Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου, από το Τμήμα Τροχαίας Κω, στον «Oρφέα»

1
5394
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εβδομαδιαία δράση για την ασφαλή χρήση του ποδηλάτου. Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση από την μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού με τους μικρούς μαθητές να δείχνουν ενδιαφέρον για το πως μπορούν να είναι σωστοί ποδηλάτες.
Η δράση αυτή του τμήματος της τροχαίας Κω έγινε υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Νοτίου Αιγαίου.
Η κεντρική εκδήλωση έγινε σήμερα το πρωί στον κινηματογράφο ΟΡΦΕΑ, όπου ο διοικητής του τμήματος Τροχαίας Κω, Βασίλης Πλατώνης αναφέρθηκε στους κινδύνους που πρέπει όλα τα παιδιά να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Επίσης κληρώθηκαν  12 ποδήλατα και κράνη, μετά από κλήρωση, ένα για κάθε δημοτικό σχολείο του νησιού,  ενώ παρουσιάστηκαν  εργασίες μαθητών,  στέλνοντας με το δικό τους τρόπο, το μήνυμα: «ποδηλατώ με ασφάλεια φορώντας πάντα κράνος».
Οι μαθητές που κληρώθηκαν ανά σχολείο ήταν:
5ο Δημοτικό σχολείο: Παντελής Βαγιανός
Αντιμάχειας:  Κλάσιος Ιουλιανός
Ζηπαρίου:  Παναγιώτης Παντελής
4ο Δημοτικό: Νικόδημος Λίλα
7ο Δημοτικό:  Μποτονάκη Θεοδώρα
6ο Δημοτικό:  Αντωνίου Δήμητρα
3ο Δημοτικό:  Σαννη Χριστιαννα
1ο δημοτικό : Σαββίνα Μάρκου
Δημοτικό Καρδάμαινας : Μπιζανια Κατερίνα
Κεφάλου : Διακογιάννης Νικόλαος
Πυλίου: Χατζηαντωνίου Κωνσταντίνος

πηγή: https://www.kostv.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Πολύ καλή αρχή για τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Κυκλοφοριακή αγωγή λέγεται. Πρώτα το ποδήλατο και μετά τα μηχανοκίνητα τροχοφόρα. Το έχω γράψει πριν μερικά χρόνια. Το καλοκαίρι με τους επισκέπτες χρειάζεται μια ειδοποίηση και γι΄αυτούς. Να εκδοθεί ένα έντυπο σε τρείς βασικές γλώσσες με τις οδηγίες του ΚΟΚ σχετικά με την οδήγηση των δίτροχων τροχοφόρων. Με χορηγίες από τους τοπικούς επιχειρηματίες για το κόστος της εκτύπωσης να διανέμεται στους ενοικιαστές από τους επαγγελματίες του χώρου. Θα σωθούν ζωές και τραυματισμοί. Τόσα χρόνια στο νησί έγω και εσείς έχουμε δεί πολλά.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ