ΔΕΙΤΕ Την επιστολή του Γ. Κυρίτση προς Ν. Φίλη για το θέμα απαξίωσης & συρρίκνωσης του ΕΠΑΛ Κω

3
1914

ΘΕΜΑ : ‘’ Παρέμβαση του Γιώργου Κυρίτση για το θέμα της απαξίωσης και της συρρίκνωσης του ΕΠΑΛ Κω.’’
Ο Δήμαρχος Κω κ. Γιώργος Κυρίτσης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Παιδείας, εκφράζει την αντίθεσή του στην υποβάθμιση του Επαγγελματικού Λυκείου Κω, μετά και την κατάργηση 4 τομέων και ειδικοτήτων.
Όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος, το ΕΠΑΛ Κω ουσιαστικά συρρικνώνεται αφού πλέον θα λειτουργούν μόνο δύο τομείς.
Ο κ.Κυρίτσης, που ζητά την προσωπική παρέμβαση του Υπουργού Παιδείας, σε δήλωσή του τονίζει:
‘’ Μερικοί δεν μπορούν να καταλάβουν ακόμα ότι οι νησιωτικές περιοχές δεν μπορούν να μπαίνουν στο ‘’κρεβάτι του Προκρούστη’’, να τις αντιμετωπίζουν όπως την Αττική ή περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.
Και αυτό αφορά όλες τις κυβερνήσεις.
Προκαλεί ερωτηματικά το γεγονός ότι η Πολιτεία, για να δικαιολογήσει την κατάργηση των συγκεκριμένων τομέων στο ΕΠΑΛ Κω, επικαλείται τον αριθμό των μαθητών. Όταν σε άλλα νησιά εγκρίθηκε η λειτουργία αντίστοιχων τομέων με λιγότερα άτομα.
Εμείς ζητάμε ισονομία και δικαιοσύνη. Η συρρίκνωση και η υποβάθμιση του ΕΠΑΛ Κω δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή από κανέναν.’’
Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό Υγείας:
Αξιότιμο Κύριο
Νικόλαο Φίλη
Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων
Κύριε Υπουργέ,
Το Επαγγελματικό Λύκειο της Κω είναι το μοναδικό λύκειο επαγγελματικής εκπαίδευσης που λειτουργεί στην Κω.
Η τοπική κοινωνία, η εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και οι μαθητές δεν μπορούν να κάνουν αποδεκτή την υποβάθμισή του.

Στη Β’ Τάξη του Λυκείου, χωρίς καμία λογική και στόχευση, καταργήθηκαν οι εξής τομείς:
-Δομικών Έργων
-Ηλεκτρολογίας και Ηλεκτρονικής
-Πληροφορικής
-Υγείας, Πρόνοιας και Ευεξίας
Ουσιαστικά με την κατάργηση των συγκεκριμένων τομέων, στο ΕΠΑΛ Κω λειτουργούν πλέον δύο μόνο τομείς, ο τομέας Οικονομίας και ο τομέας Μηχανολογίας.
Στην πραγματικότητα επιχειρείται η συρρίκνωση του ΕΠΑΛ Κω, η οποία σταδιακά οδηγεί και στην αναστολή λειτουργίας του.
Η Πολιτεία οφείλει να αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να θέτει όρια στον αριθμό μαθητών για τη λειτουργία των τομέων στα ΕΠΑΛ, στις νησιωτικές περιοχές.
Γιατί πολύ απλά, αυτά τα παιδιά δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε άλλο ΕΠΑΛ, δεν είμαστε Αττική ούτε ηπειρωτική χώρα.
Οφείλω όμως να σας επισημάνω την άνιση αντιμετώπιση του ΕΠΑΛ Κω, από τη στιγμή που σε άλλα νησιά εγκρίθηκε η λειτουργία αντίστοιχων τομέων με λιγότερα παιδιά.
Ζητώ την προσωπική σας παρέμβαση για να αρθεί αυτή η αδικία. Σε αυτή τη συγκυρία οι νησιώτες και οι πολίτες της Κω θέλουν να νιώθουν ότι η Πολιτεία είναι κοντά τους.

Με εκτίμηση
Γιώργος Κυρίτσης
Δήμαρχος Κω

Γραφείο Τύπου Δήμου Κω

DSC_0091.resized

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αυτή η κυβέρνηση ή μάλλον καλύτερα το τσίρκο εθνομηδενιστών, που μιλάει σε όλα τα διεθνή forums εξ ονόματος του Ελληνικού λαού, που ξεπουλάει τον πλούτο της χώρας μας, που καταστρέφει ποικιλοτρόπως τους Έλληνες με: λαθρομετανάστευση, υπογεννητικότητα, ανεργία, μετανάστευση του πλέον μορφωμένου έμψυχου δυναμικού, απαξίωση των πραγματικών αξιών (όπως της θρησκείας, της παιδείας, της οικογένειας), διάλυση της παραγωγής και της οικονομίας και τόσα άλλα, είναι προϊόν ενός τραγελαφικού νόμου και εκπροσωπούσε όταν ανέβηκε στην εξουσία κάτι λιγότερο από το 20% του Ελληνικού λαού και σήμερα το ποσοστό του λαού που στηρίζει τη κυβέρνηση είναι μονοψήφιο, ακόμα και με τις συστημικές δημοσκοπήσεις. Το 20%, προκύπτει σύμφωνα με την αλάνθαστη γλώσσα των μαθηματικών: Η συμμετοχή στις τελευταίες εκλογές ήταν 56,16% και ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 35,46%, ήτοι επί του συνόλου του εκλογικού σώματος (0,5616Χ0,3546=0,1991), κάτι λιγότερο από το 20%. Με το ποσοστό γύρω στο 16% που δίνουν στο κόμμα των εθνομηδενιστών οι πρόσφατες (μαγειρεμένες) δημοσκοπήσεις και θεωρώντας, ότι η συμμετοχή σε εθνικές εκλογές κυμαίνεται στα επίπεδα του 57%, προκύπτει ομοίως ότι 9% στηρίζουν τους εντολοδόχους της Μέρκελ, δηλαδή οι βολεμένοι αριστεροί με τις δεξιές τσέπες και οι χαχόλοι, που ακόμη δεν κατάλαβαν ότι τους εξαπάτησε και τους υφάρπαξε την ψήφο ο πρωθυπουργός «Πινόκιο». Κύριοι διαστρεβλωτές της πραγματικότητας και άξιοι μαθητές του Γκέμπελς, ο λαός σας έχει πάρει χαμπάρι. Οι Έλληνες πετούν από πάνω τους το πούσι που τόσα χρόνια επιμελώς του έβαζε η προπαγάνδα σας και από κάτω εμφανίζεται ένας λαμπρός λαός που αγαπάει την Πατρίδα του και δεν την ξεπουλάει στους διεθνείς τοκογλύφους ούτε την δίνει βορά στις ορδές των λαθρομεταναστών. Όση γαρνιτούρα και όση σάλτσα και αν βάλουν οι 22 εκπομπές μαγειρικής που έχετε την εβδομάδα, δεν καλύπτεται η δυσωδία που αναδίδουν τα σκάνδαλα της κυβέρνησης των συριζοψεκασμένων, άξιοι συνεχιστές όλων των κυβερνήσεων του κλεπτοκρατικού τόξου. Ανατρέξτε στο κεφάλαιο 22 από τα Αρκαδικά του Παυσανία και δείτε τι έπαθε ο Βρέμος και οι βάρβαροι Γαλάτες του, για τις ωμότητες που διέπραξαν στην Ελλάδα, όταν επήλθε η Νέμεσις από τους ενωμένους Έλληνες: «…ως μηδένα οίκαδε αποσωθήναι.». Ακούστε τα λόγια του μεγάλου Καζαντζάκη: «Υπάρχει στον κόσμο τούτον ένας μυστικός νόμος – αν δεν υπήρχε, ο κόσμος θα ‘ταν από χιλιάδες χρόνια χαμένος – σκληρός κι απαραβίαστος: το κακό πάντα στην αρχή θριαμβεύει και πάντα στο τέλος νικάται.»

  2. Η κεφάλα της Ευρώπης στέλνει επιστολή στον ΣΑΠΙΟΚΟΙΛΙΑ του ΣφΥΡΙΖΑ...

    Η γιαλατζί αριστερή κυβέρνηση κάνει περικοπές στα σχολεία, τα αφήνει χωρίς δασκάλους και καθηγητές για να περισέψουν για τα σχολεία λαθρομεταναστών… Δεν τους ενδιαφέρει εάν στα Δωδεκάνησα λείπουν πάνω από 300 άτομα και κάνει περικοπές τμημάτων λόγω της νησιωτικότητας που κάθε τόσο μας ξεφουρνίζει ο κοντός Μαυρογιαλούρος…

  3. ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ .ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΙ ΡΑΚΕΝΔΥΤΟΙ ΒΡΩΜΙΚΟΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ.ΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΕΚΤΟΣ ΠΟΛΕΩΣ. ΠΛΗΡΗΣ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΕΠΑΡΧΕΙΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΒΕΔ ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΚΛΠ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ