Ας λειτουργήσει όπως θα λειτουργούσε σαν να είχαμε εκλογές σε ένα μήνα…

9
1293

Ας λειτουργήσει όπως θα λειτουργούσε σαν να είχαμε εκλογές σε ένα μήνα…

«Στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα». Είναι μια αγαπημένη φράση, κατά καιρούς (από την εποχή ΓΑΠ), και του δημάρχου Κω Γ. Κυρίτση.

Επίκαιρη όσο ποτέ, μετά τα δικαστικά αδιέξοδα (απόφαση εφετείου για ΔΗΡΑΣ) στα οποία -και από αυτή εδώ τη στήλη- είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι θα φτάναμε.
Αφορμή ήταν η συνολική φιλοσοφία και στάση του, ξεχνώντας πολύ γρήγορα το ιστορικό προεκλογικό «Άλλαξα» που του έδωσε και το ισχυρό ποσοστό τις προηγούμενες εκλογές, με συνέπεια να πέσει ξανά στην παγίδα του εκρηκτικού ταμπεραμέντου του, συμπεριφερόμενος ως «ταύρος σε υαλοπωλείο» (το οποίο πλήρωσε πολύ ακριβά και την πρώτη τετραετία).

Τα τρία «κόκκινα πανιά» ήταν γι’αυτόν αυτή τη φορά: Οι ΚΟΙΝΣΕΠ (ιδίως Αίγλη + Αμβροσία), ο ΔΗΡΑΣ και ο πάλαι ποτέ ΕΦΤ (ενιαίος φορέας τουρισμού), οδηγώντας τον στην απόφαση ευθείας σύγκρουσης με όλους και όλα, μέσω της δικαστικής οδού.

-Ενώ, είχε όλα τα περιθώρια και τις εναλλακτικές λύσεις να «μανατζάρει» έξυπνα και παραγωγικά τους εργαζόμενους του μέσου με κίνητρα, στόχους και μία διοίκηση διαρκώς από πάνω τους, ώστε να πετύχει το στοίχημα μείωσης του κόστους και αύξησης των εσόδων μετά την αδειοδότηση και την επέκταση της εμβέλειάς του.

-Ενώ, μπορούσε από την αρχή της εκλογής του να πιάσει τις δύο (τρεις με τον Ορφέα) επίμαχες ΚΟΙΝΣΕΠ και να τες οριοθετήσει τη διαδικασία καταβολής ενοικίου (που πρότειναν και συνεχίζουν να θέλουν και οι ίδιες κατά δήλωσή τους), ή νόμιμης διεκδίκησης τους μέσω φαστ τρακ  διαγωνισμού, (όπως έκανε έστω και καθυστερημένα, μετά το επεισοδιακό κλείσιμο και τη μίνι σύγκρουση καλοκαιριάτικα, στον Ορφέα).

-Ενώ, μπορούσε κάλλιστα να τροποποιούσε το καταστατικό και να μετεξέλισσε σε συνεργασία με όλους τους τουριστικούς φορείς  τον ΕΦΤ (είδατε εσείς κανέναν ΟΤΑΠ; Τείνει να συναγωνιστεί σε ανακολουθία την κυβέρνηση που κατηγορεί…), κάνοντας τον παράλληλα φύλλο και φτερό για την προηγούμενη διαχείριση (όπως έκανε την ΚΕΚΠΑΠΥΑΣ, την αστική συγκοινωνία κλπ – Η δε ΒΙΜΕΛ είχε δυστυχώς κι αυτή την τύχη του ΕΦΤ με την πλήρη απαξίωση – οριστική ταφόπλακα της, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια αναζωογόνησης ή αναγέννησης μέσα από τις στάχτες της).
Αντ’ αυτού μετά την Αίγλη-Αμβροσία και τον ΔΗΡΑΣ αναμένουμε και για τον ΕΦΤ, οσονούπω, την δικαστική απόφαση του εφετείου και να δούμε πόσα θα κληθεί να καταβάλει κι εδώ ο δήμος στον εργαζόμενο που επίσης διεκδικεί μισθούς και αποζημιώσεις, όπως έγινε με τους εργαζόμενους του ΔΗΡΑΣ (κι έπεται συνέχεια -όπως δήλωσε ο δικηγόρος τους Παναγιώτης Αβρίθης, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αξιώσουν αποζημίωση επιπλέον για προσβολή προσωπικότητας και ηθική βλάβη).
Ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Και εν τέλει που οδηγούν όλες αυτές οι τυφλές συγκρούσεις και το πολεμικό κλίμα; Για ποια ενότητα, ομαλότητα, κοινωνική συνοχή και τόσα άλλα βαρύγδουπα ακούσουμε ή θα διαβάσουμε πάλι, όταν άλλα διακηρύτουν κι άλλα πράττουν;
Ή μήπως θα αρχίσουμε τα κροκοδείλια δάκρυα όταν αρχίσει η προεκλογική περίοδος και… θα σβηστούν όλα με ένα σφουγγάρι;

Επιμένουμε λοιπόν στο «δεν υπάρχουν αδιέξοδα» δανειζόμενοι επιπρόσθετα την σοφή ατάκα του πολύπειρου- μετρ της διπλωματίας Αρ. Παυλίδη: » ο καλός οδηγός πρέπει να γνωρίζει  καλά και την όπισθεν» (πόσο μάλλον ένας ηγέτης).

Σαφώς ,  ακόμα και τώρα δεν υπάρχει κανενα αδιέξοδο, αν αλλάξει ρώτα και επιλέξει την οδό του διαλόγου, της καταλλαγής και συνδιαλλαγής, ήπια και αρμονικά στη λογική του «δεν έχουμε τίποτα προσωπικό με κανέναν και καμία, πάνω απ’ όλα το κοινό συμφέρον, το κοινό καλό και η κοινή λογική για όλους και για όλα».

Απορώ για άλλη μια φορά, γιατί τους επικοινωνιολόγους τους χρησιμοποιούν μόνο την προεκλογική περίοδο; (ή μήπως περιμένει να τον συμβουλέψουν διαφορετικά οι άνθρωποι της παράταξης που είναι λογικό να θέλουν να φαίνονται και να είναι -τουλάχιστον μπροστά του- «βασιλικότεροι του βασιλέως» μόνο και μόνο για να κερδίσουν την εύνοιά του).
Ας λειτουργήσει όπως θα λειτουργούσε σαν να είχαμε εκλογές σε ένα μήνα… Αυτό μόνο αρκεί.

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. μάλλον σε άλλον αναφέρεσαι Γιάννη και οχι στο Κυρίτση. Όποιος πίστεψε ότι άλλαξε αυτός έχασε. Αν άλλαξε έγινε χειρότερος ;από ότι ήταν γιατί τώρα δεν κάνει τίποτα καλό και στο Δήμο. Τα χει όλα διαλύσει και το νησί μας περνά μαύρες μέρες. Ευτυχώς που είμαστε ευλογημένος τόπος και ο ήλιος κρύβει τις ασχήμιες

  2. Τώρα σωθηκες.Ολα αυτά αφορούν πολιτικό σώφρονα.Το ερώτημα είναι…Είναι σώφρων κανείς σε αυτή τη Δημοτική αρχή?η διακατέχονται από αλαζονεία,μίσος κακία που δεν τους επιτρέπουν να σκεφτούν? και

    • Γιαννη, πολύ καλά τα λες.Αλλά εγώ νομίζω ότι όλος ο περιγυρος του, είναι ίδιοι και κάποιοι ειναι και χειροτεροι απο αυτον,οπως ο αντιδήμαρχος για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας.

  3. Γιαννη να γιασει το στομα σου! δεν πας να του τα πεις μπας και λογικευτη! Αυτα ελεγα και γω να μιλησει με ολλους αυτους και να κερδισει το νησι και οχι ετσι που τα εκανε!

  4. Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ.ΜΕΓΑΛΟΣ ΦΟΡΟΜΠΗΧΤΗΣ

    ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 50% !!! .ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ?ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ!!
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ?ΣΤΗΝ ΠΟΥΓΚΑ ΤΟΥ…!ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΗΤΑΝ ΤΟ 2016 5.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ 2018 ΘΑ ΕΙΝΑΙ 7.500.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ. ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΥΞΗΣΗ 50% ΣΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.ΕΝ ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΛΗΤΕΙ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ.ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΕΓΙΝΕΣ.ΜΟΝΟ Η ΠΟΥΓΚΑ.ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ.ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!!!ΑΓΑΛΜΑΤΑ!!ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΑ!!ΠΛΑΤΕΙΕΣ!!εργα απερχομενου τρενακια, πλατειες ,αγαλματα , συντριβανια,χωραφια σε συγγενη προεδρου 2 φορες δημαρχος αρκετη ζημια εκανες στο νησι.ο απερχομενος ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΤΟ ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΕΒΑΛΕ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ INCLUSIVE.

  5. Οι ισχυροί παίκτες του πλανήτη κοιτάζονται στα μάτια σαν τα αρπακτικά με οπτικό ορίζοντα την στενή αυτή λωρίδα της ΓΗΣ που λέγεται ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.  Είναι η κρίσιμη στιγμή να δρομολογήσουν παιχνίδια μέσω των περιφερειακών παικτών της περιοχής μας.  Φαίνεται ότι σύντομα η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ θα ανακατέψει τα νερά του ΑΡΧΙΠΕΛΑΓΟΥΣ του ΑΙΓΑΙΟΥ και θα φέρει μακροχρόνιες γεωπολιτικές παθήσεις στην επιφάνεια. http://www.triklopodia.gr/%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%B4%CE%BF%CE%BD%CE%AF%CE%B1-survivor-%CE%B4%CF%81-%CE%BA%CF%89%CE%BD%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%B2%CE%B1%CF%81%CE%B4%CE%AC%CE%BA%CE%B1/#

  6. «Οποιαδήποτε σύνθετη ονομασία με συνθετικό το Μακεδονία θα είναι στιγμιαίας χρήσεως. Πριν προλάβει να στεγνώσει η μελάνη της υπογραφής θα μεταπέσει αυτομάτως και νομοτελειακά στο σκέτο Μακεδονία. Οπότε η εσχάτη πλάνη θα είναι χείρων της πρώτης. Άρα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους απαγκίστρωσης από την παγίδα της σύνθετης» Στέλιος Παπαθεμελής

  7. «ΠΡΟΣΕΧΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ» ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΜΕΝΟΙ ΔΙΩΚΟΥΝ ΠΥΡΟΝΟΜΟ ΣΤΗΝ ΧΙΟ!

    Πριν από λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε βίντεο στο οποίο ο αστυνομικός διοικητής της Χίου «προειδοποιούσε» τον Πυρονόμο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Χίου, Μιχάλη Ρακιντζή, λέγοντάς του «πρόσεχε γιατί είσαι δημόσιος υπάλληλος», γιατί συμμετείχε στις κινητοποιήσεις των κατοίκων κατά της επέκτασης του hotspot και στις διαμαρτυρίες τους κατά την διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου. Ο συγκεκριμένος πυρονόμος, είναι μόνιμος κάτοικος του Χαλκειούς κι έχει ένα αγροτόσπιτο έξω από το hotspot της ΒΙ.ΑΛ. (το οποίο έχει λεηλατηθεί πάμπολλες φορές…) και βρέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο και στις κινητοποιήσεις των κατοίκων ως κάτοικος και ο ίδιος της περιοχής.Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, από το πρωί της Δευτέρας βρίσκεται στην Χίο κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του αρχηγείου της Πυροσβεστικής, έπειτα από ανώνυμες «καταγγελίες» κατά του Πυρονόμου, με περιεχόμενο ότι «η συμπεριφορά του είναι μη επιτρεπτή από Δημόσιο Υπάλληλο».Προφανώς, οι «καταγγελίες» προήλθαν από συριζοκαμμενικούς «αλληλέγγυους», που δεν ανέχονται αντιρρήσεις στην μετατροπή των νησιών μας σε απέραντα hotspots!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ