ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Γ. Μουζάλας από Κω: Την καθαρίσαμε την παραλία σας… Αν δεν είχαμε φτιάξει τίποτα επειδή 100 θερμοκέφαλοι κατέβαιναν κάθε μέρα κάτω και φωνάζανε σήμερα θα είχατε τουρισμό;

49
5880

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Αμέσως μετά την «ελληνική φιλοξενία» τους στη Λέσχη Αξιωματικών Κω (όπου ο Αυστριακός Υπουργός και η συνοδεία του, Πρέσβης και Υπουργικά στελέχη) εντυπωσιάστηκαν από τις ελληνικές νοστιμιές που τους ετοίμασε η 80 ΑΔΤΕ με οικοδεσπότη τον Διοικητή, Ταξίαρχο Β. Χούπη (στο τραπέζι παρακάθησαν επίσης η Υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ Ζ. Τσιριγώτη, ο Αστυνομικός Δντής Κ. Κοκορόσκος και η Δοικητής του ΚΥΤ Κω Μ. Κρητικού) ήταν η σειρά του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλα να κάνει δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Αυστριακός Υπουργός Β. Σομπότκα είχε κάνει λίγο νωρίτερα αμέσως μετά την επιστροφή τους από την «περιπολία» με το σκάφος του Λιμενικού στην οριογραμμή.

Ο κ. Μουζάλας δήλωσε ότι είναι μεγάλη επιτυχία η επαναπροσέγγιση με την Αυστρία «βρήκαμε μια κοινή γλώσσα ώστε και διαφωνούντες να μπορούμε να προχωρήσουμε μαζί και έχει μεγάλη συμβολή σε αυτό ο κ. Σομπότκα, μας κάλεσαν και στις χώρες του Βίσεγκραντ (Τσεχία, Πολωνία, Ουγγαρία και Σλοβακία. Πρόκειται για τις χώρες που εμφάνισαν την πιο ανθελληνική στάση στο προσφυγικό, κατηγορώντας με κορώνες εθνικιστικές την Ελλάδα για ελλιπή έλεγχο των συνόρων της και κατά συνέπεια για υπαιτιότητα στις προσφυγικές ροές προς τον βορρά).

Το ότι επισκέφτηκαν μαζί το hot spot και το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Κω έχει ένα συμβολισμό και για τον ίδιο προσωπικά, πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Μουζάλας: «Διασυρθήκαμε σαν κυβέρνηση, ενώ τώρα δεν νομίζω να υπάρχει κάτοικος της Κω που να μην το θέλει. Αυτή η πολιτική του να φτιάξουμε το hot spot και το προαναχωρησιακό σας έχει δώσει σήμερα τη δυνατότητα ο τουρισμός σας να επανέρχεται. Και ένα μεγάλο μέρος του τουρισμού σας θα είναι από την Αυστρία και ο Αυστριακός Υπουργός θα είναι κήρυκας αυτού του πράγματος όταν γυρίσει πίσω. Έχουμε ήδη συζητήσει γι’αυτό».

«Τι ζητήσαμε από τον Υπουργό ενόψει του Συμβουλίου της Ευρώπης. Είπαμε ότι τα πράγματα μπορεί να μην έχουν πια σχέση με το 2015 και το ’16, αυτό οφείλεται στο ότι έγινε η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας την οποία και υπερασπιζόμαστε. Επίσης, του είπαμε ότι εφόσον ισχύει η συμφωνία αυτή χρειαζόμαστε κάποιους μήνες τουλάχιστον για να επανέλθει η κανονικότητα. Αυτή η εικόνα που είδε σήμερα στο νησί είναι τελείως διαφορετική από αυτή που δείχνανε το ’15 οι τηλεοράσεις, εάν ξαναρχίσουν οι ροές που υπήρχαν το ’15 δεν θα μπορέσει να σταθεί. Και είναι δουλειά της Ευρώπης να υπερασπιστεί τη συμφωνία που αυτή έκανε».

Σχετικά με την φύλαξη των συνόρων και τι δεσμεύσεις αναλάβαμε απάντησε ότι: «Πήγαμε με σκάφος του λιμενικού στην οριογραμμή και είδαμε τα σύνορα. Του είπα ‘Υπουργέ μου φύλαξέ τα…’το θαλάσσιο δίκαιο προβλέπει μόνο διάσωση, η συνθήκη της Γενεύης προβλέπει μόνο διάσωση, το Διεθνές Δίκαιο προβλέπει μόνο διάσωση, το Ελληνικό Δίκαιο προβλέπει μόνο διάσωση. Επομένως, αυτή η ιστορία στην οποία σε κάποια φάση συμμετείχε και η Αυστρία, κατέπεσε και κατέπεσε μπροστά στα μάτια του. Ξέρετε όταν πας κάποιον στη μέση της θάλασσας και του λες αυτά είναι τα σύνορα… Νομίζω ότι συνεννοηθήκαμε με τον Υπουργό η φύλαξη των θαλασσίων συνόρων με την φύλαξη των χερσαίων συνόρων είναι διαφορετική. Επομένως η συκοφαντία αυτή που λεγόταν από τις χώρες του Βίσεγκραντ και διάφορους άλλους μέσα στην Ελλάδα, κατέπεσε.»

Σε ότι αφορά την συνέντευξή του στο Σπίγκελ για την «ασφαλή διάβαση», διευκρίνισε ότι εκείνο που τόνισε είναι πως πρέπει να είμαστε πολύ  σκληροί με τους «δουλέμπορους-διακινητές» ή «ανθρωπέμπορους» και όχι με τους άτυχους τους μετανάστες, για να γίνει αυτό πρέπει να δημιουργήσουμε «νόμιμους δρόμους». Αυτό που τόνισα απ’ όταν έγινα Υπουργός, τότε στην Ελλάδα γέλαγαν, αλλά σιγά σιγά καταλήξαμε στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας. Πρέπει να δημιουργηθούν στις άλλες ακτές, όχι τις ακτές της Ευρώπης. Διότι άπαξ και μπούνε στη θάλασσα θα πρέπει (κάτι που περάσαμε εμείς και τώρα περνάει η Ιταλία) θα πρέπει να τους σώσεις. Άρα, έλεγχο για αυτούς που δικαιούνται άσυλο στην Ευρώπη για παράδειγμα από την Τουρκία, από την Ιορδανία, τον Λίβανο, τη Λιβύη, τον Νίγηρα. Και όχι σε βάρκες 80 άτομα όπως πνίγονταν σε εμάς εδώ ή κατά εκατοντάδες που πνίγονται στη Μεσόγειο. «Δεν είναι ούτε αριστερή θέση, έχει επικυρωθεί και από την συνθήκη της Γενεύης, είναι θέση κοινής λογικής και σε αυτή την κοινή λογική της Ευρώπης απευθυνόμαστε».

Σε ερώτημά μας αν αυτή η νόμιμη οδός συμβάλει στην περαιτέρω αύξηση του μεταναστευτικού ρεύματος και γι’ αυτό υπάρχει μια φοβία από την Ευρώπη απάντησε ότι «αυτό που εμείς προτείνουμε προϋποθέτει ότι ελέγχεται η είσοδός τους πριν μπουν στην Ευρώπη. Να σταματήσουν οι ανεξέλεγκτες ροές που εξαρτώνται από τους διακινητές και η ίδια η ΕΕ εφευρίσκει νέους δρόμους ώστε να έρθουν αυτοί οι οποίοι δικαιούνται να έρθουν. Αυτό μπορεί να γίνει και για αυτούς που λέμε παράνομους μετανάστες. Στην Ελλάδα για παράδειγμα όσο καιρό μαζεύουνε κίουι στη Μακεδονία έρχονται μετανάστες για αυτές τις εργασίες οι οποίοι πέρνουνε βίζα για όσο καιρό χρειάζεται. Αυτό θα μπορούσε να γενικευθεί. Αυτοί που αναγκάζονται να έρθουν εδώ ως παράνομοι μετανάστες, για τους ίδιους λόγους που έφευγαν και οι γονείς μας ως παράνομοι μετανάστες, θα προτιμούσαν να έρθουν αξιοπρεπώς με μία βίζα για να δουλέψουν 4-5 μήνες που έχουμε δουλειά παρά να αναγκαστούν να πουλήσουν τα υπάρχοντά τους και να έρθουν σκλάβοι με τους δουλέμπορους. Άρα, η ΕΕ για να παραμείνει ενωμένη πρέπει να βρει τρόπους νόμιμης εισόδου για τους πρόσφυγες και τους παράνομους μετανάστες, γιατί χρειαζόμαστε όλοι μετανάστες για τις δουλειές μας το ξέρουμε όλοι κι εδώ στην Κω. Δόξα το Θεό χρησιμοποιείται στις δουλειές σας. Μια βόλτα στα χωράφια και στα ξενοδοχεία θα μας πείσει…»

Για τις ΜΚΟ και για το «πάρτυ» στη διαχείριση Ευρωπαϊκών κονδυλίων απάντησε ότι ο ίδιος θέλει ως χειρουργός πάντα να είναι αποτελεσματικός. Δεν έκανε κάποιο «παράπονο», ούτε «διαμαρτυρήθηκε» άσχετα αν παρεξηγείται συχνά το ύφος του επειδή όπως του λένε είναι «γλυκανάλατο». «Αν κάτι κακό έχει γίνει στη διαχείριση, μπορεί όποιος θέλει να μπει στο Διαύγεια, να το ψάξει, να το βρει και μετά να κατηγορήσει… Αυτό που είπα είναι ότι αν διαχειριζόμασταν εμείς τα χρήματα τα οποία πήραν οι ΜΚΟ πιθανόν να είμασταν πιο αποτελεσματικοί». Μάλιστα αυτό το στοιχειοθέτησε λέγοντας ότι είναι το μόνο Υπουργείο αυτό που ανέλαβε που στήθηκε από το μηδέν (έπειτα από 40 χρόνια που έχει να φτιαχτεί νέο Υπουργείο) και παρόλα αυτά προσπαθεί αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο να φτιάξει και το Υπουργείο παρότι θέλει χρόνο. «Ποτέ δεν αμφισβήτησα ότι κάποιες ΜΚΟ πρόσφεραν πάρα πολλά στον τόπο μας. Δεν πρόσφεραν όλοι και το ξέρετε. Εγώ δεν είμαι καταγγελτικός, θέλω αποτελέσματα…»

Για το προσωπικό απάντησε ότι είμαστε σε μία φάση που οι προσλήψεις είναι περιορισμένες, προσωπικό δεν μπορείς να πάρεις, οπότε χρησιμοποιούμε όλα τα νόμιμα και διάβλητα -τονίζω- μέσα, ώστε όπου μπορούμε να πάρουμε ανθρώπους. Και για την Κω φυσικά. Θα υπάρξουν όμως κενά από τη μία προκήρυξη στην άλλη.

Και η κατακλείδα του για την Κω και τους «θερμοκέφαλους» που πήγαιναν  κόντρα:

«Να κάνουμε υπομονή. Το ’15 κανένας δεν πίστευε ότι θα είσασταν έτσι σήμερα, ούτε εγώ το πίστευα. Αλλά ήταν φορές που … Κοιτάξτε σήμερα. Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ σήμερα και είδα αυτές τις εικόνες. και δεν το λέω για να αντιπολιτευθώ κανέναν. Η κεντρική πολιτική μας σκέψη ότι στα νησιά χρειαζόμαστε μια καλύτερη δομή ώστε οι άνθρωποι να μένουν σε πιο ανθρώπινες συνθήκες, η οποία πολεμήθηκε στα νησιά μέσα από δικαιολογημένους φόβους αλλά και αδικαιολόγητες προσπάθειες να εκλυθούν αυτοί οι φόβοι.

Αυτό είχε να κάνει με μια καλύτερη δομή του Hot spot καθώς και ένα προαναχωρησιακό ώστε να μπορέσουν να γίνουν και οι επιστροφές και να μπορέσουμε να περιορίσουμε ή να θέσουμε υπό κράτηση τους παραβατικούς. Να σας ρωτήσω δεν απέδωσε;

Στο ερώτημα γιατί στα άλλα νησιά δεν απέδωσε απάντησε ότι αυτό έγινε «λόγω των διαδηλώσεων κάτι που πήγε να γίνει κι εδώ. Ήταν εξαρχής θετικά κι έγιναν αρνητικά…Στην Μόρια δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να το επεκτείνουμε όπως κάναμε εδώ πέρα. Μετά ήρθε ο χειμώνας και την πατήσαμε… Αλλά αν στη Μόρια είχε γίνει αυτό που έγινε στην Κω, δηλ. είχαμε φτιάξει προαναχωρησιακό και επεκτείνει το καμπ θα υπήρχαν αυτά τα προβλήματα; Αν στη Χίο είχαμε φτιάξει αντίστοιχες δομές στο ΧΑΔΑ θα είχε διαλυθεί η Σούδα; Αν σε σας δεν είχαμε φτιάξει τίποτα επειδή 100 θερμοκέφαλοι κατέβαιναν  κάθε μέρα κάτω και φωνάζανε σήμερα θα είχατε τουρισμό; Όταν εγώ είχα έρθει εδώ πέρα θυμόσαστε την παραλία σας πως ήταν; Την καθαρίσαμε την παραλία σας και θα προχωρήσουμε…»

Σε τελευταίο ερώτημα μας αν στη Ρόδο θα φτιαχτεί δομή μιας και υπήρχε θέμα σίτισης των μεταναστών που παραμένουν εκεί απάντησε με ένα κοφτό «όχι».

Ο κ. Μουζάλας διέκοψε στο σημείο αυτό την συνέντευξή του μιας και έπρεπε να αποχαιρετήσει τον Αυστριακό Υπουργό (έγινε και η επίδοση αναμνηστικών έξω από τη Λέσχη) που αναχώρησε απόψε από Κω μιας και αύριο θα έχει επέισης σύσκεψη με τον κ. Τόσκα και τον κ. Κουρουμπλή για θέματα αρμοδιότητάς τους.

Ο κ. Μουζάλας θα παραμείνει και αύριο στο νησί για κάποια θέματα αρμοδιότητάς του κα θα φύγει με την δεύτερη πτήση.

Ο Αυστριακός Υπουργός στη δήλωσή του νωρίτερα στη Μαρίνα ήταν λιτός, δηλώνοντας την ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας, ενώ τόνισε επίσης και τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική πλευρά και το λιμενικό σώμα στη διαχείριση του όλου ζητήματος (εκεί δέχθηκε -όπως και ο κ. Μουζάλας- κάποια αναμνηστικά από τον Λιμενάρχη Κω Κ. Γιαλελή).

ΒΙΝΤΕΟ από dhras.gr:

49 ΣΧΟΛΙΑ

  • Ο ιδιοκτήτης ΜΚΟ ΜΟΥΖΑΛΑΣ δεν μας λέγει ότι όλη έρχεται ξανά στον τόπο του εγκλήματος συνοδεία ΜΑΤ που έχουν γεμίσει το νησί…

   Δεν μας λέει τίποτα για το μέλλον των ΛΑΘΡΟ και θα δώσει συνέντευξη κρυβόμενος στην Λέσχη Αξιωματικών… Την διαδικασία Ενοικίασης-διαχείρησης ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΛΑΘΡΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ… θα την αναλάβουν οι ΜΚΟ των συντρόφων του ΣφΥΡΙΖΑ σαν και την δικιά του που χωρίς κανέναν έλεγχο θα διαχειρίζονται το παραδάκι της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, της Ευρώπης και των αλληλέγγυων… ΔΩΡΕΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΕ ΦΩΣ ΝΕΡΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ που θα τους κάνει να κάνουν σαν τρελοί να φτάσουν στην Ελλάδα. Τώρα που βλέπουν ότι η κοινωνία ακόμα και τα ΖΩΑ που τους ψήφισαν θα τους στείλουν στο 3% και ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ φροντίζουν για μελλοντικό παραδάκι σαν αυτό που τρέχει με τα HOT SPOT και τα νέα ΣΤΡΤΑΤΟΠΕΔΑ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΩΝ ΛΑΘΡΟ στις τσέπες της παρέας του συγ-ΚΑΜΕΝΟΥ φασίστα των ΑΝΕΛ και του χρεωκοπημένου εργολάβου ΦΛΑΜΠΟΥΡΙΑΡΗ…

  • Και ΓΙΑΤΙ ΜΟΥΖΑΛΑ στην ΧΙΟ, ΛΕΣΒΟ, ΣΑΜΟ και ΛΕΡΟ με όλα τα ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ που έφτιαξες ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ Ο ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ;;;

   Ας μην είχαμε απέναντι την ΑΛΙΚΑΡΝΑΣΣΟ την Μύκονο της Τουρκίας που έγινε φράχτης στους πρόσφυγες και για τα δικά τους συμφέροντα και θα κοκορευόσουν ΟΥΑΟΥ της φασιστοαριστερής κυβέρνησης….

   • Καλά, δεν βρέθηκε ένας δημοσιογράφος με μυαλό να κάνει στον ΜΟΥΖΑΛΑ την παραπάνω ερώτηση;

    Δεν βρέθηκε ένας να τον ερώτηση ποια δουλειά έκανε μέχρι που η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον έκανε υπουργό;;; Μήπως το μόνο που έμαθε στην ζωή του ήταν να πουλάει αλληλεγγύη με το αζημίωτο;;;

    • Ο Γιάννης Μουζάλας πανιβλακα είναι απο τους πιο γνωστούς γιατρούς της Αθήνας. Εσύ ντενεκε τι εισαι

    • Μαμη ειναι ο Μουζαλας κατι σαν τη Γεωργια Βασιλειαδου και απο μαμη τον κανανε υπουργο..ρε πατε καλα ρε νουμερα αριστεροφασιστες?

    • ΣφΥΡΙΖΟ-ΒΛΑΚΑ με τις παρωπίδες, γυναικολόγος είναι αλλά τα φράγκα τα έβγαζε από την ΜΚΟή από φακελάκια (;;;)..

     Πόσο ΓΚΆΟΥ, μοσχαροκεφαλή και κομματικά τυφλός μπορεί να είναι ένα κομματόσκυλο της πρώτης φοράς φασιστοαριστερά που δεν στραβώνετε την κατάντια της, χωρίς τσίπα φασιστοαριστεροί παχύδερμα με τις ΔΕΞΙΕΣ ΤΣΕΠΕΣ σαν το «ΨΗΛΟ» αφεντικό σου να ψηφίζουν στα τέσσερα 3ο και 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ για να σχίσουν μετά με έναν νόμο και ένα άρθρο το 1ο και το 2ο που ψήφισαν οι άλλοι ψεύτες και δοσίλογοι….

    • Ο Μουζάλας είναι γιατρός γυναικολόγος αλλά πάντα έτρεχε για τις ΜΚΟ και μόνο σε αυτόν το κύκλο είναι γνωστός με αποστολές στην Ασία και την Αφρική αλλά όχι σαν καλός γιατρός.

   • Ο Κυρίτσης γιατί δέν πήγε στον αυστριακό υπουργό; καταστρέφει τον τουρισμό μας αντί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία ο ……

  • ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΜΕ & ΔΕΙΧΝΑΜΕ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΧΕΙΘΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

  • Μην ανησυχείτε, σε λίγο ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ θα τους δώσει διαμερίσματα μέσα στην πόλη και τα χωριά ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ και ΦΡΑΓΚΑ...

   Την στιγμή που φασιστοαριστεροί ΣφΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κόβουν τα επιδόματα πείνας στους Έλληνες άνεργους, θα δίνει σπίτια και μισθό στους ΛΑΘΡΟ Πακιστανούς πέντε φορές μεγαλύτερο από αυτόν που παίρνουν στην πατρίδα τους οι εργαζόμενοι, ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ .

  • Θα το δείτε, θα χρεώσει τα έξοδα για τα σπίτια ο ΜΟΥΖΑΛΑΣ στους λογαριασμούς της ΔΕΗ που θα πληρώσουμε εμείς τα κορόιδα...

   Ο χωρίς τσίπα ΤΣΙΠρΑΣ και η φασιστοαριστερή κυβέρνηση ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ονειρεύονται μια πολυεθνική Ελλάδα που θα δουλεύουν οι Έλληνες για παίρνουν επιδόματα οι ΛΑΘΡΟ.

 1. ΠΕΙΤΕ ΤΟΥ …… ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ…ΟΤΙ ΑΜΑ ΑΦΗΝΕ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΑ ΦΥΛΑΓΑΝΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ…ΚΑΙ Η ΚΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

  • ΡΕ………….. ΠΟΡΝΟ ΚΟΥΡΣΑΡΟΙ ?? Η ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥΣΗ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ..ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΠΟΥ ΕΦΥΓΕ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.
   …… ΕΣΥ οτι ναναι..ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ +18 ……………..

 2. ..οι 100 θερμοκέφαλοι…εκείνη την ημέρα θα καταλάβεις ότι δεν θα ξαναπατήσεις το πόδι σου στην ‘καμένη γη ‘,βέβαια που φρόντισες να αφήσεις..πάντως καθάρισμα θέλει και ο εγκέφαλός σου και το ένστικτό σου και οι αισθήσεις σου όλες…γιατί δεν έχεις πάρει χαμπάρι την πραγματικότητα,αφού ζεις εκτός αυτής…φινιστρίνι!!!!

 3. εδώ ολόκληρος Κυρίτσης δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας!

  «Ο Αυστριακός Υπουργός στη δήλωσή του νωρίτερα στη Μαρίνα ήταν λιτός, δηλώνοντας την ικανοποίηση του από τα αποτελέσματα της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας»
  Μα τι μας λέει ο Αυστριακός υπουργός, εδώ ολόκληρος Κυρίτσης δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχει συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας! Είναι τώρα δυνατόν μα μην γνωρίζει ο μέγας πολιτικός άνδρας και να γνωρίζει ο κάθε υπουργάκος από την Ευρώπη?

 4. Είσαι απατεώνας πολιτικός σαν τον Πρόεδρό σου...Ψευταράς με δίπλωμα.

  Για διάβασε καλά τι είπε και αυτός και όλοι οι ομόλογοί του..δεν είπαν να τους βυθίσετε,είπε να μην τους υποδέχεστε και χρησιμοποιείτε τράνζιτ για να πηγαίνουν Βόρεια,είπε να μην τους καλείτε εσείς οι ίδιοι με την δήθεν αλληλεγγύη σας να έρθουν να λιαστούν και μετά να εξαφανιστούν,να δείχνετε σεβασμό στους πρόσφυγες,αλλά όχι αντί για 5 κράτη που έχουν πόλεμο,να βαφτίζετε και τους υπόλοιπους από τα 17 κράτη σαν πρόσφυγες,ενώ είναι λαθραίοι..που τα κατέβασε αυτά η ξερή κεφάλα σου και μάθε ότι δεν είναι μόνο ο Τουρισμός ,αλλά και η εναντίωση στο να δεις σε σύντομο χρόνο να διαμελίζονται συνάνθρωποί σου όπως στην Ευρώπη από φανατικούς ,μισαλλόδοξους τρελούς,των οποίων την ιστορία δεν κάθησες να διαβάσεις,επειδή δεν σ αφήνει η αγάπη στην ΑΝΕΞΕΛΕΓΤΚΗ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ,ακόμη και στην αιρετική και δολοφονική!!!!!Είσαι για δέσιμο τρελόγερε !!!!!!!Κωλοτούμπας ,ρεντίκολο της πολιτικής και ηθικής…Αν ήταν μόνο 100 οι θερμοκέφαλοι,δεν θα χρειαζόσουν τόσο στρατό να σε φυλάει!!!!!!!!

 5. Έχει μαζέψει κανείς τις δηλώσεις που κάνει σε τακτά χρονικά διαστήματα το άτομο???

  Καλό θα ήταν η διαχείριση του aegeanews.gr να αναρτήσει όλες τις δηλώσεις που έκανε κατά καιρούς και να δουν οι συμπολίτες ότι όχι μόνο αυτοαναιρείται,αυτοκαταργείται,ξευτιλίζεται,αλλά και σαν άνθρωπος έχει ψυχικά νοσήματα…είναι άρρωστος…και δυστυχώς επικίνδυνος!!!

 6. Έχει δίκιο ο Μουζάλας αν δέν είχε φτιαχτεί hot spot παπαλα ο τουρισμός μας
  Ο Κυρίτσης και τα πουληταρια του μας διέλυσαν

  • Ποσο ηλιθιος εισαι?Σταματησαν να ερχοντε οχι το Ηοτ spot σε εσωσε.Καλα αν εχει τετοιους αντιπαλουθς ο Κυριτσης σαν εσενα θα μηνει 40 χρονια δημαρχος

   • Σταμάτησαν να έρχονται γιατί τούς γυρνάνε πίσω αμυαλε επειδή λειτουργεί το προαναχωρησιακο. Όσο για το Κυριτση σου συμφεροντολογε παλιογλυφτη κάνε όρεξη να δεις τι θα φας κι εσύ μαζί του

    • Καλα …ερχεται η αναπτυξη εισαι μου φαινεται.Σου φερνουν εδω και απο αλλα μερη .Ξυπνα

 7. Ότι έκαναν στην Ελληνική Οικονομία και Κοινωνία,τα ίδια και στην Κω...

  H σιγουριά σου και το ψάξιμο που έχεις κάνει σ όλες τις παραμέτρους.Είναι θέμα χρόνου το άνοιγμα των ροών,σύντομα θα το δεις..Επίσης άσχετα με το Κυριτσικό που είμαι και γω εναντίον,hot spot έχει και παράπλευρες επιπτώσεις…Τα αριστερά πειραματικά κατάλοιπα θυσίασαν τα νησιά..Δεν υπάρχει περίπτωση με το hot-spot,η Κως να είναι ίδια,και να θυμάσαι ότι σχεδιάζονται και άλλα,τα οποία είναι μυστικά σχέδια.Ούτε και βολεύει αυτή η απόβαση ένστολων τον Τουρισμό του Νησιού.Θα ζουν κανονικά ανάμεσά μας με όλα τα παρατράγουδα που έχει μια συμβίωση με Μουσουλμάνους απογοητευμένους,γιατί δεν πρόκειται να πάνε προς τα πάνω..εδώ θα μείνουν βλάκα!!!!!

 8. Τελικα με τον Συριζα εχουμε ξεφυγει τελειως.Μας θεωρουν πολυ ηλιθιους τελικα.Αρκετα πια με τους καραγκιοζηδες.Το hot spot καθαρισε τις παραλιες ρε βλακα που σε πληρονουμε και για υπουργο η το οτι σταματησαν να ερχοντε?

 9. ΙΔΟΥ ΠΟΣΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΕΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ!

  Όχι πως δεν ξέραμε πως οι νεοταξίτες που κυβερνούν πραγματικά την Αμερική (κι όχι ο κάθε Μπους, Ομπάμα, Τραμπ, που είναι… διακοσμητικά στοιχεία) είναι οι βασικοί χρηματοδότες των ΜΚΟ που μας κουβαλάνε τα «προσφυγάκια» στην Ελλάδα, για να την ισλαμοποιήσουν, αλλά χθες, κατά την επίσκεψή του στην Χίο, ο εν Αθήναις Αμερικανός πρεσβευτής έδωσε και… λογαριασμό με ποσά. Ιδού: «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μεγαλύτερος δωρητής της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες -δωρίζοντας περισσότερα από 1,49 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016. Το οικονομικό έτος 2017, οι Ηνωμένες Πολιτείες δώρισαν επίσης απευθείας σε ΜΚΟ που ασχολούνται με τις ανάγκες των μεταναστών και των προσφύγων στην περιοχή 41,5 εκατομμύρια δολάρια στην Υπηρεσία Αντιμετώπισης της Κρίσης στην Ευρώπη, δύο εκατομμύρια δολάρια στη Διεθνή Ομοσπονδία Ερυθρού Σταυρού στην Ελλάδα και 800.000 δολάρια στο Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού (ICRC) στην Ελλάδα».

 10. Σ’ ό,τι αφορά τους Λαθρομετανάστες – και στη δική τους περίπτωση—, θα πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος …Ο νόμος τής κοινωνίας των εθνών. Θα πρέπει να περιοριστούν σε κλειστά κέντρα κράτησης και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να απελαθούν στις πατρίδες τους. Δεν υπάρχει λόγος να «λιμνάζουν» στην Ελλάδα, τη στιγμή που κανένα κράτος δεν είναι διατεθειμένο να τους δεχθεί ως μετανάστες. Δεν είναι δυνατόν η μικρή Ελλάδα να επωμίζεται τόσο μεγάλο «βάρος» μόνη της. Δεν είναι δυνατόν η Ελλάδα να εμφανίζεται ως μαύρο «πρόβατο» και να τιμωρείται από τους ετέρους της για ελλειπή φύλαξη των συνόρων της μόνο και μόνο για να διευκολύνει παρανόμους.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2016/11/to-dikio-ton-ellinon-gonion.html

 11. Τέλος, θα πρέπει το ελληνικό κράτος να στραφεί εναντίον τής συμμορίας αυτής, η οποία «κρύβεται» πίσω από το μεταναστευτικό πρόβλημα. Τα μέλη των ΜΚΟ πρέπει να εκδιωχθούν πάραυτα από τα νησιά και η ελληνική Πολιτεία να κάνει έρευνες για τον ρόλο αυτών και τις διασυνδέσεις τους με τα διεθνή κυκλώματα των τοκογλύφων, του trafficking, της παιδεραστίας και της εμπορίας οργάνων και ναρκωτικών.http://eamb-ydrohoos.blogspot.com/2016/11/to-dikio-ton-ellinon-gonion.html

 12. η δημοτικη αρχη ενδιαφερεται μονο για τους μεγαλοξενοδοχους του INCLUSIVE γιατι εχει μελι οπως τα τρενακια

  και φουνταρε το νησι.ρωτηστε στην αγορα τους επιχειρηματιες την ζημια που εχουν παθει τωρα τον απριλιο και μαιο που ο κυριτσης εδιωξε την RYANAIR και τα ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΑ.

  • Ποιος δημαρχος βρε παπαγαλακι?Με τον Κυριοτσι ηρθαν και η rayanair και τα κρουζιεροπλοια απλα τα ριμαξανε τα τσακαλια του Οραματος και ειναι δυσκολο να τα ξαναστησεις ολα.

 13. Εκτός δεκάδας η Κως από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα για το 2017!ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΤΣΗ!!!

  Τα βραβεία 2017 Travelers’ Choice Awards που ανακοινώνονται κάθε χρόνο από το Trip Advisor αναδεικνύουν τους καλύτερους προορισμούς ανά τον κόσμο. Ο γνωστός ιστότοπος δημοσίευσε τη λίστα με τους 10 κορυφαίους ελληνικούς προορισμούς. Τα βραβεία βασίζονται σε έναν αλγόριθμο που υπολογίζει την ποσότητα και ποιότητα των κριτικών και σχολίων για τα ξενοδοχεία, εστιατόρια και αξιοθέατα σε όλον τον κόσμο για ένα έτος.
  1.Κρήτη2.Σαντορίνη3.Ρόδος4.Αθήνα5.Κέρκυρα6.Μύκονος7.Καλαμπάκα8.Μήλος9.Νάξος10.Κεφαλονιά

 14. ΑΠΟ ΕΝΑΝ….ΞΕΓΑΝΩΤΟ ΠΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΟΤΕ ΑΓΝΗ ΜΑΣΚΑ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΧΑΛΟΥΒΑ.ΚΑΘΑΡΙΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ Η ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ?ΕΛΛΕΙΨΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΠΑΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΒΛΑΞ

 15. Ειμαστε τυχαιροι που ειχαμε τον Κυρτση δημαρχο.Κοντρα σε θεους και δεμονες εσωσε το νησι.Η τακτικη του Συριζα και των εδω αλληλεγυων που κοιταγαν την παρτυ τους και ποσα θα οικονομισουν,εμηνε ορθιος μαζι με αρκετους πατριωτες οι οποιοι φαγανε και ξυλο και δεν γιναμε Μυτιληνη.

 16. Γιος μεγαλοστελεχών του Σύριζα ο ληστής της χρηματαποστολής στο Γεωπονικό

  Ο πατέρας του ληστή είναι ο Γιώργος Χαρίσης, συνδικαλιστής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, μέλος της ΑΔΕΔΥ και υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ. Η μητέρα του ήταν υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ και υπάλληλος του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή (υπεύθυνη τεκμηρίωσης της κοινοβουλευτικής ομάδας).Ο αδερφός του δράστη (άλλο μπουμπούκι…) είχε καταδικαστεί για άλλες ληστείες στη Λάρισα με τους «Πυρήνες της φωτιάς» και στον Βελβεντό Κοζάνης. Επειδή στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση που διαπράττει ληστείες (βλέπε και περίπτωση υιού Βούτση που φυλακίστηκε για ληστεία στου Γκύζη) υπάρχει οικονομικό όφελος, πρέπει άμεσα να συλληφθεί ο Τσίπρας ως εγκέφαλος και όλη η κοινοβουλευτική ομάδα του Σύριζα ως διευθυντικά στελέχη. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ο ληστής ήταν τρίτος ξάδερφος, του μπατζανάκη, του ετεροθαλούς αδελφού της τέταρτης ξαδέρφης κάποιου ψηφοφόρου της Χρυσής Αυγής. Θα προφυλακιζόταν όλη η κεντρική επιτροπή του κόμματος με συνοπτικές διαδικασίες… Και μην ξεχνάτε: Η Αριστερά δεν έχει ιστορία, αλλά ποινικό μητρώο!

 17. ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ….ΜΗΝ ΡΩΤΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΙ Η ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ…ΕΙΝΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΥΔΕΤΕΡΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΟΙ…ΞΥΠΝΕΤΕΕΕΕΕΕ
  http://indobserver.blogspot.gr/2017/05/5_10.html#more

 18. Εκτός από την οικογένεια Ρότσιλντ (της οποίας και ήταν υπάλληλος…), το σύνολο των παγκοσμίων τυράννων, το πολιτικό κατεστημένο της Γαλλίας, την φράου Μέρκελ κι ολόκληρο το γερμανικό κατεστημένο, ακόμα και τα τσίρκουλα του ντόπιου… «συνταγματικού « τόξου, ο… φέρελπις Μακρόν υποστηρίχθηκε στις προεδρικές εκλογές κι από τους τσιχαντιστές-αποκεφαλιστές της Συρίας, που είχαν δώσει γραμμή στα εκατομμύρια των μουσουλμάνων της Γαλλίας για ψήφο-μονοκούκι στον εκλεκτό τους – σίγουρα όχι χωρίς προσυννενόηση και χωρίς όρους!Εφόσον δε τον βοήθησαν (το κατά δύναμη…), δε θα μπορούσαν να λείπουν –αυτοί και τα μπαϊράκια τους- κι από τους πανηγυρισμούς για τη νίκη του! Που είναι και δική τους νίκη, κι αυτό θα φανεί λίαν συντόμως, από την στάση της Γαλλίας στο συριακό ζήτημα – η οποία, μέχρι τώρα ήταν πιο αντι-Άσαντ ακόμα κι από τους Αμερικανοσιωνιστές! Προφανώς, στο μέλλον θα είναι ακόμα χειρότερη και πιο φιλικότερη προς τους εχθρούς της ανθρωπότητας!

 19. Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

  Αυτός είναι ο παράδεισος της δημοκρατίας του κομμουνισμού, με τους εδώ λάτρες του να ηδονίζονται, μιας και οι αντεπαναστάτες – δηλαδή ο κόσμος που πεθαίνει από έλλειψη φαρμάκων και τροφίμων- να εδραιώνει όλο και περισσότερο στα μάτια τους την επανάσταση της αριστερής ιδεολογίας με οποιοδήποτε κόστος. Γι’ αυτό εξάλλου και στο χάλκινο ψήφισμα της ΕΕ, οι συριζαίοι απείχαν απροκάλυπτα. Αυτή την στάση κρατούν οι εγχώριοι αριστεροί, και δεν το κρύβουν, το λένε και το υποστηρίζουν με κάθε ιδεολογικό φκιασίδι. Ο εκφυλισμός του εγκεφάλου τους από την ψώρα του κομμουνισμού είναι εμφανέστατος. Όσο περισσότερα θύματα υπάρχουν στη Βενεζουέλα, τόσο αυτοί θα κατακυριεύονται από την ιδέα της κομμουνιστικής ουτοπίας. Απούσα και η διεθνής κοινότητα στο δράμα της λατινοαμερικανικής χώρας.

 20. Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ 2

  Κάποτε η διεθνής κοινότητα, για τα «ιδεώδη της ελευθερίας και της δημοκρατίας», έκανε εισβολή στο Ιράκ και από την άλλη βομβάρδιζε τη Γιουγκοσλαβία. Φαίνεται μάλλον ότι αυτά τα «ιδεώδη» δεν είναι ακόμη κατάλληλα για εκμετάλλευση, και γι’ αυτό αρκούνται σε ψηφίσματα «διαμαρτυρίας», όπου η σπουδαιότητά τους είναι όση και του ΟΗΕ όταν εκδίδει διαβήματα για την παγκόσμια ειρήνη.

 21. Η σημερινή ανέχεια, η φτώχεια και η δυστυχία, δεν θα δώσουν τη θέση τους στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Προβάλλει πια πιο ορατός από ποτέ ο κίνδυνος του αφανισμού. Δεν απαιτούν απλώς τις οικονομίες των Ελλήνων κι αυτό πρέπει να καταστεί ξεκάθαρο σε κάθε συμπατριώτη μας επτά χρόνια μετά το πρώτο μνημόνιο. Γυρεύουν την εκρίζωσή μας από τη γη των Πατέρων μας και τη διαγραφή της Ελληνικότητας από το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Ή θα αναμείνουμε μακαρίως μέχρι την ολοκλήρωση του εθνικού μας Γολγοθά και το αναπόφευκτο γεγονός της κατοπινής μας Σταύρωσης, ή θα σηκώσουμε τα Λάβαρα της Εθνικής Τιμής και Αξιοπρέπειας για να διεκδικήσουμε το δικαίωμα στη ζωή και στη συνέχεια του Ελληνισμού μας.
  Εκείνοι που αρνούνται να θέσουν το κεφάλι τους στην αγχόνη των τοκογλύφων γνωρίζουν πια δίχως την παραμικρή αμφιβολία πως Εθνική Αντίσταση σημαίνει Χρυσή Αυγή. Οι υπόλοιποι ας περιμένουν ως αμνοί τη σφαγή τους, ανακουφισμένοι καθώς οι υπεύθυνοι των δεινών τους δεν πρόκειται ποτέ να τους χαρακτηρίσουν «φασίστες»!Πηγή: Αντεπίθεση

 22. Δεν ήταν το χοτ σποτ που τους σταμάτησε, αλλά η Τουρκία και μάλιστα ήδη είμασταν σε καλύτερη θέση από την Μυτιλήνη λόγω του Μπόντρουμ, που για να προστατευθεί ο τουρισμός του, δεν έστελναν τόσους πολλούς από εδώ. Επίσης αν είχαμε εξ αρχής θετική στάση θα μας είχατε κάνει Μυτιλήνη κε Μουζάλα! Και βεβαίως δεν ήταν τυχαίο οτι εσείς τους προσκαλούσατε να έρθουν! Ούτε οτι σταμάτησε κάθε προσπάθεια παρεμπόδισής τους στην θάλασσα, όπως γινόταν παλιά και ξανάρχισε τώρα! (Διότι μπορεί να γίνει , χωρίς να ΄»πυροβολείς παιδάκια», όπως παραπλανητικά λέγατε) Ούτε οι γονείς μας έφυγαν ως λαθρομετανάστες , αλλά με εξετάσεις και άδεια. Ασχετε που έγινες υπουργός για να διορίσεις όλον τον συμφερτό του ΣΥΡΙΖΑ που με ξεγελάσατε και σας είχα ψηφίσει… Να ξεκουμπιστείτε μια ώρα αρχίτερα!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ