Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Νέο Υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Θα γίνει στην πατρίδα του Ιπποκράτη | Δήμαρχος Κω: Ένα μεγάλο Ευχαριστώ! (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

115
16281

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Κυριάκος Μητσοτάκης: Το Νέο Υπερσύγχρονο Νοσοκομείο Θα γίνει στην πατρίδα του Ιπποκράτη | Δήμαρχος Κω: Ένα μεγάλο Ευχαριστώ! (Δείτε Live)

Μονόδρομος η ανέγερσή του, το νυν νοσοκομείο έχει φτάσει στα όριά του, δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας για να φανταστείτε πως θα είναι σε λίγα χρόνια από τώρα…

 

Το νέο νοσοκομείο Λευκάδας, όπως θα είναι και το Νοσοκομείο Κω σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό:

Την κατασκευή νέου νοσοκομείου στην Κω ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο νησί, στο πλαίσιο συνάντησης που είχε με τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και τον Δήμαρχο Κω Θεοδόση Νικηταρά.

«Θέλω να σας ανακοινώσω και επίσημα ότι η πατρίδα του Ιπποκράτη θα αποκτήσει επιτέλους το υπερσύγχρονο νοσοκομείο που της αξίζει. Το υφιστάμενο νοσοκομείο κάλυψε για πολλές δεκαετίες τις ανάγκες του νησιού αλλά έχει φτάσει πια στα όριά του», δήλωσε ο Πρωθυπουργός κατά την έναρξη της σύσκεψης στο Δημαρχείο του νησιού. «Αν θέλετε να έχετε μία εικόνα περίπου πώς θα μοιάζει το νοσοκομείο αυτό, δείτε το νοσοκομείο της Λευκάδας, το οποίο αποτελεί ένα μοντέλο, πρότυπο σύγχρονου νοσοκομείου για να φανταστείτε περίπου πώς θα είναι το νοσοκομείο το οποίο θα έχει σε λίγα χρόνια από τώρα η Κως» πρόσθεσε.

«Βλέποντας τη μεγάλη προοπτική ανάπτυξης του νησιού, το γεγονός ότι θα υποδεχτεί φέτος, παραπάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες, αλλά και τις ανάγκες των κατοίκων της Κω, είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανάγκη ανέγερσης νέου νοσοκομείου -στον χώρο που μας έχει υποδείξει ο Δήμος και για τον οποίο υπάρχει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου- είναι μονόδρομος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αναφερόμενος στο υπάρχον νοσοκομείο σημείωσε ότι οι ελλείψεις προσωπικού θα καλυφθούν το συντομότερο δυνατόν.

«Να σας πω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους του λαού της Κω, γιατί το ομόθυμο αίτημα, που είναι η ιστορική αναγκαιότητα της ανέγερσης του νέου νοσοκομείου, επιτέλους φαίνεται ότι θα γίνει πράξη. Σας ευχαριστώ θερμά και χαίρομαι γιατί άκουσα από το δικό σας στόμα ότι το νέο νοσοκομείο πρέπει να γίνει στην Κω και σας συγχαίρω και χαίρομαι που θα είστε δίπλα μας», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Νικηταράς.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα, από την άλλη εβδομάδα, στο ξεκίνημα προκειμένου να υλοποιηθεί το σχέδιο. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Αφορά τόσο πόρους από την Περιφέρεια όσο και από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε, του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, καθώς επίσης και από τις ίδιες τις δομές του Υπουργείου Υγείας», δήλωσε κατά τη διάρκεια της σύσκεψης ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Υπογράμμισε επίσης πως εξετάζονται λύσεις για την τοπική κάλυψη των αναγκών νεφροπαθών και την τόνωση του ιατρικού τουρισμού.

Αναφερόμενη στο θέμα της στελέχωσης των υποδομών υγείας του νησιού, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα σημείωσε: «Εχουμε συνεννοηθεί με το ΥΠΟΙΚ για τους καλοκαιρινούς μήνες οι άνθρωποι που θα έρχονται εδώ θα παίρνουν ένα έξτρα αφορολόγητο ποσό. Αρα έχουμε ένα σημαντικό κίνητρο να έρχονται άνθρωποι από κεντρικά νοσοκομεία που έχουν λιγότερη κίνηση το καλοκαίρι, και αυτούς τους δύσκολους καλοκαιρινούς μήνες να υπάρχει έξτρα προσωπικό».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην άνοδο του τουρισμού φέτος και προέτρεψε τους συμμετέχοντες φορείς του τουρισμού να δώσουν ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

*Η βελτίωση της εικόνας της χώρας στηρίζει τον τουρισμό*

«Νομίζω τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο Βασίλης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θα ζητήσω από όλους να είμαστε σεμνοί στις προβλέψεις μας, αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε ότι η ουσιαστική βελτίωση της εικόνας της χώρας έχει άμεση αντανάκλαση στο τουριστικό μας προϊόν», ανέφερε από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός, ενώ επισήμανε ότι η επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας αναβάθμισε περαιτέρω τη χώρα μας στην παγκόσμια τουριστική αγορά.

«Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται και φέτος έχει να κάνει με το γεγονός ότι, ναι, παρά τις κραυγές, παντελώς ανυπόστατες της αντιπολίτευσης, η χώρα μας χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού πολύ καλύτερα από πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, με νέα ψηφιακά εργαλεία και αυτό μας βοήθησε ουσιαστικά να αλλάξουμε συνολικά την εικόνα της χώρας, έτσι ώστε σήμερα η Ελλάδα να μπορεί να είναι προτιμητέος προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο», τόνισε ο Πρωθυπουργός.

«Το μέλλον του τουρισμού είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Η προώθηση νέων μορφών τουρισμού», συμπλήρωσε.

Ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε επίσης ότι η στροφή στην πράσινη και κυκλική οικονομία μέσω των πρωτοβουλιών που υλοποιούνται για τον μετασχηματισμό νησιών, θα συμβάλλει τόσο στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων όσο και στην ουσιαστική βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

«Το πρόγραμμα των GR – eco islands μπορεί να καλύψει 30 νησιά συνολικά, με τέτοιου είδους δράσεις που θα κάνουν την κυκλική οικονομία και την μετάβαση στην βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη από ένα θεωρητικό σχέδιο μια απτή πραγματικότητα η οποία θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα ζωής των νησιωτών. Και φυσικά θα κάνει το τουριστικό προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας αναφέρθηκε, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών, στα χρηματοδοτικά εργαλεία για τους Δήμους και στα έργα που τρέχουν στο νησί, από την πυροπροστασία μέχρι παιδικούς σταθμούς. Ο κ. Πέτσας εξήγησε ότι οι ανάγκες στο νησί είναι πιο μεγάλες από τα χρήματα που είχαν προϋπολογιστεί και συνεπώς η κυβέρνηση σχεδιάζει χρηματοδοτικό πακέτο ύψους 27 εκατομμυρίων ευρώ για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα υδροδότησης του νησιού, σε συνεργασία με το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης ώστε να καλυφθούν κι άλλα έργα.

*Ελπίζω ο κ. Τσίπρας, που επισκέπτεται τη Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε*

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση του μεταναστευτικού – προσφυγικού. «Θέλω να μιλήσω για κάτι, για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου και χάρηκα πολύ γι’ αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς. Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα την Μυτιλήνη, να έχει την ίδια εμπειρία: ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό γιατί, πολύ απλά, το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε», είπε.

«Με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας που κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα πέντε νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μία πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο Υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Κω Θεοδόσης Νικηταράς και οι βουλευτές Δωδεκανήσων της ΝΔ Μάνος Κόνσολας, Βασίλης Yψηλάντης, Μίκα Ιατρίδη και Γιάννης Παππάς και εκπρόσωποι πολλών φορέων του νησιού.

*Η δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού στην Κω σε αριθμούς*

Η Κως υποδέχτηκε σχεδόν 113.000 επισκέπτες τους πρώτους τέσσερις μήνες του έτους, καλύπτοντας σε ποσοστό 92,4% την επίδοση του 2019, η οποία αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τον ελληνικό τουρισμό.

Σημαντική είναι η ανάκαμψη των αφίξεων από το εξωτερικό, καθώς το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου καταγράφηκε στην Κω αύξηση της τάξης του 6,1% σε σύγκριση με το 2019. Κινητήρια δύναμη είναι η μεγάλη ζήτηση σε κομβικές ευρωπαϊκές αγορές. Ενδεικτικά, το πρώτο τετράμηνο του 2022 οι ροές από τη Γερμανία ήταν αυξημένες κατά 13,4% έναντι του 2019, ενώ από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά 174%.

Η τόνωση της τουριστικής κίνησης υποστηρίζεται από τις πυκνότερες αεροπορικές συνδέσεις με το νησί, καθώς το τελευταίο διάστημα έχουν προστεθεί 11 νέοι προορισμοί από οκτώ χώρες. Σημαντική για την ενίσχυση του τουρισμού του νησιού είναι και η ολοκλήρωση των έργων για την αποκατάσταση του λιμανιού ύστερα από τις ζημιές που προκάλεσε στις υποδομές του ο σεισμός της 21ης Ιουλίου 2017. Ηδη έχει ολοκληρωθεί το κρισιμότερο τμήμα των έργων, ενώ οι υπολειπόμενες εργασίες -που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη χωρίς να παρεμποδίζεται η λειτουργία του λιμανιού- αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουλίου 2022.

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα προτιμητέος προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο

Η ταχεία και ισχυρή «επανεκκίνηση» του τουρισμού αντικατοπτρίζει την επένδυση που έγινε κατά τη διάρκεια της πανδημίας στο brand name της Ελλάδας, με στόχο την ανάδειξη της χώρας σε έναν ασφαλή, ποιοτικό προορισμό, ο οποίος προσφέρει ποικίλες δραστηριότητες -όπως μέσω της ανάπτυξης ποδηλατικών διαδρομών στην Κω- σε μία επιμηκυμένη τουριστική περίοδο.

*Ολόκληρη η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού στο τέλος της σύσκεψης στο Δημαρχείο*

«Κύριε Δήμαρχε, κ. Περιφερειάρχα, κυρία και κύριοι Υπουργοί, κύριοι συνάδελφοι στο Κοινοβούλιο, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί εκπρόσωποι των φορέων.

Κατ’ αρχάς, θέλω να σας ευχαριστήσω για τις πολύ ουσιαστικές παρατηρήσεις σας και να ξεκινήσω λέγοντας ότι εδώ στα νησιά του Νοτίου Αιγαίου, έχουμε ένα ξεχωριστό επίπεδο συνεργασίας και με τους Δήμους, αλλά κυρίως με την Περιφέρεια.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο Γιώργο τον Χατζημάρκο, είστε πολύ τυχεροί που τον έχετε Περιφερειάρχη. Διότι επειδή κι εμείς επιβραβεύουμε την επιχειρησιακή ετοιμότητα, έχουμε αναπτύξει ένα επίπεδο συνεργασίας τέτοιο, που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε εξ αρχής τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να κάνουμε και να συνεννοούμαστε χωρίς περιττές γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και να μοιραζόμαστε, βέβαια, το ίδιο πάθος, την ίδια αγάπη, για τα νησιά μας. Ειδικά εδώ για τα νησιά της Δωδεκανήσου, την οποία έχω επισκεφθεί πολλές φορές και κάθε φορά που έρχομαι παίρνω νέα δύναμη και νέα ενέργεια να συνεχίσω τη μεγάλη προσπάθεια και τον μεγάλο αγώνα τον οποίον έχουμε αναλάβει.

Λοιπόν, να ξεκινήσω με τα θέματα της υγείας. Πράγματι η δημιουργία του νέου νοσοκομείου, όπως σας είπα και εισαγωγικά, αποτελούσε αναντίρρητη προτεραιότητα. Όταν μίλησα εκτενώς με το επιτελείο του Υπουργείου Υγείας, πείστηκα ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και γι΄ αυτό και προχωρούμε, σήμερα, στην επίσημη ανακοίνωση ότι το νέο νοσοκομείο θα γίνει -όπως είπαμε- στο χώρο τον οποίον έχουμε εντοπίσει και βάσει μελετών που θα εκπονηθούν από το Υπουργείο και -θέλω να το τονίσω αυτό- με τις προδιαγραφές ενός υπερσύγχρονου νοσοκομείου του 21ου αιώνα.

Τι σημαίνει αυτό; Δε σημαίνει μόνο ένα ωραίο κτίριο, αλλά και νέες διαδικασίες, σημαίνει χρήση της τεχνολογίας, σημαίνει μεταφορά δεδομένων ψηφιακά, ένα νοσοκομείο χωρίς χαρτί ουσιαστικά.

Άρα θα φαντάζεστε ένα νοσοκομείο το οποίο δε θα είναι ωραίο μόνο και καλαίσθητο και φιλικό προς τον εργαζόμενο και τον ασθενή, αλλά και ένα νοσοκομείο το οποίο πια θα πρέπει να λειτουργεί με τελείως διαφορετικές διαδικασίες, όπως εξάλλου και όλα τα καινούρια νοσοκομεία τα οποία κατασκευάζονται στη χώρα και είναι σημαντικά νοσοκομεία.

Κάποια θα γίνουν ως δημόσιο έργο, όπως το νοσοκομείο της Κω, άλλα γίνονται μέσα από πολύ σημαντικές ιδιωτικές χορηγίες, όπως τα νοσοκομεία τα οποία χρηματοδοτεί το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Κι ήταν ακριβώς και αυτές οι δωρεές μία ευκαιρία να ξανασκεφτούμε εξ αρχής πώς λειτουργεί σήμερα ένα δευτεροβάθμιο νοσοκομείο, πώς επικοινωνεί με την πρωτοβάθμια φροντίδα και τι ρόλο βέβαια -κι έχει δίκιο ο Υπουργός να το αναδεικνύει- μπορεί να παίξει και ο ιδιωτικός τομέας στην ευρύτερη παροχή φροντίδας υγείας.

Διότι πια η υγεία, με τη στενή της έννοια, αποτελεί υποχρέωση του κράτους απέναντι στους Έλληνες πολίτες, αλλά και απέναντι στους επισκέπτες.
Και βέβαια ο ιατρικός τουρισμός -και αυτός εν τη ευρεία έννοια- αποτελεί μια πάρα πολύ μεγάλη αναξιοποίητη ευκαιρία για τη χώρα μας. Και καθώς ολοένα και περισσότεροι πολίτες από το εξωτερικό θα επιλέγουν την Ελλάδα, όχι μόνο για τόπο διακοπών αλλά για μόνιμο προορισμό, η κάλυψη των αναγκών υγείας, όχι μόνο την καλοκαιρινή περίοδο αλλά όλο το χρόνο, αποκτά ξεχωριστή σημασία.

Συγχαρητήρια στον Υπουργό για το εξαιρετικό σποτ με τον Αυστριακό Όττο, το οποίο δίνει μια ανθρώπινη διάσταση σε αυτό το οποίο προσφέρει η Ελλάδα που ουσιαστικά είναι μια συνολική εμπειρία η οποία πρέπει να είναι μοναδική.

Και για να κάνω τη γέφυρα από τα θέματα υγείας στα θέματα τουρισμού, να τονίσω πόσο μεγάλη σημασία για εμένα έχει όλος ο κλάδος της -θα τον αποκαλέσω στα ελληνικά- ευεξίας, αυτό που αποκαλούμε «wellness», που είναι το σημείο εκείνο στο οποίο ενώνεται το κλασικό τουριστικό προϊόν με υπηρεσίες υγείας, φροντίδας, ευεξίας.

Είναι δυνατόν στον τόπο που γεννήθηκε η ιατρική επιστήμη να μην μπορούμε να προσφέρουμε ανταγωνιστικές τέτοιες υπηρεσίες; Η απάντηση, λοιπόν, είναι ότι θα σας δώσουμε -και αναφέρομαι στον ιδιωτικό τομέα- όλα εκείνα τα εργαλεία ώστε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με την απαραίτητη εποπτεία, να μπορείτε να αναπτύξετε εσείς τέτοιου είδους προϊόντα.

Έχω κουραστεί να ακούω να μονοπωλείται αυτός ο κλάδος του ιατρικού τουρισμού, spa, καλλωπισμού, από τις χώρες της κεντρικής και της βόρειας Ευρώπης. Ήρθε η ώρα να μπορέσουμε να το κάνουμε και εδώ, ξεκινώντας από την Κω. Η οποία, εξάλλου, έχει και μια μοναδική ιστορία και ένα υπόβαθρο το οποίο την κάνει μη συναγωνίσιμη -ουσιαστικά- μοναδική στον τομέα αυτό. Και εκεί θα περιμένουμε και τον ιδιωτικό τομέα να τρέξουμε μαζί με τους ίδιους ρυθμούς, ώστε το μεν κράτος να καλύπτει τις βασικές δημόσιες υποχρεώσεις του ως προς την παροχή υπηρεσιών υγείας σε πρώτο και σε δεύτερο βαθμό και ο ιδιωτικός τομέας, γύρω από τις κρατικές υπηρεσίες, να μπορεί να αναπτύξει ένα πλέγμα υπηρεσιών αλλά να μπορούμε να συνεργαζόμαστε και δημόσιος και ιδιωτικός τομέας πιο έξυπνα έτσι ώστε και εμείς να παρέχουμε υπηρεσίες για τις οποίες ενδεχομένως να μπορούμε να αμειβόμαστε και αντιστρόφως, βέβαια.

Άρα είναι μια ευκαιρία πολύ μεγάλη αυτή η οποία ανοίγεται, ειδικά για την Κω και ειδικά στο κομμάτι της ευεξίας και του ιατρικού τουρισμού.

Συνολικά τώρα για τον τουρισμό, νομίζω τα στοιχεία τα οποία έδωσε ο Βασίλης είναι πολύ ενθαρρυντικά. Θα ζητήσω από όλους να είμαστε σεμνοί στις προβλέψεις μας, αλλά ταυτόχρονα να αναγνωρίσουμε ότι η ουσιαστική βελτίωση της εικόνας της χώρας έχει άμεση αντανάκλαση στο τουριστικό μας προϊόν.

Αυτό το οποίο βλέπουμε να γίνεται και φέτος, έχει να κάνει με το γεγονός ότι ναι, παρά τις κραυγές, παντελώς ανυπόστατες της αντιπολίτευσης, η χώρα μας χειρίστηκε την πανδημία του κορονοϊού πολύ καλύτερα από πολλές άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, με υπευθυνότητα, επαγγελματισμό, με νέα ψηφιακά εργαλεία και αυτό μας βοήθησε ουσιαστικά να αλλάξουμε συνολικά την εικόνα της χώρας, έτσι ώστε σήμερα η Ελλάδα να μπορεί να είναι προτιμητέος προορισμός για επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Το Υπουργείο έχει κάνει μία πολύ καλή δουλειά, όχι μόνο στον τομέα του μάρκετινγκ, αλλά και στην κρίσιμη εργασία η οποία γίνεται και η οποία δεν βλέπει συχνά το φως της δημοσιότητας, για να μπορούμε να έχουμε όλες αυτές τις πτήσεις που έχουμε φέτος στην Κω, που δεν τις είχαμε στο παρελθόν, έχει προηγηθεί μια σημαντική δουλειά, η οποία γίνεται σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και βέβαια έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να έχουμε περισσότερους επισκέπτες που να ξοδεύουν όμως και περισσότερα. Και αυτό τελικά θα είναι το μέλλον του ελληνικού τουρισμού.
Το μέλλον του τουρισμού είναι η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος. Η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου. Η προώθηση νέων μορφών τουρισμού.

Άκουσα με πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες σας για τον ποδηλατικό τουρισμό. Συγχαρητήρια. Θα την στηρίξουμε. Είναι ένας κλάδος τουρισμού με πάρα πολύ μεγάλες δυνατότητες. Η μορφολογία της Κω προσφέρεται για τέτοιου είδους τουρισμό και θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια βάση η Κως για ποδηλατικό τουρισμό σε ολόκληρα τα Δωδεκάνησα.

Η σύνδεση με τον πρωτογενή τομέα, εξαιρετικά σημαντική. Η αναβάθμιση του πολιτιστικού μας πλούτου. Αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης στο γεγονός ότι τα μνημεία μας είναι φροντισμένα. Όλα αυτά συγκροτούν ένα τρίγωνο εμπειριών, το οποίο κάνει την Ελλάδα μοναδική και το οποίο μας επιτρέπει, σταδιακά, να μπορούμε να διευρύνουμε και την τουριστική περίοδο.

Δεν θέλουμε να ερχόμαστε να κάνουμε ποδήλατο τον Αύγουστο μέσα στον ντάλα ήλιο, αλλά για να κάνουμε ποδήλατο τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο ή τον Οκτώβριο, Νοέμβριο, Δεκέμβριο είναι μία εξαιρετική εμπειρία. Καλή ώρα, η Κάλυμνος δίπλα, ανέπτυξε τον αναρριχητικό τουρισμό, ο οποίος και αυτός επιτρέπει στο νησί να διευρύνει την τουριστική περίοδο, διότι είναι δραστηριότητες που κατ’ εξοχήν δεν προσφέρονται να τις κάνει κανείς μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού.

Χαίρομαι που άκουσα από τον Περιφερειάρχη ότι προχωρούν μία σειρά από σημαντικά έργα υποδομών, όπως ο φωτισμός -και αποδίδω πολύ μεγάλη σημασία στις βασικές περιβαλλοντικές υποδομές για αυτό και δουλέψαμε με τον Στέλιο, για να μπορούμε να εξασφαλίσουμε χώρο στο Πρόγραμμα «Τρίτσης», με μεταφορά άλλων έργων σε άλλα προγράμματα, για να μπορέσετε να λύσετε οριστικά το σημαντικό πρόβλημα ύδρευσης του νησιού.

Διότι για να μπορέσουμε να είμαστε βιώσιμοι και να επενδύσουμε στην βιώσιμη ανάπτυξη, δεν θα πρέπει μόνο να κοιτάμε τις προκλήσεις του μέλλοντος -θα μιλήσω σε λίγο για αυτές- αλλά θα πρέπει να λύνουμε και τις εκκρεμότητες του παρελθόντος. Νερό, απορρίμματα, βασικές υποδομές κυκλικής οικονομίας με πρωτεργάτες τους επαγγελματίες του κλάδου. Καφέ κάδος, επεξεργασία οργανικών αποβλήτων. Σε όλα αυτά χρειαζόμαστε, και θα το τονίσω αυτό, την τοπική κοινωνία μαζί μας. Μετάβαση στην πράσινη οικονομία, στην βιώσιμη ανάπτυξη, είναι μια πρόκληση, είναι ταυτόχρονα και μια μεγάλη ευκαιρία.

Το απόγευμα θα βρεθούμε στην Αστυπάλαια να παρουσιάσουμε την επόμενη φάση ενός εξαιρετικά καινοτόμου σχεδίου που έχει πραγματικά βάλει το Νότιο Αιγαίο στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Παγκόσμιου ενδιαφέροντος για την πράσινη μετάβαση. Και η επόμενη μεγάλη πρόκληση, Δήμαρχέ μου, θα είναι πως αυτές οι δράσεις θα μεταφερθούν από τα μικρά μας νησιά, όπου είναι πιο εύκολα εφαρμόσιμες, στα μεγαλύτερα νησιά.

Τι σημαίνει, δηλαδή, για ένα νησί σαν την Κω, για τους επαγγελματίες της Κω, η σταδιακή αντικατάσταση του στόλου των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων με ηλεκτρικά αυτοκίνητα;

Πως από τα μηχανάκια μας- να σταματήσει αυτός ο θόρυβος- να πάμε σε ηλεκτρικά σκούτερ πια. Έχουμε σημαντικά χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά, το τονίζω, αυτές οι αλλαγές, οι οποίες θα είναι δραματικά ωφέλιμες για τις τοπικές κοινωνίες, χρειάζονται την δική σας στήριξη. Εσείς πρέπει να βγείτε μπροστά. Εμείς έχουμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Θα υπάρχουν αντιστάσεις. Πάντα θα υπάρχουν κάποια μικρά τοπικά συμφέροντα τα οποία θα λένε, “δεν θέλω να αλλάξει τίποτα”.
Η εισήγησή μου είναι, σαρώστε τα. Εσείς, όμως, πρέπει να βγείτε μπροστά. Διότι αυτές οι δράσεις, όπου τις έχουμε αναπτύξει, το κάναμε σε συνεννόηση με τις τοπικές κοινωνίες και με τις δημοτικές Αρχές και δημάρχους οι οποίοι βγήκαν οι ίδιοι μπροστά και μας είπαν, θέλουμε να κάνουμε αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Και τώρα βλέπετε τα θετικά αποτελέσματα. Είτε μιλάμε για την Αστυπάλαια, είτε μιλάμε για την Χάλκη, είτε μιλάμε για την Τήλο.

Και το Πρόγραμμα των «GR – eco islands» μπορεί να καλύψει 30 νησιά συνολικά, με τέτοιου είδους δράσεις που θα κάνουν την κυκλική οικονομία και την μετάβαση στην βιώσιμη πράσινη ανάπτυξη από ένα θεωρητικό σχέδιο μια απτή πραγματικότητα η οποία θα βελτιώσει σημαντικά και την ποιότητα ζωής των νησιωτών. Και φυσικά θα κάνει το τουριστικό προϊόν ακόμα πιο ελκυστικό.

Άκουσα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα τα οποία θίξατε για τα θέματα που αφορούν στην αγορά εργασίας. Ξέρετε ότι ήδη έχουμε κάνει σημαντικές αλλαγές και επειδή αναφέρθηκες, νομίζω εσύ, στο ζήτημα του επιδόματος ανεργίας, ήδη έχει ψηφιστεί η σχετική διάταξη, όπου ένας άνεργος του ΟΑΕΔ μπορεί να εισπράττει μέρος του επιδόματος ανεργίας αν πιάσει δουλειά για κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Θέλουμε να περάσουμε σε μία λογική να δώσουμε περισσότερα κίνητρα στον άνεργο ο οποίος είναι εγγεγραμμένος στον ΟΑΕΔ να βρει δουλειά και ταυτόχρονα να ευθυγραμμίσουμε, σε τοπικό επίπεδο, τις ανάγκες της αγοράς εργασίας με την προσφορά εργατικού δυναμικού. Έχει δίκιο ο Υπουργός, δεν μπορεί ταυτόχρονα να έχουμε μεγάλη ανεργία και να λέμε ότι έχουμε και μεγάλη ζήτηση για εργατικό δυναμικό. Κάποιο λάθος συμβαίνει.

Άρα αυτό περνάει και μέσα από δράσεις κατάρτισης τις οποίες αναπτύσσουμε με πολύ μεγάλο ενθουσιασμό και βέβαια χρειάζεται κι αυτό τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, διότι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα ζητήματα αυτά θα λυθούν αν πείσουμε και τους εργαζομένους και πολλούς νέους εργαζόμενους ότι το μέλλον τους είναι σε καλά πληρωμένες δουλειές εδώ στον τόπο τους.

Και δεν είναι η λύση κατ’ ανάγκη, όπως το κάνουμε πια, μία μόνιμη παραμονή στα μητρώα του ΟΑΕΔ, να εισπράττει κανείς ένα επίδομα ανεργίας ή τα πλεονεκτήματα της συμμετοχής στο μητρώο για κάποιο χρονικό διάστημα και μετά να μην έχει ο ίδιος ο άνεργος το κίνητρο να βρει και να ξαναπιάσει δουλειά.

Εκεί, λοιπόν, έχουμε ακόμα πολλά σχέδια και πολλή δουλειά να κάνουμε. Το πρόβλημα αφορά ολόκληρη τη χώρα. Και βέβαια είναι ένα ζήτημα το οποίο θα το αντιμετωπίσουμε σε συνεννόηση και με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Το συζητάμε με το ΣΕΤΕ σε κεντρικό επίπεδο κι έχουμε πια μια πολύ καλή εικόνα πού έχουμε ελλείψεις και πώς πρέπει να προγραμματίσουμε την επόμενη τριετία με πενταετία, εκσυγχρονίζοντας και την τουριστική εκπαίδευση ταυτόχρονα, πού θα είναι οι θέσεις εργασίας που θα ζητήσει ο τουριστικός κλάδος. Έτσι ώστε από τώρα να μπορούμε να προετοιμάζουμε και την εκπαίδευσή μας από τα Επαγγελματικά μας Λύκεια και τις Τουριστικές μας Σχολές, για να καλύψουμε τις ανάγκες της αγοράς εργασίας όπως αυτή θα αλλάζει και θα εξελίσσεται.

Το Δικαστικό Μέγαρο έχει «κλείσει», θα γίνει, για να μην έχετε καμία αμφιβολία. Έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους. Γνώριζα ότι αυτό το ξέρατε ήδη και δε μου αρέσει να ανακοινώνω ξανά πράγματα τα οποία ήδη έχουμε πει ότι θα γίνουν. Και επίσης να πω και κάτι ακόμα. Ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει επενδύσει στην αξιοπιστία. Κατά συνέπεια δεν προχωράμε ποτέ σε ανακοινώσεις, αν δεν είμαστε σίγουροι ότι θα μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα έργο το οποίο θέλουμε να εξαγγείλουμε.
Αυτό σημαίνει χρηματοδοτικά εργαλεία, μελετητική ωριμότητα, συνεννόηση με τους τοπικούς φορείς, για την περίπτωση του νοσοκομείου να ξέρουμε που θα γίνει το νοσοκομείο και ότι συμφωνεί η τοπική κοινωνία και έχουμε τη σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Να πω και κάτι ακόμα -το κουβεντιάζαμε με τον Περιφερειάρχη- ποτέ δεν υπάρχει 100% συμφωνία για οποιαδήποτε χωροθέτηση. Αυτό το ξέρετε. Αλλά νομίζω ότι έχουμε επιλέξει το καλύτερο δυνατό σημείο και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούμε και για το νοσοκομείο.

Παρέλειψα και θέλω να το πω, να ευχαριστήσω τους βουλευτές μας. Τον Μάνο, τον Βασίλη, τον Γιάννη, την Μίκα. Ασχολούνται πολύ με τα τοπικά προβλήματα. Και επειδή έχουμε και πολλά νησιά, είναι μονίμως εξαιρετικά ενημερωμένοι και φροντίζουν και στο δικό μου το επίπεδο πάντα να θίγουν ζητήματα τα οποία αφορούν τα Δωδεκάνησα. Το λέω διότι το ’23 είναι εκλογική χρονιά και υπάρχει πλεονέκτημα να έχουν τα Δωδεκάνησα τέσσερις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Τέλος, θέλω να μιλήσω για κάτι για το οποίο δεν μου μιλήσατε καθόλου. Και χάρηκα πολύ για αυτό. Εάν είχα έρθει πριν από δύο χρόνια στο νησί, το πρώτο θέμα θα ήταν το προσφυγικό. Σήμερα δεν το ανέφερε κανείς.

Ελπίζω και ο κ. Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Μυτιλήνη να έχει την ίδια εμπειρία, ότι κανείς δεν θα του μιλήσει για το προσφυγικό, γιατί πολύ απλά το πρόβλημα αυτό καταφέραμε να το λύσουμε.

Με τη δική σας βοήθεια, φυλάσσοντας τα σύνορά μας -μεγάλες ευχαριστίες στο Λιμενικό μας. Κάνει μια σπουδαία δουλειά σε πολύ δύσκολες συνθήκες- με τη στήριξη της Ευρώπης, επιταχύνοντας τις διαδικασίες ασύλου, δημιουργώντας νέες δομές, εξασφαλίζοντας τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ για τα 5 νησιά τα οποία έχουν σήμερα δομές, στείλαμε ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι σε θέση, με απόλυτο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, να φυλάσσει αποτελεσματικά τα χερσαία και τα θαλάσσια σύνορά της. Και αυτή είναι μια πολύ σοβαρή αποστολή την οποία έχουμε αναλάβει, όχι μόνο για λογαριασμό της πατρίδας μας αλλά και για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τέλος, θέλω να σας ζητήσω να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Έχει γίνει μια πολύ σημαντική δουλειά προετοιμασίας η οποία εμπλέκει για πρώτη φορά οργανωμένα την Πυροσβεστική, τη Δασική μας Υπηρεσία αλλά και τις Ένοπλες Δυνάμεις οι οποίες και αυτές έχουν ένα σημαντικό ρόλο να παίξουν στην προσπάθεια αυτή και της πρόληψης, αλλά και της καταστολής. Να είμαστε όλοι, παρακαλώ πολύ, σε εγρήγορση, έτσι ώστε το φετινό καλοκαίρι και στον τομέα αυτόν να είναι πολύ καλύτερο απ’ ό,τι ήταν το προηγούμενο.

Τελειώνοντας, θέλω να σας ευχαριστήσω και πάλι για την υποδοχή σας. Σε λίγο θα έχω τη μεγάλη χαρά να ξαναβρεθώ στην Ψέριμο. Αυτό το πολύ μικρό νησί.
Ξέρετε τα μικρά νησιά έχουν και μικρές ανάγκες. Μας ζήτησαν ένα πράγμα, έναν γιατρό. Kαι τον πήγαμε. Καθώς και δύο μικρές παρεμβάσεις στις υποδομές. Αλλά να κρατήσω αυτό το οποίο είπε ο Περιφερειάρχης, να μη μιλάμε για άγονη γραμμή.

Ο πλούτος της χώρας και ο πλούτος των νησιών μας έχει ακριβώς να κάνει με αυτή τη φοβερή διαφορετικότητα, την οποία ενώνει το γαλάζιο του Αιγαίου όταν συναντά το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού. Τα νησιά μας είναι πλούτος για τη χώρα μας. Την επόμενη εβδομάδα θα έχω τη χαρά να υποδεχθώ στο Μέγαρο Μαξίμου εκπροσώπους όλων των μικρών νησιωτικών Δήμων για να συζητήσουμε οριζόντια προγράμματα που αφορούν την στήριξη των μικρών μας νησιών και θέλω να ξέρετε ότι αυτή η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά ήμουν, είμαι και θα είμαι πάντα κοντά στα νησιά μας.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πάρα πολύ και στο επανιδείν».

115 ΣΧΟΛΙΑ

  • ΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΡΙΓΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ.

   ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ,ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΛΕ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

   • Ψαχνω να βρω που ειναι ο κυριτσης.Οποιος τον βρει κερδιζει εναν ενισχυμενο πυττογυρο της καναδεζας.Να δουμε ποιος ειναι ο εξαφανισμενος.

    • ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΤΉΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΙΛΌ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ ΤΗΛΕΔΙΆΣΚΕΨΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ;;;???;;;

    • Ακόμα ΤΡΑΒΆ ΦΩΤΟΓΡΑΦΊΕΣ ΤΟ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ... ΜΕΓΑΛΕΊΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΥΤΕΊ ΞΑΝΑ...

     Φιλιά, αγκαλιές και στην αντι-Covid αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου…. ΤΩΡΑ ΒΡΕ ΔΕΙΛΟΙ ΔΕΙΛΟΙ ΚΟΚΟΒΙΟΙ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΤΉΣΕΤΕ ΤΗΛΕΔΙΆΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΊΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ;;;;;; Κάνε την στο βαθύ πηγάδι που κρυβόσουνα 5 χρόνια ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ να ησυχάσουμε.

   • Ψαχνω να βρω που ειναι ο κυριτσης.Οποιος τον βρει κερδιζει εναν ενισχυμενο πυττογυρο της καναδεζας.Να δουμε ποιος ειναι ο εξαφανισμενος.

    • … τον βλέπεις στον ύπνο σου….και θα συνεχίσεις … για πολύ!!!!!

    • … τον βλέπεις στον ύπνο σου… και θα συνεχίσεις για πολύ ακόμη!!!

   • ΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΡΙΓΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ..

    ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ,ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΛΕ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ..ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΥΙΑ ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΖΗΤΩ Η ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ.

    • ΡΙΓΟΣ -Άρχισε να γράφει ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΏΣΣΑ ΕΞΩ ο ιδικός σύμβουλος του Τριώροφου Κοψιμιού.

     Πληρώνουμε αυτά τα κοπρόσκυλα με μπόλικο Δημοτικό για να λιβανίζουν τον ΑΒΟΥΛΟ, ΑΝΙΚΑΝΟ, ΑΣΧΕΤΟ ΤΡΙΩΦΛΟΡΟ ΤΕΟντ@σ@κη…

   • Στο τελος φαγαμε ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟ – ΠΟΛΑΚΗ – ΚΑΡΑΝΙΚΑ – ΘΕΑΝΩ – κλπ και βαρυστομαχιασαμε. Ακομα ηχουν στα αυτια μου οι ηχοι απο το πεντοζαλι που βαραγαμε και χορευανε οι δανειστες μας!!!

    • ΡΊΓΟΣ από τα πληρωμένα κοπρόσκυλα που προμάζεψε το ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ για να γράφουν λιβανιστήρια..

     Ένα σκασμό Δημοτικό Παραδάκι σε τεμπελχανάδες για να γράφουν οι γλίτσιδες παπ@….ες για τον ΑΒΟΥΛΟ Τριώροφο.

  • ΦΆΤΕ ΖΩΝΤΑΝΆ ΤΗΣ ΝΔ φύκια από τα Ποσειδώνια λιβάδια παραμονές των εκλογών...ΤΑΖΕΙ ΛΊΛΙΑΝ...

   ΜΑΣ ΠΉΡΑΝΕ ΧΑΜΠΆΡΙ, ΠΑΡΑΜΟΝΈΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΏΝ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑΖΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΥΠΆΡΧΕΙ ΦΡΆΓΚΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌ… Πρώτος διδάξας ο ΑΝΔΡΈΑΣ πριν 40 χρόνια και ακολούθησαν τα τσόλια του ΣφΥΡΙΖΑ με τον κωλοτούμπα ΑΛΈΞΗ μια εβδομάδα πριν τις εκλογές… αλλά μην ανησυχείτε, τα εγγόνια μας θα το εγκαινιάσουν το 2050.

  • ΠΑΡΕ ΠΟΖΑ ΤΕΟΝΤ@Σ@ΚΗ, ΤΟ ΠΟΥΛΛΛΑΚΙ.... Στις μύτες των ποδιών σου ΦΡΙΚ...η .

   Βρήκες την ευκαιρία Τριώροφε Κοψιμιέ να στηθείς σαν γλάστρα με μαϊντανό δίπλα στον ΚΟΥΛΗ. Ξέχασες ΟΜΩΣ, αυτός έχει ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ ενώ εσύ θα φας την μουτζούρα του χρόνου μέσα στην κλάψα…

  • αφού το είπε ο Μητσοτάκης να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να γίνει νεο νοσοκομείο. Εδώ διώχνει τους γιατρούς απο το παλιό

 1. ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ. ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΓΙΟΚ. ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΓΙΝΕΙ. ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ. ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. ΚΑΛΑ ΣΑΡΑΝΤΑ.

 2. Προεκλογικά πυροτεχνήματα ο Παναγιώτης η μάλλον ο Μητσοτάκης.μπαμ μπουμ μέχρι τις εκλογές και μετά άντε γεια. Απο υποσχέσεις και θα ο Μητσοτάκης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατωγια.

 3. Δεν την χώρεσε η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου την αλλαζονεία του Περιφερειάρχη . Έργο μηδέν αλλαζονεία 1000! Μπράβο σε όλους μας για το 65%.

 4. Οπως ειπε ο mr.happy traveller και ο θιασος…
  θα φτιαξει ενα ομορφο νοσοκομειο ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ(!)…μονο με νεα τεχνολογια….χαχαχαχαχ
  που θα εχει αρκετο σανο για τα δεξια-και μη-γιδια…..

 5. Άκουσα λέει από τον περιφερειάρχη ότι τα μνημεία μας είναι φροντιομένα!!!! Βρε δεν πα να δεις τα χαλιά δίπλα είναι!!!!! Απο τον επαρχιακο σε περασανε ??? τα σκουπίδια και τα χόρτα ένα μπόι δεν τα είδε2ς????

 6. Πρωθυπουργός που δικαίως του βγάλανε σύνθημα ότι (δικό σας) ……..φτης ψεύτης και πάνω από όλα αχρηστος

 7. Πότε θα πάρουμε σειρά;;μετά της Μαριούπολης το μαιευτηριο;;μετά της Λευκάδας το υπερσύγχρονο;;και με πόσους γιατρούς;;μην τάξεις σε παιδί γλυκό έτσι;; Άντε μέχρι να έρθουν οι εκλογές να κάνετε τα σχέδια να φωνάξετε εργολάβους και μετά ξυπνήσατε…..πολιτικοί γυρολόγοι…

 8. Ο καλυτερος πρωθυπουργος μεσα στην καταιγιδα που αντιμετωπισε η ανθρωποτητα τα τελαιυτεα χρονια!!!!!Αν ειχαμε αλλον στο τιμονι θα ειχαμε αφανιστει!!!!

  • Ποσο σκεφτοσουν την φιλοσοφια αυτη ρε μεγαλε?
   κοιτα αμα ηρθε τοσο καλα προετοιμασμενος,οσο ηταν και στον Ισμο της Κορινθου…
   τοτε κονομησαμε!!!!!
   μετα το σανο πιες και λιγο νερο..μην σου κατσει…..
   https://www.youtube.com/watch?v=U1m1ThG58vU

   • Εσυ τώρα πιστεύεις στον Ευρωβουλευτή Ανδρουλακη που δεν παρετητε μην χάσει το μισθο ,να σε σώσει;Έλεος.

    • Οχι θα πιστεψω τον λορδο Κουλη….που μεχρι και το μαντηλακι που φυσηξε τις μυξες του,το αφησε πανω στο εδρανο..να το πεταξει το υπηρετικο προσωπικο…
     Η λεπτομερεια και η ευγενια ξεχωριζει τον Ανθρωπο και τον Ηγετη…
     ψιλα γραμματα για σενα ισως….
     https://www.youtube.com/watch?v=L40_XqUmUFY

 9. το πρόβλημα, οπως αρκετοι κατανοούμε αλλά όχι όλοι απ’ όσο διαβάζω παραπάνω, δεν ειναι τόσο τα ντουβάρια, αλλά οι γιατροί και μετά ο κατάλληλος εξοπισμός! Τουβλα έχουμε, το κέντρο υγείας στην Αντιμαχεια εκει κάθετε τόσα χρόνια άδειο… ακόμα ενα άδειο κτίριο δεν θα κάνει τη διαφορά!!!! Να γίνει λοιπόν το νοσοκομείο αλλά να στελεχωθεί!!! ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ??? ΕΔΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑ….Βεβαια, μην περιμένετε νοσοκομείο σε λιγότερο απο 10ετια …. μόνο οι ενστάσεις των εργολάβων και οι λοιπές διαδικασίες ειναι αρκετές…

 10. Από την μια έχουμε τον Μητσοτακη.Ίσως τον καλύτερο πρωθυπουργό που είχε η χώρα.Από την άλλη έχουμε τον Αλέξη και το τσίρκο του,τον Ανδρουλακη που παραμένει Ευτωβουλευτης να πέρνει το μισθο,τον Κουτσούμπα τον Σταλινιστή ,τον Νύχτα 26 και τον καραφλό που πουλάει κρέμες για την καράφλα.Διαλεχτέ.

  • 👍👍👍👍👍 δε βρήκε μια Ελλάδα πάμπλουτη -είχε βρει μια Ελλάδα κατεστραμμένη απ’ τους προηγούμενους και προσπαθεί να τη συνεφέρει με τον καλύτερο τρόπο!! Ούτε που ξέρουν τι έχει κάνει μέχρι τώρα!!! Απλά ήταν άτυχος με τον κορονοιο και όλα αυτά που γίνανε…. Αλλά εδώ δεν ξέρουν να μιλούν να ζητούν κάτι με ωραίο τρόπο και να επικοινωνούν!! Τι περίμενετε.. σε ντουβαρια πληκτρολογίου δεν απευθύνεσαι τέλος ..θα πάνε να ψηφίσουν τους προηγουμενους στη φυλακή 😅🍀

  • Εγώ πιστεύω ότι μόνο με τον Τσίπρα έχουμε ελπίδες για νοσοκομείο στην Κω και για γιατρούς στο σημερινό. Ο Μητσοτάκης πουλά φουμαρα όπως ο Αβραμόπουλος που εγκαινίασε το κέντρο υγείας στην Αντιμάχεια το 2009 με δανεικό εξοπλισμό κι ακόμα είναι κλειστό. Επαγγελματίες λαμόγια και ψεύτες οι δεξιοί μια ζωή

   • Καλα εσυ είσαι ακόμα στο δεξιά και αριστερά.Απορώ πως ανακάλυψες και γράφεις στο Ίντερνετ.Είσαι μιας άλλης εποχής.Άντε κόλα καμία αμφίσα να στανιάρεις.

    • εσύ υπηρετούσες στο … Αβέρωφ.καλα πως να αντιπαρατεθώ σε τέτοια επιχειρήματα..;

 11. Βρε ρεμάλια,, έχετε καταστρέψει την υγεία,.. Έχετε σε αργία 7000 γιατρούς,,. Δεν έχετε φάρμακα, γάζες,.. Το προσωπικό υπό λειτουργεί,,.. Και έχετε το θρασσος να κορόιδευε τον κόσμο για νέο νοσοκομείο…. Νέα νοσοκομεία μόνο στην Μαριούπολης φτιάχνεται… Με χρήματα της ΕΕ.. ΚΑΙ ΤΟΥ ΝΆΤΟ… ΡΕΜΑΛΙΑ..το νοσοκομείο εδώ κσι χρόνια . δεν έχει ασθενοφόρα, δεν έχει αεροδιακομιδη,, δεν έχουμε προσωπικό οι άνθρωποι πεθαίνουν σαν τα σκυλιά… Και εσείς συνεχίζετε την κοροϊδία…. Φτου σας ρε ξεφτίλες…. Εμβολιολαγνοι, μίζαδοροι

 12. Παρά τον ξεφτίλα που.. Πουλάει ολόκληρη την Ελλάδα και εμβόλια.. για να… Κονομήσει….. Προτιμάω τον σταλινιστη, τον κουτσουμπα. Πάρα τον γερμανοτσολια χουντικό Μητσοτάκη…που έκαψε την. Μισή Ελλάδα για τα Κονομήσει… Από το πακέτο των ανεμογεννητριών.. Που έκανε με τους Γερμανούς. .. Πιο χοντρά πακέτα… Βλέπεις.. Είναι νοικοκυραίοι… Όπως είπε κσι η αδερφή του.. Η Ντόρα…. Εεεε συγνώμη… Η μάνα του…. Ξεφτιλισμενη οικογένεια.. Πνιγμενη στο χρήμα κσι τις μίζες από τότε που ο πατέρας του,, επαιρνε περιουσίες σπίτια Κρητικών.. Ως δικηγόρος υπερασπιστής των ναζι Γερμανών επί κάτοχης το 1940..

 13. ΚΑΜΠΑΝΗ. ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΑ ΧΟΡΤΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ?
  ΔΕ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΙΠΟΤΑ? Ο ΧΑΤΖΗΜΑΡΚΟΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ?

 14. Κόψε τα ναρκωτικά σε χαλάνε!!! Η μάλλον κόψε την τηλεόραση σε έχει αποβλακωσει..σε μη αναστρέψιμο σημείο… Ειδικά αν βλέπεις 24 ώρες,… Και κάτσε να διαβάσεις λίγο ιστορία περι δικτατορίας Γερμανίας, Χίτλερ, Εγκλήματα πολέμου ΝΆΤΟ 100 χρόνια.. Που συνεχίζονται.. βάση της επεκτατικης πολιτικής ΤΟΥ.ΝΑΤΟ.. .δες ποιοι ελέγχουν τον κόσμο, από που παίρνουν εντολές οι 27 χώρες, μηπως την Γερμανία η την Αμερική.. Και δες . Ποιοι εξουσιαζουν τον πλανήτη… Ποιοι δημιουργούν πολέμους, φτώχεια, ισοπέδωση… Ο καλύτερος υποτακτικος των Γερμανών ever Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

  • Όχι ο Πούτιν που δεν έχει αφήσει αντίπαλο του χωρίς να τον δηλητηριάσει είναι δημοκράτης.Ο Μητσοτάκης ανακάλυψε τον ιό να οικονομισει και Γερμανία .Γαλλία,Αμερική είναι χούντες.Κάτι άλλο;Κανείς δεν είπε ότι δεν υπάρχουν μυαλά σαν το δικό σου που ψηφίζουν τον τύπο με τις κρέμες και δωρο επιστολή του Χριστού.Αξιος.

 15. Σύσκεψη στο δημαρχείο . Πολλή γλύψιμο από όλους του παριστάμενους υποσχέσεις και τίποτα άλλο καθαρά προεκλογική επίσκεψη .Δημαρχε μια ερώτηση η αίθουσα δεν διαθέτει κλιματισμό ένας ανεμοιστηρας εκεί στα δεξιά οι καημένοι τι εφτεγαν να τρώνε τον αέρα στη μούρη ;

 16. Στην ζωη μου εμαθα να κρινω με τα ματια και οχι με τα αυτια. Λογια εχω ακουσει πολλα μα πραξεις ειδα λιγες. Η παραδοση συνεχιζεται. ΟΠΟΤΕ…Κιβδηλοι και αγαθοφανεες λογω μεν απαντα, εργω δε ουδεν ερδοντες.

 17. Αυτό το μίσος για τον Μητσοτακη από τους φασιστες γιατί έβαλε φυλακή τους εγκληματίες αρχηγούς σας έχει ξεφύγει.Ακόμα και μαζί με την Τουρκία είστε άξιοι να πολεμήσετε εναντίων της Ελλάδας Ξεφτυλες .Πάρτε αγκαλιά τους κουμουνιστες και τρεχάτε στη Ρωσία να σκοτώνετε Ουκρανούς.

 18. ΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΡΙΓΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ.

  ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ,ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΛΕ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ.

  • Άρχισε να γράφει ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΏΣΣΑ ΕΞΩ ο ιδικός σύμβουλος του Τριώροφου Κοψιμιού.

   Πληρώνουμε αυτά τα κοπρόσκυλα με μπόλικο Δημοτικό για να λιβανίζουν τον ΑΒΟΥΛΟ, ΑΝΙΚΑΝΟ, ΑΣΧΕΤΟ ΤΡΙΩΦΛΟΡΟ ΤΕΟντ@σ@κη…

   • ΕΣΕΝΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΕ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΕ, ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ, ΣΕ ΚΑΙΕΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Ο ΠΡΩΗΝ ΣΑΜΠΟΤΑΡΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΚΑΠΟΤΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΡΩΤΗΣΕ. ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ?
    ΑΥΤΟΣ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΗΝ. ΜΟΝΟ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΗΞΕΡΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ, ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΤΟ ΑΞΕΧΑΣΤΟ **ΣΚΟΥΛΗΚΙ ΘΑ ΣΕ ΛΙΩΣΩ**. ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΩΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΛΥΝΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΣΕΒΕΤΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ .
    ΣΗΜΕΡΑ Η ΚΩΣ ΠΡΟΧΩΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.
    ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΔΕΣ!!!

 19. ΡΙΓΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΡΙΓΟΣ ΕΠΙΑΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΩΟΥΣ..

  ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΕ,ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ,ΚΥΡΙΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ,ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΟΤΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΞΕΧΑΣΕΙ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.ΑΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΓΑΠΟΝΤΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΠΟΤΕ,ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ ΜΠΛΕ.ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ..ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΥΙΑ ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ ΖΗΤΩ Η ΙΣΧΥΡΗ ΚΩΣ ΖΗΤΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩ

 20. ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΑ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΌΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥ. ΓΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΠΡΟΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΩΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΟΥΝ ??? Υ.Γ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΝΔ.

 21. ΘΑ ΒΑΛΟΥΝΕ ΕΙΠΕ Η ΓΚΑΓΚΑ POS NA ΠΛΗΡΩΝΟΥΝΕ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑΦΕΡΑΝΕ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΙ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΜΒΛΗΘΟΥΝ ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ. ΣΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΑΛΑΝΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ. ΣΑΝ ΤΗΝ… ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕ ΦΤΙΑΧΤΗΚΑΝ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ. ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΑΥΤΟΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ??

 22. Και το 80′ άλλος ένας πρωθυπουργός ανήγγειλε νοσοκομείο……. 2022 ως νέος μαυρογιαλούρος λέει ξανά για νέο νοσοκομείο…… Ότι είναι ο ένας είναι και ο άλλος και ο τοπικός

 23. ΚΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΛΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΟΥΒΑΔΕΣ 2-3 ΣΥΡΙΖΟΤΡΟΛΛ ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΝΑ ΞΕΡΝΑΤΕ ΠΙΚΡΑ ΖΗΛΕΙΑ Κ ΝΕΥΡΑΚΙΑ ΠΟΥ Ο ΚΥΡΙΑΚΑΡΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΙΑ ΠΛΑΚΑ ΑΝΤΕ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΥΡΝΑΤΕ ΠΑΛΙ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥ 4 ΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ Κ Ο ΑΛΕΞΙΣ Η ΛΟΥΛΟΥ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΦΑΟΜΕΝΗ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΜΕ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΟΚ ΓΙΑ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΕΔΕΣ ΚΟΠΡΙΤΕΣ ΑΝΑΡΧΟΦΑΣΙΣΤΕΣ

  • Ακριβώς. Αστούς να δηλητηριάζονται μόνοι τους. Έτσι κι αλλιώς όλοι οι haters στην πραγματικότητα δεν μισούν αυτόν που βρίζουν. Μισούν τον εαυτό τους διότι το πρόσωπο που βρίζουν είναι μια αντανάκλαση αυτού που πραγματικά θα θέλανε να είναι!!!!
   Γρίφος για δυνατούς λύτες κι οποίος κατάλαβε κατάλαβε.

 24. Όλος αυτός ο προεκλογικός θίασος της δεξιάς βγήκε για σεργιάνι με κούφιες υποσχέσεις και καλοκαιρινές διακοπές με τα λεφτά των πολιτών με την φορομπηχτικη πολιτική. Αυτοί θα φάνε θα πιούνε και οι ψηφοφόροι νηστικοί θα κοιμηθούνε με τις δεκαπλάσιες αυξήσεις σε όλα τα τρόφιμα και αγαθά.

 25. Το υπερσύγχρονο νοσοκομείο θα είναι με γιατρούς ή άνευ ή οποίοι γιατροί έχουν καταγγελίες, αναφορές από άλλα νοσοκομεία θα τους στέλνουν εδώ για τιμωρία όπως γίνεται ;;

 26. Όσο χρόνων είναι το Ασκληπιείο μου τόσα χρόνια θα περάσουν για να δείτε οι Κωτες νέο νοσοκομείο. Δηλ τεσεραμισι χιλιάδες χρόνια . αμφιβάλλετε με τέτοιους πολιτικούς γυρολόγους που ψηφίζετε;;

 27. Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ ΚΑΤΑΦΕΡΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ ΑΛΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.
  ΝΑ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.
  ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΕΞΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ!!! ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΟΤΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

 28. Ας μείνει χαραγμένο κάπου, επειδή δεν χρησιμοποιούν χαρτιά.. δεν άκουσα πόσα και τι οπλικά συστήματα θα αφαιρεθούν απ το νησί.Όλα τα στόματα κλειστά.
  Αυτό μεε το προσφυγικό να το θυμάστε όλοι!!!!!!στην πορεία θα φανεί,μην βιαζόμαστε… εύχομαι να διαψευστώ, αλλά έρχονται καταιγιδοφόρες εξελίξεις.. ‘κρατήστε’ ώρα και ημέρα….

 29. Το ημερολόγιο των υποσχέσεων. 1978 ήμουν νιόπαντρη Καραμανλής Κωνσταντίνος νέο νοσοκομείο. 1976 με δύο παιδιά Παπανδρέου της Μιμής νέο νοσοκομείο. Κωστάκης Καραμανλής νέο νοσοκομειο. Γιωργάκης Παπανδρέου έγινα γιαγιά νέο νοσοκομειο. Τσίπρας υποσχέθηκε νέο Νοσοκομείο. Μέχρι και ο Αβραμόπουλος υποσχέθηκε νέο νοσοκομείο. Νέα ήμουν και γέρασα. παιδιά εγγόνια έκανα και τη ζωή μου πέρασα. Νέο Νοσοκομείο δεν γνώρισα.

 30. O άλλος………. έδω που χαλάει και τις φωτό με τον Πρωθυπουργό μόλις φτιαχτεί το νέο νοσοκομείο να βάλει και εκεί δικά του άτομα για δουλειά (μη αφήνοντας τον δήμαρχο να επιλέξει δικά του άτομα γιατί είπαμε ο άλλος κάνει κουμάντο) και να ζητάει παρατάσεις για 100 χρόνια και να τους βγάλει και σύνταξη από τις παρατάσεις συμβασιούχων κατά του Covid
  Και η άλλη ………… που δε χαιρετάει τον κόσμο έξω κόλλησε πάνω τους για φωτο!!! Ρε δεν ντρέπεστε λίγο γλυφτιδες; Κάντε στην άκρη να περάσει ο Υήμαρχος με τους Υπουργούς μας γιατί πιάνετε και πολύ χώρο απο το φαη ουστ!! Κακιασμενοι!!

 31. ΜΠΡΑΒΟ ΔΗΜΑΡΧΕ.
  ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΑΝ ΚΑΡΠΟΥΣ.
  Ο ΑΛΛΟΣ Ο ΤΑΞΙΔΙΑΡΗΣ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΟΥΤΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.

  • Σε πολιούς γράφεις και τι λες;;;
   Σε βλάκες απευθύνεσαι;;;
   Ε που τανε οι προσπάθειες!!!
   Φωτό να λες…φωτο!!!

   • Εμείς γράφουμε πόλοι,και όχι ένας ..ακας σαν και εσένα…κακα ψιτ εάν μάθεις πόσες οικογενειες ακολουθουν νικηταρα θα έμενες στην αθηνα και δεν θα ξαναπατουσες το ποδάρι σου στο νησί.

    • Συνεχισε το ονειρο τοτε…
     μην αλλαξεις πλευρο….κοιμησου….χαχαχαχαχ
     οταν ξυπνησεις θα εκλπαγεις..
     Υ.Γ.δεν γραφω μοναχα εγω για τον θιασο που μας φορτωσαν οι δικηγοροι…
     οι δημοτες εχουν φτασει στα ορια τους…
     οι μοναδικοι που ΔΕΝ το βλεπουν ειναι οι βολεμενοι του Τριοροφου…

  • Ο ΥΠΕΡΟΠΤΗΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟΣ…. ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΟΥ!!!!
   ΕΝΑ ΡΕΜΠΕΤ ΑΣΚΕΡ … ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΜΕ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ … ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΙΣΤΕ!!!
   ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!!!!!

 32. Εκλογές έρχονται ε; Νοσοκομείο καινούριο μας δουλεύεται έτσι;και να το φτιάξετε που δεν πρόκειται με τι θα το επανδρωσετε με κατσίκια από τα Χανιά;όταν ήδη δεν φτάνει το προσωπικό για το ήδη υπάρχον; φανταστείτε ένα υπερσύγχρονο τι ανάγκες θα έχει,τις οποίες όχι απλά δεν θα τις καλύψετε αλλά θα μας την λέτε και από πάνω..Λέμε βέβαια αν γίνει ποτέ νοσοκομείο αν που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο,να δω με τι θα δουλεύει

  • Αφού λες και πιστευεισ αυτά τι ασχολησαι και χαλιέσαι Ελενίτσα;Άσε τα σχόλια λοιπόν και άσε εμάς να παλεύουμε για το καλό του νησιού μας.

 33. ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΑΛΛΑ 200 ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΓΑΛΕΤΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΠΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΜΑΜΕΛΟΥΚΟΥΣ ΣΑΣ Κ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΡΙΑΝΗΣ ΠΟΥ ΜΟΛΙΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΗΝ ΚΑΝΑΝΕ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΑΣΑ Κ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΛΕΦΤΟΥΡΙΑΣ

 34. ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ, ΠΡΑΞΕΙΣ ΘΑ ΔΟΥΜΕ; ΓΙΑΤΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΥΠΟΔΟΧΕΙΣ ΓΙΝΑΝΕ ΣΕ ΧΡΟΝΟ ΡΕΚΟΡ.

 35. ΚΩΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΣΑΣ ΚΑΤΑΤΡΕΧΟΥΝ ΕΙΣΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΣΑΜΠΟΤΑΡΑΤΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ…
  ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΚΑΙ Μ ΕΠΙΑΣΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.
  ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 36. ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΕΠΡΕΠΕ ΔΗΛ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΓΑΝΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ Κ ΔΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΜΗΤΣΩΤΑΚΗΣ ΕΙΠΕ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΕΥΓΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΟΣΟ ΠΑΕΙ

 37. ΑΛΗΤΕΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΚΑΡΕΚΛΑ ΜΟΝΟ ΤΡΩΓΑΤΕ ΔΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΕΝΑΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΒΗΜΑ ΒΗΜΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ

 38. Πριν 40 χρονια ενας αλλος πρωθυπουργός εξάγγειλε από το μπαλκόνι του δημαρχείου την ίδρυση ιατρικής σχολής στην Κω ενώ πίσω του ο τότε δήμαρχος ήταν σε πλήρη ευθυμία… Μην το διαψεύσει κάποιος, ήμουν παρών.
  Σήμερα ο πρωθυπουργός εξάγγειλε νέο νοσοκομείο στην Κω ενώ δίπλα του ο δήμαρχος «ψακωμένος» δεν έσκασε ούτε χαμόγελο! Ήθελα νάξερα που τον βρήκατε!!!

  • που τον βρηκαμε?
   ο λαος τον ψηφισε με το αλανθαστο κριτηριο του!
   και θα τον ψηφιζει για πολλα χρονια. τερμα οι ταξιδιαρηδες, οι καλοπερασακηδες κοπανατζηδες, οι υβριστες εκδικητικοι. ναι στον ανθρωπο ΘΕΟΔΟΣΗ!!!

 39. Κάνε μας Μητσοτάκη νοσοκομείο μέχρι Τίς εκλογές νοσοκομείο και θα σε ψηφίσει όλη η Κως!!!
  Από υποσχέσεις χορτάσαμε φτάνει πια.
  Μαύρο σε όλους τέλος…
  Πάμε μόνοι μας !

 40. Μερικοί δηλαδή περιμένατε να το εγκαινιάσει αύριο;Αημερα το ανακοίνωσε εσείς αύριο θέλατε να πάτε για εξέταση ούρων;Μακάρι να γίνει σύντομα .Το ότι θα γίνει θα γίνει.Ο Μητσοτάκης ότι έχει πει το έχει κάνει.

 41. Τα λαμόγια της κυβέρνησης ήρθαν να δουν τα τοπικά λαμόγια και όλοι μαζί να αυτοθαυμαστούν…..

 42. Ρε εδω κλεινει το νοσοκομειο της Ροδου και τους στελνουν στο ιδιωτικο κι εσεις πιστευετε για νεο νοσοκομειο Ντουβαρια ε ντουβαρια

 43. Μόνο εγώ θυμώνω που έβαλε πρώτα τις προοπτικές ανάπτυξης του νησιού και το ένα εκατομμύριο τουρίστες που αναμένεται να φιλοξενήσει φέτος από τις ανάγκες των μονίμων κατοικων;;;;

 44. ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩ ΠΑΙΔΙΑ…ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ «ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΙΑΤΡΟΣ»ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΕΤΑ…

 45. καλιεεεεεε πσιφιστε με καλιεεεεε και νοσοκομειο θα σας κανω και παιδια θα σας κανω και οτι θελιετε θα σας κανω καλιεεεεεε

 46. Ντροπή σε όλους/Ες που τολμάνε και πολιτεύονται στο νησί και σε αυτούς που έχουν το θράσος και διαψεύδουν το βίωμα όλων μας σε αυτο το νησί με το νοσοκομείο του και διαρκές έγκλημα της καταλήστευσης της δημόσιας υγείας μπροστά στα μάτια μας. Με εκατομμύρια τουρίστες (τι μας νοιάζει δεν έχουν ασφάλιση) με προσφυγική δομή (τι μας νοιάζει είναι πρόσφυγες) με τόσους κατοίκους τολμάνε και αναφέρονται στο νοσοκομείο που δεν έχει παθολόγο και παιδίατρο . Ντροπή τους τι ποτά αλλο

 47. Ντροπή σε όλους/Ες που τολμάνε και πολιτεύονται στο νησί και σε αυτούς που έχουν το θράσος και διαψεύδουν το βίωμα όλων μας σε αυτο το νησί με το νοσοκομείο του και διαρκές έγκλημα της καταλήστευσης της δημόσιας υγείας μπροστά στα μάτια μας. Με εκατομμύρια τουρίστες (τι μας νοιάζει δεν έχουν ασφάλιση) με προσφυγική δομή (τι μας νοιάζει είναι πρόσφυγες) με τόσους κατοίκους τολμάνε και αναφέρονται στο νοσοκομείο που δεν έχει παθολόγο και παιδίατρο . Ντροπή τους τι ποτά αλλο

 48. Πρώτη φορά πρωθυπουργός έκανε τέτοια ανακοίνωση στο νησί μας.Μαλιστα ένας πρωθυπουργός που μέχρι σήμερα έχει κάνει όλα όσα έχει υποσχεθεί.ΟΛΑ αλλά με λίγη καθυστέρηση αλλά γρήγορα,αλλά ΟΛΑ.Όσοι γκρινιάζετε τι ακριβώς θέλατε;Να μην το πει;Να φέρει αύριο ένα έτοιμο νοσοκομείο και να το βάλει στο νησί;Μήπως με τα έργα του δείχνει ότι δεν έχουν λόγο ύπαρξης τα λαϊκιστικά κόμματα σας;Η Ελλαδα πάει μπροστά με αργά αλλά σταθερά βήματα.Αυτό τρελένει τους εχθρούς της εξωτερικούς και ….εσωτερικούς που είναι πολλοί.

 49. Δυστυχώς ήρθες τελευταίος και καταιδρωμενος γιατί σε πρόλαβαν άλλοι στις απατηλές υποσχέσεις για νέο νοσοκομείο. όνειρο θερινής νυκτός ετσι;;

 50. Αυτό από μόνο του δεν λύνει το πρόβλημα της υγείας στην Κω.
  Διότι θα πρέπει ακόμη να συμβούν 2 πράγματα:
  1. Να υπάρχει στελέχωση.
  2. Να υπάρχει αποτελεσματική Διοίκηση. Εννοώ, γιατροί και εργαζόμενοι χωρίς δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία.

 51. Δε θέλω να φανταστώ τί μπορεί να συμβεί μετά την υπόσχεση για δημιουργία υπερσύγχρονου νοσοκομείου και στην Κω……. απαπαπαπα, τί ήθελε και μιλουσε

 52. Εδω και δυο χρονια το εχει εξαγγειλει ο Παππας με τον Νικηταρα και λιγους μηνες πριν τις εκλογες το θυμηθηκατε ξαφνικά??? Υποπτο

 53. Χαχαχα…Ρε βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει λίγο. Μια άκρως νεοφιλελεύθερη ηγεσία που σιχαίνεται το κάθε τι με Δημόσιο χαρακτήρα περιμένετε να σας φτιάξει νοσοκομείο. Εν μέσω πανδημίας έχει μειώσει το προϋπολογισμό για την υγεία δύο φορές. Δίνει τα πάντα στους ιδιώτες και εσείς περιμένετε Δημόσιο Νοσοκομείο. Πόσο στόκοι είστε τελικά;;

 54. Σε παρακαλώ Θεούλη μου. Κάνε να συγχωνευθούν όλοι οι συμμορίτες, με καμιά ντουζίνα γουρουνοσκάγια. Από την κουλή μέχρι τον τελευταίο κομματικό τραμπούκο. Μην τους αφήσεις να απολαύσουν τα κλοπιμαία με μια απλή αλλαγή βάρδιας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ