Πρόταση Δήμου Κω για δημιουργία Δικτύου Τουριστικών Λιμένων & Μαρίνων στο Ν.Α. (ΦΩΤΟ) – Συνάντηση στο Υπ. Ναυτιλίας

17
2350

ΘΕΜΑ : “Πρόταση του Δήμου Κω για τη δημιουργία Δικτύου Τουριστικών Λιμένων και Μαρίνων στο Νότιο Αιγαίο – Συνάντηση στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.”

Ως εξαιρετικά σημαντική χαρακτηρίζεται η πρόταση του Δήμου της Κω για τη δικτύωση των Μαρίνων με λιμάνια και την προώθηση του θαλάσσιου τουρισμού στο Αιγαίο, που παρουσίασε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Κανταρζής στο Υπουργείο την προηγούμενη εβδομάδα.

Κατά την επίσκεψή του στο Υπουργείο, ο κ. Κανταρζής συναντήθηκε με το Γενικό Γραμματέα κ. Καλαματιανό, το Γενικό Γραμματέα Λιμένων κ. Λαμπρίδη και τα στελέχη του Υπουργείου κ. Χριστοδουλοπούλου και κ. Παπαδόπουλο!

Μετά την παρουσίαση του σχεδιασμού, τα στελέχη του Υπουργείου θεώρησαν ότι η πρόταση πρέπει να προωθηθεί άμεσα, αφού τα οφέλη είναι πολλαπλά, ιδιαίτερα για τη στήριξη μικρών νησιών και την τουριστική αξιοποίηση λιμένων που ως σήμερα δεν αποτελούν αναπτυξιακά εργαλεία, σε σχέση με τα χρήματα που έχει επενδύσει σε αυτά το Ελληνικό Δημόσιο!

Για το λόγο αυτό και στο επόμενο διάστημα προετοιμάζεται ευρεία σύσκεψη μεταξύ στελεχών του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής πολιτικής, του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ, όπου και θα αναλυθεί ο σχεδιασμός σε όλες του τις λεπτομέρειες, θα εντοπιστούν τυχόν τεχνικές ή νομικές παρεμβάσεις και στη συνέχεια θα μπει στη διαδικασία της υλοποίησης με πρώτη πιλοτική λειτουργία στο Δίκτυο του Ν.Α. Αιγαίου που θα περιλαμβάνει τη Μαρίνα της Κω και τα 8 λιμάνια του Λιμενικού Ταμείου Κω.

 

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

17 ΣΧΟΛΙΑ

  1. στην ΚΩ.οπως η ροδος,τα χανια,και τωρα το απριλιο 2016 η κερκυρα.αν μπορεις μαζι με το υπουργειο τουρισμου να κανετε την κω ΒΑΣΗ ΤΗΣ RYANAIR και ολοι θα σε ευγνωμονουμε για το καλο που θα κανεις στο νησι.επισης φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.βαλε κω αθηνα με 20 ευρω αεροπορικως με astra ,ellinair,easy jet,ryanair κλπ.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΟΡΟΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

    • για να παρακαλατε την ενωση μαρινων,μαλον το μαγαζι παει για κλεισιμο.Κριμα για το νησι.καταντησατε πολυ λιγοι.

  2. 26.000.000 για αποχετευτικο πυλιου,17.000.000 για αποχευτικο κεφαλου και 10.000.00 για χοτ σποτ-προαναχωρησιακο συνολο 53.000.000 εκατομμυρια

    για να εχουν μελι οι υπουργοι,περιφερειαρχες,δημαρχοι κλπ.ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ,ΨΕΥΤΕΣ 60.000 ΧΙΛΙΑΔΕΣΕΥΡΩ!!! ΓΙΑ ΤΗΝ RYANAIR!!! ΚΑΙ ΤΟ ΝΗΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ ΡΗΜΑΔΙΟ!!!!ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ!!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΕΝΑΚΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ.ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΟΡΗΓΟΥΣ.ο κυριτσης ρημαξε το νησι.εκλεισε τον εφτ,εδιωξε την RYANAIR ,εδιωξε τα κρουαζιεροπλοια ,εριξε φορους στις επιχειρησεις νοικοκυρια,
    ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ.ΚΑΙΣΕΡΛΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ,ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΤΡΕΝΑΚΙΑ,ΑΓΑΛΜΑΤΑ,ΟΙΚΟΠΕΔΑ.
    Ο ΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ.ΚΥΡΙΤΣΗ ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΣΕΡΛΗ.ΑΡΚΕΤΗ ΖΗΜΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΟ ΝΗΣΙ.

    • Εσυ ρε νικο προεδρος της μαρινας εισαι και ενδιαφερεσαι.Μα τι γινετε εκει στην μαρινα.Δεν εχει προεδρο,διευθυνων συμβουλο να παρουν πρωτοβουλιες.Οοιος θελει κανει κουμαντο την μαρινα,-η- αλαζουν στρατοπεδα οι προεδροι.Ενα χαος η μαρινα.

  3. Πάνω στην προβλήτα τοποθέτησαν τα τραπεζοκαθίσματα οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ακριβώς πίσω απο τον χώρο της ΔΕΗ χωρίς να υπολογίζουν τους συναδέλφους τους εστιάτορες της οδού Αβέρωφ.Πραγματικά στον κόσμο τους ο ταξιδευτής δήμαρχος και ο εξαφανισμένος απο τον κόσμο αντιδήμαρχος τουρισμού Η.Σιφάκης. Τι και αν το νησί έπιασε πάτο τι και αν επιχειρηματίες καθημερινά καταστρέφονται ο Δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος εισπράττουν τους παχυλούς μισθούς τους……όσο για την δημοτική αστυνομία,απλά ανύπαρκτη στο να πράξει το αυτονόητο…. οι άδειες υγειονομικού ενδιαφέροντος συνοδεύονται πάντα με τον αριθμό τραπεζοκαθισμάτων αλλά και το ανάλογο σχεδιάγραμμα.
    Με εναν απλό έλεγχο σε όλα τα εστιατόρια της περιοχής ο αριθμός θα μειωθεί κατά πολύ,αυτό σημαίνει πως ο κόσμος θα καθίσει και στα υπόλοιπα καταστήματα της πόλης.https://kosinfo24.wordpress.com

  4. ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙ Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ.Η πρόταση της Δύναμης Αλλαγής για τον μόλο κρουαζιερόπλοιων ΤΟ 2009

    Η πρόταση αυτή επεξεργάστηκε από το ΔΛΤ της Κω το Μάρτιο του 2009 και έγινε δεκτή με πολύ θετικό τρόπο στο CRUISE SHIPPING SUMMIT στο MIAMI, από όλες τις μεγάλες εταιρίες του χώρου.Έτσι σε χθεσινή επικοινωνία του κ. Γερασκλή, πρώην Αντιπροέδρου του ΔΛΤ ΚΩ, με τον ΓΓ του πρώην Υπ. Θαλασσίων Υποθέσεων Ναυτιλίας και Αλιείας, κ. Νίκο Λύτινα, η πρόταση αυτή επανήλθε και έχει μεγάλες πιθανότητες να προχωρήσει, λόγω του γεγονότος ότι είναι ένα έργο μικρής κλίμακας που μπορεί να προχωρήσει άμεσα.http://www.kosvoice.gr/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/%CE%B7-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CF%8D%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CE%BC%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%B1%CE%B6%CE%B9%CE%B5%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%BF%CE%B9%CF%89%CE%BD

  5. λόγω χαμηλής πληρότητας, και υψηλού κόστους;μηπως λογω ανικανοτητας,αδιαφοριας του κυριτση;ο κυριτσης ειναι υπευθυνος για την οικονομικη καταστροφη του νησιου.αυτος ειναι υπευθυνος για το διωξιμο της ryanair.κυριτσης,καισερλης αυτοι οι δυο κυνηγησαν την ryanair απο το νησι.ο μολος που ειναι που θα εκαναν καισερλης,κυριτσης;και οι δυο μονο την παρτη τους …αυτη ειναι η αληθεια.

  6. φτιαξε τον μολο για κρουαζιεροπλοια να εχουμε τουρισμο χειμωνα καλοκαιρι.τοσα εκατομυρια ευρω δινεται στους προσφυγες.κανε κατι για το νησι.Ο ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΚΟΡΟΔΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ.

  7. Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΟΣΩΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ. ΕΙΤΕ ΔΙΕΤΕΛΕΣΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΕΙΤΕ ΔΙΕΥΘΗΝΟΝΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΙΤΕ ΜΕΛΟΙ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΙΚΟΛΑΚΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ. ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΥΟ ΣΗΜΑΔΙΑ ΕΝΑΣ ΣΗΜΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΣΗΜΑΔΙ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΣ ΚΤΑΦΥΓΙΑ. ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΟΤΑΝ ΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΜΑΡΙΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο Κ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΣΧΕΔΙΑ ΘΑ ΗΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΡΑ…..

  8. ΙΩΑΝΝΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΤΑ ΦΕΤΙΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ,ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ.

    ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΦΟΥΝΤΟ Η ΜΑΡΙΝΑ.ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ ΜΗΔΕΝ ΑΠΟ ΑΛΕΣ ΧΡΟΝΙΕΣ.ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ.

  9. ο κύριος κόκκινο παντελονάκι μάλλον δεν έχει απολύτως τίποτα νέο να πει και προσφέρει στους ιθαγενείς ξαναζεσταμενες παπαρολογιες για να δικαιολογούνται τα ταξιδάκια τους ανα την Ελλάδα και όχι μόνο.

  10. εκει στην μαρινα και στον δημο,ειστε ακατεργαστα διαμαντια.ελατε στο μαγαζι μου να σα κΟστολογισω την αξιας σας.ΤΡΟΜΑΡΑΣ ΣΑΣ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ