Τα νέα πρόσωπα της Κυβέρνησης – Δείτε ποιοι είναι

0
824

Χρήστος Ταραντίλης: Ποιος είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος

tarantilis-5

Εξελέγη βουλευτής Επικρατείας με τη Νέα Δημοκρατία στις εκλογές του 2019

Το δύσκολο έργο της επικοινωνίας του έργου της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο βουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Ταραντίλης, ο οποίος μετά τον ανασχηματισμό είναι ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος στην θέση του Στέλιου Πέτσα.

Ο Χρήστος Ταραντίλης γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Μαθηματικά στην Πάτρα και έκανε μεταπτυχιακό στην Επιχειρησιακή Έρευνα στο London School of Economics κι έλαβε το διδακτορικό του από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο στο ίδιο αντικείμενο.

Είναι Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Λήψης Αποφάσεων στο Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντής της ερευνητικής μονάδας «Επιχειρησιακής Έρευνας και Συστημάτων Αποφάσεων» στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (ΔΕΤ) και μέλος των επιτροπών διοίκησης τεσσάρων μεταπτυχιακών προγραμμάτων στη Σχολή Διοίκησης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Επιπλέον, είναι μέλος του εκδοτικού συμβουλίου (Associate Editor) του αμερικάνικου περιοδικού «Networks» (εκδοτικός οίκος Wiley), πρόεδρος και μέλος των επιτροπών πλήθους διεθνών επιστημονικών συνεδρίων στο χώρο της διοικητικής επιστήμης.

Το 2017 είχε αναλάβει χρέη γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού κι Επικοινωνίας στη ΝΔ όπου είχε αναλάβει και την εκπαίδευση των στελεχών του κόμματος στην ενότητα «Ηγεσία και λήψη αποφάσεων», στην Πολιτική Ακαδημία του κόμματος. Τον Ιούλιο του 2019 εξελέγη βουλευτής Επικρατείας.

Μαρία Συρεγγέλα: Ποια είναι η νέα υφυπουργός Εργασίας αρμόδια για την οικογένεια

maria12

Η κυρία Συρεγγέλα ήταν μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων

Τη θέση της υφυπουργού Εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια αναλαμβάνει η Μαρία Συρεγγέλα έπειτα από τον ανασχηματισμό που έγινε στην κυβέρνηση.

Η κυρία Συρεγγέλα ήταν μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Είναι παντρεμένη με τον Φώτη Κυριακόπουλο, Πολιτικό Μηχανικό και μητέρα δύο παιδιών, του Βασίλη και του Κωνσταντίνου.

Επιπλέον, είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management).

Η κυρία Συρεγγέλα έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), από το 2001 έως το 2005 και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum, την ίδια περίοδο.

Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, από το 2001-2004 και στην Κ.Ε. από το 1998-2005 και διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) από το 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015.

Σπήλιος Λιβανός: Αυτός είναι ο νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

livanos-4

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχτηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας

Το χαρτοφυλάκιο του υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανέλαβε ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, Σπήλιος Λιβανός στο νέο κυβερνητικό σχήμα, όπως αυτό ανακοινώθηκε μετά τις αλλαγές που έγιναν λόγω του ανασχηματισμού.

Ο Σπήλιος Λιβανός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Είναι γιος του πρώην υπουργού Διονύση Λιβανού και της Αλίκης Κυριακίδου. Σπούδασε Οικονομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Άμχερσττης Μασαχουσέτης των Η.Π.Α. και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία στο Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ, στις Διεθνείς Σχέσεις και στη Συγκριτική Πολιτική Ανάλυση.

Εργάστηκε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και στη συνέχεια στην Ελλάδα ως στέλεχος επιχειρήσεων και το 1998 δημιούργησα και έκτοτε λειτουργώ την εταιρεία κατασκευής και διαχείρισης ακινήτων «ΔΙΩΝ Α.Ε.» και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στο Βέλγιο.

Στις εκλογές του 2007 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής. Το 2013, ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς του ανέθεσε τη θέση του Γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος. Από το 2016 είναι Πρόεδρος του ΔΣ της πνευματικής εστίας Παναγιώτη Κανελλόπουλου (ΕΦΠΚ).

Μόλις ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, τάχθηκε στο πλευρό του. Μετά την εκλογή του, του ανέθεσε τη θέση του Συμβούλου του για θέματα Επιχειρηματικότητας.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 εκλέχτηκε Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και από τότε ορίστηκα Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΝΔ.

Γιάννης Οικονόμου: Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

γιαννης-οικονομου

Ένα φρέσκο πρόσωπο αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, αρμοδίου για θέματα Κοινής Αγροτικής Πολιτικής. Πρόκειται για τον βουλευτή Φθιώτιδος Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του Κώστα Σκρέκα.

Ο κ. Οικονόμου είναι σχετικά «καινούργιος» στην πολιτική, αφού εξελέγη βουλευτής πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2019 και αναλαμβάνει για πρώτη φορά κυβερνητική θέση.

Το βιογραφικό του

Γεννήθηκε το 1973 στη Λαμία και ολοκλήρωσε τη σχολική του εκπαίδευση στο 3ο Γενικό Λύκειο.

Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και πήρε το πτυχίο του Γεωπόνου από το τμήμα Φυτικής Παραγωγής. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στη Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία, στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Μιλά Αγγλικά. Υπηρέτησε τη Στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία.

Τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2001 διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αντίστοιχα και μέχρι σήμερα συμμετέχει στην ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

Από το Νοέμβριο του 2006 έως το 2009 ήταν Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή και από τη θέση αυτή προχώρησε σε σειρά παρεμβάσεων που ενίσχυσαν την προστασία του καταναλωτή στη χώρα μας (γραμμή παραπόνων 1520, ενσωμάτωση κοινοτικών οδηγιών για προστασία από αθέμιτες εμπορικές πρακτικές, νόμος για την προστασία καταναλωτών στις τραπεζικές συναλλαγές).

Από το 2013 ήταν επικεφαλής της εταιρείας οδικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΣΥ Α.Ε.) θέση από την οποία παραιτήθηκε προκειμένου να συμμετάσχει, σε τιμητική θέση, στο ψηφοδέλτιο Β’ Αθηνών της ΝΔ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Από το 2001 εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα ως Γεωπόνος σε εμπορικές επιχειρήσεις και μελετητικές εταιρείες.

Σήμερα δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας και παραγωγής τροφίμων.

Εξελέγη Βουλευτής Φθιώτιδας στις εκλογές του Ιουλίου 2019, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς.

amuras-vouli

Ο Γιώργος Αμυράς νέος υφυπουργός για θέματα προστασίας περιβάλλοντος

Πρώτη φορά υφυπουργός ο Γιώργος Αμυράς και μάλιστα στο κατάλληλο πόστο για τον κατάλληλο άνθρωπο. Οι δράσεις, αλλά κυρίως οι ευαισθησίες του Γιώργου Αμυρά για το περιβάλλον είναι γνωστές και η προσφορά του σε ένα τέτοιο υπουργείο με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές προεκτάσεις θα είναι σημαντική, αναγκαία και απαραίτητη.

Ο Γιώργος Αμυράς, είναι ένας από τους δραστήριους, νέους ανθρώπους, λάτρεις της φύσης και του ποδηλάτου με το οποίο συχνά κινείται ακόμη και στο κέντρο της πόλης, θα αφήσει το δικό του στίγμα στα θέματα περιβάλλοντος και προστασίας της φύσης.

Μπορεί να είναι νέος στην ηλικία, όχι όμως στην πολιτική του διαδρομή, καθώς εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τα κοινά, στο Δήμο Αθηναίων και η ανάδειξή του ως βουλευτή του Ελληνικού Κοινοβουλίου ήταν αναμενόμενη καθώς διακρίθηκε μέσα από τις κοινωνικές και πολιτιστικές του δράσεις.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους εξελέγη βουλευτής Β΄ Αθηνών με το Ποτάμι, του οποίου διετέλεσε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 επανεξελέγη βουλευτής στην περιφέρεια Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία.

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος.

Είναι μέλος των Κοινοβουλευτικών Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων με τα Κοινοβούλια της Κούβας, της Αυστραλίας και της Τσεχίας.

Εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος», «Βραδυνή», «Εξπρές» και «Κέρδος» αλλά και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΑΝΤ1, STAR και ΕΡΤ, όπου παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Μένουμε Ελλάδα».

Το 2010 συμμετείχε με τις ιδέες του για την πόλη (και βέβαια το ποδήλατό του) στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων και με ποσοστό 7,3%, ως επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος.

Συμμετείχε στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου 2014 και στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019.

Ανασχηματισμός – Άγγελος Συρίγος: Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός Παιδείας

syrigos-441

Το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Παιδείας, αρμόδιου για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης ανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ, Άγγελος Συρίγος μετά τον ανασχηματισμό.

Ο κ. Συρίγος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966. Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, ενώ έχει εργαστεί στο Πανεπιστήμιο του Cambridge (1993-΄94), για το Συμβούλιο της Ευρώπης και ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Υπηρέτησε ως Γενικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εσωτερικών αρμόδιος για τη μετανάστευση και την ιθαγένεια (2012-2015) και ως Ειδικός Γραμματέας στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (2007-2009) αρμόδιος για τους ελληνοπαίδες εξωτερικού και τους μουσουλμανοπαίδες στη Θράκη.

Έχει υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης για ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μειονοτήτων, διαφάνειας και τηλεπικοινωνιών. Βραβεύθηκε το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας.

Κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας τιμήθηκε με Έπαινο από το Δ΄ Σώμα Στρατού στη Θράκη για υπηρεσίες προς τη μειονότητα της Θράκης και με Εύφημο Μνεία από το Γενικό Επιτελείο Στρατού για τη συνεισφορά του στη δημιουργία πομακικού-ελληνικού λεξικού.

Έχει γράψει βιβλία για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό, πρόσφατα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αρθρογραφεί τακτικά στον Τύπο και σχολιάζει στα ΜΜΕ ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

Εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής στην Α΄ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία στις 7 Ιουλίου 2019. Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων, καθώς και μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (OSCE PA).

Ανασχηματισμός – Γιώργος Κώτσηρας: Ο νομικός κόσμος καλωσορίζει τον νέο υφυπουργό Δικαιοσύνης

kotsiras-giorgos

Θετική χαρακτηρίζεται η επιλογή του Γιώργου Κώτσηρα στη θέση υφυπουργού Δικαιοσύνης από τον νομικό κόσμο

Θετική χαρακτηρίζεται από το νομικό κόσμο η επιλογή του 36χρόνου βουλευτή και δικηγόρου Γιώργου Κώτσηρα, στη θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης.

Η θέση του υφυπουργού Δικαιοσύνης είχε κενωθεί μετά την παραίτηση του Δημήτρη Κράνη (31.7.2021) και από τότε είχε παραμείνει κενή. Ο κ. Κράνης είχε παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους που συνδεόντουσαν με τις επιστημονικές του υποχρεώσεις.

Ο νέος υφυπουργός Δικαιοσύνης εκλέχθηκε βουλευτής Β’ Δυτικής Αττικής στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Από τη Νομική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών αποφοίτησε το 2006 και είναι αριστούχος διδάκτωρ της Νομικής Σχολής Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο (2007) στο Πανεπιστήμιο Aix-Marseille III-Paul Cezanne και στο Διοικητικό Δίκαιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση (2008).

Από τα πρώτα του δικηγορικά βήματα ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, εξελέγη κατά την τετραετία 2010-2014 πρόεδρος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασκουμένων και Νέων Δικηγόρων.

Ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής στις Ευρωεκλογές του 2014 και επιλαχών βουλευτής περιφέρειας Αττικής στις εθνικές εκλογές του 2015.

Διετέλεσε αναπληρωτής γραμματέας επιστημονικών φορέων της ΝΔ κατά την τριετία 2016-2019, ενώ το 2016 διετέλεσε μέλος τομέων εσωτερικών και Δικαιοσύνης ΝΔ.

Η βουλευτική του φαρέτρα περιέχει:

-Μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης,

-Μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του ανθρώπου,

-Μέλος της υποεπιτροπής για τα θέματα των ατόμων με αναπηρία,

-Μέλος της επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος (για την Συνταγματική Αναθεώρηση του 2019),

– Μέλος της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του,

-Αντιπρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Γαλλίας της Βουλής και
-Μέλος της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας – Σερβίας της Βουλής.

Κατά τις αθλητικές νεανικές του δραστηριότητες αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος στην αντισφαίριση το 2001.

Ανασχηματισμός – Κώστας Κατσαφάδος: Αυτός είναι ο νέος υφυπουργός Ναυτιλίας

katsafados-450

Ο κ. Κατσαφάδος αν και δεν είναι νέος στα κοινοβουλευτικά έδρανα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχει σε κυβερνητικό σχήμα

Το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Ναυτιλίας αρμοδίου για θέματα πλοίων αναλαμβάνει μετά τον ανασχηματισμό ο βουλευτής στην Ά Πειραιώς & Νήσων με τη ΝΔ, Κώστας Κατσαφάδος.

Ο Κώστας Κατσαφάδος γεννήθηκε το 1979 στον Πειραιά. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.

Αποφοίτησε από το τμήμα «Οικονομικής Επιστήμης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Το 2006 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο «MBA – Tourism Management» του τμήματος «Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων» του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Από το Μάρτιο του 2006 έως το Σεπτέμβρη του 2007 εργάστηκε στο Υπουργείο Δημοσίας Τάξεως ως επιστημονικός Συνεργάτης και Σύμβουλος του Υπουργού Δημοσίας Τάξεως. Στη συνέχεια το Σεπτέμβρη του 2007 έως τον Οκτώβρη του 2009 εργάστηκε στην Ειδική Γραμματεία Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας ως Ειδικός Επιστημονικός Σύμβουλος του Ειδικού γραμματέα Αποκρατικοποιήσεων. Και τέλος από το Μάρτιο του 2007 έως και σήμερα είναι Ιδιοκτήτης Λογιστικού Γραφείου στον Πειραιά.

Εξελέγη Βουλευτής Ά Πειραιώς και Νήσων με τη ΝΔ στις εκλογές του Ιουνίου του 2012, ενώ επανεκλέχθηκε τον Ιανουάριο, τον Σεπτέμβριο του 2015 και τον Ιούλιο του 2019. Το 2016, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον όρισε αναπληρωτή Τομεάρχη Περιβάλλοντος & Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας.

Μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο Κώστας Κατσαφάδος εξέδωσε την κάτωθι δήλωση:

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη και την τιμή που δείχνει στο πρόσωπό μου και στο πρώτο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά μας, σ’ αυτή την δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα.

Η Ναυτιλία είναι η σημαία μας στον κόσμο. Είναι μαζί με τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό, οι πυλώνες για την ανάπτυξή μας. Οι άνθρωποι της ναυτιλίας, οι ναυτικοί και οι νησιώτες μας, αποτελούν το μεγάλο πλούτο της χώρας.

Θα καταβάλλω όλες μου τις δυνάμεις στην συνέχιση της μεγάλης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που γίνεται για να γυρίσει η χώρα σελίδα.

Είμαι σίγουρος ότι με σκληρή δουλειά και με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί!».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ