Από το «δεν είναι αληθινή η λίστα» τώρα «είναι αληθινή αλλά δεν έχει σχέση ο Μητσοτάκης» | Μιλάει απόψε στον ΑΝΤ1

14
6914

Αφού δεν έπιασε το «δεν είναι αληθινή η λίστα» τώρα το ρίξαμε στο «είναι αληθινή αλλά δεν έχει σχέση ο Μητσοτάκης με ολα αυτά».

Κυβερνητική ‘αντεπίθεση’ για τις παρακολουθήσεις μετά την παρέμβαση Ντογιάκου

Το στίγμα της ημέρας αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

maximou

Πολιτική ρελάνς αναμένεται να επιχειρήσει, αρχής γενομένης από σήμερα, η κυβέρνηση με φόντο την υπόθεση των παρακολουθήσεων και του παράνομου λογισμικού Predator, μετά και το κυριακάτικο δημοσίευμα της εφημερίδας Documento που κάνει λόγο για παρακολουθήσεις μέσω του λογισμικού 33 πολιτικών προσώπων, συζύγων αυτών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών. Το στίγμα της ημέρας αναμένεται να δώσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος το απόγευμα θα παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η οποία θα μαγνητοσκοπηθεί πριν την αναχώρηση του κ. Μητσοτάκη για την Κλιματική Σύνοδο του ΟΗΕ στο Σαρμ Ελ Σεϊχ της Αιγύπτου. 

Το νέο δεδομένο της υπόθεσης, πάντως, είναι η παρέμβαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου, μετά τη δημοσίευση του ρεπορτάζ. Ο κ. Ντογιάκος ο οποίος έδωσε ήδη παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, να διενεργήσει ποινική προκαταρκτική έρευνα για τα καταγγελλόμενα και να καλέσει σε κατάθεση τον εκδότη της εφημερίδας, δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη. Ο κ. Βαξεβάνης θα κληθεί άμεσα προς εξέταση και θα του ζητηθεί να προσκομίσει τα στοιχεία που διαθέτει, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να κληθούν και άλλλα πρόσωπα. Σημειωτέον, τη διερεύνηση του δημοσιεύματος αρμοδίως είχε ζητήσει και η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ενώ ο κ. Βαξεβάνης το Σάββατο είχε ζητήσει ραντεβού με τον κ. Ντογιάκο, για να τον ενημερώσει για τα στοιχεία που διαθέτει. Εντούτοις, την Κυριακή και μετά την παραγγελία της πονικής προκαταρκτικής έρευνας από μέρους του κ. Βαξεβάνη γινόταν λόγος για «ευθυγράμμιση» του κ. Ντογιάκου με το κυβερνητικό κέλευσμα.

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαμηνύουν αρμόδιες πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει και απαντήσεις, αλλά θα αμιφσβητήσει ευθέως και την τεκμηρίωση του δημοσίευματος. Το θέμα συζητήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το Σάββατο, με την κυβέρνηση να καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα όσα καταγράφονται δεν τεκμηριώνονται. Γι’ αυτό και επελέγη και ο οξύς τόνος έναντι της εφημερίδας και του εκδότη της, καθώς στη σαββατιάτικη ανακοίνωση του κ. Οικονόμου ο κ. Βαξεβάνης περιγράφεται ως «ο εθνικός συκοφάντης, ο άνθρωπος που έχει ξεπεράσει σε φαντασία και επινοητικότητα ακόμα και τους μεγαλύτερους παραμυθάδες. Αυτός που η θεματολογία και η προσέγγισή του ταυτίζεται με τον εθνικό οχετό (την εφημερίδα Μακελειό)».

Κυβερνητικά στελέχη, παράλληλα, υπογραμμίζουν ότι, εφόσον δεν προκύπτει τεκμηρίωση του καταλόγου παρακολουθήσεων που δημοσιεύθηκε με στοιχεία, ο στόχος είναι να πληγεί η ενότητα της ΝΔ και η ευστάθεια της κυβέρνησης. «Επιχειρεί να πλήξει την κυβέρνηση, να δημιουργήσει  πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία, να ωφελήσει εκείνους τους οποίους υπηρετεί αφοσιωμένα και να βάλει νερό στο μύλο κέντρων που έχουν ενοχληθεί από την Κυβέρνηση και δεν κρύβουν την δυσαρέσκειά τους για την σταθερότητα και την ασφάλεια που έχει επιτύχει η Ελλάδα. Κέντρα που θα προτιμούσαν μια άλλη κυβέρνηση, πιο βολική, και έναν άλλο πρωθυπουργό, αδύναμο και ελέγξιμο», τόνισε ο κ. Οικονόμου το Σάββατο.

Παράλληλα, και κυβερνητικά στελέχη που εμφανίζονται στη λίστα παρακολουθήσεων διαψεύδουν κατηγορηματικά τα όσα αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα. «Δεν είχε άλλη δουλειά ο Μητσοτάκης από το να παρακολουθεί την Ευγενία (σ.σ. την σύζυγό του Μανωλίδου) ή την Πόπη (σ.σ. Καλαϊτζή, σύζυγο Χατζηδάκη)», είπε το πρωί της Κυριακής (ΣΚΑΪ) ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Το δημοσίευμα διέψευσαν και κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ενώ σε παρόμοια γραμμή κινούνται και άλλο υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, όπως η Αριστοτελία Πελώνη και ο Αλέξης Πατέλης.

Ειδήσεις σήμερα

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σαφείς αποστάσεις Κεφαλογιάννη για το απόρρητο – Τι είπε για την αποκάλυψη του Documento

Σκάνδαλο υποκλοπών: Σαφείς αποστάσεις Κεφαλογιάννη για το απόρρητο – Τι είπε για την αποκάλυψη του Documento

Σαφείς αποστάσεις από τη γραμμή Μαξίμου για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, που έχει προκαλέσει «σεισμό», πήρε η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτική της εμφάνιση στον ΑΝΤ1, είπε ότι υπάρχει ανάγκη για «απλετο φως που πρέπει να πέσει στην υπόθεση» και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ότι «το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ» και τόνισε πως περιμένει την εισαγγελική παρέμβαση.

Δείτε επίσης: Ποιους και γιατί άκουγε το σύστημα Μητσοτάκη

Σχολιάζοντας το ρεπορτάζ του Documento υποστήριξε ότι ανέφερε πως «πρόκειται για λίστα ατάκτως ερριμμένη».

Ο ιδιώτης κοριός του predator, η πλαστή ιταλική ταυτότητα, η αγωγή Ανδρουλάκη και το απαγορευτικό για τους Σαουδάραβες στην ΕΤΕ

Η κυβέρνηση, ο ιδιώτης του predator…

– Χθες η εφημερίδα Documento του Βαξεβάνη αποκάλυψε μια λίστα με κάμποσους παρακολουθούμενους από τον γνωστό ιδιώτη, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο Μητσοτάκη, δεν είχε (απολύτως) καμία σχέση με την κυβέρνησή του. Πρόκειται για έναν ιδιώτη, που ξύπνησε μια μέρα και είπε να πάει να νοικιάσει έναν «κοριό» από ένα παρακρατικό σύστημα του Ισραήλ και μετά αυτός ο ιδιώτης άρχισε να παρακολουθεί το μισό υπουργικό συμβούλιο, επιχειρηματίες, εκδότες και… ηθοποιούς. Η πράξη αυτή του ιδιώτη, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά και η κουτσή Μαρία, δεν εντάσσεται σε αυτό που λέμε «νομιμότητα». Για να ακριβολογώ, ο ιδιώτης παρακολουθούσε όποιον στεκόταν εμπόδιο στα σχέδιά του, να γίνει (όπως έλεγε ο ιδιώτης) ο «νέος Βαρδινογιάννης».

– Τον ιδιώτη που έκανε καριέρα επί Μητσοτάκη, τον γνωρίζουν πλέον οι πάντες. Και, όπως λένε, πρόκειται για έναν απατεώνα δευτέρας διαλογής, ο οποίος παραμυθιάζει ακόμη και τα πλακάκια στο μπάνιο του. Επειδή, όμως, εσχάτως έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τον ιδιώτη, νομίζω ότι ο ισχυρισμός του Μητσοτάκη δεν έχει πλέον καμία (απολύτως) αξία. Γιατί ο πρωθυπουργός δεν είναι ούτε ραδιοφωνικός παραγωγός ούτε αρθρογράφος σε εφημερίδα. Είναι ο θεματοφύλακας των θεσμών και της θωράκισής τους. Αν, για παράδειγμα, ένας ιδιώτης αρχίσει να σκοτώνει στην πλατεία Συντάγματος ανυποψίαστους πολίτες, ο πρόεδρος Κυριάκος δεν μπορεί να βγει και να πει ότι «αφού είναι ιδιώτης, δεν μπορώ να κάνω τίποτα». Απεναντίας, εκτιμώ ότι με το «καλημέρα» θα πάει η Αστυνομία και θα συλλάβει τον ιδιώτη δολοφόνο.

…και τα τρίγωνα Πανοράματος

– Ο ιδιώτης, που παρακολουθούσε τη μισή Αθήνα (!), εκτός από τον σύγχρονο «κοριό», μαθαίνω ότι είχε μεγάλη συμπάθεια και στα τρίγωνα Πανοράματος. Του άρεσαν τα τριγωνάκια ή, όπως τα λέει ένας φίλος μου από τη Θεσσαλονίκη, «τα τριγωνικά». Όπως αποδεικνύεται, είχε εθισμό, τόσο μεγάλο που μιλάμε για εκατομμύρια… τρίγωνα Πανοράματος.

Ο Λαβράνος και η ιταλική ταυτότητα

– Με αφορμή τη λίστα με τους παρακολουθούμενους υπουργούς, επιχειρηματίες και εκδότες κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και η φωτογραφία ενός εκ των κορυφαίων επιχειρηματιών της χώρας. Όχι δεν μιλάμε για τον Βαρδινογιάννη, τον Μαρινάκη και τον Αλαφούζο. Αυτοί ούτε συνομιλούσαν με τη συγχωρεμένη τη βασίλισσα, ούτε μπορούν να καθορίσουν τις τύχες του πλανήτη. Νομίζω ότι καταλάβατε και ότι είναι περιττό να σας πω πως όταν μιλάω για κορυφαίο Έλληνα επιχειρηματία, αναφέρομαι στον Γιάννη Λαβράνο. Βλέποντας, λοιπόν (χθες), κάτι φωτογραφίες του περί ου ο λόγος, σχεδόν μηχανικά πήγε το μυαλό μου σε μια πλαστή ιταλική ταυτότητα που είχε πέσει στα χέρια μου. Αυτός ο Ιταλός ήταν φτυστός ο Λαβράνος. Ωστόσο, εκείνος ο Ιταλός ήταν (όπως μου έλεγαν) μεγάλος απατεώνας. Τόσο μεγάλος, που είχε μέχρι και πλαστή ταυτότητα. Πώς μπορεί, όμως, να την πατήσει έστω και σε επίπεδο εντυπώσεων κανείς (όσο μεγάλος επιχειρηματίας κι αν είναι) από μια απλή ομοιότητα…

Έτοιμος να «σπάσει» ο Φέλιξ

– Υποθέτω ότι θα τον θυμάστε εκείνον τον φοβερό και τρομερό τύπο, που πριν από την Intelexa είχε πρωταγωνιστήσει ως «καταδιωκόμενος» του εφοπλιστή Λογοθέτη. Αναφέρομαι στον Φέλιξ Μπίτσιο, έναν τύπο που, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται, υπήρξε «μπροστινός» στην Intelexa. O κύριος Φέλιξ, που δεν ξέρω πως καθάρισε, κι αν καθάρισε, κάτι (πολλές) υποθέσεις που είχε σε τράπεζες και εφορίες, εσχάτως έχει μεταναστεύσει στην Ιταλία. Οι κακές γλώσσες συνδυάζουν τη φυγή του με τις αποκαλύψεις γύρω από το σκάνδαλο των υποκλοπών. Μάλιστα, όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο Φέλιξ ενδεχομένως και να είναι το πρόσωπο που θα τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Πώς; Αν βγει και πει ποιοι κρύβονται πίσω από την όλη ιστορία.

! Μέσα στη βδομάδα ο Αλέξης Τσίπρας δεν αποκλείεται να ασχοληθεί, και μάλιστα εκτενώς, με τους Μπίτσιο – Λαβράνο. Άλλωστε, μόνο τυχαία δεν θα πρέπει να θεωρείται η αναφορά στα δύο πρόσωπα πριν από δέκα (περίπου) μέρες από το βήμα της Βουλής.

Αγωγή από Ανδρουλάκη

– Με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών, κάτι που δεν έχει γίνει ευρέως γνωστό είναι πως ο πρόεδρος Ανδρουλάκης για τη δική του περίπτωση φέρεται να έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του Ελληνικού Δημοσίου διά του πληρεξούσιου δικηγόρου του, Μιχάλη Καλατζόπουλου. Στο ερώτημα εάν διεκδικεί χρηματική αποζημίωση και πόση είναι αυτή, η απάντηση είναι πως πρόκειται για ένα συμβολικό ποσό, απ’ τη στιγμή που η ενέργειά του αυτή εντάσσεται σε μια πολύπλευρη πίεση που ασκεί με ένδικα μέσα για να πληροφορηθεί τους λόγους της παρακολούθησής του και να πετύχει την άρση του απορρήτου που επικαλείται η κυβέρνηση.

Υποψήφιοι δήμαρχοι χωρίς τον… ΣΥΡΙΖΑ

– Δεκάδες είναι οι υποψήφιοι δήμαρχοι από τον χώρο της κεντροαριστεράς στην Ελλάδα που δεν επιθυμούν ο αγώνας τους να ταυτιστεί με την κομματική στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ . Προτιμούν να εμφανίζονται ως «ανεξάρτητοι» στις τοπικές τους κοινωνίες και απέναντι στους «γαλάζιους» αντιπάλους τους, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουν -επειδή θωρούν πως είναι εις βάρος τους- να τους καπελώσει η Κουμουνδούρου, δίνοντάς τους το χρίσμα για τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Εμπορεύεται γνωριμία με τον Τσίπρα

– Υπάρχει ένας πρώην αξιωματούχους από τον χώρο της Υγείας, φίλος του Πολάκη, καθώς στο παρελθόν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός τον είχε υπερασπιστεί σε ένα θέμα που είχε προκύψει εις βάρος του, που υποδύεται τον «γαμπρό» σε αλλοδαπές κυρίες. Μάλιστα, για να τις εντυπωσιάσει ο μπαγάσας τι κάνει; Τους πουλάει τις γνωριμίες του με στελέχη της Αριστεράς, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο Αλέξη, με τον οποίο υποτίθεται ότι έχει εμπιστευτικά μίτινγκ. Η αλήθεια είναι πως ο Τσίπρας τον ξέρει ως «παράγοντα» στον χώρο της Υγείας, αλλά δεν νομίζω να γνωρίζει πως χρησιμοποιεί το όνομά του για να φλερτάρει γυναίκες και να το παίζει… γαμπρός στα εξήντα φεύγα του, τάζοντας στις υποψήφιες νύφες μέχρι και ξενάγηση στο καζίνο του Λουτρακίου!

! Πολλή πληροφόρηση και παραπληροφόρηση τελευταία για το θέμα της Eurostat και των κρατικών εγγυήσεων του Ηρακλή. Επαναλαμβάνω ότι το θέμα χειρίζεται πολύ υπεύθυνα το υπουργείο Οικονομικών. Η πλευρά που κάνει τις διαρροές, κρατώντας και τα σπίρτα και τη μάνικα για να σβήσει τη φωτιά, θα πρέπει να επιδείξει σοβαρότητα σε τόσο κρίσιμα, εθνικού συμφέροντος, θέματα.

Οι τράπεζες στο μικροσκόπιο του Eurogroup

– Στις Βρυξέλλες θα βρίσκεται σήμερα και αύριο ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα ενημερωθούν και από τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας, Τζιανκάρλο Τζορτζέτι, σχετικά με τις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης της Τζόρτζια Μελόνι. Επιπλέον, το Eurogroup θα συνεδριάσει σε σύνθεση τραπεζικής ένωσης, προκειμένου να ανταλλάξει απόψεις με τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Αντρέα Ενρία, και την πρόεδρο του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης, Έλκε Κένινγκ, αναφορικά με τις εξελίξεις, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στον τραπεζικό τομέα στο τρέχον οικονομικό, γεωπολιτικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον.

Το απαγορευτικό για τους Σαουδάραβες στην ΕΤΕ

– Και ο Φωκίων Καραβίας της Eurobank έμαθα ότι επισκέφθηκε τις προάλλες τον Αντρέα Ενρία. Υποθέτω ότι οι διοικήσεις και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών θα κάνουν το πέρασμά τους από τη Φρανκφούρτη για μια συζήτηση με τον επόπτη, ο οποίος ενδιαφέρεται πολύ και για την πορεία των μακροοικονομικών μεγεθών στη χώρα μας, καθώς θα επηρεάσει την πορεία των τραπεζών το 2023. Ήδη τον Ενρία επισκέφθηκαν Χαρδούβελης – Μυλωνάς, όπως σας έγραψε η στήλη. Εκείνο που παρέλειψα να σας πω είναι ότι οι εξελίξεις στην Εθνική και το ενδιαφέρον των Σαουδαράβων συζητήθηκαν εκτενέστερα. Όπως κατάλαβα απ’ όσα μου είπε η πηγή μου (που, για να ξεκαθαρίσω, δεν ανήκει στους πρωτογενώς εμπλεκόμενους), οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι είναι καλύτερο να μην μπουν οι Σαουδάραβες στις τράπεζες της Ευρωζώνης. Και οι ίδιοι, άλλωστε, δύσκολα θα προσαρμόζονταν στους κανόνες εποπτείας και στα fit & proper. Άσε που, παρά το χρήμα με ουρά για επενδύσεις, έχουν βγάλει και όνομα τσιγκούνηδων. Όλο λάδι, αλλά από τηγανίτα τίποτα…

Οι εξελίξεις στις «μικρές» τράπεζες…

– Σας έλεγα και για το ενδιαφέρον του Αντρέα Ενρία για τις εξελίξεις στις μη συστημικές τράπεζες. Μπορεί να μην τις εποπτεύει, αλλά δεν θα ήθελε επ’ ουδενί να σκάσει κάποια τράπεζα, έστω και η μικρότερη, στην Ευρωζώνη και στη θητεία του. Εμένα, πάντως, αυτό το ενδιαφέρον του Ενρία μού δείχνει και μια έλλειψη εμπιστοσύνης για τους εποπτικούς χειρισμούς σε εθνικό επίπεδο. Δεν θα έδινα άδικο στον Αντρέα. Τόσα χρόνια βλέπει τον Στουρνάρα να κλοτσάει τα τενεκεδάκια παρακάτω. Τώρα, πάντως, το πράγμα έχει ξεκολλήσει. Στην Αττικής προετοιμάζεται η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην Παγκρήτια βρέθηκαν νέοι μέτοχοι και προχωρεί το σχέδιο για τη συγχώνευση με Χανίων και HSBC Ελλάδος (ακούω ότι αναζητείται αγοραστής για το ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο) και η τριανδρία-πασπαρτού για επενδύσεις των Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου είναι έτοιμη να πάρει και τη Συνεταιριστική Σερρών.

…και η διάσωση της Συνεταιριστικής Σερρών

! Για να μη χάσει την άδεια λειτουργίας, η τελευταία χρειάζεται άμεσα περί τα 15 εκατ. ευρώ. Το due diligence που έχει κάνει η Deloitte για λογαριασμό Μπάκου – Καϋμενάκη – Εξάρχου ακούγεται ότι βγάζει ένα ποσό αναγκών σε νέα κεφάλαια 25-30 εκατ. ευρώ. Για τα «κόκκινα» δάνεια της τράπεζας, ακούω ότι αυτά ίσως και να ξεπερνούν το 80% του χαρτοφυλακίου δανείων… Στο διά ταύτα, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Συνεταιριστική Σερρών (ή Κεντρικής Μακεδονίας, αν προτιμάτε, αφού, αν δεν κάνω λάθος, η υπό πώληση τράπεζα είναι αποτέλεσμα «σωτήριας» συγχώνευσης των δύο ανεξάρτητων συνεταιριστικών από την ΤτΕ), πρέπει να σωθεί και το επιθυμεί και η κυβέρνηση. Επιπλέον όλων των άλλων, γιατί βρίσκεται σε ευαίσθητη εκλογικά και εθνικά περιφέρεια.

Στο egg της Eurobank ο Μαργαρίτης Σχοινάς

– Από τις βροχερές Βρυξέλλες στη βροχερή Αθήνα θα βρίσκεται σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος, όπως μαθαίνω, επιδεικνύει έντονο προσωπικό ενδιαφέρον για τη start up επιχειρηματικότητα. Ο Έλληνας επίτροπος θα επισκεφθεί σήμερα τις εγκαταστάσεις του egg της Eurobank για να ακούσει και να μάθει για το πώς λειτουργεί το επιτυχημένο «εκκολαπτήριο» καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, που έχει οδηγήσει στην ανάδειξη πληθώρας λαμπρών νέων επιχειρήσεων. Στον χώρο του egg Hub θα γίνει συζήτηση για τη στρατηγική του egg στη διεύρυνση του οικοσυστήματος καινοτομίας και θα παρουσιαστεί η 10ετής πορεία και συμβολή του egg στη διαμόρφωση ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και συνεργασίας. Θα αναλυθεί η  στρατηγική της Eurobank σε θέματα Up-skilling & Re-skilling και θα αναφερθούν οι επενδύσεις και οι πρωτοβουλίες της Eurobank για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και τις δεξιότητες, με δράσεις όπως π.χ. το Digital Academy και το πώς καθοδηγεί η τράπεζα τις μικρές/μεσαίες επιχειρήσεις προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

! Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, ο οποίος νωρίτερα το πρωί θα έχει επισκεφθεί το EBEA και το Foundation, θα γνωρίσει από κοντά εταιρείες που αναδείχθηκαν από το egg της Eurobank στους κλάδους Επιστημών Υγείας, Τουρισμού, Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Ασφάλειας και Παραγωγής. Η Eurobank έχει επενδύσει 12 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία του egg, ενώ από την ίδρυσή του το «αβγό» (e=enter, g=grow, g=go) έχει φιλοξενήσει 1.100 νέους επιχειρηματίες.

Πηγή: https://www.powergame.gr

Η λίστα του Μητσοτάκη

Η λίστα του Μητσοτάκη

Όταν ανέλαβε την εξουσία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λένε αυτοί που τον έζησαν τότε, σε τίποτε δεν έµοιαζε µε τον σκηνοθετηµένο εαυτό του στις περιοδείες και τις τηλεοπτικές εµφανίσεις. Μπροστά στα γυαλιστερά γραφεία του Μαξίµου, όπου πολλές φορές οι συνοµιλητές του τον εντόπιζαν να παρατηρεί αυτάρεσκα την αντανάκλασή του, έδινε οδηγίες και απαιτούσε πράγµατα που ξένιζαν και φόβιζαν. Αρκετοί ήταν εκείνοι που δεν ήθελαν να αποδώσουν στη συµπεριφορά του τα στοιχεία εκτροπής που έκδηλα είχε. Μετέφραζαν έτσι βολικά τον αυταρχισµό ως αποφασιστικότητα και την αλαζονεία ως υπερβολική απαίτηση. Κάθε προβληµατική συµπεριφορά είχε δίπλα της µια ωραιοποιηµένη δικαιολογία. Κανένας δεν τολµούσε να σκεφτεί ότι αυτό που παρακολουθούσε είναι µια αποστασιοποίηση από τη λογική και την πολιτική. Πολύ περισσότερο, κανένας δεν ήθελε να θυµηθεί τα ιστορικά παραδείγµατα µε τα οποία η ζωή δηλώνει πώς ξεκαθαρίζει τους λογαριασµούς της.

Σήµερα στο ίδιο το περιβάλλον του Κυριάκου Μητσοτάκη και στην οικογένειά του ακόµη υπάρχουν πολλοί που διηγούνται ανατριχιαστικές ιστορίες. Σύντοµα πιστεύω ότι θα το κάνουν δηµόσια. Για το πώς έδινε εντολές να κλείσουν εφηµερίδες. Για το πώς επέβαλλε υπακοή σε επιχειρηµατίες. Για το πώς αντιλαµβανόταν τη διακυβέρνησή του ως εξαναγκασµό και ευθυγράµµιση µε τα γούστα του.

Αυτό τον Μητσοτάκη πρέπει να έχει κάποιος στο µυαλό του αν πρόκειται να κρίνει όσα συµβαίνουν µε τις υποκλοπές. Ο πρωθυπουργός που βάζει τον πολίτη να πληρώνει την ενέργεια σε τριπλάσιες τιµές από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, που µοιράζει χρήµα σε συµβούλους του και φίλους, που µας µετέτρεψε κυνικά στη χώρα µε τους περισσότερους νεκρούς από Covid, που έκανε ανάθεση εξουσίας στη σύζυγό του, που δηλώνει ψεύτικο πόθεν έσχες και στη συνέχεια «ξεπλένεται» µε τον πιο ντροπιαστικό τρόπο από την επιτροπή της Βουλής, που θεωρεί εχθρούς τους πολιτικούς του αντιπάλους και τους πραγµατικούς δηµοσιογράφους µάς παρακολουθεί κιόλας.

Βρισκόµαστε στο χρονικό εκείνο σηµείο όπου το τοπίο ξεκαθαρίζει, «οι τυφλοί θα δουν, οι κουφοί θα ακούσουν και οι άλαλοι θα λαλήσουν».

Το Documento σήµερα δηµοσιεύει λίστα µε πολιτικά κυρίως πρόσωπα που βρίσκονταν υπό παρακολούθηση. Η λίστα προέρχεται από πηγές πέραν πάσης αµφιβολίας και φυσικά δεν είναι το µοναδικό στοιχείο που έχουµε στη διάθεσή µας.

Φαντάζοµαι από τώρα τις φωνές εκείνες που θα ενωθούν για να πείσουν ότι η λίστα δεν είναι πραγµατική ή ότι είναι κατασκευασµένη. Τα ίδια έγιναν και µε τη λίστα Λαγκάρντ, όταν επιχείρησαν να µε εµφανίσουν ως συκοφάντη κακόµοιρων καταθετών στην Ελβετία. Μικρή σηµασία έχει πλέον η προπαγανδιστική τακτική. Αν κάποιος υποστηρίζει ότι δεν είναι αυτή η λίστα παρακολουθήσεων, τότε θα γνωρίζει ποια είναι. Γιατί πέρα από κάθε αµφιβολία λίστα παρακολουθήσεων υπάρχει.

Όταν ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις η κυβέρνηση διά του κυβερνητικού εκπροσώπου απάντησε ότι οι παρακολουθήσεις ήταν υπόθεση ιδιωτών. Μέχρι που αποκαλύφθηκε ότι το «σύστηµα ιδιωτών» ήταν άρρηκτα δεµένο µε την ΕΥΠ που διοικούσε ο Μητσοτάκης και έτυχε να έχει και τους ίδιους στόχους. ∆εν υπάρχει ιδιωτικό ή δηµόσιο σύστηµα παρακολούθησης. Υπάρχει η αντιδηµοκρατική και εγκληµατική παρακολούθηση πολιτών, η οποία έγινε είτε από την ΕΥΠ µε την υπογραφή της εισαγγελέα Βασιλικής Βλάχου είτε µε το κατασκοπευτικό λογισµικό.

Όποιος τρόπος κι αν χρησιµοποιήθηκε, υπήρχε ενιαίο κέντρο εντολών και ένας υπεύθυνος στην κορυφή. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν ο εγκέφαλος της εγκληµατικής οµάδας και πρακτικής, θα είχε επαναφέρει τη νοµική ρύθµιση που προέβλεπε ότι ο πολίτης έχει δικαίωµα να ενηµερωθεί αν και γιατί παρακολουθείται. Αν δεν ήταν ο υπεύθυνος και εντολέας, θα είχε επιτρέψει στην επιτροπή της Βουλής να κάνει πραγµατική έρευνα. Και βέβαια θα τολµούσε να βρεθεί απέναντι στην PEGA, την αρµόδια ευρωπαϊκή επιτροπή έρευνας, για να απαντήσει στις ερωτήσεις.

Τα πράγµατα είναι ξεκάθαρα και τα έχει ξεκαθαρίσει περισσότερο από την έρευνα η στάση του ίδιου του Μητσοτάκη.

Η λίστα των παρακολουθήσεων που δηµοσιεύουµε σήµερα δεν καταδεικνύει το έγκληµα µόνο ενάντια στο πολίτευµα, δείχνει τι πιστεύει ο Μητσοτάκης γι’ αυτό το πολίτευµα.

Όλοι ήταν υπό παρακολούθηση. Οι πολιτικοί αντίπαλοι του Μητσοτάκη αλλά και οι δικοί του άνθρωποι, υπουργοί που δεν ήταν ευθυγραµµισµένοι ή άλλοι που θεωρούνταν απρόβλεπτοι. Ενα δίκτυο συλλογής πληροφοριών µε στόχο τη χειραγώγηση της πολιτικής αλλά και τους εκβιασµούς είχε παγιδεύσει τη χώρα και ίσως να λειτουργεί ακόµη. Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαµαράς ήταν υπό παρακολούθηση. Ο Νίκος ∆ένδιας αλλά και ο άτακτος Αδωνης Γεωργιάδης, ο Βασίλης Κικίλιας και ο πρώην πρόεδρος του ΕΟ∆Υ Παναγιώτης Αρκουµανέας που δεν θέλησε να καλύψει το σκάνδαλο ΚΕΕΛΠΝΟ. Μαζί και οι σύζυγοί τους, για να τους κρατάνε από παντού. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αυτός που µας διαβεβαίωνε για την προσήλωσή του στην προστασία µας, στάθηκε ανίκανος να προστατεύσει τον εαυτό του. Επιχειρηµατίες όπως ο Βαγγέλης Μαρινάκης ή ο Γιάννης Βαρδινογιάννης παρακολουθούνταν έµµεσα µέσω παγίδευσης των στενών συνεργατών τους. Ο διευθυντής της φιλικής προς την κυβέρνηση «Καθηµερινής» Αλέξης Παπαχελάς είχε και αυτός παγιδευτεί. Ακόµη και η «Καθηµερινή» ήταν επικίνδυνη. Ο ενοχλητικός Λάκης Λαζόπουλος έµελλε να έχει µέγα συµπρωταγωνιστή στη ζωή του το λογισµικό παρακολούθησης.

Η χώρα µπήκε σε µια δίνη και ζει τη δυστοπική εικονική πραγµατικότητα των φαντασµάτων στο µυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πάντες είναι εχθροί, επικίνδυνοι και προφανώς τον επιβουλεύονται. Από την αντίληψη αυτή καταδίωξης δεν έχουν ξεφύγει ούτε πρόσωπα του στενού κύκλου του. Πέρα από την ψυχολογική ερµηνεία περί εσωτερικών φαντασµάτων, υπάρχει η σκληρή πραγµατικότητα της πολιτικής εκτροπής, την οποία ο Μητσοτάκης υπηρετεί (και) µε τις παρακολουθήσεις.

Ο πρωθυπουργός είναι ένοχος επειδή σέρνει τη χώρα στα προπατορικά οικογενειακά αµαρτήµατα που τη ναρκοθέτησαν και τη ζηµίωσαν. Καταπατά το σύνταγµα, τους νόµους και τα δικαιώµατα των πολιτών.

Αν µετά την αποκάλυψη του Documento ο Μητσοτάκης επιχειρήσει να διαψεύσει, τότε πρέπει να απαντήσει ποιοι είναι αυτοί που ήταν υπό παρακολούθηση. Πρέπει να απαντήσει γιατί ανέλαβε την ΕΥΠ, γιατί τη στεγανοποίησε, γιατί υπογράφονταν 16.000 διατάξεις παρακολούθησης τον χρόνο. Πρέπει επίσης να απαντήσει γιατί έδιωξε τον Γρηγόρη ∆ηµητριάδη ως µαύρο πρόβατο για όλα αυτά και το τελευταίο διάστηµα προσπαθεί να τον επαναφέρει. Τι φοβάται;

Ο Μητσοτάκης παίζει µε τη «ζωή των άλλων» αλλά δεν µπορεί να ξεγελάει όλους τους άλλους. Η οικογενειακή του ιστορία έπρεπε να τον έχει διδάξει ότι αργά ή γρήγορα οι κοριοί µολύνουν, αποκαλύπτονται και ψοφάνε.

Είναι επίσης κατάντια για τη χώρα –να προσθέσω κι αυτή την πλευρά– ότι όλο αυτό το σύστηµα παρακολούθησης ξεκίνησε αρχικώς για να τακτοποιηθούν προσωπικοί λογαριασµοί. Υπάρχουν τουλάχιστον 20 άτοµα που γνωρίζουν τι εννοώ και µερικοί από αυτούς τα έχουν περιγράψει µε λεπτοµέρειες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν µπορεί πλέον να κατηγορήσει το Documento για ψέµατα ούτε να µεθοδεύσει επιχείρηση φίµωσης ή κλεισίµατος της εφηµερίδας. Για να το πω πιο απλά για να το καταλάβει, υπάρχουν πλέον αρκετοί που είναι έτοιµοι να του τραβήξουν το µεγάλο και βρόµικο αυτί. Ή, όπως θα έλεγε και η Μαρέβα κοµψά και αγγλιστί, «don’t push your luck, Κυριάκος».

Πηγή: https://www.documentonews.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά είστε σοβαροί;;ότι ώρα θέλουν μας παρακολουθούν. Από τον δορυφόρο που κατεβάζουν βλέπουν που μένουμε και την μπουγάδα που απλώνουμε. Από το κινητό πού μας στέλνουν οι πολιτικοί ευχές και προεκλογική καμπάνια χωρίς να τους δώσουμε τον αριθμό. Από τα ψεύτικα γκάλοπ που μας παίρνουν στα κινητά η στα σταθερά και ρωτάνε Από τον υπολογιστή βλέπουν τι θέματα κατεβάζουμε και τι ανεβάζουμε στο Facebook . Από την Δικαιοσύνη που ανά πάσα στιγμή πιάνει τους παραβάτες. Θέλετε και άλλα;. Ότι ώρα θέλουν παρακολουθούν όποιον τους ενδιαφέρει . Όχι βέβαια μια χαρωπή νοικοκυρά σαν εμένα;; Καταλαβαίνετε ποιους….. από πολιτικούς κλπ….

    • Μιλαμε για καταλυση της δημοκρατιας. Αλλο πραγμα οι θεωριες συνομωσιας και αλλο ο πρωθυπουργος της χωρας να παρακολουθει υπουργους και πολιτες. Οποιος δεν μπορει να το αντιληφθει ας γυρισει στη μπουγαδα του…

  2. ΔΕΝ βαρεθηκατε να βιάζεστε να βγάζετε συμπέρασμα; Παλιό το έργο από το 1985,1989,1993,2008.Ο αποπατος του ΠΑΣΟΚ καλά κρατεί.Επειτα από τίς εκλογές τι θα λέτε;Πασοκια τι θα κάνετε; Συριζανελια θα διαλυσετε και θα ψάχνετε νέα στέγη.Ο κόσμος έχει ξυπνήσει.Ο Βαξεβανης ας κοιτάξει που βρίσκεται σήμερα ο Κουρής.Τους χρησιμοποιούν και τους ξαποστελνουν.Εως τότε: Ουστ κ@πρ@σκ@λ@….

    • Δεν σου τα λενε καλα στην παιδεραστια της ΝΔουλας……
      ρωτα ποτε αρχισαν οι υποκλοπες και ποιος της αρχισε….
      ρωτα για Μαυρικη και Γρυλλακη τους εθνικους κοριους του αποστατη ..Ουστ πληρωμενο διποδο

  3. Ένα τεράστιο ΡΙΣΠΕΚΤ στον πράκτορα της ΕΥΠ που παρακολουθούσε την Πατουλαινα, πιστεύω στην αναφορά του θα λέει «Μετά από 3μηνη παρακολούθηση, σας αναφέρω ότι φέτος θα φορεθεί πολύ το λεοπάρ».

  4. Αδίκησαν τον δημοκράτη Βαξεβάνη;Τι έγινε με την Novartis;Η μαφία έχει καταλάβει ότι ο Τσιπρας δεν θα υπάρχει μετά το καλοκαίρι και τα δίνει όλα.Δεν ενδιαφέρετε ούτε για τη χώρα πυτε αν θα χωρίσει τους Έλληνες.

    • χά΄χαά χα χααα όποτε γίνοντε αποκαλύψεις διχάζοντε-χωρίζοντε οί ‘Ελληνες τιράντα; ΄΄»ενωμένους» καί τυφλούς μέ έναν μονόφθαλμο ανά 100.000……χα χα χχαχα χα τρα λαλαριλαλλόοοοο

  5. Έχει τρελαθεί ο Τσιπρας.Ξέρεις τι είναι να παρακολουθούν την Ευγένεια ,την….Πατουλενα ,τον Ανδρουλακη ,τον Στριτση και αυτόν τίποτα;Ντροπή.Κάτι άλλο ρε παιδιά.Είδα τη λίστα.Καλα η ΝΔ παρακολουθούσε τη ΝΔ;Εκτός από ταβ3 άτομα,Ανδρουλακη,Στριτση,Γεροβασίλη που έχουν ακουστεί οι υπόλοιποι είναι νεοδημοκράτες.

  6. Η Γαλάζια Πανούκλα ρήμαξε για άλλη μια φορά την Πατρίδα μου… Δε φταίνε αυτοί, οι Δεξιοί παρέμειναν αυτοί που γνωρίζουμε από παιδιά. Φταίνε αποκλειστικά αυτοί που τους νεκρανέστησαν με την ψήφο τους… Εκατομμύρια άνθρωποι σε αυτή την χώρα, στέλνουν την ίδια …ευχή για τα…χέρια όσων έφεραν στην Εξουσια το Νεοχουντικό αυτό Μόρφωμα.. ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ.. Είθε το τέλος του Αρχιερέα της Διαφθοράς Μητσοτάκη, να είναι ανάλογο με όλων των Δικτατόρων.. Ραγδαίο και άσχημο…

  7. Από τον φράχτη στις Καστανιές Έβρου που τον χειροκροτούσαν όλες οι πτέρυγες της Βουλής τον Μάρτιο του 2020 και την τέτοια τάξη τέτοια αλφαδιά πως έφτασε η δουλειά στα μπαλάκια καπαμά δεν αντελήφθην. Στην ΕΡΤ 3 πάντως όταν έδειχνε την παρέλαση παρατήρησα ότι όλοι χαιρετούσαν τον Μαργαρίτη Σχοινά που καθόταν πρώτη καρέκλα πίστα. Λες να έρχεται;

  8. Ουδέποτε άλλοτε στην πολιτική ιστορία της Ελλάδας, τόσοι πολλοί, τόσο διαφορετικοί, από τόσες πλευρές, δεν πολέμησαν με τόση λύσσα έναν. Προχώρα Μητσοτάκη, ειμαστε μαζί σου.

    • Μήπως εννοείς χρυσό μου τον Τσίπρα;; Γιατί ο Μητσοτάκης (και η ΝΔ) έχει εδώ και 837.426 χρόνια, την ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΜΕΝΗ στήριξη των ΜΜΕ, της Οικονομικής Ελίτ, του Διεθνούς Κατεστημένου, της… Οργανωμένης Διαφθοράς και κάποιων χαμερπών γαλάζιων σκουληκιων που σχολιάζουν με μηνιαίο μισθό στο Ίντερνετ..

      Μην ξαφνιαζεσαι για τον Λουδοβίκο Φασίστα που μας φορτωσες με την ψήφο σου. Όλοι οι Δικτάτορες πέφτουν με κρότο. Και τα φασιστοειδή που τους αναδεικνύουν και στηρίζουν, θα καταπιούν όλο το φάρμακι της Νίκης του Λαού και της Δημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ