Εμβόλια (απ’ όπου και να τα πιάσεις…): Έρευνα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας για τα «εξαφανισμένα» SMS ανάμεσα σε Φον ντερ Λάιεν και Μπουρλά

4
2280

Έρευνα για τα συμβόλαια προμήθειας εμβολίων Covid-19 στην ΕΕ ανακοίνωσε ότι ανοίγει η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, έρευνα που όπως φαίνεται επαναφέρει το προσκήνιο τα γραπτά μηνύματα που είχε ανταλλάξει η πρόεδρος της Κομισιόν με τον επικεφαλής της Pfizer.

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, ανεξάρτητος θεσμός που διερευνά και διώκει οικονομικά εγκλήματα και υποθέσεις διαφιοράς, δεν διευκρίνισε ποιο είναι το αντικείμενο της έρευνας.

Ωστόσο δύο άλλες ευρωπαϊκές υπηρεσίες έχουν εγείρει θέμα για τις άμεσες διαπραγματεύσεις της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν με τον Αλβέρτο Μπουρλά.

Η υπόθεση ξεκίνησε τον Ιανουάριο όταν η Φον ντερ Λάιεν δήλωσε στους New York Times ότι αντάλλασσε SMS με τον Αλβέρτο Μπουρλά στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση συμβολαίου αγοράς του εμβολίου κατά της Covid-19.

Σε περίπτωση που παρέδιδε όλα τα εμβόλια η Pfizer θα είχε έσοδα 35 δισ. δολαρίων από τη συμφωνία, σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε για την τιμή του εμβολίου.

Ακολούθησε επίπληξη από την Ευρωπαία Διαμεσολαβήτρια Έμιλο Ο’Ρ’αιλι, η οποία ζήτησε από την Κομισιόν να βρει και να παραδώσει τα γραπτά μηνύματα της προέδρου της.

Χωρίς να παραδεχτεί την ύπαρξη των SMS, η Επιτροπή απάντησε ότι η έρευνα για τα μηνύματα «δεν έφερε αποτέλεσμα», καθώς δεν υπάρχει υποχρέωση καταχώρισης «βραχύβιων, εφήμερων εγγράφων».

Η απάντηση προκάλεσε νέα παρέμβαση της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας, η οποία κατηγόρησε την Κομισιόν για κακοδιαχείριση.

Οι χειρισμοί της Επιτροπής «αφήνουν την ατυχή εντύπωση ότι ένας θεσμός της ΕΕ δεν είναι πρόθυμος να εξυπηρετήσει θέματα σημαντικού δημοσίου ενδιαφέροντος» ανέφερε η Ο’Ράιλι.

Η επόμενη εξέλιξη ήρθε τον περασμένο μήνα, όταν το Ελεγκτικό Συνέδριο της ΕΕ ανέφερε σε έκθεσή του ότι η Επιτροπή αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τις διαπραγματεύσεις της Φον ντερ Λάιεν με τη Pfizer.

H πρόεδρος της Κομισιόν, διαπίστωνε η έκθεση, απέκλινε από την πεπατημένη προηγούμενων διαπραγματεύσεων για εμβόλια, καθώς ανέλαβε προσωπικά να καταλήξει σε προκαταρκτική συμφωνία, αντί να βασιστεί σε ομάδες διαπραγματευτών. Και, σε αντίθεση με ό,τι είχε συμβεί σε προηγούμενες συμφωνίες, η Επιτροπή αρνήθηκε να παραδώσει στο συνέδριο έγγραφα για τη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση.

Σχολιάζοντας την τελευταία ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, η βελγίδα σοσιαλίστρια ευρωβουλευτής Καθλίν βαν Μπρεμτ δήλωσε πως «πολλές πλευρές» του συμβολαίου με τη Pfizerr πρέπει να ερευνηθούν, συμπεριλαμβανομένων «των γραπτών μηνυμάτων με την πρόεδρι της Επιτροπής και του γεγονότος ότι δεν υπάρχουν έγγραφα για την προκαταρκτική διαπραγμάτευση».

Πηγή: https://www.in.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Μόλις τελειώσει ο υπερκοριός πρέταντορ με τα 213 άτομα παιδεραστών θα τον δανείσουμε να βρει τα χαμένα sms της Γερμανίδας με τον Κτηνίατρο.

  2. Αυτή η ιστορία έχει μήνες που έχει λήξει απλά κάποια αντιεμβολιαστικα ξένα site τα αναπαράγουν ακόμα όπως κι εσείς μπας και ασχοληθεί κανείς αλλά κι εσείς παραπλανειτε

    • Σε συμφέρει να το λες. Οι μόνοι που κατα-λήγουν είναι οι φολια-σμένοι. Το 80% των θανάτων και τοπικά είναι από επίσπευση των παραπάνω. Ο Σωτηράκης την έκανε με ελαφρά καταγγέλλοντας την ‘επιστήμη’ και την κυβέρνηση για τη διαχείριση. Σε λίγο θα λέτε δεν φταίμε εμείς αλλά ο ΠΟΥ. Όχι είστε συνένοχοι δεν υπάρχει δικαιολογία. Όταν δύο γιατροί διαφωνούν και ο ένας σου λέει κίνδυνος θάνατος και ο άλλος σου λέει κάντο είναι συνωμοσιολόγος αυτός που διαφωνεί και μετά βλέπεις στην πράξη από τους θανάτους, το φούντωμα των καρκίνων και τις ατελείωτες παρενέργειες ότι ο πρώτος είχε δίκαιο, θέλεις το λιγότερο τουφέκισμα στα τρία μέτρα γιατί πήρες τόσο κόσμο στο λαιμό σου με την εξαγορά των ΜΜΕ και την τρομοκρατία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ