ΑΟ Ακαδημία: Ο Διασυλλογικός Αγώνας «KOS ΜΤΒ#1 – 2024» στην περιοχή της Παναγιάς Τσουκαλαριάς

0
3836


ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΟΡΕΙΝΗΣ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ

«KOS ΜΤΒ#1 – 2024»

 

 

Ο Αθλητικός Όμιλος Ακαδημία Κω (Kos Academy Sports Club) το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Απριλίου, διοργάνωσε τον πρώτο διασυλλογικό αγώνα ορεινής ποδηλασίας για τη φετινή χρονιά, στην περιοχή της Παναγιάς Τσουκαλαριάς, με την επωνυμία KOS MTB#1 – 2023.

Μετά τον πολύ επιτυχημένο αγώνα δρόμου στις 23 – 24 Μαρτίου στη Λάμπη, μία ακόμα αθλητική πανδαισία έλαβε χώρα με τη σφραγίδα της Ακαδημίας Κω και τη στήριξη της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στο νησί μας, με 71 αθλητές από 7 αθλητικά σωματεία να συμμετέχουν για δύο συνεχείς ημέρες σε αυτήν.

Στο αγωνιστικό διήμερο ορεινής ποδηλασίας, το οποίο περιλάμβανε τα αγωνίσματα XCC (Cross Country – Short Track – Μικρή Πίστα) την πρώτη ημέρα και XCO (Cross Country Olympic) τη δεύτερη ημέρα (XCC για τις μίνι κατηγορίες), τη μεγαλύτερη αποστολή αθλητών συγκέντρωσε για ακόμα μία φορά για φέτος η διοργανώτρια ομάδα, Ακαδημία Κω, με 31 αθλητές. Συμμετείχαν επίσης αθλητικά σωματεία από τη Ρόδο, ο Α.Σ.Ρ. Έλαφος και ο Π.Ο.Ρ. Ροδήλιος με 3 αθλητές από κάθε ομάδα και αθλητικά σωματεία της Κω, ο Ασκληπιός Π.Α.Σ. με 21 αθλητές, ο Κωακός Όμιλος Ποδηλασίας με 11 αθλητές και ο Ποδηλατικός Όμιλος Κω με 1 αθλητή. Τον αγώνα τίμησε με την παρουσία του με 1 αθλητή και ο Παναθηναϊκός Α.Ο.

Οι κατηγορίες αθλητών που αγωνίσθηκαν ήταν αυτές των «Ανδρών», των «Γυναικών» των «Εφήβων», των «Νεανίδων», των «Παίδων», των «Κορασίδων», των «Παμπαίδων», των «Παγκορασίδων», των «Μίνι» και των «Super Mini».

Οι αθλητές της Ακαδημίας Κω παρουσιάσθηκαν αρκετά δυνατοί και τις δύο ημέρες του αγώνα κατακτώντας συνολικά 9 πρώτες, 10 δεύτερες και 3 τρίτες θέσεις.

Την πρώτη ημέρα του αγώνα, στην κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών», την 1η θέση κατέκτησε ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου, την 3η θέση ο Χαράλαμπος Ηλίας Πορρής Κονταντώνης, την 4η θέση ο Ερμής Πολυχρονιάδης και την 5η θέση Δημήτριος Άγγελος Χονδρομπίλας. Στα «Μίνι Μικρά Κορίτσια», η Έλενα Νίκη Σταυράκη τερμάτισε στη 2η θέση και η Ιωάννα Σταύρου στην 5η. Στην κατηγορία των «Μίνι Μεγάλων Αγοριών», ο Διαμαντής Πολυχρονιάδης τερμάτισε στην 7η θέση και ο Νικόλαος Σταύρος Πεδιαδιτάκης στην 8η.

Στους «Παμπαίδες», ο Σμαραγδάκης Νομικός, στον πρώτο του αγώνα στην αγωνιστική ποδηλασία, τερμάτισε στην 7η θέση και ο Βασίλειος Νικηταράς στην 8η.

Στις «Παγκορασίδες», Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ασπασία Πεδιαδιτάκη και Μητσιάκη Μιχαέλα  ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 7η, 8η, και 9η θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των «Παίδων», ο Νικόλαος Φας κατέκτησε τη 2η θέση με τον Δία Δημητριάδη να τον ακολουθεί στην 4η θέση και τους Ελευθέριο Τζαμάλη, Ιωάννη Αδαμαντίδη και Δημήτριο Κιάρη να τερματίζουν στην 6η, 7η και 8η θέση, αντίστοιχα.

Στις «Κορασίδες», η Ειρήνη Σίμπερτ κατέκτησε τη 2η θέση, στους «Εφήβους», ο Σεμπάστιαν Ρομάν την 1η και ο Νίκος Σίμπερτ τη 2η θέση και στις «Νεανίδες», Κατερίνα Ανυφαντή και Αργυρώ Μορέττο τερμάτισαν στην 1η και 2η θέση, αντίστοιχα. Στην κατηγορία των «Ανδρών», ο Βαλλιανάτος Έκτορας τερμάτισε στη 2η θέση και στην κατηγορία των «Γυναικών», στην 1η θέση τερμάτισε η Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή και στη 2η, η Χριστίνα Γεωργοπούλου.

Τη δεύτερη ημέρα του αγώνα, στην κατηγορία των «Μίνι Μικρών Αγοριών», ο Μιχαήλ Άγγελος Χριστοδούλου παρέμεινε σταθερά στην 1η θέση όπως και οι υπόλοιποι 4 αθλητές της κατηγορίας, με τον Χαράλαμπο Ηλία Πορρή Κονταντώνη να διατηρείται στην 3η, τον Ερμή Πολυχρονιάδη στην 4η και τον Δημήτριο Άγγελο Χονδρομπίλα στην 5η θέση. Στα «Μίνι Μικρά Κορίτσια», η Έλενα Νίκη Σταυράκη κατά πολύ βελτιωμένη τη δεύτερη ημέρα, ανέβηκε στο 1ο σκαλί του βάθρου, ενώ στην κατηγορία των «Μίνι Μεγάλων Αγοριών», Διαμαντής Πολυχρονιάδης,  Νικόλαος Σταύρος Πεδιαδιτάκης και Τοπούρης Βασίλειος ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 7η, 8η, και 10η θέση.

Στους «Παμπαίδες», Σμαραγδάκης Νομικός και Βασίλειος Νικηταράς, Σταμάτιος Σκαλέρης διατηρήθηκαν στην 7η και την 8η θέση.

Στις «Παγκορασίδες», Ιωάννα Παπαδοπούλου, Ασπασία Πεδιαδιτάκη και Μητσιάκη Μιχαέλα  ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους στην 6η, 7η, και 8η θέση αντίστοιχα.

Στην κατηγορία των «Παίδων», ο Νικόλαος Φας τερμάτισε στην 4η θέση, ο Ιωάννης Αδαμαντίδη στην 6η, ο Ελευθέριος Τζαμάλης  στην 7η και ο Δημήτριος Κιάρης στην 8η, με τον Δία Δημητριάδη να εγκαταλείπει τον αγώνα μετά από το σπάσιμο της αλυσίδας του.

Στις «Κορασίδες», η Ειρήνη Σίμπερτ ολοκλήρωσε τον αγώνα της στη 2η θέση, ενώ στους «Εφήβους», Νίκος Σίμπερτ και Σεμπάστιαν Ρομάν τερμάτισαν στην 1η και 2η θέση, αντίστοιχα.

Στις «Νεανίδες», Κατερίνα Ανυφαντή και Αργυρώ Μορέττο διατηρήθηκαν στην 1η και τη 2η θέση αντίστοιχα, στην κατηγορία των «Ανδρών», ο Κωνσταντίνος Βύνιος, ο οποίος λόγω πυρετού δεν συμμετείχε την πρώτη ημέρα, τερμάτισε 3ος ενώ στις «Γυναίκες», Ταμάρα Μαρία Τουμπαζή και Χριστίνα Γεωργοπούλου ολοκλήρωσαν τον αγώνα τους όπως και την πρώτη ημέρα, στην 1η και τη 2η θέση, αντίστοιχα.

Ευχαριστούμε θερμά την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για τη στήριξη του αγώνα μας.

Ευχαριστούμε τους γονείς των αθλητών μας, τόσο τα όμορφα εδέσματα που πρόσφεραν για ακόμα μία φορά στους συμμετέχοντες όσο και για την οργάνωση του αγώνα και ιδιαίτερα τον κύριο Γεώργιο Χριστοδούλου για τη διατήρηση των διαδρομών των δύο αγώνων XCC και XCO σε άριστη κατάσταση για τους αγωνιζόμενους.

Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ Κω για την παρουσία του στον αγώνα και τις δύο ημέρες καθώς και το Τμήμα Τροχαίας Κω για την αποκοπή του δρομολογίου που οδηγεί στην περιοχή του αγώνα, συμβάλλοντας έτσι στην ασφαλή διεξαγωγή του.

Η Ακαδημία Κω συγχαίρει και ευχαριστεί θερμά όλους τους αθλητές, συνοδούς και γονείς των ομάδων που συμμετείχαν στον αγώνα, για το υψηλό επίπεδο και την άριστη συμπεριφορά τους τόσο εντός όσο και εκτός του αγωνιστικού χώρου, γεγονός που τιμά τη διοργάνωση, το νησί μας και το άθλημα.

Επίσης, ευχαριστεί θερμά τον αλυτάρχη του αγώνα κο Κυριάκο Κελεπέρα για την άψογη διεξαγωγή του αγώνα.

Τέλος, ευχαριστούμε τους χορηγούς μας, Phython Tours και Python Experience, Σταμόγλου ΕΜΜ. & ΥΙΟΙ Ο.Ε., Jacksons Beach Bar Restaurant, Σταυρουλάκης Ευάγγελος (Τζάκια – Μάρμαρα), κοσμηματοπωλείο Nikos Gold, Koullias Hotel Group, ζαχαροπλαστείο Mous Patisserie, εταιρεία παραγωγής αναψυκτικών Natur Γαλαθρής ΑΒΕΕ, cafe Delicious στο Πυλί, Νίκος Απ. Μωρές (κουζίνα – έπιπλο – πόρτες HOF), εμπορία φρούτων Νικολένδρη, τους Αφούς ΚΟΡΚΗ και το συνεργείο αυτοκινήτων Μαντούκος Ο.Ε. καθώς και τις ναυτιλιακές εταιρείες Blue Star Ferries και Dodekanisos Seaways, που στέκονται σταθερά δίπλα στην ομάδα μας.

Μετά την ολοκλήρωση ενός ιδιαίτερα γεμάτου αγωνιστικού τετράμηνου για το 2024, το οποίο περιλάμβανε πολλούς και ωραίους αγώνες, δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού για το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Μαΐου, 11 και 12, όπου θα διεξαχθούν δύο ταυτόχρονα αθλητικά γεγονότα, το τοπικό πρωτάθλημα δρόμου για τις μεγάλες κατηγορίες στη Ρόδο, με διοργανωτή τον Π.Ο.Ρ. Ροδήλιο και το SUPER CUP 4 για τις μικρές κατηγορίες στο νησί μας, με διοργανωτή τον Π.Α.Σ. Ασκληπιό.

Ευχόμαστε καλή Ανάσταση.

Με αθλητικούς χαιρετισμούς.

 

 

 

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ