TUI: Προσφορές για διακοπές με 7 διανυκτερεύσεις – και σε ξενοδοχεία της στην Κω | «Κύμα» κρατήσεων για πτήσεις προς Ελλάδα

0
1614

Προσφορές που φτάνουν έως και τα 250 ευρώ κατ’άτομο περιλαμβάνει η καμπάνια «καλωσορίσματος» στη νέα πραγματικότητα των διακοπών της TUI για την ενισχυση των κρατήσεων σε 200 ξενοδοχεία της και κλαμπ στα brand της TUI Blue, TUI Magic Life, Robinson και Riu.

Η προσφορά ισχύει για κρατήσεις έως τις 22 Ιουνίου και για ταξίδια της TUI και Airtours με τουλάχιστον επτά διανυκτερεύσεις κατά την περίοδο από 9 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρώτο resort ξενοδοχείο της που θα ανοίξει είναι το TUI Blue στην περιοχή Jadran στην Κροατία στις 15 Ιουνίου. Θα ακολουθήσει το Robinson Club Quinta da Ria στην Πορτογαλία στις 17 Ιουνίου και στη συνέχεια, την 1η Ιουλίου, θα ανοίξουν τα TUI Magic Life με το κλαμπ Candia Maris μόνο για ενήλικες στην Κρήτη και το Marmari Palace στην Κω.

Την 1η Ιουλίου ξεκινούν επίσης τα ξενοδοχεία TUI Suneo με το Αχιλλέας στην Κω. Το πρώτο TUI Kids Club θα ανοίξει στις 13 Ιουνίου στην Κροατία, που είναι το Falkensteiner Diadora.

Η αλυσίδα Riu έχει ήδη ανοίξει το Pravets Resorts στη Βουλγαρία και θα ακολουθήσει πάλι στη Βουλγαρία το Helios Bay στις 18 Ιουνίου.

Πηγή:www.tornosnews.gr

 

TUI: Το 2021 τα πρώτα σημάδια κανονικότητας και επαναφορά στην ανάπτυξη το 2022

Οι μισές από τις πτήσεις προ κρίσης κορωνοϊού θα πραγματοποιηθούν αυτό το καλοκαίρι και μάλιστα προς το τέλος του καλοκαιριού, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου TUI, Friedrich Joussen.

Το ίδιο θα συμβεί και τη χειμερινή σεζόν, ενώ η TUI ελπίζει ότι ο καλοκαιρινός τουρισμός θα επιστρέψει σε κάποια κανονικότητα το ερχόμενο έτος και ότι η σημαντική ανάπτυξη θα καταγραφεί και πάλι το καλοκαίρι του 2022.

Ο κ. Joussen, μιλώντας σε τηλεδιάσκεψη της Ένωσης Ξένου Τύπου της Γερμανίας (VAP), έκανε την πρόβλεψη ότι αυτή τη χρονιά δεν αναμένονται περισσότεροι από τους μισούς τουρίστες που, υπό διαφορετικές συνθήκες, θα διακινούσε ο τουρ οπερέιτορ στα Κανάρια και της Βαλεαρίδες.

Η TUI σκοπεύει να περιορίσει στο μισό τις θέσεις εργασίας πλήρους απασχόλησης στον αερομεταφορέα της Tuifly.

Πρόκειται για 900 θέσεις πλήρους απασχόλησης, δήλωσε ο κ. Joussen. Εν τω μεταξύ, εκπρόσωπος του ομίλου επισημαίνει ότι ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ TUI Γερμανίας και Tuifly με πληροφορίες του Reuters να κάνουν λόγο για περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας από τις συνολικά 2.000 πλήρους απασχόλησης.

Τα χειρότερα έχουν περάσει, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και, όπως είπε, επί του παρόντος, καταγράφεται ποσοστό 80% των κανονικών κρατήσεων στην ιστοσελίδα της εταιρίας, επομένως υπάρχει επιστροφή της ζήτησης.

Από τα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν οι πτήσεις στις Βαλεαρίδες και την Πορτογαλία ενώ από τις αρχές Ιουλίου ξεκινά η δραστηριότητα στη νότια Ευρώπη σε ευρύτερη κλίμακα. Στην Τουρκία και την Αίγυπτο η εκκίνηση τοποθετείται 4 με 6 εβδομάδες αργότερα. Στις αρχές Αυγούστου στόχος θα είναι και το Ην. Βασίλειο.

ForwardKeys: «Κύμα» κρατήσεων για πτήσεις προς Ελλάδα, Πορτογαλία & Ισπανία μετά την άρση των απαγορεύσεων

ForwardKeys: "Κύμα" κρατήσεων για πτήσεις προς Ελλάδα, Πορτογαλία & Ισπανία μετά την άρση των απαγορεύσεωνΠηγή φωτό: Pixabay

Σχεδόν άμεση ζήτηση για ταξίδια προκάλεσαν οι ανακοινώσεις χωρών της νότιας Ευρώπης περί χαλάρωσης των ταξιδιωτών περιορισμών.

Σύμφωνα με στοιχεία της ForwardKeys, οι κρατήσεις για διεθνείς πτήσεις προς Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία, σχεδόν αμέσως μετά τις σχετικές ανακοινώσεις των αντίστοιχων χωρών, παρουσίασαν αύξηση για ταξίδια τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Συγκεκριμένα, την τέταρτη εβδομάδα του Μαϊου, τα πράγματα στη ζήτηση για πτήσεις ξεκίνησαν να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Δύο ημέρες μετά τις 20 Μαρτίου όταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της στους διεθνείς τουρίστες από την 1η Ιουλίου, ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Augusto Santos Silva, ανακοίνωσε το άνοιγμα των συνόρων στις 15 Ιουνίου και την επομένη ακολούθησε η Ισπανία με ανακοινώσεις για το άνοιγμα των συνόρων από τον Ιούλιο.

Η απόκριση της αγοράς ήταν άμεση. Από τις 20 Μαϊου έως τις 3 Ιουνίου, ο αριθμός των αεροπορικών εισιτηρίων διεθνών πτήσεων που εκδόθηκαν για την Ελλάδα παρουσίασε απότομη αύξηση από 0% στο 35% σε σχέση με τα επίπεδα της αντίστοιχης περιόδου του 2019.

Αντίστοιχες αυξήσεις καταγράφηκαν για την Πορτογαλία, ενώ οι κρατήσεις στην Ισπανία επέστρεψαν στο 30% των περυσινών επιπέδων.

Σε ανάλυση του είδους ταξιδιωτών, εντοπίζεται παρόμοια εικόνα ανάκαμψης σε όλους τους προορισμούς. Οι ταξιδιώτες αναψυχής αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος των νέων κρατήσεων όμως η ανάκαμψη είναι ισχυρότερη στα επαγγελματικά ταξίδια και ανθρώπους που ταξιδεύουν για να επισκεφθούν συγγενείς και φίλους.

Τα αεροπορικά εισιτήρια για Ελλάδα, Πορτογαλία και Ισπανία έφτασαν στο 89%, 87% και 54% για τις δύο τελευταίες κατηγορίες ταξιδίων, σε σχέση με τα επίπεδα του 2019.

Πηγή: tornosnews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ