Το πρώτο φάουλ της κυβέρνησης στον Τουρισμό…

1
464

του Κωνσταντίνου Στ. Δεριζιώτη

Με πολύ όρεξη ξεκίνησε το δίδυμο Θεοχάρη – Κόνσολα την θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού. Και μάλιστα, παρά το γεγονός ότι με το καλημέρα στην «βάρδια τους έκατσε η στραβή», η αντίδραση ήταν άμεση και θετική, με τον Χάρη Θεοχάρη να μεταβαίνει μέσα σε λίγες ώρες στην Χαλκιδική, να εξαγγέλει πρόγραμμα προβολής της περιοχής για στήριξη και το Μάνο Κόνσολα, να διαχειρίζεται από το υπουργείο, όλα όσα πρέπει να γίνουν, για να ξεκινήσει η δουλειά, δεδομένου ότι βρισκόμαστε στην υψηλή περιόδο.

Ωστόσο, η κυβέρνηση έκανε ή μάλλον επέτρεψε να γίνει, το πρώτο φάουλ στον τομέα του Τουρισμού, καθώς σε τηλεοπτικό κανάλι της Περιφέρειας, υποψήφιος αυτοανακοινώθηκε ως νέος γενικός γραμματέας Τουρισμού, χωρίς να το γνωρίζει ούτε καν η ηγεσία του υπουργείου.

Μάλιστα εξ όσων θυμάμαι, είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στα κυβερνητικά δρώμενα, τα τελευταία 30 χρόνια, τουλάχιστον.

Ο νέος «γενικός γραμματέας Τουρισμού», όπως ανακοίνωσε ο ίδιος -αν και η θέση αυτή καταργείται και ήδη έχει δρομολογηθεί η δημοσίευση της σχετικής απόφασης στο ΦΕΚ-, είναι πανθομολογουμένως ένας εξαιρετικά επιτυχημένος επιχειρηματίας και ένας ενεργός πολίτης με πολλές και σημαντικές κοινωνικές δράσεις. Και παράλληλα, η επιλογή των κυβερνητικών στελεχών, αποτελεί απόλυτη αρμοδιότητα του πρωθυπουργού και των αρμοδίων στελεχών.

Πλην όμως η «αυτοανακοίνωση», ερήμην μάλιστα της ηγεσίας του υπουργείου Τουρισμού, σίγουρα δεν είναι ούτε συνήθης πρακτική, ούτε θετική κίνηση…

Τέλος για την ιστορία, μάλλον η περιβόητη θέση, είναι αυτή που κατέχει σήμερα ο Γιώργος Τζιάλλας, δηλαδή γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής του υπουργείου Τουρισμού, καθώς στην άλλη θέση (γ.γ. Τουρισμού) που καταργείται, η κα. Γεωργία Καραστάθη, έχει ήδη παραιτηθεί…

Πηγή: https://money-tourism.gr

Γενικός Γραμματέας Τουρισμού ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο Κώστας Λούλης

Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου , βιομήχανος Κώστας Λούλης, αναλαμβάνει Γενικός Γραμματέας Τουρισμού, όπως ο ίδιος ανακοίνωσε. «Είναι για μένα πολύ σημαντικό, είναι ένα βήμα στη ζωή μου και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Επίσης θα βοηθήσω και τον τόπο μου. Ο τουρισμός είναι ο μαύρος χρυσός για την Ελλάδα», δήλωσε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

line
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δημάδη θα πρέπει η ηγεσία του υπουργείου να παρακολουθείς όλα τα περιφερειακά κανάλια μην πει καμία αηδία ο κάθε πικραμένος; Έλεος!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ