«Βαρεθήκαμε την γκρίνια και τη μιζέρια σας…» Ή μήπως «από την πολλή προπαγάνδα έχουμε όλοι… παλαβιάσει;»

46
5180

«Βαρεθήκαμε την γκρίνια και τη μιζέρια σας…» Ή μήπως «από την πολλή προπαγάνδα έχουμε όλοι… παλαβιάσει;»

«Βαρέθηκα την γκρίνια και τη μιζέρια σας…» γράφει σε κάποιο κραυγαλέο άρθρο του, φιλοκυβερνητικός αρθρογράφος και του απαντούν εύστοχα από κάτω οι σχολιαστές πως «κι εμείς βαρεθήκαμε την ανικανότητα αντιμετώπισης των προβλημάτων και των καταστάσεων εκείνων που προκαλούν τη γκρίνια και τη μιζέρια μας…»

Το καλό ή το κακό με την πολιτική (όχι μόνο από τότε που γίναμε… «επαρχία» της Ευρώπης ή «παράρτημα της Αμερικής», όπως έλεγε μια «παλιά καραβάνα») είναι ότι οι από κάτω αντιγράφουν τους από πάνω κι έτσι τα προβλήματα και η «χαώδης» κατάσταση καθετοποιούνται.

Κι ενώ οι εκτός «ελίτ» ψάχνουν με το μακαρόνι να δούνε που πάνε για παράδειγμα τα λεφτά του ταμείου ανάκαμψης ήρθε στη δημοσιότητα από το «Πρώτο θέμα η με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Έκθεση-καταπέλτης: 12.653 εταιρείες λόμπι «κυβερνούν» την Ευρώπη».
Πάνω από τρία δισ. ευρώ τον χρόνο επενδύονται στη μάχη της εκπροσώπησης από τα ιδιωτικά συμφέροντα…  Η ΕΕ επιχειρεί να θέσει φραγμούς στις ύποπτες συναλλαγές – Οι λομπίστες και πώς επηρεάζουν τις Βρυξέλλες
Όμως, αν υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη πως πολλά αποφασίζονται στις Βρυξέλλες ερήμην των πολιτών, τι θα έλεγαν αν ήξεραν την πλήρη πραγματικότητα που επικρατεί στα 4 τετραγωνικά χιλιόμετρα γύρω από την πλατεία Σουμάν της βελγικής πρωτεύουσας; Εκεί όπου εδρεύουν τα γραφεία της Επιτροπής, των Συμβουλίων των Υπουργών, το κτίριο και οι υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου. Σε πολύ κοντινή απόσταση έχουν πιάσει πόστο εκατοντάδες γραφεία εταιρειών λόμπι, με τις εκτιμήσεις να θέλουν τον αριθμό των ανθρώπων που απασχολούν να πλησιάζει στις 40.000, εκπροσωπώντας 12.653 εταιρικές οντότητες, με αποκλειστικό σκοπό την «εκπροσώπηση συμφερόντων». Αναδεικνύονται έτσι οι Βρυξέλλες το δεύτερο, μετά την Ουάσινγκτον, μεγαλύτερο διεθνές κέντρο δράσης των λομπιστών και των εταιρειών τους.

Πώς καταγράφεται αυτό σε δαπάνες των εταιρειών; 1,8 δισ. ευρώ τον χρόνο. Αν και ο «Economist» υπολογίζει τον πραγματικό ετήσιο τζίρο του ευρω-λόμπινγκ σε πάνω από 3 δισ. ευρώ. Χρήματα που, πέρα από μισθούς, μπορεί να αφορούν διαφήμιση, πληρωμένα γεύματα, μέχρι και λουξ ταξίδια, περνώντας στην γκρίζα ζώνη της ύποπτης συναλλαγής για τους ευρω-αξιωματούχους. Με τη λογοδοσία να παραμένει ουσιαστικά προαιρετική. Και τη διαφάνεια προβληματική.

Αν δεν ήταν όλα τα παραπάνω καταγεγραμμένα «με το νι και με το σίγμα» σε επίσημη έκθεση δημοσιευμένη μάλιστα από το Πρώτο Θέμα (όχι σε κανένα Ριζοσπάστη ή καμία Εστία) θα λεγε κανείς ότι μιλάμε για «συνωμοσιολογία» που βολεύει πλέον ως συνήθη ρετσινιά για κάθε αντίθετη φωνή.

Κι όμως,είναι η πιο επίσημη παραδοχή για την σημερινή κατάσταση σε όλα τα επίπεδα πως «το ψάρι βρωμάει και ζέχνει από το κεφάλι».

Μου θύμισε ένας φίλος από τα παλιά ότι η προηγούμενη γενιά των βουλευτών μας του έλεγε ότι οι Ευρωεκλογές είναι πιο σημαντικές από τις βουλευτικές γιατί εκεί παίρνονται πλέον (με τον τρόπου που διαβάσατε παραπάνω ότι παίρνονται) όλες οι αποφάσεις.

Αντιστρέφουμε το ερώτημα; Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι στην Ελλάδα αν το βράδυ της 9ης Ιουνίου έρθει ένα σχετικά δυσμενές αποτέλεσμα για την κυβέρνηση, δηλαδή πέσει κάτω από 30% -έστω και αν το δεύτερο κόμμα δεν πάει ούτε στα μισά- θα αρχίσουμε να… συζητάμε σενάρια και ανατροπές;

Το πολύ πολύ να πάρει ένα μήνυμα η κυβέρνηση χάνοντας το «αλαζονικό 41%» των εθνικών εκλογών προκειμένου να προσγειωθεί  πιο καλά τη δουλειά της.

Καθώς αν παραμείνουν στα ίδια επίπεδα από τη «χαλαρή ψήφο » ποιος τους πιάνει πλέον…

Από την άλλη πέρα από την ψήφο διαμαρτυρίας… αναζητείται «μονόφθαλμος».

Μεταξύ αυτοκρατορικού ύφους, αλαζονείας, με νερόβραστα Life Style («τώρα που φάγαμε το αρνί ας πάμε καμιά ποδηλατάδα, ή ας ρίξουμε κανά μπότη για τη φωτο στα σόσιαλ»), αυταρέσκειας, ολιγιστότητας και πάει λέγοντας…

Που την είδατε την ακρίβεια (;) λέει ο άλλος…

«Με αφορμή τις γιορτινές ημέρες ακούγεται όλο και πιο συχνά το επιχείρημα «ποια ακρίβεια; όλοι έφυγαν, τα ξενοδοχεία πανάκριβα μεν αλλά γεμάτα, ενώ στα εστιατόρια και τις ταβέρνες κάνουν ουρές». Προφανώς έχουμε τεράστιο πρόβλημα καταναλωτικής συμπεριφοράς, την οποία ακόμη δεν καταφέραμε να αποκτήσουμε. Το 20%-30% των συμπολιτών μας, που έχει την οικονομική δυνατότητα και δεν αξιολογεί την ακρίβεια ως πρόβλημα, μπορεί να καλύψει τις προσφερόμενες θέσεις στα ξενοδοχεία και στα εστιατόρια. Μόνο που αυτό είναι μια στρεβλή εικόνα που απέχει από την πραγματικότητα. Εμείς οι υπόλοιποι, όμως, επιβάλλεται να την αποκαταστήσουμε με τις επιλογές μας. Είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να ανακοπεί η ληστρική επιδρομή στις τσέπες μας…» Ευτυχώς το έγραψε πρώτη φιλοκυβερνητική εφημερίδα (κι όχι εμείς), γιατί από την πολλή προπαγάνδα έχουμε όλοι… παλαβιάσει.

Όπως και το άλλο, επειδή φαγώθηκαν με τα pos και το κυνήγι των μονίμων «φορρολογικών υποζυγίων»: Μαύρο χρήμα φυσικά και υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει,  αλλά συγκεντρωμένο σε λίγα χέρια. Οι πολλοί είναι βιοπαλαιστές.

Ανέκαθεν κυνηγούσανε και κυνηγάνε τη «μαρίδα» και η μεγάλη φοροδιαφυγή πίνει εις υγείαν των κορόιδων.

Το 50% των δανείων είναι για να αγοράσουν αυτοκίνητο οι οικογένειες με 1 ή 2 παιδιά.

Κι αυτοί που παλεύουν να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και τεκμαρτά, αν τύχει και χρειαστούν  νοσοκομείο τα πληρώνουν όλα από το πρώτο ευρώ παρά τις εισφορές τους… (ποια «ξανα-σταυρωμένη κοινωνική δικαιοσύνη», και ποιο προμελετημένο έγκλημα για την πρώην δημόσια υγεία, που γράφει κι ο Κώστας,,, Μας δουλεύουνε τα λόμπι,.. παντού. Και με τη βούλα πλέον).

 

46 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ….ΔΩΣΤΕ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΟ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥς ..ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΡΩΩΤΕ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙς ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΟΛΑ…….ΑΛΛΑ ΞΕΧΑΣΑ ΑΝ ΚΟΨΕΤΕ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΘΑ ΜΙΖΕΡΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΓΚΡΙΝΙΑΞΕΤΕ ΕΣΕΙς !!!!!

  2. Έχω μια αμφβιβολία σχετικά με αυτό το 20-30% που ευημερεί και μπορεί να πληρώνει ξενοδοχεία και εστιατόρια. Πιστεύω ότι το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο, κάτω του 10% απλά τυχαίνει κάποιες φορές τον χρόνο να υπάρχουν κάποια έξτρα έσοδα που να γίνονται αυτόματα διασκέδαση γιατί η επένδυση και αποταμίευση δεν έχουν νόημα. Με 500 ευρώ «εξτραδάκι» δεν πας μακριά.

  3. ΤΙ ΛΕΕΙ ΜΙΡΑΝΤΟ? ΔΕΝ ΠΟΥΛΟΥΣΕ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ Ο ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ??????

    Ψιτ @kmitsotakis
    σε περίπτωση που είσαι απασχολημένος κάνοντας προεκλογικά βίντεο στο τικ τοκ,έχει σκάσει ένα θεματάκι με τον αντιπρόεδρό σου τον @AdonisGeorgiadi
    που πουλούσε #χειρόγραφα του Ιησού!Σκοπεύεις να τον κρατήσεις στη θέση του;Τι να λέει άραγε ο κολλητός σου Ιερώνυμος;

  4. Απορια ο Βελόπουλος δεν έχει βουλευτές στην Ευρωβουλή;Θυμιστε μου ποιοι είναι και τι έχουν κάνει για τη χώρα ;Ένα θέμα που προοθησαν;Μια συμαχια που πέτυχαν;Γιατί ακριβώς ζητούν ψήφο στις Ευρωεκλογές;Ο ΣΥΡΙΖΑ που είχε 5 του έφυγαν 2 άλλος έκανε δικό του κόμμα ,ένας κατηγορήθηκε για βιασμό ο άλλος νοίκιαζε διαμερίσματα σε ΜΚΟ για μετανάστες πλουτίζοντας και ο καλύτερος τους ο Αρβανητης έφτιαχνε κείμενα να προοθει ψηφίσματα κατά της χώρας του και να τις κόψουν κονδύλια.Δεν υπάρχει άλλο παράδειγμα ευρωβουλευτή να έχει ψηφίσει εναντίων της χώρας του και ζητάει να τον ξαναψηφίσουν.Για ΚΚΕ και υπόλοιπους σκευτητε μόνοι σας τι έκαναν και γιατί θέλουν ψήφο να ξαναπάνε.Τελος ότι καλό η κακό γίνεται σε αυτό τον τόπο από τη ΝΔ έχει γίνει.Δεν ξέχασα το ΠΑΣΟΚ αλάτι να πεις για τον Ανδρουλακη που δεν πήρε χαμπάρι τι κομπίνες έκανε η συνάδελφος τους το κόμμα και μετά απορούσε γιατί τον παρακολουθαγαν.ΓΙΑΤΙ άραγε;

  5. Τι έγινε τελικά με τα λεφτά του Κασσελακη;Έχει η όχι εταιρίες ;Ο δουλευταράς που έχει πληρώσει λέει φόρους και τα πάντα.Εστω ότι είναι έτσι,πλήρωσε και πληρώνει φόρους στη Αμερική αλλά θέλει να κυβερνήσει την Ελλάδα με τους φόρους άλλων προφανώς.

    • Βρε αυτοί ταιριάζουν σε όλα. Μητσοτάκης: ΑΠΟΛΥΡΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΖΕΝΕΚΑ! Γραφείο τελετών ο Χάρος. Πελάτες μουουου………

  6. Μια και μιλάμε για προπαγάνδα αυτό ακριβώς είναι .Το βίντεο που έβγαλε η Αυγή και ο χορηγός της (αυτός πληρώνει τους μισθούς εκεί έχει πει)Κασσελακης.Η απάντηση .ποιος θα τη διαβάσει;
    https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1789161372183396830?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1789161372183396830%7Ctwgr%5E8c381153680021e35fb5187c5b47eddec1037049%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.newsit.gr%2Fpolitikh%2Fo-adonis-georgiadis-apanta-ston-kasselaki-gia-ta-xeirografa-tou-iisou%2F4080169%2F

  7. Μιας και πλησιάζουμε πάλι σε εκλογές ξανά φέρνω το ερώτημα μου περιμένοντας απάντηση και προσθέτω άλλο ένα.Τι διαφορά έχει και σε ποιο θέμα η ΧΑ με το ΚΚΕ;Ειλικρινά κάποιος να με βοηθήσει.Σε τι διαφέρουν;Το καινούργιο ερώτημα τώρα.Τι διαφορά έχει ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελακη από τον Βελόπουλο.Ποιος ξέρει;Έχουν διαφορετικά επιχηρηματα;

  8. Ευχαριστούμε τους δημαρχους ΚΑΙΣΕΡΛΗ-ΚΥΡΙΤΣΗ-ΝΙΚΗΤΑΡΑ για τα εργα στο νησί.Οπως αξιοποιηση οινοποιειου ,αβικω ,ναυτικου ομιλου ,αλεξαντερ φασιον, για την επιλυση του κυκλοφοριακου, για το χωροταξικο-πολεοδομικο σχεδιο ,για το κολυμβητηριο , τον μολο για τα κρουαζιεροπλοια ,νέο κτήριο αφιξεων-αναχωρήσεων στο λιμάνι,επέκταση μαρίνας,για τα καινουργια σχολεια ,για τους δρομους,για την καθαριοτητα.για την απομάκρυνση του ΚΤΕΛ για την υγεια,για τις λακούβες κλπ.

  9. ΔΕΝ είμαστε αυτοί πού ΕΜΕΊΣ ,βαυκαλιζομενοι, λέμε ότι είμαστε. Είμαστε αυτοί πού οι ΆΛΛΟΙ λένε ότι ειμαστε. EUROSTAT .Το 2022 η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό στην ΕΕ ,ατόμων με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (81,6/100 ).

  10. Ο πλανήτης μετατρέπεται σταδιακά σε άσυλο ημίτρελων που παρουσιάζονται ως η νέα κανονικότητα.
    Ειδικά όταν πρόκειται για ανθρώπους με διαταραγμένη προσωπικότητα οι οποίοι δεν ξέρουν τι ακριβώς είναι ή τι θα ήθελαν να είναι… Οπως του “κοτόπουλου” Nemo που πήρε μέρος στη φετινή Eurovision και που αυτοπεριορίστηκε ως «άφυλος» και ως «ουδέτερο είδος», δηλαδή ούτε άνδρας ούτε γυναίκα ούτε τρανς, ούτε λεσβία, αλλά κάτι που δεν υπάρχει στην φύση… Και βγήκε νικητής..
    Οι υπόλοιποι που δεν συμμεριζομαστε , τα γούστα τους, την εμφάνιση, η δεν μας αρέσει ένας άντρας με φτερά… Η ένας ψυχικά απροσδιοριστου φύλλου… Άνθρωπος… Είμαστε οπισθοδρομικοι, ρατσιστές….. .
    Πάντως και εγώ, έχω μια κρίση τελευταία νομίζω είμαι πιγκουίνος… Ο γιατρός μου είπε ειναι φυσιολογικό.. Και οποίος με κοροϊδεύει… Είναι ρατσιστής.

    • Τα βιάγκρα καλά ξέρεις και τα παίρνεις…μέσα στα πρώτα μέρη η Κως σε πωλήσεις διεγερτικών.
      Άστο..κάνε διάγγελμα στις καλόγριες που σε πιστεύουν.Εδώ μέσα κανείς δεν σε πιστεύει,Χριστιανο-Ταλιμπάν,Άραβα.
      Μικρό Νησί είμαστε,γνωριζόμαστε όλοι.

    • Eσύ να υποστηρίξεις του χρόνου την σαβουροβίζιον με παιδαράδες,που ορκίζονται στον θεό

      τ αντίθετα από όσα κάνουν.
      Οι διαγωνιζόμενοι θα παλεύουν ποιπον θα σκοτώνουν ποιον ηθικά,,,,ρε σας έχει πάρει χαμπάρι και ο Χάρος.
      Όλα εδώ πληρώνονται.

  11. Χαιρετώ την επιτυχημένη εσωτερική και εξωτερική πολιτική... Χαλαρή πίτσα πλε θα πάρετε.

    https://www.tanea.gr/2024/05/12/greece/ametanoita-proklitikos-o-rama-ratsistiko-kresento-kata-tis-elladas-me-anafores-sti-tsamouria/

    Αμετανόητα προκλητικός ο Ράμα – Ρατσιστικό κρεσέντο κατά της Ελλάδας με αναφορές σε Τσάμηδες

  12. Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να πάει στα ΤΎΡΑΝΑ και να κάνει ανοικτή συγκέντρωση?

    Μπορεί ν αποτρέψει τις εκκλησίες μας σε τζαμιά?
    Μια ζωή F16,F35 bELHARA και τ ….. μου κουνιούνται,
    Μια ζωή καρπαζιές ο Γόνος.

  13. Περσυ ήταν εκεί και Μαλιστα με ελικόπτερο Αλβανικό πήγε στα χωριά της Ελληνικής μειονότητας.Που ζεις φασιστική;Τι σου λένε;

    • Βλέπεις ειδήσεις ,επικαιρότητα?η τσόντες?Πήγε μ ελικόφτερο,αλλά ο Μπελέρης μέσα.
      Ο Ράμα κατέβηκε 1 χρόνο πριν την είσοδο στην ΕΕ και τα έχωνε αβέρτα.
      Ο δικός σου με το ελικόφτερο έδινε συγχαρητήρια.
      Νομίζεις ότι εσύ είσαι ο μοναδικός που διαβάζεις τα Νέα?

  14. Συντρόφια γιουσουφάκια για τα χαρεμια !!! θα καταντήσουμε. Γεμίσαμε ματάκια ναργιλέδες. Αμανέδες και χορούς της κοιλιάς και κλείσαμε…

    • Δεν κουράστηκες να λες τα ίδια και τα ίδια τόσα χρόνια;Σε ενοχλεί η πρόοδος της χώρας.Μετα την Χούντα και την ήττα από την Τουρκία στη Κύπρο η ΕΛΛΑΔΑ πάει συνέχεια μπροστά .Ναι κάποιες χρόνιε ς έχουμε οικονομικά προβλήματα αλλά η πορεία είναι πάντα προς τα πάνω.

  15. Για τους έχτρα φόρους που πληρώνει, για τις έχτρα αυξήσεις του ρεύματος.. Για τις έχτρα 3 φορές πάνω αυξήσεις στα τρόφιμα,.. Για την υγεία… Που πληρώνει φακελάκι μόνιμο.. Για τον μισθό που μένει ίδιος 30 χρόνια… Ενώ όλα τα άλλα αυξάνουν…. Ε λοιπόν οποίος πει κακό για Μητσοτάκη .. Θα συλαμβανεται.. Και θα τιμωρείται παραδείγματικα… ΠΡΈΠΕΙ ΠΆΝΤΑ ΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΆΜΕ.. ΌΤΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΜΑΙ… δηλ κάτι αντίστοιχο όπως τα δικτατορικα καθεστώτα της Ν Κορέας..

  16. Μπόχα το νησί, μουσουλμάνοι και αλβανοί κάνουν κουμάντο. Οι έλληνες στις καφετέριες τα κοπρόσκυλα

  17. Υβριζετε καθε μερα.. Τον βελοπουλο Τους παπαδες την θρησκεια… Και εξυμνειται.. Τον Μητσοτακη,
    Στο χω ξαναπει… Ο λιαγκας πληρωνεται.. Μεγαλο πακετο ΗΛΙΘΙΕ. για να βριζει..το φυσιολογικο και να προωθει.. Την ανωμαλια, ….. που θελει να μας φερει ο μητσοτακης…..
    Εσυ που ακολουθεις το παραδειγμα τους… ΜΕΓΑ ΗΛΙΘΙΕ… που το μονο που κανεις να βρθζεις αυτους που ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ… να ασχολεισαι με χρυση αυγη, που εχει εξαφανιστει εδω και 10 χρονια… Αλλα τωρα ασχολεισαι με την ΝΙΚΗ.. Στο χω ξαναπει… Αν δεν πληρωνεσαι…για να το κανεις -Τοτε σημαινει οτι εισαι ΑΠΛΑ ΗΛΙΘΙΟΣ..
    (βεβαια τοσα πολλα μυνηματα αποκλειεται να μην πληρωνεσαι….

    • Άλλο θρησκεία και άλλο οι τράγο παπάδες που θα αποφασίσουν αυτοί που θα προσευχηθώ.Ποτε δεν έθιξα καμία θρησκεία ανόητε.Οσο για τον Βελόπουλο απλά διασκεδάζω μαζί του και κρυφά τον παραδέχομαι που με αυτά που λέει έχει τέτοια ποσοστά.Κοιταξε το πάντως και μάθε να διαβάζεις.Ναι γράφω ανορθόγραφα αλλά προσπάθησε λίγο.

      • να σε διαβάσει οθομανικά μαρή Τουρκάλα. Οτι η αφεντικίνα σου ότι εσύ τουρκαλίτσα

        • Ψηφίστε να μην δώσετε θάρρος δε τύπους σαν τον κύριο που μπαίνει απλά να βρίσει.Λυπάμαι την γυναίκα του ,αν βέβαια έχει,τι θα τραβάει.

  18. Ομοφυλοφυλους, γκει, τραβεστί, λεσβιές,.. Και προώθηση αυτών 24ωρες…,

  19. Ο πρόεδρος Βελόπουλος έσκισε τη συμφωνία των Πρεσπών σε live σύνδεση στη Βουλή.Γατάκια αυτός εινσι πραγματικός…μπατριώτης.Μετά την μπατριωτική κινηση οι Σκοπιανοί έχουν πέσει σε κατάθλιψη,ενώ τόσο ο Μπαιτεν οσο και η Φον ντε Λαινεν του στέλνουν συνέχεια SMS στο κινητό του: «Κυριακο γιατί μας το έκανες αυτό;».Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες!

  20. Βρισιά είναι να λες Τούρκα την Τουρκάλα ή τραγόπαπες τη θρησκεια μας. Η κυρα Τουρκαλα του τάρανδου που πήγε στην εκκλησία με σταυρό Αρχιαμανδρίτης και οι παπα τζη δες που εχουν στο κομμα τι ειναι?

    • Εσυ πιστεύεις τους παπάδες;Τους θεωρείς Αγίους;Εγώ δεν χρειάζομαι μεσολάβηση να Απευθηνομαι στο Θεό.Μάλλον δεν θυμάσαι η δεν ξέρεις τι έκανε ο ίδιος ο Ιησούς στο Ναό του Σολομοντα.Ποσό αξία έδωσε σε ιερείς,τελωνες και φαρισαίους.Ξεχνάς πόσοι ιερείς είναι στη φυλακή και με τι είδους εγκλήματα .

      • που πηγανε το πασχα για να αγκαλιαστουν με τους τραγους που λες το κανανε οχι γιατι πιστευουνε αλλα για να εξαπατησουν καποιους παλαβους σαν κ εσενα? ασε που εσυ το κανεις με συμφερον γιατι εισαι χαζοπονηρος. Κατα τα λοιπα η αντιληψη σου κ οι γνωσεις σου περι θρησκειας αποστολων αποστολικης διαδοχης κ ορθοδοξιας που ειναι η επισημη θρησκεια για ολους τους ελληνες πολιτες βασει συνταγματος ειναι παιδικου σταθμου. Και εκει μονο για φακορυζο θα σουνα καλος.Τι θα σας κανει εσας ο ιησους δεν ξερω θα το δουμε με το ποιο θα ναι το τελος σας.

        • Ζωή δεν έχεις;Τόσο μίσος που κρύβεις μέσα σου είσαι θρήσκος;Όχι δεν είμαστε στην ίδια θρησκεία ούτε οι Έλληνες με τύπους σαν εσένα.Χωρις φραγμούς και όρια.ΓΙΑΤΙ μισείς τόσο το κόσμο;Επειδή είσαι ανίκανος να ζεις ανάμεσα σε ανθρώπους που προοδεύουν αγαπούν κάνοντας τα πάντα να βελτιώσουν τη ζωή της οικογένειας και της κοινό ίσα τους.Εσυ τι θέση ανάμεσα τους;Μόνο να βρίζεις και να λες ότι είσαι καλός και πατριώτης;

  21. Προς Ζωή δεν έχεις;Τόσο μίσος που κρύβεις μέσα σου είσαι θρήσκος;

    Χα χα χα στον καθρέφτη σου τα λες μουστακαλή της φακής? Εσυ εισαι η προοδος? από την πίσω πόρτα? βρε αει κάνε κανενα τρεινινγκ με τον οθομανο αλλοξομουρη που θες κ αγαπουλες ρουφιανο της δεκαρας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ