Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη δουλέμπορου – Οι λιμενικοί πυροβόλησαν για να σταματήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

Κως: Επεισοδιακή καταδίωξη δουλέμπορου – Οι λιμενικοί πυροβόλησαν για να σταματήσει (ΒΙΝΤΕΟ)

6
8247

Τα πυρά των λιμενικών αρχικά ήταν στον αέρα και στη συνέχεια στον εξωλέμβιο κινητήρα του σκάφους

limeniko-skafos

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η καταδίωξη από τους λιμενικούς ενός αλλοδαπού δουλέμπορου ο οποίος είχε μεταφέρει παράνομους μετανάστες στην Κω.

Το φουσκωτό με χειριστή τον δουλέμπορο εντοπίστηκε το πρωί της Τετάρτης από περιπολικό σκάφος του λιμεναρχείου Καλύμνου λίγα λεπτά με την αποβίβαση παράνομων μετανστών στην περιοχή Σκανδάρι στην Κω την οποία αντιλήφθηκαν στρατιώτες σε παρατηρητήριο.

Αν και οι λιμενικοί προχώρησαν σε φωτεινά και ηχητικά σήματα, ο δουλέμπορος δεν σταμάτησε αλλά αντίθετα ανέπτυξε ταχύτητα για να διαφύγει προς τις τουρκικές αρχές.

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού «ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το εν λόγω σκάφος προέβη σε επικινδύνους ελιγμούς, με αποτέλεσμα την πραγματοποίηση προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα».

«Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες βολές στον εξωλέμβιο κινητήρα ανωτέρω ταχύπλοου, το οποίο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 32χρονος αλλοδαπός χειριστής του ως διακινητής» προστίθεται στην ανακοίνωση του Λιμενικού.

Ακολούθησαν έρευνες στην ευρύτερη περιοχή και τελικά εντοπίστηκαν τέσσερις παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο καθώς οι άλλοι δύο ήταν ανήλικοι.

Προανάκριση για περιστατικό διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες στην Κω-Διασώθηκαν δέκα άτομα, ένας νεκρός

Επιχείρηση έρευνας και διάσωσης αλλοδαπών πραγματοποιήθηκε βραδινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Κω, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Ειδικότερα, το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ./Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκε από τον ευρωπαϊκό αριθμό κλήσης έκτακτης ανάγκης “112”, για κινδυνεύον σκάφος αγνώστων λοιπών στοιχείων, στη θαλάσσια περιοχή 1,5 ν.μ. ανατολικά ν. Κω.

Άμεσα μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην εν λόγω περιοχή, όπου εντόπισαν και περισυνέλεξαν έντεκα (11) άτομα από τη θάλασσα, ένα εκ των οποίων χωρίς τις αισθήσεις του.

Στη συνέχεια, οι ανωτέρω αλλοδαποί (όλοι άνδρες) μεταφέρθηκαν στον λιμένα Κω και από εκεί σε ΚΥΤ ν. Κω, ενώ από το πλήρωμα του ασθενοφόρου οχήματος του ΕΚΑΒ που μετέβη στο σημείο, διαπιστώθηκε ο θάνατος του άνδρα που είχε απολέσει τις αισθήσεις του, ο οποίος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω. Κατά δήλωσή των διασωθέντων, δεν υπήρχαν άλλοι επιβαίνοντες στη λέμβο, η οποία βυθίστηκε.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Όταν ακούω πυροβόλησε μου έρχονται γέλια κάνετε λες και ένας ρινόκερος 🦏 πήδηξε ένα φίδι 🐍 χαχαχα στην χώρα τους είναι τόσο συχνό και καθημερινό που είναι σαν τον καφέ οπότε χαλαρώστε και βαρατε ΚΑΝΟΝΙΚΑ βρε μπούφοι το λέτε σαν φλωροι ρε πυροβόλητε αλλιώς αλλάξτε επάγγελμα ρεεε

    • Τι να το κάνουμε ρε που έπιασες τον λαθρέμπορο. σημασία έχει να μην τους επιτρέπεται να μπαίνουν στην χώρα !!! Τι εντολές έχετε πάλι ?? Γιατί άλλαξαν τα πράγματα τι σας διέταξε ο Κούλης ???
      ποιον ρώτησε για να γεμίσει την χώρα με απολίτιστους μουσουλμάνους ???

  2. Επιτέλους τους αποκαλούν παράνομους μετανάστες και δουλέμπορους και όχι μετανάστες και διακινητές. Για να δούμε αν θα αλλάξει κάτι γιατί ο γείτονας έχει βάλει μπρος την μηχανή και κάθε μέρσ στέλνει.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ