Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης – Ούτε ένας Δωδεκανήσιος (παρά το υψηλό ποσοστό)! Δείτε όλα τα ονόματα

40
12485

Με τις υγείες σας…

Λιβάνιος στο Εσωτερικών, Θεοδωρικάκος στο Ανάπτυξης, Κεραμέως στο Εργασίας, Τσιάρας στο Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιωτόπουλος στο Μετανάστευσης, Μυλωνάκης υφυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου -Η ορκωμοσία των νέων υπουργών σήμερα στις 18:00

Υπό το βλέμμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, τα συνολικά 15 κυβερνητικά στελέχη που είτε εισήλθαν για πρώτη φορά στο σχήμα, είτε άλλαξαν χαρτοφυλάκιο, έδωσαν όλοι θρησκευτικό όρκο και εν συνεχεία υπέγραψαν την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Νωρίτερα, πρώτη έφτασε η Νίκη Κεραμέως η νέα υπουργός Εργασίας και στη συνέχεια ακολούθησαν ο Θοδωρής Λιβάνιος ο νέος υπουργός Εσωτερικών, ο νέος υφυπουργός Εργασίας αλλά και η Ζωή Ράπτη η οποία θα ορκιστεί υφυπουργός Ανάπτυξης και ο νέος υφυπουργός Εργασίας Κώστας Καραγκούνης. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα μέλη του υπουργικού συμβουλίου και στη συνέχεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 18:00.

Δείτε βίντεο με την άφιξη του πρωθυπουργού:

Μετά το πέρας της ορκωμοσίας οι υπουργοί είχαν σύντομες συνομιλίες μεταξύ τους σχηματίζοντας πηγαδάκια, ενώ στην συνέχεια τοποθετήθηκαν για την οικογενειακή φωτογραφία με τον πρωθυπουργό.

orkomosia-kyvernisi-mak
mitsotakis-kiriakos
mitsotak
mitsotakis

Τα «πηγαδάκια» την ώρα της ορκωμοσίας:

orkomosia__2_
Τάκης Θεοδωρικάκος, Θεόδωρος Λιβάνιος, Νίκη Κεραμέως και Νίκος Παναγιωτόπουλος
orkomosia__3_
Κώστας Τσιάρας και Νίκος Παναγιωτόπουλος

– Αύριο στις 10:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο

Τη νέα σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που αποφάσισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Δείτε τις ανακοινώσεις του Παύλου Μαρινάκη

Ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, για τη νέα σύνθεση της κυβέρνησης

Σύνθεση της Κυβέρνησης
Πρωθυπουργός: Κυριάκος Μητσοτάκης

Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών
Υπουργός: Κωστής Χατζηδάκης
Αναπληρωτής Υπουργός: Νίκος Παπαθανάσης
Υφυπουργός: Χρίστος Δήμας
Υφυπουργός: Θάνος Πετραλιάς

Υπουργείο Εξωτερικών
Υπουργός: Γιώργος Γεραπετρίτης
Υφυπουργός: Γιώργος Κώτσηρας
Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου
Υφυπουργός: Κώστας Φραγκογιάννης

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Υπουργός: Νίκος Δένδιας
Υφυπουργός: Γιάννης Κεφαλογιάννης

Υπουργείο Εσωτερικών
Υπουργός: Θοδωρής Λιβάνιος
Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης: Βασίλης Σπανακης
Υφυπουργός αρμόδιος για Θέματα Μακεδονίας- Θράκης: Κώστας Γκιουλέκας
Υφυπουργός: Βιβή Χαραλαμπογιάννη

Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού
Υπουργός: Κυριάκος Πιερρακάκης
Αναπληρωτής Υπουργός με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό: Γιάννης Βρούτσης
Υφυπουργός: Ζέττα Μακρή
Υφυπουργός: Ιωάννα Λυτρίβη

Υπουργείο Υγείας
Υπουργός: Άδωνις Γεωργιάδης
Αναπληρώτρια Υπουργός: Ειρήνη Αγαπηδάκη
Υφυπουργός: Δημήτρης Βαρτζόπουλος
Υφυπουργός: Μάριος Θεμιστοκλέους

Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Υπουργός: Χρήστος Σταϊκούρας
Υφυπουργός: Βασίλης Οικονομου
Υφυπουργός: Νίκος Ταχιάος

Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας
Υπουργός: Θεόδωρος Σκυλακάκης
Υφυπουργός: Νίκος Ταγαράς
Υφυπουργός: Αλεξάνδρα Σδούκου

Υπουργείο Ανάπτυξης
Υπουργός: Τακης Θεοδωρικάκος
Υφυπουργός: Ζωη Ραπτη
Υφυπουργός: Άννα Μάνη- Παπαδημητρίου

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Υπουργός: Νίκη Κεραμεως
Υφυπουργός: Κώστας Καραγκουνης
Υφυπουργός: Πάνος Τσακλόγλου

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Υπουργός: Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Υφυπουργός: Ανδρέας Νικολακόπουλος

Υπουργείο Δικαιοσύνης
Υπουργός: Γιώργος Φλωρίδης
Υφυπουργός: Γιάννης Μπούγας

Υπουργείο Πολιτισμού
Υπουργός: Λίνα Μενδώνη
Υφυπουργός: Ιασων Φωτηλας

Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου
Υπουργός: Νίκος Παναγιωτοπουλος
Υφυπουργός: Σοφία Βούλτεψη

Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας
Υπουργός: Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργός: Κατερίνα Παπακωστα

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Υπουργός: Κώστας Τσιάρας
Υφυπουργός: Διονύσης Σταμενίτης
Υφυπουργός: Χρηστος Κελλας

Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Υπουργός: Χρήστος Στυλιανίδης
Υφυπουργός: Στέφανος Γκικας

Υπουργείο Τουρισμού
Υπουργός: Όλγα Κεφαλογιάννη
Υφυπουργός: Έλενα Ράπτη

Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
Υπουργός: Δημήτρης Παπαστεργίου
Υφυπουργός: Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Υπουργός: Βασίλης Κικίλιας
Υφυπουργός: Χρήστος Τριαντόπουλος
Υφυπουργός: Ευάγγελος Τουρνάς

Υπουργός Επικρατείας: Μάκης Βορίδης

Υπουργός Επικρατείας: Άκης Σκέρτσος

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Θανάσης Κοντογεώργης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Παύλος Μαρινάκης

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ: Γιώργος Μυλωνάκης

Η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

Αύριο στις 10:00 θα συνεδριάσει υπό τον Πρωθυπουργό το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τη νέα σύνθεση με τα θέματα ημερήσιας διάταξης που έχουν ήδη ανακοινωθεί.

Κυβερνητικές πηγές: Οι προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος – Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια


Σχολιάζοντας τον ανασχηματισμό, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν πως είναι ένας ανασχηματισμός που απαντά στο αίτημα των πολιτών «σας εμπιστευόμαστε. αλλά γίνετε καλύτεροι, προχωρήστε πιο γρήγορα». Και, ταυτόχρονα, δίνει ένα μήνυμα δυναμικής επανεκκίνησης.

Όπως λένε οι ίδιες πηγές, ο πρωθυπουργός αξιολογεί αποτελεσματικότητα και εργατικότητα. Με το νέο κυβερνητικό σχήμα να χαρακτηρίζεται από αλλαγές και προσθήκες που δηλώνουν τις προτεραιότητες του επόμενου διαστήματος: Ακρίβεια. Αγρότες και περιφέρεια. Και αποτελεσματικότερο κράτος για καλύτερη καθημερινότητα.

«Οι πολίτες ψήφισαν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη το 2023 για δεύτερη φορά με εντολή να εφαρμόσουν ένα τολμηρό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων μέχρι το 2027. Ιδιαίτερο βάρος δίνεται στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του κράτους. Και για αυτό αναβαθμίζεται από αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών σε υπουργό, ο Θοδωρής Λιβάνιος, ενώ η Νίκη Κεραμέως αναλαμβάνει ένα εξίσου κρίσιμο υπουργείο, το Εργασίας. Υφυπουργός στο υπουργείο Εσωτερικών, με αρμοδιότητα θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναλαμβάνει ο προερχόμενος από το Εργασίας, Βασίλης Σπανάκης. Καταργείται, έτσι, η θέση του αναπληρωτή υπουργού στο Εσωτερικών» επισημαίνουν.

Όπως λένε από την κυβέρνηση, «στο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει το έργο του ο Κωστής Χατζηδάκης. Ενώ τη θέση του Χάρη Θεοχάρη αναλαμβάνει ο Χρίστος Δήμας. Στη θέση του Κώστα Σκρέκα ο οποίος έδινε μέχρι σήμερα τη μάχη κατά της ακρίβειας στο υπουργείο Ανάπτυξης, τοποθετείται ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Σε μια κίνηση που δείχνει ότι η κυβέρνηση δίνει έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας των πολιτών».

Αναφέρουν δε πως «αλλαγές υπάρχουν και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου υπουργός αναλαμβάνει ο Κώστας Τσιάρας και υφυπουργός ο Χρήστος Κέλλας. Δύο στελέχη της ΝΔ που προέρχονται από τη Θεσσαλία. Στο Μεταναστευτικό στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη τοποθετείται ο Νίκος Παναγιωτόπουλος προερχόμενος από την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».

Παράλληλα σχολιάζουν πως για τις θέσεις των υφυπουργών αξιοποιούνται πρόσωπα από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όπως ο Ιάσωνας Φωτήλας στο Πολιτισμού, ο Κώστας Καραγκούνης στο Εργασίας, ο Χρήστος Κέλλας στο Αγροτικής Ανάπτυξης και ο Κώστας Γκιουλέκας για θέματα Μακεδονίας-Θράκης. Με κριτήρια όχι γεωγραφικά, αλλά εργατικότητας και αποτελεσματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό την Έρευνα και την Καινοτομία αναλαμβάνει η Ζωή Ράπτη και το χαρτοφυλάκιο του υφυπουργού Κοινωνικής Συνοχής η Κατερίνα Παπακώστα (το 3ο στέλεχος από τη Θεσσαλία που μπαίνει στη νέα κυβέρνηση).

Σχετικά με τις αλλαγές στο Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν πως «οι δύο αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών καλύπτονται με την προσθήκη του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνάκη, που μέχρι σήμερα ήταν Γενικός Γραμματέας της Βουλής και αναλαμβάνει Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική επιλογή, ενώ στη θέση του παραμένει ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, με τις ίδιες αρμοδιότητες».

Επισημαίνεται ότι αλλαγές δεν υπάρχουν σε υπουργεία, όπως το Υγείας, το Δικαιοσύνης και το Περιβάλλοντος και το Ενέργειας όπου έχουν δρομολογηθεί μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί τα 4 υπουργεία όπου έγιναν αλλαγές στους επικεφαλής τους, στο επόμενο διάστημα.

Νέος γενικός γραμματέας Βουλής στη θέση Γιώργου Μυλωνάκη αναλαμβάνει ο Βασίλης Μπαγιώκος, νυν ειδικός γραμματέας Βουλής.

Ειδήσεις σήμερα:

Πολιτική απαξίωση της Δωδεκανήσου: Εκτός κυβερνητικού σχήματος και οι 4 βουλευτές μας

Πολιτική απαξίωση της Δωδεκανήσου: Εκτός κυβερνητικού σχήματος και οι 4 βουλευτές μας

Η ιστορία, είναι βέβαιο ότι επαναλαμβάνεται. Και στην περίπτωση της πολιτικής απαξίωσης των βουλευτών της Δωδεκανήσου, για την εκάστοτε κυβέρνηση, δεν αποτελεί πρωτόγνωρο γεγονός για την πολιτική ζωή του τόπου μας.

Αυτή τη φορά, ο μίνι ανασχηματισμός του Πρωθυπουργού (που στην ουσία ελάχιστα ήταν τα δεδομένα που άλλαξε) άφησε εκτός κυβερνητικού σχήματος, όχι μόνο τον Γιάννη Παππά από υφυπουργό Ναυτιλίας, αλλά και όλους τους υπόλοιπους βουλευτές του νομού μας (Μάνο Κόνσολα, Μίκα Ιατρίδη και Βασίλη Υψηλάντη). Στην ουσία και ολόκληρη τη Δωδεκάνησο, αλλά τις δεκάδες χιλιάδες ψηφοφόρων του νομού μας, οι οποίοι τίμησαν με τη ψήφο τους, το κυβερνών κόμμα, κατατάσσοντάς το ως πρώτη δύναμη στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, με υψηλό μάλιστα ποσοστό.

Πηγή: rodiaki.gr

Ανασχηματισμός: Ποιοι είναι οι υπουργοί και οι υφυπουργοί που μένουν εκτός κυβέρνησης

Σκρέκας, Μιχαηλίδου, Καιρίδης και Αυγενάκης δεν βρίσκονται στο νέο κυβερνητικό σχήμα

skrekas-mixailidou-kairidis-aygenakis-arthroy

Την πόρτα της εξόδου από το υπουργικό συμβούλιο είδαν με την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, τέσσερις υπουργοί και επτά υφυπουργοί της κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα εκτός κυβέρνησης είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας. Η υπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Ο υπουργός Μετανάστευσης Δημήτρης Καιρίδης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Την έξοδο είδαν και ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, ο υφ. Μακεδονίας/Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, η υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου, υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, η υφυπουργός Οικογένειας Μαρία Κεφάλα, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης και ο υφυπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Παππάς.

Οι μετακινούμενοι

Στις μετακινήσεις οι οποίες έχουν και ιδιαίτερη σημασία βλέπουμε τη Νίκη Κεραμέως να αναλαμβάνει το υπουργείο Εργασίας αφήνοντας πίσω της το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο και αναλαμβάνει ο Θοδωρής Λιβάνιος ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν υφυπουργός στο ίδιο υπουργείο. Μάλιστα σημειώνεται πως ο κ. Λιβάνιος, είναι ο μόνος ο οποίος αναβαθμίζεται και από υφυπουργός αναλαμβάνει θέση υπουργού.

Αντίστοιχα, ο Βασίλης Σπανάκης, από υφυπουργός Εργασίας θα αναλάβει υφυπουργός Εσωτερικών.

Στο υπουργείο Οικονομικών, τη θέση του υφυπουργού, Χάρη Θεοχάρη ο οποίος μένει εκτός κυβέρνησης αναλαμβάνει ο μέχρι πρότινος υφυπουργός Πολιτισμού, Χρίστος Δήμας.

Ποιοι μένουν εκτός

Συνολικά εκτός κυβέρνησης έμειναν 11 πρόσωπα, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται τέσσερις υπουργοί και επτά υφυπουργοί. Οι υπουργοί οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους στη Βουλή για τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα είναι ο Κώστας Σκρέκας, ο οποίος κατείχε τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης, η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία φεύγει από το υπουργείο Εργασίας, ο Δημήτρης Καιρίδης ο οποίος εγκαταλείπει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς και ο Λευτέρης Αυγενάκης, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αντίστοιχα, εκτός κυβερνητικού σχήματος μένουν επτά υφυπουργοί:

1. Χάρης Θεοχάρης από υφυπουργός Οικονομικών
2. Στάθης Κωνσταντινίδης, εκτός από υφυπουργός Μακεδονίας/Θράκης
3. Χριστίνα Αλεξοπούλου, από υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών
4. Μάξιμος Σενετάκης, από υφυπουργός Ανάπτυξης
5. Μαρία Κεφάλα, από υφυπουργός Οικογένειας
6. Σταύρος Κελέτσης, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
7. Γιάννης Παππάς, από υφυπουργός Ναυτιλίας

Οι νέες προσθήκες

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον όμως έχουν και οι νέες προσθήκες στην κυβέρνηση οι οποίες αριθμούνται σε 11, με συνολικά τρεις από αυτές να αφορούν υπουργούς οι οποίοι βρίσκονταν σε υπουργικό θώκο κατά την πρώτη διακυβέρνηση της ΝΔ μεταξύ 2019 και 2023.

Αυτοί είναι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ο οποίος θα αναλάβει υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, έχοντας στο παρελθόν διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Κώστας Τσιάρας ο οποίος αναλαμβάνει υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, έχοντας διατελέσει υπουργός Δικαιοσύνης και ο Τάκης Θεοδωρικάκος υπουργός Ανάπτυξης ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη. Επίσης η Ζωή Ράπτη θα αναλάβει υφυπουργός Ανάπτυξης, ενώ κατά τη διάρκεια της πανδημίας βρισκόταν στη θέση της υφυπουργού Υγείας, ως αρμόδια για την Ψυχική Υγεία.

Έτσι, μένουν ακόμη επτά υφυπουργοί οι οποίοι εισέρχονται για πρώτη φορά στο κυβερνητικό σχήμα. Αυτοί είναι:

1. Κώστας Γκιουλέκας, υφυπουργός Μακεδονίας/Θράκης
2. Βασίλης Οικονόμου, υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών
3. Κώστας Καραγκούνης, υφυπουργός Εργασίας
4. Ιάσων Φωτήλας, υφυπουργός Πολιτισμού
5. Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Οικογένειας
6. Χρήστος Κέλλας, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
7. Στέφανος Γκίκας, υφυπουργός Ναυτιλίας

Τέλος, ένα ακόμη πρόσωπο το οποίο μπαίνει για πρώτη φορά στην Κυβέρνηση, έχοντας όμως διατελέσει γενικός γραμματέας στη Βουλή, είναι ο Γιώργος Μυλωνάκης ο οποίος αναλαμβάνει τη θέση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. Σχολιάζοντας σχετικά, κυβερνητικές πηγές έλεγαν νωρίτερα πως «στο Μέγαρο Μαξίμου οι δύο αποχωρήσεις των προηγούμενων μηνών καλύπτονται με την προσθήκη του επί χρόνια στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Μυλωνάκη. Πρόκειται για μια καθαρά πολιτική επιλογή, ενώ στη θέση του παραμένει ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Στέλιος Κουτνατζής, με τις ίδιες αρμοδιότητες».

40 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Καλά να πάθουμε αφού ψηφίζουμε και μετά μας ξεχνάνε. Μόνο οι υπουργοί που είναι από την Κρήτη είναι αυτοί που υποστηρίζουν τον τόπο τους κ ενδιαφέρονται για τους πολίτες τους όλοι οι άλλοι είναι για να κόβουν πίτες…

  2. Η αλήθεια είναι ότι στερουμαστε πολιτικών στα Δωδεκάνησα.Τοσο ο καθηγητής, όσο και ο πρώτος, απέδειξαν ότι δεν μπορούν.Ο κοσμήτορας μέχρι εκεί, ενώ όσον αφορά την κυρία,το παρελθόν θα την καταδιώκει για πάντα.Οποτε μην περιμένετε τίποτα, γιατί πάντοτε από όλους τους χώρους βγάζουμε βουλευτές που είναι ελάχιστοι μπροστά στα αλάνια της ηπειρωτικής Ελλάδας.Τωρα όσον αφορά τον ανασχηματισμό, πλήρωσε ακριβά τις υποσχέσεις που έχει δώσει, όσο και το νοσοκομείο στην Κω.Ο Μητσοτάκης δεν είναι κορόιδο…..Όλα τα μαθαίνει και το 41% στην Ελλάδα όσο και το 55% , έκανε μερικούς να επαναπαυθουν… Ας πρόσεχαν…..

  3. Εμένα μου λείπει η Ευρωβουλευτής του Βελόπουλου η κρεοπώλης.Η γιαγιά που βγήκε χωρίς να το ξέρει και όπως δήλωσε απλά της είπαν για να συμπληρώσει το ψηφοδέλτιο .Αυτο είναι κόμμα.Βελοπουλος.

    • Τι ταλέντα είναι αυτά ρε Μιράντα? Αυτοί είναι οι εθνοσωτήρες? Αχαχαχαχαχαχαχαχ
      Η σάρα και η μάρα!

    • Έπρεπε ο πρωθυπουργός σου να πάρει την Καϊλή, μεταγραφή αεροδρομίου! Χάσαμε την Άννα Μισέλ, το Ζαγοράκη, τι να λέμε τώρα… Ευτυχώς που ο Άδωνης – Σπυρίδων Γεωργιάδης θα κάνει τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου του χρόνου, η δημόσια υγεία στα καλύτερά της!

    • Ένας πρώην γραμματέας της ΚΝΕ,επικεφαλής στο υπουργείο Ανάπτυξης.
      Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη,ότι η χρεοκοπία δεν μας έχει διδάξει απολύτως τίποτα.
      Ο τίτλος της πιο φτωχής χώρας στην Ευρώπη,σύντομα θα είναι δικός μας.

    • ναι αγράμματη αυτό σε πείραξε.Εσυ που έβαλες τον Αλβανό φυλακισμένο(που ούτε ξέρει την Ελλάδα,ούτε ήρθε και πότε) τον δημοσιογράφο του ξεπλύματος(έρχεται από πισω κι ο πορτοσαλτα και…)κι ένα σωρό άλλα ζαβα δεν σε πειραξανε η μεροκαματιάρης σε πείραξε.

    • Όντως η ιστορία επαναλαμβάνεται. Οι Τούρκοι είναι προ των πυλών της Πόλης (δημογραφικό και πληθυσμιακή εξαφάνιση Ελλήνων) και οι άρχοντες μας ασχολούνται με το φύλο των αγγέλων (δικαιώματα ΛΟΑΤΚΙ, μαθήματα χειροτεχνίας σε μουσάτα ασυνόδευτα, pass διακοπών, πράσινη ενέργεια, κτλ).

  4. τι νομιζατε ρε …λακες σας ειχαν δεδομενους ….φαντασια θελει; καθιστε τωρα που θα ειναι και χαλια η καλοκαιρινη σεζον τι θα ζησετε τον χειμωνα….τον ΠΑΠΠΑ τον εφαγε που δεν πληρωθηκε επι των ημερων τουουτε ενας μηνας του επιδοματος για τα ταξιδια

  5. Το οθωμανικό τέκνο απεχώρησε… (σύντροφος Καιριδης)
    Να ζήσετε να το θυμάστε οι ΝΔ…
    γιατί οι αχρηστοτεροι των αχρήστων Δένδιας και Γεραπετριτης είναι ακόμα στη θέση τους?

  6. Ο πατριώτης Βελόπουλος και οι οπαδοί του ,ανάμεσα στα υπέροχα στέλεχος του έστησαν στην Ευρωβουλή μια 67 χρόνο γιαγιά κρεοπώλη ,η γυναίκα όπως δήλωσε μπήκε να συμπληρώσει τις θέσεις και βγήκε.Οπως και κάποιον άλλο που τον ψήφισαν λόγο ονόματος.Νομιζαν ότι ήταν ο στρατηγός Φραγκος.Σοβαρα τώρα αυτή οι άνθρωποι κάνουν κριτική και βρίζουν άλλους,ταυτόχρονα χαίρονται για την επιλογή τους.Αξιοι.

  7. Παιδιά σοβαρευτητε αν μπορείτε βέβαια.Εχετε καταλάβει όσοι ψηφίσατε και κρίνετε τη ΝΔ ότι το κόμμα σας οποίο και να είναι πήρε κάτω από 15%;Χαρουμενοι;Οσο για αυτούς που δεν ψήφισαν απλά όπως στις εκλογές ,ας απέχουν και από τα σχόλια.Δεν έχουν δικαιομα.Οταν ψηφίσουν τις επόμενες εκλογές να μας πουν.ΤΩΡΑ τι;

    • Το να σχολιάζει μια(ένας;;)αγράμματη,αμόρφωτη τα τεκταινόμενα προφανώς μας αφήνει όλους αδιάφορους.Αλλα να μας κουνάει και το δάκτυλο η ζαβη πάει πολύ.

  8. Με την πίεση του στο μαρμαρι θα ασχοληθεί κανείς ;ή μήπως πρέπει πρώτα να βρωμισουμε για να γίνει κάτι έχει τόσες μέρες που δεν έχει καθόλου πίεση για να μην πω ότι δεν έχει σχεδόν καθόλου νερό

  9. Πέταξε έξω την υφυπ. Οικογένειας, Μαρία Κεφαλά, ο ΠΘ επειδή καταψήφισε το γάμο των γκέι, ενώ σταθερή παραμένει ως Γ.Γ. η υπέρμαχος των drag queens και πολέμιος της μητρότητας, Ζέφη Δημαδάμα.
    Μην αγχώνεστε παιδιά. Το πήρε το μήνυμα ο ΠΘ και μας φτύνει στα μούτρα

  10. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟ; ΚΑΙ Ο ΠΑΠΠΑΣ ΠΟΛΥΣ ΗΤΑΝΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΤΙΚΟΥΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ. ΑΝΤΕ .

  11. Κάθε ανασχηματισμός έχει γέλια και κλάματα,γελάνε αυτοί που παίρνουν τις θέσεις και κλαίνε αυτοί που τις χάνουν.

  12. οι πολιτικοί μας στα Δωδεκάνησα μόνο για καμιά ΔΕΚΟ να τους βάλουν, σιγά μη θέλουμε και υπουργείο, λίγο ρεαλιστές να μασάτε παιδιά. πάνε οι εποχές που είχαμε πολιτικούς όπως Παρασκευάς, Κρεμαστινος, Παυλίδης . Αυτοί τα τελευταία 15 χρόνια ούτε γραμματείς τους δεν θα ήταν τότε.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ