Ντίνα Σβύνου: «Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε οικονομική ανάκαμψη το 2021»

9
1811

«Είναι τέτοια τα οικονομικά κενά που αφήνει η χρονιά του 2020, που θα χρειαστούν 2 ή 3 χρόνια υγιούς τουριστικής λειτουργίας, προκειμένου να ανακάμψουμε», αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Σταθμός, η κα Ντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και του ΙΤΕΠ.

«Είναι τέτοια τα οικονομικά κενά που αφήνει η χρονιά του 2020, που θα χρειαστούν 2 ή 3 χρόνια υγιούς τουριστικής λειτουργίας, προκειμένου να ανακάμψουμε», αναφέρει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Σταθμός, η κα Ντίνα Σβύνου, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κω και του ΙΤΕΠ. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η κα. Σβύνου,
“Ήδη ξεπεράσαμε τα μέσα του Σεπτέμβρη, μιας τουριστικής χρονιάς ιδιαίτερα προβληματικής, μιας χρονιάς για γερά νεύρα και ατσαλένιο στομάχι τόσο για τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και για τους εργαζόμενους, οι οποίοι «χτυπήθηκαν» ανελέητα.
Δεν μπορεί κάποιος ακόμα να κάνει τον απολογισμό, γιατί κάθε μέρα είναι διαφορετική και βλέπουμε ότι η τουριστική περίοδος ακόμα συνεχίζεται. Ωστόσο, το «ταβάνι» που θέσαμε από την αρχή της τουριστικής περιόδου, το 30%, δεν φαίνεται να το πιάνουμε». Σημειώνει ότι, το «κλείσιμο» της ολλανδικής αγοράς είναι ένα σοβαρό πλήγμα, κύρια για την τοπική αγορά, αναφέρει ότι, άμεση ήταν η επικοινωνία του υπουργού Τουρισμού μετά την επιστολή που απέστειλε η Ένωση, ο οποίος της εξήγησε πως, «έκανε τις προσπάθειές του αλλά δεν μπόρεσε ουσιαστικά να επηρεάσει την κατάσταση».
Παρά ταύτα, η κα Σβύνου ζητά από το εν λόγω υπουργείο «να προλαμβάνει καταστάσεις», ενώ τονίζει ότι “…η απόφαση της κυβέρνησης της Ολλανδίας για τη νησιωτική Ελλάδα, σίγουρα αδικεί κατάφορα συγκεκριμένους τουριστικούς προορισμούς που έχουν καταφέρει να κρατήσουν χαμηλά το επιδημιολογικό τους φορτίο» σημειώνει, αναφέροντας πως, τουλάχιστον για τον Σεπτέμβριο, «χάνουμε κοντά στις 10.000 αφίξεις, μπορεί και παραπάνω».
Τονίζει δε πως, εάν παραμείνει η αγορά της Αγγλίας και η αγορά της Γερμανίας, που η αγορά της Γερμανίας φαίνεται να παραμένει αλλά η αγορά της Αγγλία κάθε εβδομάδα κρίνεται, τότε έχουμε ακόμα ελπίδες». Όσο για τις κρατήσεις, λειτουργούν σαν ασανσέρ.
Ανεβοκατεβαίνουν εβδομάδα με εβδομάδα… Ποια είναι η δική της εκτίμηση για την ανάκαμψη του τουρισμού;
«Δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε οικονομική ανάκαμψη το 2021» δηλώνει ευθαρσώς.
«Είναι τέτοια τα οικονομικά κενά που αφήνει η χρονιά του 2020, που θα χρειαστούν 2 ή 3 χρόνια υγιούς τουριστικής λειτουργίας προκειμένου να ανακάμψουμε» προσθέτει, εξηγώντας πως, η υγιής τουριστική χρονιά δεν αφορά μόνο στον κορωνοϊό αλλά και σε άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν τον τουρισμό, όπως λ.χ. οι σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα, οι ανακατατάξεις που μπορεί να υπάρξουν στο χώρο του τουρισμού.«Δεν ξέρουμε πόσοι θα είναι στον τουριστικό χάρτη το 2021» αναφέρει χαρακτηριστικά.
– Πηγή:  money-tourism.gr

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. έτσι είναι τα πράγματα, σας ενοχλεί η πραγματικότητα ; τι έπρεπε να μας πει δηλαδή ; η είναι στο χέρι της να αλλάξει την κατάσταση που μαστίζει όλο τον πλανήτη

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ