Εντοπισμός και διάσωση άλλων 36 ατόμων στην Κω (ΒΙΝΤΕΟ) | Πάνω από 1600 άτομα στο ΚΥΤ Κω

9
10010

(Μετά τις 30 χθεσινές αφίξεις και τους 50 που ήρθαν με το πλοίο από Καστελλόριζο-Ρόδο στο ΚΥΤ Κω)

Άλλη μία διάσωση, αυτή τη φορά συνολικά 36 ατόμων, έγινε με επιτυχία από τους Λιμενικούς στην Κω, ενώ δύο γυναίκες που επέβαιναν στη βάρκα, χρειάστηκε να μεταφερθούν για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο του νησιού.

Συγκεκριμένα, σήμερα τα ξημερώματα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία στη θαλάσσια περιοχή Αγίου Φωκά της Κω, εντόπισε μηχανοκίνητη φουσκωτή βάρκα στην οποία επέβαινε σημαντικός αριθμός ατόμων, να βρίσκεται σε δυσχερή θέση.

Άμεσα ξεκίνησε η περισυλλογή των αλλοδαπών, στο σύνολό τους 36 άτομα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Κω.

Δύο γυναίκες παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίστηκαν στη Γενικό Νοσοκομείο Κω για προληπτικούς λόγους, ενώ οι υπόλοιποι 34 μεταφέρθηκαν στο οικείο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Δύο άτομα σε Κάρπαθο καθώς και δύο στην Κω συνελήφθησαν για πλαστογραφία και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη.

Πρόκειται για αλλοδαπούς από τη Συρία και την Αίγυπτο, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν από τα αεροδρόμια των δύο νησιών στο εξωτερικό, χρησιμοποιώντας ταξιδιωτικά έγγραφα που ήταν πλαστά!

Πιο αναλυτικά, προχθές το πρωί μετέβησαν στο αεροδρόμιο της Καρπάθου δύο Σύριοι ηλικίας 27 και 30 ετών και κάνοντας χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία.

Την ίδια ημέρα και περίπου την ίδια ώρα, μετέβησαν και άλλοι δύο αλλοδαποί ηλικίας 19 και 32 ετών από Συρία και Αίγυπτο αντίστοιχα, στο αεροδρόμιο της Κω, προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Ιταλία, όμως όπως αποδείχτηκε από τον έλεγχο που τους έγινε τα ταξιδιωτικά έγγραφα που κατείχαν, ήταν πλαστά. Και στις δύο περιπτώσεις οι αλλοδαποί έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς των αεροδρομίων Κω και Καρπάθου, συνελήφθηκαν και παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, ενώ τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. και τα ξενοδοχεία τα οποία παράτησαν οι υπάλληλοι στη μέση της σαιζόν, επειδή δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την ευτυχία τους να δουλεύουν σε τέτοιες δουλειές.
    η πλάκα είναι ότι οι της Κυβέρνησης κατηγορούσαν τον Βελόπουλο για fake videos, μέχρι που οι απανθρακωμένοι δεν μπορούσαν να περάσουν απαρατήρητοι.
    επιτέλους ας πει ο Γουρλός και ένα ΟΧΙ στην Ευρώπη και την Γερμανία.Η κατάσταση είναι μη διαχειρίσημη.
    Δεν βλέπουμε καμία προσπάθεια, απέτυχαν παταγωδώς,ανάξιοι και επικίνδυνοι, άσχετοι,ανίδεοι και ανήθικοι.

    • Ηρεμηστεκαι βρητε καταλύματα και καρέκλες πρώτη θέση πίστα.

  2. ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ …ΠΑΤΕ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!!

  3. ηλίθια ψηφοφόρε του Κούλη απ’ όλη την Ελλάδα (σε λίγο κι απ’ τον Έβρο)θα μας φορτώσουν όλα τα Ορκ που κουβαλιουνται.Για σένα βέβαια είναι Κυριακή κι ο Κούλης δεν φταίει σε τίποτε,ούτε για το 1,5 μύριο στρέμματα καμμένα γης,ούτε για την εκατόμβη των Τεμπών ούτε για την παρέλαση των Κροατών στην χώρα και την σφαγή αμάχων.Ουτε βέβαια για τη Μούγκα στη στρούγκα με την αθρόα προσέλευση των ουγκνανων από απεναντι.Αλλα θα μου πεις τώρα γίνεται να διακόψει τις διακοπαρες του με τις πλάτες του ελληνικού λαού;;;;α να μου χαθείτε κοπριτές.

  4. έχετε πάρει χαμπάρι ότι όλα τα Ορκ που περνάνε τα σύνορα τα συνωστιζουν στα hot spot μας;;;υποστηρικτές του Κούλη που έχει αφήσει να καουν ενάμιση εκατομμύριο στρέμματα γης στην Ελλάδα,λόγω ανικανότητας,να γίνει εκατόμβη στα Τέμπη πάλι λόγω ανικανότητας και ρουσφετιου,και να κάνουν βόλτες στη χώρα Κροάτες,και να σφάζουν κόσμο, τώρα μας βγάζει και ρατσιστές όπως είχε κάνει κι ο Τσίπρας ,γιατί δεν συμπάσχουμε στον πόνο των Ορκ καταδρομέων.Οποτε μισθοφόροι του Κούλη ετοιμαστείτε ο λακος των δαχτύλων μας περιμένει όλους.Τ ακούτε 41%;;

  5. τελικά όλα αυτά τα ρεμαλια τι είναι θα μας πει κανείς;;;απ’ όλους αυτούς που περνάνε τα σύνορα το 99% είναι άνδρες(όχι παιδιά όχι γυναίκες),από χώρες μάλιστα που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση με τον πόλεμο.ΑΡΑ το παραμυθακι περί μεταναστών λόγω πολέμου εδώ και πολύ καιρό έχει καταρριφθεί.αρα είναι λαθροαποικοι.Κανω λάθος;;Κι ο Κούλης τι κάνει;;;συνεχίζει την πολιτική Τσίπρα ,να τους στοιβάζει σε νησιά που προσφέρουν πολλά λεφτά στη χώρα,αντί να δημιουργεί σε ξερονήσια κατασκευές κράτησης.Αλλα αυτούς έχουμε αυτούς λουζομαστε .Τ ακούς ηλίθια γλυψ του Κούλη;;;

  6. Απόβαση κανονικά οι πακιστανοί στους τουρκόσπορους μποχαλαράδες τους δειλούς,αχαχαχαχαχα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ