Ο Μητσοτάκης παρακαλάει τους μετανάστες να μείνουν στην Ελλάδα: «Μην πάτε στην Ευρώπη, μείνετε εδώ»

38
10395

Και ξαφνικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρακαλάει τους μετανάστες να μείνουν στην Ελλάδα γιατί η χώρα μας δεν έχει εργατικά χέρια, όπως δήλωσε μιλώντας στο Νταβός.

Μάλιστα ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει μειωθεί η ανεργία και έταξε δουλειές στους μετανάστες που θα μείνουν στην Ελλάδα:

«Λέμε στους ανθρώπους, αν σας δώσουμε άσυλο, μην πάτε στην Ευρώπη αν θέλετε να μείνετε στην Ελλάδα θα υπάρχουν δουλειές, είμαστε αντιμέτωποι με έλλειψη εργατικού δυναμικού όπως πολλές Ευρωπαϊκές χώρες» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Η ανεργία μας έχει μειωθεί κατά 6% και έχουμε ήδη έλλειψη εργατών για παράδειγμα στον αγροτικό τομέα. Νομίζω ότι έχουμε επιβάλλει μια σκληρή αλλά δίκαιη πολιτική μετανάστευσης και αυτή τη στιγμή αν δείτε την δημόσια αντιπαράθεση στην Ελλάδα η μετανάστευση δεν είναι θέμα» δήλωσε ο πρωθυπουργός σήμερα.

.

newsbreak.gr

Μητσοτάκης: ”Αν σας δώσουμε άσυλο, μην μετακομίσετε στην Ευρώπη-Αν θέλετε να μείνετε στην Ελλάδα, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας”

Έχουμε τελειώσει με τις εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου. Και λέμε επίσης στον κόσμο, «αν σας δώσουμε άσυλο, μην μετακομίσετε στην Ευρώπη. Αν θέλετε να μείνετε στην Ελλάδα, θα υπάρχουν θέσεις εργασίας στην Ελλάδα». Αντιμετωπίζουμε την ίδια έλλειψη εργατικού δυναμικού σε πολλές άλλες χώρες. Η ανεργία μας μειώνεται. Έχει μειωθεί κατά 6%. Και ήδη έχουμε ελλείψεις εργατικού δυναμικού, για παράδειγμα, στον αγροτικό τομέα“.

Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε στο πλαίσιο συζήτησης που είχε με τον Φαρίντ Ζακάρια στο World Economic Forum του Νταβός ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε “παρόλο που στην Ελλάδα, η μετανάστευση εξελίχθηκε σε μεγάλο πρόβλημα το 2015, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση υιοθέτησε μια πολιτική ανοικτών συνόρων, θα ήθελα να σας δώσω κάποια στατιστικά στοιχεία που έχουν ενδιαφέρον. Το 2015, το 75% όλων των παράνομων μεταναστών που εισήλθαν στην Ευρώπη εισήλθαν μέσω της Ελλάδας. Το 2022, ο αριθμός αυτός μειώθηκε στο 5%. Επομένως, έχουμε μειώσει τις μεταναστευτικές μας ροές κατά σχεδόν 90%. Είπαμε ότι θα προστατεύσουμε τα σύνορά μας, αλλά θα το κάνουμε με ανθρώπινο τρόπο. Και μπορώ να σας πω, Fareed, επειδή δεχόμαστε κριτική για το θέμα αυτό, ότι προστατεύοντας τα σύνορά μας στη στεριά, αλλά κυρίως στη θάλασσα, θέτουμε λιγότερες ζωές σε κίνδυνο. Όσο λιγότεροι άνθρωποι προσπαθούν να περάσουν στην Ελλάδα μέσω της θάλασσας, τόσο λιγότερα ατυχήματα θα έχουμε. Πιστεύω, λοιπόν, ότι έχουμε καταφέρει να εξαρθρώσουμε τα δίκτυα των λαθρεμπόρων. Και αν δει κανείς τα νησιά μας τώρα, όταν ήρθαμε στην εξουσία μόνο σε ένα νησί, τη Λέσβο – το οποίο είναι ένα μεγάλο νησί – υπήρχαν 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Μόνο σε αυτό το νησί. Ήταν μια πυριτιδαποθήκη. Τώρα στο νησί βρίσκονται λιγότεροι από 1.000 μετανάστες και πρόσφυγες. Έτσι, οι τοπικές κοινότητες είναι ευχαριστημένες, και αυτό μας δίνει, κατά κάποιο τρόπο, το περιθώριο να πάρουμε ανάσα και να εστιάσουμε σε σωστές πολιτικές ένταξης”.

38 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Για να μην κουράζεστε.Η ΝΔ δεν χρειάζεται ούτε την ψήφισαν ποτέ φασιστες ούτε θέλει να την ψηφίσουν.Είμαι περήφανη γιαυτο.Αυτά πιστεύει και έχει φτιάξει ένα κράτος που το σέβονται όλοι.Εχθροί και φίλοι.Όποτε οι φασιστες ,στον Βελόπουλο,τον Κασιδιάρη και τα συναιτεράκια τους στον ΣΥΡΙΖΑ.

    • Τα καρναβάλια επιτρέπονται πάλι…το μασκάρεμα πάντα ήταν της μόδας, φέτος θα φορεθεί ο Λάζαρος με τον Ισκαριώτη.
      Βασιλιάς ο Άδωνης.

    • Εσύ δηλαδή τους θέλεις να μείνουν; Υπάρχει έλλειψη ανδρών στην Ελλάδα το ξέρουμε. Αλλά με Πακιστανό που φοράει σαγιονάρα και γουστάρει;;; Πολύ στερημένη είσαι.

      • Ακόμα και έτσι έχει τα δικιά της η Miranta.Αν κρίνεις από τον αρχηγό σας τον Κασιδιάρη τον μισογύνη τι να κάνουμε;Τον έχεις δει ποτέ με γυναίκα;Οι οπαδοί του στα γυμναστήρια να κάνουν μυς αλλά με τις γυναίκες πέρα βρεχει.Όλο φρου και αρώματα είναι.

    • Μιραντούλα , ταραντούλα , Νεοδημοκρατούλα , ότι πει ο γουρλομάτης .
      Έτσι, εεεε;;;!!!!
      Αυτά τα τρικέρατα βόδια είσαστε .
      Τώρα λέτε καλοί οι εργάτες μετανάστες.!!!!
      Α ρεεεε Δεξιά σκουλήκια !!!!

    • Ειναι σιγουρο οτι τον Αδωνι, τον Πλευρη, τον Μπογδανο και τον Βοριδη δεν τους ψηφισαν φασιστες. Προσεχε μη σκασεις απο την πολλη υπερηφανεια.

  2. Μιράντα Παπαδοπούλου μην κλαίς θα αυτοαφανιστειτε σε λίγο το μόνο σίγουρο για να ανασανει ξανά αυτή η χώρα.. μαζί κ εσείς τα υβρίδια τους..

  3. Και γιατί να μείνουν στην Ελλάδα; Για να πεινάνε όπως εμείς; Εκτός αν έχεις σκοπό να τους δίνεις κανένα 1000€ τον μήνα επίδομα λαθρομετανάστη από τους φόρους που σου πληρώνουμε οι μ@λ@κες Έλληνες.

  4. Υπαρχουν ακομα γυναικουλες που ψηφιζουν νεα δημοκρατια? Μηπως ειναι αυτες που φωναζαν ψωμι κιεληα και κωτσο βασιλια?

  5. Μηπως ηταν αυτες που φωναζαν για σου παπαδοπουλε εισαι παλληκαρι? Απο την ιδια μητρα της ΕΡΕ βγηκαν χουντα χρυση αυγη και νεα δημοκρατια. Ολες οι εθνικες συμφορες ηρθαν απι τη δεξια.

  6. Κάλεσμα Κ.Μητσοτάκη σε παράνομους μετανάστες: «Η Ελλάδα είναι κυψέλη ενσωμάτωσης όσων θέλουν να συνεχίσουν να ζουν εδώ»
    Αυτή ειναι η πολιτική του,, η ενσωμάτωση των λαθρο,, (άδεια, επίδομα, εργασία, σπίτι….) για να σώσουν το δημογραφικό της χώρας,

  7. Για να μην κουράζεσαι.. Εγώ είμαι περήφανος σαν Έλληνας,και ορθόδοξος.. (μηοως ειμσι χρυσαυγιτης επειδή είμαι Έλληνας, ορθόδοξος???) υπερήφανος λοιπόν που δεν ψήφισα ποτέ Μητσοτακη… Αλλά για νάσε προλάβω ούτε τσιπρα, άλλο υπόθετο φυτευτο,, ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε χρυσή αυγή, ούτε ΚΚΕ.. ΌΛΟΙ ΜΑΖΊ ΤΑ φάγανε και τα ΤΡΏΝΕ ακόμα… (εκτός τα μέλη της χρυσής αυγής που ειναι φυλακή! )… Ο φασισμός του Μητσοτακη είναι ίδιος με τιυ ερντογαν στους πολιτικούς του αντιπάλους.. Η του Κιμ Κονγκ κιουνγκ…νότια Κορέα.. Παρακολουθήσεις, φυλακίσεις.. Για να μην κουραζεσαι… Εχει δημιουργήσει ένα κράτος λαθραίων,, βιαστών, μιζαδορων, πουλημενων δημοσιογράφων, δικηγόρων.., Ένα κράτος που ταΐζει με κουπόνια τους πολίτες… Εχθροί και φίλοι πολιτικοί… Το ομολογούν δεν πάει άλλο… Με αυτόν..!

  8. Για τα2,5 εκκατομυρια Έλληνες Πολίτες που ψήφισαν άλλο κόμμα εκτός την νέα Κλεφτοκρατια??? Το 2019…..
    Η για τους 2εκκατοκυρια που κορόιδεψε ο κουλης…??.. Που έχουν ξεσκίσει κάθε συνταγματικό νόμο,,.. Για να βγει κυβέρνηση με bonoys 50 εδρών… Ειναι δημοκρατία όταν το 50 % δεν ψηφίζει.. Και όταν 2,5 εκκατομυρια η πλειοψηφία ψηφίζει άλλο κόμμα… Και βγαίνει νέα Κλεπτοκρατια,,!!!

    • Εσένα σε ενδιαφέρει το Σύνταγμα που έχουμε;Πας Καλα;Τι ψηφίζεις τότε κόμμα που δεν το πιστεύει και θέλει να το καταργήσει;Τελικά οι φασιστες τα έχετε παίξει βρίζετε χούντα τη ΝΔ.Γιατί δεν την ψηφίζετε τότε;Αυτοδεν είναι το πιστεύω σας;Η χούντα;

    • Τα 2,5 εκατομυρια που κες δεν έχουν καμία σχέση με εσένα και τους ομοίους σου.Τα αλλά 2 που κες μας κορόιδεψε,κοιτάξου στο καθρέφτη.Εκεί θα δεις κάποιον ηλιθιο μισάνθρωπο .Εμείς θελουμε απλά η χώρα μας να προοδεύει και το μέλλον των παιδιών μας να είναι καλύτερο από το δικό μας.Γιαυτο είμαστε με τη ΝΔ .Υπάρχει κάτι που ήταν καλύτερο το 2019 από ότι είναι σήμερα;Σε οποιοδήποτε τομέα.Αυτό βλέπουμε και διαλέγουμε.Όσοι πιστεύουν ότι είμασταν καλύτερα το 19 θα ψηφίσουν Τσίπρα.Εσυ απλά θέλεις να καταστρέψεις όχι να κτίσεις .

  9. Το ομολογεί και ο ίδιος! Γιατί αυτές είναι οι εντολές,, από το Μαξίμου.. Στις υπηρεσίες αστυνομίας, λιμεναρχείου,

    Ήδη τους προηγούμενους μήνες έχουν αποκαλυφθεί «σημεία και τέρατα» για τις πρακτικές των ελληνικών Αρχών, με απειλές και χειραγώγηση στελεχών της Frontex να μην καταγράφουν όσα βλέπουν στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα, ακόμη και εκδίωξη του αεροσκάφους που εντόπιζε πρόσφυγες από την Ελλάδα, όπως περιέγραφε η αυστηρά εμπιστευτική έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Καταπολέμηση της Απάτης (European Anti-Fraud Office – OLAF).

  10. Αντί το λιμεναρχείο να εμποδίζει την είσοδο λαθρο.. Τους υποδέχεται με ανοιχτές αγκαλιές

    Δεν άργει λοιπόν να φανεί ο ρόλος ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.., και με την δεύτερη πρόσκληση καλώντας ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΈΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΟΎΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ.. Πόσα έχουν πάρει… Που αποδεδειγμένα όλοι αυτοίτων MKO που είναι επαγγελματίες πράκτορες, όπως αποδεικνύεται από την υπόθεση της Εύας Καϊλή,αμερικανικών, εβραικων, ισλαμικών συμφερόντων
    Ο «Αντιρατσισμός», η καταπολέμηση της «ξενοφοβίας» και ο κοινωνικός στιγματισμός όσων καταγγέλλουν τον εποικισμό των χωρών από Μουσουλμανικές ορδές, έχει χορηγούς…. , που πληρώνουν καλά.!!!

    Μηταρακης, Αβραμόπουλε Καϊλή, Σχοινάς…

    Αυτοί που θα έλυναν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι οι ίδιοι άνθρωποι που ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΙΥΝ την παρανομία… χρηματίζοντας από το Κατάρ, το οποίο μέσω της Τουρκίας θέλει να εξισλαμίσει όλη την Ευρώπη..με μπίζνες δις.. Και ο Μητσοτάκης ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΊ δημόσια το Λιμενικό που έσωσε ΧΙΛΙΑΔΕΣ… ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ….

  11. Σε τέτοιο βαθμό.. Οταν μετά όλες αυτές τις δηλώσεις Μητσοτάκη,,, επιμένεις να τον ψηφίσεις… Βέβαια και οι υπόλοιποι είναι βλακες, που θα πάνε να ψηφίσουν τσιπρα,, η ΠΑΣΟΚ.. Νομιζωντας ότι θάψουν διαφορετικό πρόγραμμα… Ότι τους λέει η ευρωπαϊκή ένωση, το ΝΑΤΟ.. Σαν ευρωπαϊκή χώρα που είμαστε.. Όπως και επίσης και ΝΑΤΟΙΚΗ αυτοί κάνουν κουμάντο όχι.. Απλά θέλουν πιστούς μασωνους.. Πρωθυπουργούς,Στα @ρχι τους ποιο κόμμα θα είναι μπορεί να λέγεται κσι ΝΔ, ΣΥΡΘΖΑ,, ΠΑΣΟΚ,, ΡΥΆΚΙ,, ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΆΝΟΙΞΗ,, ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ ΧΕΙΜΩΝΑΣ,, ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ…αφού όλοι μαζί ψηφίζουν στην τελική ,επομενος πρωθυπουργός ΔΕΝΔΙΑΣ… αυτός με το καπελάκι των Εβραίων.. Που φωτογραφιζεται στις εβραϊκές συναγωγής,, τι δεν καταλαβαίνεις

    • Θα έρθεις του χρόνου να μαζέψουμε τις ελιές η δεν καταδέχεσαι;Καλυτερα να πεφτουν και να σαπίζουν παρά να φάνε ψωμί κάποιοι άνθρωποι.Σωστά;

  12. Ο ένας τους έφερε(τσιπρας) ….. Ο άλλος τους νομιμοποιεί….
    Η ΜΌΝΗ ΔΙΑΦΙΡΑ ΣΤΑ ΔΎΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΆ Κ@ΠΡ@ΣΚΥΛΑ..
    Ο ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΦΟΡΑΕΙ ΓΡΑΒΑΤΑ……
    Ο ΑΛΛΟΣ ΦΟΡΑΕΙ…..

  13. Δένδιας: “Χωρίς χρήμα και στρατό δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους Τούρκους”

    » φτιάχνουμε μια νεα Ελλάδα, όπου δεν θα έχει σημασία το χρώμα των κατοίκων της, ούτε η προέλευση τιυς » ‘
    ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ
    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΝΔ
    Με επανειλημενως δηλώσεις, περί βεβαίωσης ΜΗ εκμετάλλευσης Αιγαίου, υδρογονανθράκων κτλ
    Αποποιείται επί της ουσίας όλα τα κυριαρχικά δικαιώματατης Ελλάδας , -ΟΧΙ ΤΑ ΜΙΣΑ- τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο!
    Και έρχεται καπάκι η δήλωση ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ που από χαρακτηρίζει τα νησια από ελληνικά ως » Νατοικα»και δίνει δικαιώματα και ανοίγει τον δρόμο για συνεκμεταλευση με Τουρκία που ως γνωστόν ανοίξει στο ΝΑΤΟ..
    Και ο Μητσοτάκης καλεί όλους τους Λαθρο να εγκατασταθουν νόμιμα
    Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΩΝ 153 προδκτων ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ.και της Ελλάδας

  14. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΔ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΕΙ, ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ.-

    • Πρόσεχε γιατί έχει σύννεφα σήμερα.Μην κυκλοφορείς και καταπιείς την ψεκα.Θα αλαξει το σπουδαίο DNA σου.

  15. Άκου εκεί να ρίχνει λάσπη στο.. Καθαρότερο κόμμα (μετά τον ύπονομο) ΝΔ….!!!
    Σε λίγο.. Θα επιβάλει νόμο ή ΝΈΑ ΧΟΥΝΤΟΚΡΑΤΙΑ ΕΕΕ.Η .ΝΈΑ . ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ήθελα να πω το ,οχι μόνο για απαγόρευση δημιουργίας κόμματος με αντίθετη άποψη οπψς πχ του Κασιδιάρη Η άλλων κομμάτων….. Αλλά θα επιβάλει ΑΠΑΓΌΡΕΥΣΗ… γνώμης πολιτών,, .. Η ακόμα και φυλάκιση(δεν είμαστε μακριά… Έρχεται με νόμο ή φίμωση διαδικτύου, κατέβασμα λογαριασμών, λογοκρισία,,. Και ακολούθως δίωξη πολιτών.. ΟΠου αναφέρουν την λέξη ΠΡΟΔΌΤΗΣ….
    ..(ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ… ΠΟΥ ΦΟΒΟΎΝΤΑΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ..!!!)

    • Μέχρι τώρα μια χαρά βρίζεις τον πρωθυπουργό και τη χώρα μας.Αυτό το κες χούντα;Έχετε πάθει τραλαλα εσείς οι πρώην Χρυσαυγητες,ΝΥΝ κασιδιάρηδες.

  16. Κωλοτούμπα….Μητσοτάκη
    Πως θα εξηπυρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα;
    Φθηνά εργατικά χέρια…

  17. Όταν η Kim Carnes έκανε τις επιτυχίες την αποκάλεσαν θηλυκό Rod Stewart γιατί έμοιαζε η φωνή της. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και τώρα είναι σαν να ακούω τις απόψεις της Τασίας Χριστοδουλοπούλου σε αντρική έκδοση 😂😂😂😂😂😂. Πάντα όμως το πρωτότυπο θα έχει μεγαλύτερη αξία. Οι άλλοι απλά θα μοιάζουν.

  18. Οι μόνοι που μισούν την Ελλάδα τελικά είναι αυτοί που φοράνε την προβιά του εθνικιστή Έλληνα (εθνικιστής=ναζιστης.Δεν το λεω εγώ αυτό σημενει).Πιο εινσι το όραμα τους για τι χώρα τα παιδιά και το μέλλον μας;Να πάρουμε τα όπλα να καθαρίζουμε κόσμο που δεν μας αρέσει η φάτσα του το χρωμα του και η καταγωγή του.Που δεν συμφωνεί μαζί τους .Εσείς που κατά λάθος βρεθήκατε σε τέτοια άτομα έχετε καταλάβει τι υποστηρίζετε;Το 2-3% πανελλαδικά,Ευτυχως στο νησί μας είναι πολύ λιγότεροι,θα ψηφίσουν λέει Κασιδιάρη .Κάποιον που δεν έχει Δικαιομα να κατέβει σαν εγκληματίας,ούτε οι πρώην σύντροφοι του και θα βάλει κάποιον ξάδελφο η θείο του προφανως με το ίδιο όνομα να μπερδέψει.Τι περιμένετε από αυτόν;Μήπως κάνει κάποιους να δυστυχήσουν όποτε θα χαρητε αν υπάρχουν περισσότεροι δυστυχισμένοι;Πάτε καλά;

    • …..που τα ξέρεις όλα, εθνικιστής είναι αυτός που αγαπάει τι έθνος του, την πατρίδα του. Κατάλαβες γαου;;; Η ,,,,, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Σου ξαναλέω: εσύ λές ότι ψηφίζεις ΝΔ ενώ οι θέσεις σου είναι ΚΚΕ. Μόνοι τα κουμμούνια λένε αυτά που γράφεις. Έχεις μπερδέψει τις βούρτσες …..

  19. Με σημαία την αποστροφή του στους λάθρο τώρα θέλει να τους καλωσορίσει….
    Άραγε πως οι ψηφοφόροι θα καταφέρουν να το χωνέψουν

  20. αν όντως τους παρακαλαει, αν όντως οι Ελληνες βαριουνται να δουλέψουν ως εργάτες…
    Με τρομάζει η κοινωνικη διάσταση …τα γεγονοτα που συμβαίνουν…
    Φυσικά δεν είναι ούλοι ίδιοι, αλλά…

    https://www.newsbomb.gr/ellada/story/1390888/friki-stin-ko-pakistanos-paradexthike-oti-viase-8xrono-se-xorafi?utm_source=gossip-tv.gr&utm_medium=link

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ