Ένταση στην Νίσυρο για την υπόθεση της ασέλγειας 10χρονου παιδιού | Τι λένε οι δικηγόροι

0
10932

Ένταση στην Νίσυρο που αφορά προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 10χρονου παιδιού
και ενώ κατήγγειλε ο πατέρας τα όσα έζησε το παιδί στο αστυνομικό τμήμα κρατήθηκε στο για έλλειψη νόμιμων εγγράφων και με κίνδυνο να απελαθεί από την χώρα. Οι Νισύριοι όταν έμαθαν τι συμβαίνει συγκεντρώθηκαν στο αστυνομικό σταθμό εξοργισμένοι και εκπρόσωποι φορέων του νησιού για να διαμαρτυρηθούν βγάζοντας και δημοσιεύοντας μια επιστολή που αναφέρει ότι απαιτούν την απόλυτη προστασία κάθε μητέρα η πατέρα που δεν φοβάται να απευθυνθεί στις αρχές προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της και συνεχίζει ότι για το νησί για την κοινωνία είναι ζήτημα ηθικής αρχής και όχι νομικής τάξης. Ζητούν την προστασία του πατέρα αναφέρουν στην συνέχεια καθώς είναι παράδειγμα στην τοπική κοινωνία. Και ολοκληρώνει ότι να αναλογιστούν τις τρομερές συνέπειες που είχε ήδη η κράτηση του πατέρα στον ψυχισμό του ανήλικου παιδιού του και θεωρούν την δίωξη εκδικητική και καταχρηστική.Ενώ ο φερόμενος θύτης έφυγε ανενόχλητος από το νησί σε άλλο νησί ελεύθερος.
Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv μίλησε η δικηγόρος Θεοδοσία Οικονομίδου – δικηγόρος της οικογένειας και ανέφερε τα εξής : » H καταγγελία του πατέρα ξεκίνησε από την Δευτέρα και δεν είχε ζητηθεί κανένα παραστατικό όσο αφορά για την άδεια παραμονή του. Ο πατέρας όταν είχε μεταβεί στην Κω στην ασφάλεια μαζί με τον παιδί του, όπου εξετάστηκε και από παιδοψυχολόγο και εκεί δεν του ζητήθηκαν τα νόμιμα παραστατικά του. Το απόγευμα μετά από όλα αυτά κλήθηκε να προσκόμιση τα χαρτιά για την άδεια παραμονή του.» To ότι δεν είχε τα χαρτιά αναφέρει : «Στο σύστημα δεν μπορούσε να υποβάλλει τα χαρτιά και δεν το δεχόταν ηλεκτρονικά την αίτηση του όμως έγινε αργά το βράδυ και έτσι δόθηκε εντολή και αφέθηκε ελεύθερος στις 00.00 το βράδυ.
Για το χρονικό του συμβάντος αναφέρει ότι : «Στο μουσείο δίπλα υπάρχει παιδική χαρά και τα παιδιά πήγαιναν στο μουσείο διότι είχε δωρεάν wi fi. Το συγκεκριμένο παιδί όμως παρέμεινε στο χώρο και έγιναν όσα αναφέρονται στην καταγγελία.»

Στην εκπομπή ΜΑΖΙ στο KosTv μίλησε καΙ ο Μανώλης Χατζηάμαλλος Συνήγορος Υπεράσπισης και αναφέρθηκε ότι «δεν έχω ακόμη εικόνα και ούτε πρόσβαση στην δικογραφία. Επικοινώνησα με τον εντολέα μου και μου ανέφερε ότι αρνείται κάθε εις βάρος του κατηγορία. Περιμένω την δικογραφία μετά να μορφώσω μία άποψη»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ