Είναι επίσημο: Τέλος από το Σάββατο η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους

6
1423

krousmata-fresh-main

Η κυβέρνηση υιοθέτησε την πρόταση της επιτροπής των ειδικών- Παραμένει η ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αν υπάρχει συνωστισμός, για τους ανεμβολίαστους και για όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγήθηκε η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, οι ειδικοί διατύπωσαν ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για τα άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν σοβαρή νόσο, εάν μολυνθούν με κορωνοϊό, και φυσικά για τους ανεμβολίαστους.

Επίσης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε να αυξηθεί η χωρητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 100%.

Η εισήγηση της επιτροπής έγινε άμεσα αποδεκτή από την κυβέρνηση. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται: «Στη σημερινή συνεδρίασή της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων υπό την Γενική Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, εισηγήθηκε την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους. Παραμένει όμως ως ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό, καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα».

«Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινίσουν στην υπό έκδοση ΚΥΑ. Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από το Σάββατο 05.03.2022» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση της υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους & αύξηση χωρητικότητας 100 στα μέσα μαζικής μεταφοράς εισηγούνται οι Εμπειρογνώμονες

Ισχυρή σύσταση για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που υπάρχει συνωστισμός,  για όσους διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης – Η Επιτροπή εισηγείται να αυξηθεί η χωρητικότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στο 100%

Την άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους εισηγείται, κατά πληροφορίες, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο, διατυπώνουν ισχυρή σύσταση για τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός για τα άτομα που κινδυνεύουν να εκδηλώσουν σοβαρή νόσο εάν μολυνθούν με κορωνοϊό, και φυσικά για τους ανεμβολίαστους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτρο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από το Σάββατο. Πάντως, η χρονική περίοδος κατάργησης της υποχρεωτικής μάσκας σε εξωτερικούς χώρους είχε απασχολήσει τους ειδικούς, με ορισμένους εξ αυτών να επιμένουν να ισχύσει μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Επίσης, η επιτροπή εμπειρογνωμόνων εισηγείται να αυξηθεί η χωρητικότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς στο 100%.

Ειδήσεις σήμερα:

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. πέφτει πολύ δούλεμα από τους «ειδικούς». Καλά δεν κατάλαβαν ακόμα στην Ελλάδα οι ΜατινοΒασιλακόπουλοι ότι ο ιός ψόφησε στην επίθεση της Ρωσίας; Αν υπάρχει ακόμα, τις επόμενες εβδομάδες θα έχουν κολλήσει όλοι οι άμαχοι που συνωστίζονται στα καταφύγια και σχεδόν κανείς δεν φοράει μάσκα.

  2. Εδώ ετοιμάζουν για τα παιδάκια αποκριάτικο πάρτι στον Ορφέα σε κλειστό χώρο. ξεχνούν ότι σε πολλά σχολεία τα κρούσματα είναι αρκετά . Οι γονείς τι λένε;;
    Δεν ανησυχούν;;

  3. μήπως και συνέλθει κανείς, απο αυτούς που ακόμη προσκυνούν την Γαλάζια Πανούκλα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ