Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στην Ελλάδα

2
1308

Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στην Ελλάδα

Αναστέλλονται οι εμβολιασμοί με Johnson & Johnson στην Ελλάδα μέχρι την απόφαση του ΕΜΑ

Αναστέλλεται η έναρξη των εμβολιασμών στην Ελλάδα με το εμβόλιο της Johnson & Johnson για την Covid-19, που είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη Δευτέρα, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Δεν θα γίνουν τα συγκεκριμένα εμβόλια μέχρι να έχουμε νεότερη ενημέρωση από τον EMA», σημείωσε ο κ. Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο MEGA.

Τις συστάσεις του για το εμβόλιο Janssen, της εταιρείας Johnson & Johnson, θα παρουσιάσει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) την Τρίτη 20 Απριλίου.

Η χρήση του συγκεκριμένου εμβολίου στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έχει ανασταλεί, λόγω της εμφάνισης σπάνιων θρομβοεμβολών σε εμβολιασθέντες.

ΗΠΑ: Ερευνάται θάνατος 21χρονου μετά τον εμβολιασμό με Johnson & Johnson

εμβόλιο
Έρευνα για τον θάνατο του 21χρονου φοιτητή ιατρικής Τζον Φόλει από το πανεπιστήμιο του Σινσινάτι, στο Οχάιο, διεξάγουν οι υγειονομικές αρχές.

Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο φοιτητής μια ημέρα προτού καταλήξει είχε λάβει το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Θέμα ημερών είναι να γνωστοποιήσουν οι αρμόδιοι φορείς τη σύνδεση ή μη του θανάτου του νεαρού με τον εμβολιασμό.

Το πτώμα του άτυχου 21χρονου βρέθηκε από τους συγκατοίκους του.

Η εξέλιξη βλέπει το φως της δημοσιότητας λίγα 24ωρα αφότου οι αμερικανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν την παύση της χορήγησης του εμβολίου της Johnson & Johnson.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων σε εννέα ανθρώπους, με έναν εξ αυτών να καταλήγει.

Τα περιστατικά θρομβώσεων καταγράφηκαν ανάμεσα σε 7.2 εκατομμύρια εμβολιασμούς με Johnson & Johnson.

Μετά την αναστολή χορήγησης του σκευάσματος στις ΗΠΑ, η φαρμακευτική εταιρεία ανακοίνωσε καθυστερήσεις στις παραδόσεις δόσεων.

Την ερχόμενη Τρίτη, υπενθυμίζεται, αναμένεται το πόρισμα του Ευρωπαϊκού Ορανισμού Φαρμάκων που θα κρίνει πώς θα χορηγείται το σκεύασμα στην ΕΕ.

πηγή: aftodioikisi.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Στατιστικώς ασήμαντο το ποσοστό , αλλά εξαιρετικά σημαντικό εάν είσαι ο ίδιος το θύμα!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ