρωσης..για όποιον θέλει να το ξανα-ακούσει ,ert on demand και να χαρεί την Δημοκρατία που ζει η χώρα.

    • Μα αυτός που λες κατεβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ.Εσυ ψήφισε τον Αλέξη να βάλει υπουργούς τον Καμμένο και τους βουλευτές του .Καλα ποδο βαρεμένος είσαι να ακούς πολιτική εκπομπή μετά τα μεσάνυχτα στην ΕΡΤ;Δεν πας να σε δει κανένας γιατρός;

      • Ούτε ποτέ ψήφισα Αλέξη,ίσα ίσα Ν.Δ από το Λύκειο,δεν είμαι όμως στραβό αρρωστημένο κομματόσκυλο να μην βλέπω μπροστά μου,όπως η πάρτη σου.

        • Έλα τώρα αν δεν είσαι με τον Αλέξη είσαι με τα φιλαράκια του ,τους φυλακισμένους της ΧΑ.Ντρέπεσαι να το πεις;

      • Κομματόσκυλο.. απαυτώνεσαι.
        Έμεινες στην ιστορία,αφού δεν τα θες απ την ΕΡΤ,να στ ανεβάσω απ τα ξένα Μέσα ενημέρωσης;

      • Μόνο με εμφύτευση φακού και εγκεφάλου, αλλά το δεύτερο δεν υπάρχει..δεν μπορείς να το βρεις για μεταμόσχευση, αφού ο βλάκας πάντα βλάκας μένει μέχρι τέλους.

        https://www.presspublica.gr/thanos-pleyris-zito-sygnomi-an-echo-prosvalei-ton-evraiko-lao/

        Κανένα άλλο έξυπνο σχόλιο θα κάνεις καραβόσκυλο;

      • Προϊόν ////ούζας είστε,ΠΑΣΟΚ,κιναλ,Χ.Α.,ΛΑΟΣ,Ποτάμι, ΚΟΔΗΣΟ ΚΑΕ,μην ντρέπεσαι να το πεις..
        Πώς έβγαλες το συμπέρασμα ότι είμαι Χ.Α.,αφού βρίζω το υπαρξιακό τους κόλλημα που είναι το μίσος κατά των Εβραίων,ούτε να σκεφτείς δεν μπορείς,για τόσο κάψιμο..για τόση βλακεία..τόσο άσχετος και βλάκας,που το φωνάζεις κιόλας..
        Λευκό ,ότι έπρεπε να ψηφίσουν όλοι στην χώρα με τους καραγκιοζοπαίχτες και τα γκαβά κομματόσκυλα.

        • Αφού δεν έχεις γνώμη και είσαι του λευκού τι ασχολησαι;Άσε τους άλλους να αποφασίζουν για σένα λοιπόν.Μας το είπες λοιπόν .Είσαι με τους Εβραίους που είναι τέλειοι.Καλα κρασια.

      • Απ όπου και να προέρχεται.. κατά της βίας,κατά του διχασμού, κατά του εμφυλίου, κατά κεκαλυμμένων ρατσισοφασιαστών σαν και του λόγου σου

  3. https://youtu.be/bWjlST0QmOA

    Και για το μαντρόσκυλο που γράφει ‘ξυδάκι’
    αφιερωμένο το βίντεο με ξυδάκι Ευβοίας,απ τα καμένα, εκεί που χειροκροτούσαν τους Ρουμάνους πυροσβέστες,έλα ντε.. θυμήσου.

  4. Ίσως όταν χαθεί η στήριξη του Ισραήλ στα Εθνικά μας θέματα και κυρίως στο Τουρκολυβικό μνημόνιο

    Τότε ίσως καταλάβει τις γκάφες του ο Πρωθυπουργός που υπουργοποίησε πολιτικό με απόψεις αντισημιτικές όπως το άνοιγμα του Άουσβιτς..πιο πολύ μου άρεσε η εκκωφαντική σιωπή της Προέδρου της Δημοκρατίας,που κατάντησε μια μαριονέτα του πολιτεύματος,ένα μπιμπελό Barbie.
    Αυτοί που έγραφαν για Δημοκρατία όταν πήγε Κάλυμνο,ήταν το αποκορύφωμα.σκέτοι πατσάδες.

  5. Οι τρεις απ’το ΛΑΟΣ υπουργοί και μάλιστα ο ένας αντιπρόεδρος. Ενας ακόμη από ΛΑΟΣ αρχηγός κόμματος. Επίσης ο σύντροφος Τάκης από το ΚΚΕ υπουργός στους χωροφύλακες 😂.Ρε θα τρελαθουμε. Ενα παλικαρακι υποψήφιο ΕΠΟΠ για το στρατό τον αποριψανε γιατί είχε δικαστεί παλιά για μηχανάκι. Και μου έχεις τον πρωην Δήμαρχο Βύρωνα υφυπουργό άμυνας με δύο καταδίκες που έριχνε τα μπάζα στο περιβάλλον; Και τον είχες πριν να σου προστατεύει τα δάση;Και σου κουνάει το δάχτυλο εσένα που τον βλέπεις στην TV; Τον Αλκιβιάδη τον έδιωξε γιατί είχε την ίδια άποψη με τον στρατηγό Γκιζαρη στο ΝΙΜΙΤΣ. Αλλά αγαπητοί χωροφύλακες καλά γράφατε τον κόσμο έξω από τις εκκλησίες; Εμβολιαστειτε τώρα. Ανάκληση απόφασης στις αναστολες των υγειονομικών. Αλλιώς ετοιμαστείτε για αναστολή στην ζωη σας Έλληνες ανεξάρτητα από επάγγελμα.Εκτος αν δεν θέλετε αναστολή πάρτε ένα 112 για εκκένωση από την χώρα.Ερχονται άλλοι. Τα καραβάνια είναι στο δρόμο.

    • Χειρότερα από εσένα αποκλείεται να είναι.Τόσο καθυστερημένα.Άντε πάρε δρόμο να έρθουν έξυπνοι άνθρωποι εδώ.Η βλακεία σας κούρασε.

    • Πολύ σοβαρό άτομο ο ψεκασμένος-πυροβολημένος. Μόνο τη φάτσα του να δεις, δε χρειάζεσαι άλλο.

  6. Θεός σχωρέστον, τουλάχιστον πέθανε ανεμβολίαστη,αλλά υγιής

    Πλέον στα πιστοποιητικά θανάτου των ανεμβολίαστων θα γράφω «υγιέστατος».
    Από γνωστό Ιατροδικαστή.

  7. Από τον Δημήτρη Δανίκα και την στήλη: Στήλη άλατος, Πρώτο Θέμα σήμερα.

    Άλλα αν άλλων ,αν ο Β.Κικιλιαςως υπουργός Υγείας θεωρήθηκε ακατάλληλος,τότε γιατί ως ακατάλληλος βρέθηκε στο υπουργείο τουρισμού;μπας και το Υπουργείο Τουρισμού ακατάλληλο κ αυτό;
    Αν ο Χαρδαλιάς θεωρήθηκε ακατάλληλος για το υπουργείο πολιτικής προστασίας, γιατί αναβαθμίστηκε σε ρόλο υφυπουργού Άμυνας;
    Ο διχασμός πια είναι μεγάλος, συναίνεση ούτε για δείγμα.
    Μετά από 11 χρόνια οριζόντια λιτότητα,οι ανατιμήσεις φωτιά ,50% η ΔΕΗ πάνω,το ψωμί, υπηρεσίες, εισιτήρια εσωτερικού..ενώ η Πρόεδρος Δημοκρατίας κοιμάται ολόρθια .
    Θα πληγούν οι μικροί ως συνήθως,θα γονατίσουν νοικοκυριά, αλλά ο ανασχηματισμός αναγκαίος λόγω εσωτερικών αναδιατάξεων και προεκλογικών δεσμεύσεων.Οταν η πολιτική καταντά διχασμός τύπου Ολυμπιακού-Παναθηναικού και τα μαντρόσκυλα βλέπουν τα πάντα ωραία.

  8. Για άλλο λόγο άλλαξε σύνθεση η ομάδα. Σωστα λέτε κέρδισε τους στόχους σε υψηλότερη κλίμακα από το μέσο όρο παρολαυτα το να την αλλάξει σημαίνει κίνηση στρατηγικής. Κι αυτό γίνεται για βαθύτερους λόγους.

  9. 5.500 Αστυνομικοί στην ΔΕΘ για τον Μητσοτάκη
    400 Πυροσβέστες στην #βαρυμπομπη
    200 Πυροσβέστες στην #Βορεια_Ευβοια

  10. Να φοράνε οι ανεμβολίαστοι κόκκινα περιβραχιόνια η πρώτη πρόταση του Θάνου Πλεύρη ως υπουργός Υγείας

    Συγκεκριμένα ο 44χρονος υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ζήτησε οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας να φοράνε στο εξής κόκκινα περιβραχιόνια με ένα αστέρι όταν κυκλοφορούν σε δημόσιους χώρους, ώστε να ξεχωρίζουν εύκολα από τους εμβολιασμένους, μιας και η λύση με το ξύρισμα γουλί δε φαίνεται τελικά να προχωράει.

    Ακόμη, πρότεινε οι ανεμβολίαστοι να συγκεντρώνονται σε ειδικούς χώρους-στρατόπεδα, όπου και θα παραμένουν, ενώ δεν απέκλεισε και το ενδεχόμενο να τοποθετούνται σε θαλάμους όπου θα εκτίθενται σε αέρια αντισηπτικών

  11. Να μην εκπλαγουμε αν στειλει ο ΠΛΕΥΡΗΣ τους ανεμβολιαστους στο ΑΟΥΣΒΙΤΣ…

  12. Λοιπόν, αν μέσα σε αυτούς είναι γιατροί, απλά δεν θα έχουν το δικαίωμα να εργαστούν σαν γιατροί, ποτέ ξανά, όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και στην Ε. Ε. Αν είναι γιατροί του ΕΣΎ, απόλυση και το πρώτο φυσικά. Αν είναι δημόσιοι υπάλληλοι, απόλυση και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων εφ’ ορού ζωής. Αν είναι ιδιώτες, στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων εφ’ ορού ζωής και χρηματικό πρόστιμο τουλάχιστον ίσο με το 50% των ετησίων εσόδων τους την τελευταία 10ετια.

  13. Μαϊμού εμβολιασμοί και πιστοποιητικά εμβολιασμού στη χώρα όπου τα μισά κυβερνητικά στελέχη έχουν μαϊμού πιστοποιητικά σπουδών. Πέφτουμε απ’ τα σύννεφα.

    • Δεν νοείται να πεθαινουν στην ψύχρα οι ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΙ ΑΡΝΗΤΕΣ στο όνομα και υπέρ του ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ! Πράγματα για να πηδάς από τον 100στο όροφο. Μιλάμε για πολύ τρέλα.

  14. -Ιιιιιιι απ’ πούθε προυδόθηκα;Αχάι μανουλ μ
    Έχει φάση σήμερα που πήραν μέιλ όλες οι υπηρεσίες Δημοσίου για αποστολή πιστοποιητικών εμβολιασμού.. τουλάχιστον θα δείξουν πόσο Ζορό είναι..

  15. By the way, ό πατέρας τού Bill Gates ήταν πρόεδρος τής αλυσίδας κλινικών Planned Parenthood πού είναι εξειδικευμένες στην αντισύλληψη και στις έκτρωσης…
    …ακούστε καλά τί λένε στο βιντεάκι και αναλύστε στο λεπτό 1′ με τί παθολογική μανία και χαρά μίας ψυχικά πολύ ύποπτης περίπτωσης εξηγεί ό B. Gates πώς θα «βαρεσουμε μεταλλαγμένους οργανισμούς κατευθείαν μέσα στις φλέβες μικρόν παιδιών»…!
    https://rumble.com/vlkjya-36230914.html

  16. ΠΡΙΣΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ.. Αυστραλία: Αναγνώριση προσώπου και γεωεντοπισμός για την τήρηση της καραντίνας

    Οι αρχές της Αυστραλίας μέσω μιας εφαρμογής με σύστημα αναγνώρισης προσώπου και γεωεντοπισμού οι Αρχές θα είναι σε θέση να διασταυρώσουν εάν ο κάτοχος του αριθμού τηρεί ή όχι την καραντίνα.

    Εάν όμως δεν καταφέρει να απαντήσει εντός 15 λεπτών τότε θα αποστέλλεται η Αστυνομία στο σπίτι του!

  17. Ειναι εξοργιστικό το γεγονός πως εξαιτίας των ηλιθίων ταλαιπωρούμαστε τόσο.

    Μπλοκάρει το ΕΣΥ και γίνεται σύστημα μιας νόσου, υπάρχει αβεβαιότητα στην οικονομία, υποφέρει η παιδεία και τα παιδιά μας περιορίζονται στο σπίτι για πολλούς μήνες σε μια πολυ κρίσιμη περίοδο της ζωής τους.
    Αντί να δουν τι γίνεται στη Δανία που γύρισε σελίδα, τους έχουμε εδώ και μας τα κάνουν τσουρέκια. Και μάλιστα για να προστατευτούν αυτοί, όχι εμείς. Και για να προστατευτεί το ΕΣΥ απο αυτούς και την βλακεία τους.

  18. Μια συγκροτημένη κοινωνία δεν μπορεί να αρνηθεί την περίθαλψη ακόμα και σε αλυσοδεμένους τρελούς.

    και αυτό έχει επίπτωση στους υπόλοιπους ασθενείς που τους παίρνουν στον λαιμό τους.ξερω τρεις συμπολίτες μας φτωχούς που χρειάζονται επέμβαση και τα Νοσοκομεία τις αναβάλλει,λόγω ελλείψεως κλινών.
    Δυστυχώς παίρνουν στον λαιμό τους κόσμο με την βλακεία τους…
    Βεβαίως η λάθος διαχείριση έπαιξε ρόλο,αν απ την αρχή ανακοίνωνε πιο χειροπιαστά τα περιστατικά και δεν είχε δείξει ανοχή σε συντεχνίες για ψήφους,θα είχαμε άλλη τροπή.
    Σε λίγο ξεπερνάμε και το κράτος που οι ειδικοί είχαν σαν παράδειγμα αποφυγής,την Σουηδία.
    Ένα κ…χανείο σκέτο.

    • Αμφιβάλλω αν ο ήρωας σου έχει πάει φαντάρος ,αν γνωρίζει ότι η λιποταξία και η ανυπακοή τιμωρούνται στο πεδίο της μάχης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν διαφωνώ με τους Κυβερνητικούς χειρισμούς,τις παλινωδίες,τις κωλοτούμπες,την διαίρεση των πολιτών.
      Αμφιβάλλω αν ο μπούφος του βίντεο σε μια επιστράτευση θα πήγαινε στην πρώτη γραμμή να υπερασπιστεί την μάνα του… ή θα έπαιρνε το πρώτο αεροπλάνο για Ελβετία, αμφιβάλλω βέβαια και για την δική σου στάση.

      • Ποιος τον δημιούργησε τον πόλεμο βρε βλήμα? Γιατί δεν σου λένε αν ο ιός είναι τεχνητός ή όχι και πως προέκυψε?

        Και τι σε πειράζει που ο άνθρωπος καταγγέλλει μια αλήθεια για τα εμβόλια-δολοφόνους που συνειδητά κρύβουν και αποκρύπτουν με νύχια και με δόντια μέσω των ακριβοπληρωμένων ΜΜΕ και «ειδικών» του συστήματος με το οποίο κατά τ’ άλλα «διαφωνείς» αλλά ακολουθείς ως «χρήσιμος ηλίθιος»?

  19. Νούμερα φτιαγμένα, κομμένα και ραμμένα στα μέτρα τους! Σου λέει κάτι αυτό...

    Πέρσι το Lockdown το 2020 άρχισε στις 5 Νοεμβρίου όταν τα τότε νούμερα ήταν μικρότερα από τα σημερινά
    Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε τα νούμερα της 5ης Νοεμβρίου.
    29 θάνατοι και 187 οι διασωληνωμένοι .

    chrome-extension://efaidnbmnnnibpcajpcglclefindmkaj/viewer.html?pdfurl=https%3A%2F%2Feody.gov.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F11%2Fcovid-gr-daily-report-20201105.pdf&clen=6007198&chunk=true

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ