Ξανθίππη Σημαντήρη, μέλος ΔΣ Ιατρικού Συλλόγου Κω: Μύθοι και αλήθειες για τα εμβόλια

13
2653

[pdf-embedder url=»http://www.aegeanews.gr/wp-content/uploads/2017/10/ΑΛΗΘΕΙΑ-ΚΑΙ-ΜΥΘΟΙ-ΓΙΑ-ΤΑ-ΕΜΒΟΛΙΑ2.pdf» title=»ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΜΥΘΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ2″]

13 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να θυμίσω ότι κάποτε γιατροί διαφήμιζαν ότι τα τσιγάρα κάνουν καλό στην υγεία.
    Να θυμίσω τη θαλιδομίδη και τις τερατογενέσεις.
    Θα μου πείτε ότι η ιατρική έχει προοδεύσει. Μα ούτε και τότε άφηναν περιθώριο αμφιβολίας και λυπάμαι που δεν αφήνετε ούτε μια χαραμάδα αμφιβολίας. Όλες αυτές τις μελέτες έχουν γίνει από ανθρώπους που πληρώνονται από τις φαρμακευτικές εταιρείες και σας τις έχουν δώσει έτοιμες (Τι σου κάνουν τα χρήματα). Δεν έχετε την δυνατότητα να ελέγξετε την αξιοπιστία τους αλλά μόνο να τους εμπιστευθείτε.

    • Αυτά που αναφέρετε για τις ουσίες που εκ των υστέρων αποδείχθηκε πως είχαν τερατογόνο ή άλλη δράση, ουδεμία σχέση έχουν με τα εμβόλια. Σας υπενθυμίζω πως χρησιμοποιούνται για δεκαετίες ολόκληρες με ασφάλεια. Χάρη σε αυτά οι νέες γενιές δεν γνωρίζουν τι είναι η πολυομελύτιδα, η ερυθρά και η ιλαρά μέχρι προσφάτως. Τέλος να σας ενημερώσω πως ένα εμβόλιο περιέχει έναν εξασθενημένο ή και νεκρό κάποιες φορές ιό ή κομμάτι του (που κυκλοφορεί στη φύση). Με λίγα λόγια είναι πολύ πιο φυσικό από τα depon και panadol που όλοι κατεβάζουν σαν να είναι καραμέλες. Ελπίζω να σας κάλυψα. Φιλικά

  2. Θα προτιμούσα και από εσάς και από την κυρία Σημαντήρη μια απάντηση του τύπου. «Όλα τα φάρμακα έχουν παρενέργειες, υπάρχει πάντα ένα πολύ μικρό ποσοστό που έχει σοβαρά προβλήματα, το καλό που κάνουν τα φάρμακα είναι στατιστικά πολύ μεγαλύτερο από τις τυχόν παρενέργειες» ακόμα και να παραδεχτείτε ότι κάποια εμβόλια πιθανόν και σε ειδικές περιπτώσεις να προκαλέσουν αυτισμό, αλλά αυτό το απόλυτο που δεν επιδέχεται καμίας αμφισβήτησης πραγματικά με ενοχλεί και με βάζει σε σκέψεις.

  3. Λοιπόν επειδή τα έχετε μπλέξει λίγο, φυσικά και μπορεί να εκδηλωθούν παρενέργειες όπως πυρετός και τοπική ερυθρότητα από ένα εμβόλιο, σε καμία περίπτωση όμως αυτισμός. Επίσης τι δουλειά έχουν οι χημειοθεραπείες και τα φυτοφάρμακα με το θέμα? Δεν το καταλαβαίνω. Τέλος στο μυαλό σας πως τους έχετε τους επιστήμονες? Τρελάρες ψυχοπαθείς δολοφόνους? Λυπάμαι γιατί καθημερινά σώζονται εκατομμύρια ζωές σε όλο το κόσμο από την εξέλιξη της επιστήμης.

    • Μόνο πυρετός και ερυθρότητα;; Και πώς είσαστε τόσο απόλυτα βέβαιος;
      Οι ίδιες φαρμακευτικές που κάνουν τις έρευνες για τα εμβόλια και πιστοποιούν την αποτελεσματικότητά τους και το πόσο ακίνδυνα είναι κατασκευάζουν και πωλούν (κατόπιν ενδελεχών ερευνών) και τα υπόλοιπα. Γιατί πιστεύετε τις έρευνες για τα εμβόλια και όχι για τα υπόλοιπα (έτσι τουλάχιστον κατάλαβα). Εδώ θα δείτε μια λίστα που για διάφορους λόγους (παρενέργειες) απαγορεύθηκε η κυκλοφορία τους. Όταν όμως είχαν κυκλοφορήσει κάποιοι σίγουρα θα έλεγαν ότι έκαναν καλό
      https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_withdrawn_drugs

  4. Λοιπόν επειδή τα έχετε μπλέξει λίγο, φυσικά και μπορεί να εκδηλωθούν παρενέργειες όπως πυρετός και τοπική ερυθρότητα από ένα εμβόλιο, σε καμία περίπτωση όμως αυτισμός. Επίσης τι δουλειά έχουν οι χημειοθεραπείες και τα φυτοφάρμακα με το θέμα? Δεν το καταλαβαίνω. Τέλος στο μυαλό σας πως τους έχετε τους επιστήμονες? Τρελάρες ψυχοπαθείς δολοφόνους? Λυπάμαι γιατί καθημερινά σώζονται εκατομμύρια ζωές σε όλο το κόσμο από την εξέλιξη της επιστήμης.

    • Ζαχαριά, αξιέπαινη και τεκμηριωμένη η παρέμβασή σου αλλά δυστυχως, οπως διαπιστώνουμε με απογοήτευση και αγανάκτηση, μαλλον μάταιη. Υπάρχουν γονείς που, οχι μονο δεν εμβολιάζουν τα παιδια τους, αλλα αντικαθιστούν και τα υπόλοιπα φάρμακά τους με σκευάσματα ομοιοπαθητικής.

      • Καταστροφή για τη φαρμακοβιομηχανία τα ομοιοπαθητικά φάρμακα. Και δεν έχουν και παρενέργειες. Αν βάλεις και τη σωστή διατροφή πλούσια σε λαχανικά και φρούτα θα τα κλείσουμε τα μαγαζιά μας. Μόνο γάλατα σε σκόνη και κρέμες θα πουλάμε μετά, αλλά για πόσο;

  5. Τα εμβόλια είναι αποτελεσματικά και ασφαλή,αποδεδειγμενο με χιλιάδες έρευνες παγκοσμίως.Η εκρίζωση των λοιμωδών νοσημάτων και η σωτηρία της ανθρωπότητας στην πορεία των χρόνων είναι αποτέλεσμα των εμβολίων.Ενημερωθειτε σωστά από τους ειδικούς .Μην δίνεται δικαίωμα στην παραπληροφόρηση.Αυτισμος δεν έχει διαπιστωθεί ποτέ μετά από εμβολιασμό ,σε καμμία εγκεγκριμενη μελέτη..

  6. Από την αρχή είπα ότι τα εμβόλια υπάρχουν εδώ και δεκαετίες, όλοι μας έχουμε κάνει και δεν αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα τους. Που αποδίδετε εσείς ως επιστήμων την αύξηση των περιπτώσεων αυτισμού για την οποία κατηγορείται το MMR; Στο περιβάλλον γενικά και αόριστα; Πώς είναι δυνατόν να είμαστε τόσα εκατομμύρια παραπλανημένοι; Όλοι ηλίθιοι και αγράμματοι είμαστε; Και για όλα τα φάρμακα που αναφέρω παραπάνω ότι απαγορεύτηκαν κάποιοι τρανοί επιστήμονες και μελετητές δεν έλεγαν κάποτε ότι ήταν ασφαλή βάσει μελετών (που και αυτές είχαν γίνει από τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες). Γνωρίζετε τι γίνεται όταν μπαίνει ένα νέο φάρμακο στην αγορά. Το λανσάρει μια θυγατρική της «μαμάς» ώστε αν τους κάτσει καμιά στραβή να μην κυνηγάνε την μαμά εταιρία. Αν όλα πάνε καλά η μικρή εταιρία εξαγοράζεται από τη «μαμά» και η ζωή συνεχίζεται.

  7. Καλησπέρα σας κανείς από μας δεν είπε τον κόσμο αγράμματο η ηλιθιο όπως υσχυριζεστε!!ενημερωθειτε από τους θεράποντες ιατρούς σας για να λύσετε τις απορίες σας.και εγώ ειμαι στην διάθεση σας να σας ενημερώσω για ότι θελήσετε.καλο θα ήταν να γράφετε το όνομα σας για να είναι πιο ανθρώπινη η επικοινωνία μας.εαν ωστόσο δεν θέλετε να ενημερώθητε σωστά και να πιστεύετε διαφορά σενάρια αυτό είναι δικαίωμα σας ..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ