Αεροδρόμιο «Ιπποκράτης»: Δυναμικό ξεκίνημα με +62,38% τον Απρίλιο

5
902

 

Με πολύ μεγάλη άνοδο ξεκίνησε η σεζόν για το νησί μας τον Απρίλιο. Σύμφωνα με τα στατιστικά της Fraport, είχαμε 31.851 διεθνείς αφίξεις έναντι 19.615 πέρυσι τον ίδιο μήνα, μία αύξηση 63,38%.

Πρόκειται για μακράν τον καλύτερο Απρίλιο όλων των εποχών (ποτέ άλλοτε δεν είχαμε πάνω από 20.000 διεθνείς αφίξεις) και δίνει έναν αισιόδοξο τόνο για τη σεζόν, παρά το ότι τα νούμερα του Απρίλη αυτά καθαυτά δεν είναι τόσο μεγάλα.

Η αύξηση αυτή δείχνει το δρόμο προς την επιμήκυνση της σεζόν που τόσο έχει ανάγκη το νησί μας.

Πηγή: https://www.kgs-airport.gr/uploads/sys_nodelng/2/2885/KGS_04_Int_Traffic_by_Country.pdf

Παρακάτω, μπορείτε να βρείτε την ανασκόπηση της επιβατικής κίνησης για τον Απρίλιο του 2019 στα 14 αεροδρόμια διαχείρισης της Fraport Greece

https://www.fraport-greece.com/uploads/sys_node/0/387/Fraport_Greece_04_Traffic_2019vs2018.pdf

https://www.fraport-greece.com/uploads/sys_node/0/387/Fraport_Greece_YTD_04_Traffic_2019vs2018.pdf

Τον Απρίλιο, η επιβατική κίνηση  παρουσίασε αύξηση της τάξεως του 7,2%, φθάνοντας συνολικά τα 1,43 εκατομμύρια.

 

Συνολικά, το πρώτο τετράμηνο οι επιβάτες έφτασαν τα 3,35 εκατομμύρια, υπερβαίνοντας τα επίπεδα του προηγούμενου έτους κατά 7,8% (+ 0,24 εκατομμύρια), λόγω της αύξησης των διεθνών πτήσεων κατά 13,1% ενώ και η εγχώρια κυκλοφορία παρουσίασε μια αύξηση της τάξεως του 3,4%.

5 ΣΧΟΛΙΑ

  1. H ΚΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΑ ΕΧΟΥΝΕ ΓΙΝΕΙ? (ΜΗΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΛΙ) Η ΚΩΣ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

  2. Βοθρολύμματα 70% αύξηση,στερεά απόβλητα 88%,υγρά απόβλητα μετά αλκοόλης 90%,παράγωγα κενώσεων σε ημιστερεά κατάσταση 100%…πάμε για ρεκόρ.

  3. Το Νησί που απ ότι φαίνεται και στα αγάλματα του Μουσείου,ήταν στον δρόμο του μεταξιού..

    ..έκανε εξαγωγές Οίνο,λάδι,σταφύλια,καρπούζια,εσπεριδοειδή,ενώ τώρα θα μπορούσε να εξάγει…λιπάσματα !!!
    Κάθε 50 μέτρα και μία υπαίθρια λεκάνη για ‘ξεφόρτωμα’ των ποιοτικών επισκεπτών μας.

  4. λόγω ελλείψεως χώρου στάθμευσης και αυξημένης κυκλοφορίας απορίπτει πολλά αιτήματα για επισκέψεις ελαφρών αεροσκαφών Πολιτικής Αεροπορίας..θα ήταν μια καλή ιδά στα τερματικά του χώρου να στηθούν περίπτερα και πάγκοι με λιχουδιές από διάφορα All Inclussive του Νησιού ,να εξυπηρετούνται μόνοι τους οι τουρίστες με κοψίδια,σπάλες,αρνήσια παίδια,μοσχαροσουπες ,ταλιατέλλες αλά πέρκα κ.λ.π. εδέσματα,ώστε να καταφθάνουν αεροπορικώς και μετανάστες.

  5. Βρε …..αρες αύξηση για ποιον για τα all inclusive να γίνουν οι πλούσιοι πλουσιότεροι ? Αι απο δω

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ